arkadaslar 13 aylık oğlum var evde yalnız büyütüyorum benim oğlumda daha hiç bir kelime söylemiyor diğer çocuklarla kıyasladığımda onlar konusuyo daha önceleri baba diyodu şimdide ağzı laf dolu ama tam anlamıyla ağzından net bi kelime çıkmadı çıkmıyoda korkuyorum bi sorun olabilrmi bi akıl verin lütfenn çok üzülüyorum
her çocuk bir olmaz canım şimdilik konuşmaması hiç konuşmayacağı anlamına gelmez çok fazla takma canını da sıkma bence o duyup öğrendiklerini biriktiriyordur şimdi vakti geldiği zaman gör bak nasılda konuşacak oğluşun komsumun oğlu vardı 3 yaşına kadar ağzından değil kelime hece bile çıkmazdı da annesi sinir olurdu bu çocuk hiç konuşmayacakmı diye... şimdi susturamıyorlar çocuğu ama için rahat etsin istiyosan doktoruna sorabilirsin...
oğlumda 17 aylık henüz birkaç kelime söylüyor bende korkmuyo değilim ama henüz erkendir diye endişelerimi erteliyorum ama bir dahaki doktor kontrolümüzde doktorumuza danışmayı düşünüyorum hareketlerinde bir tuhaflık yoksa aslında çokta korkmamak lazım ama insan ister istemez endişeleniyor
Tv yi cok mu izliyor?fazla izlettirmeyin bence.kitap okuyun.konuşun.anlatmasını saglamak ıcın sorular sorun.resimli kitaplara baktırın.korkmayın inşallah konusur.erkek cocukları biraz gec konusuyor dıye bılıyorum.bırde genetık olabılır.endıselenmeyin.