bhcg yükselip düşüyor

Cgdm2015

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
7
0
33
Merhaba hocam

ilk hamileliğimde her şey normalken 2.5 aylıkken bir leke sonrası kalbi durdu bebeğimin ve kürtaj oldum. Testlerde kan pıhtılaşması çıktı.

2. hamileliğim ilk öğrendiğimde bhcg 128di. 2 gün sonra 296 oldu. ama bundan sonra hiç 2ye katlamadı. hep az az arttı. sonra kese göründü. O da her gün 1 mm değil daha az büyüdü. Bebek görünmeden 7 haftalıkken düşük yaptım. Gelişim yoktu. ama ben clexane kullanıyodum.

sonra Genetik testler yapıldı sorun çıkmadı. dr bağışıklık sistemimin bebeği kabul etmiyo da olabileceğini söyledi ve 3.ye hamile kaldığımda clexane ile birlikte prednol 4mg kullanmamı söyledi.

şimdiyse SAT 8 mayıs.. ben 6 haziran da 70 ile hamile olduğumu öğrendim. 8 haziran da 158 oldu. sonra hiç test yapırmadım. Ayın 17sinde bu Çarş. doktora gittim. keseyi üstten göremedi.. vajinal gördü. 3.84 mm. 1 hafta sonra tekrar gel kesenin büyümesine bakcaz dedi. clexane ve prednol devam et dedi.
Ama dün beni şeytan dürttü test yaptırdım bhcg 626 çıktı. 8inde 158ken aslında 4000 küsür çıkmalıydı. Bugün tekrar yaptırdım yine 620. ne artmış ne azalmış. bu nedir hocam sizce kafam çok karıştı. teşekkür ederim..

ve bugun doktorum da bu durumu anlayamdığını ama tüp bebeğin de buna fayda etmeyeceğini söyledi yani çaresiz dedi

Merhaba
Eğer rahim içinde yaşayan bir gebelik var ise Bhcg 1500iu cıvarında iken gebelik Ultrasonda görülmeye başlar.Sizin durumunuzda iki ihtimal var;
1 Gebelik karninizda ölmüş ve Bhcg yanlış bakılmış,beklenen son baktırdığınızda yarıya düşmeseydi .
2 Gebelik parsiyel moler gebelik olup bir kısım hücreler ölmüş ancak Trofoblastik hücreler çoğalmaya devam ediyor.
Kesin teşhis için seri kan testlerine devam edilmeli ve mutlaka tüm gebelik materyalinden yani düşen parçalardan hem Sitopatolojik hemde kromozom analizi yaptırmalı.B
Bu gebelik testler yanlış değilse mutlaka anormal bir gebeliktir.
Kortizon tedavisi ve vücudun kabul ermediği Sav'ına katılmıyorum.Gebelik düşmesin diye uzun süreli kortizon tedavisi yaklaşımına katılmıyorum .
Bu gebelik kayıplarını kan pıhtılaşması ile hiç bir alakası olamaz,Çünki daha ileri aylarda kan pıhtılaşması ile bebek kaybedilir.Clexane tedavisi gereksiz.
Size yapılan genetik testler muhtemelen esas genetik bozukluk çok daha moleküler düzeyde olduğundan teşhis koymada bize yardımcı olamıyorlar.Daha detaylı. test olan 750 K Moleküler Karyotip testi de çok az bir ihtimal ile yardımcı olacağından yaptırılabilir .
Tüpbebek denemesi ve PGD size yardımcı olamaz.Boşuna para harcarsınız.
Normal yoldan denemeye devam ediniz.
Saygılar
Dr HITekin

Hocam teşekkür ederim öncelikle.peki ilk gebeliğimin 10 hafta yaşaması nasıl oluyo?onda tüm gelişim normaldi hiç geri kalmadı. Bunda düşük yaparsam materyali nasıl gönderebilirim patolojiye ve bunu hastane kabul eder mi hocam? Bi de bu testi nerede yaptırabilirim? Teşekkür ederim tekrar. İyi akşamlar

Son düzenleme:
Merhaba

Eğer düşük olursa parçayı olduğu gibi genetik labaratuvarına gönderiniz.
Sebebi bulmak çok kolay değil malesef.Umarım bu sefer olur.
Saygılarımla

Dr HITekin

Merhaba

Saygılarımla

Dr HITekin
Merhabalar. Malesef bebeğimi düşürdüm hocam. Kese 6.5 mm di.küçük olduğu için genetik lab a gönderilemedi. O yüzden de kürtaj olmadım. Bu saatten sonra bana coi yöntemini ve o da olmazsa fish tüp bebek önerdiler. Sperm testi ve rahim filmi çekilecek öncesinde. Coi sanırım çok yumurta üretip çoğul gebelik yaratıp sağlıksızların kendiliğinden düşerek bir tane sağlıklı ın tutunma ihtimali olan bir yöntemmiş. Şu an için sizce doğru olan nedir hocam?çok teşekkürler

İyi günler hocam.. yaşım 33 ilk defa tüp bebek denedik tek embriyo 3.gün transferi,pozitif oldu. 13.gün hcg yapıldı
6 temmuzda 191 olduğunu söylediler.10 gün sonra da kese için çağırdılar. Ben 10 temmuz da başka bi hastaneye iğne için gittim ve gitmişken hcg baktırdım sonuç 310.9 çıktı.( artma ihtimali ya da gebelik devamı için şansım var mı ??

Merhaba

Saygılarımla

Dr HITekin
Doktor bey iyi akşamlar. Benim 3buçuk aylık bir oğlum var aşılamayla oldu 1buçuk yıl olmayınca. Fsh:15 i bulmuştu çünkü fakat aşılama olduğu ay 8e düşmüştü. Doktor erken menopoz, yumurta sayın az falan demişti o zaman. oğluma kardeş istiyorum elbette ki ve şu an emziriyorum. Size sorum şimdi adetimin 2. Günü hormon tahlillerimi yaptırsam doğru değerlere ulaşabilir miyim? Emzirirken tedvi görebilir miyim? İlaç, iğne falan kullanabilir miyim? Ya da ne kadar beklemeliyim? Bu arada 30yaşındayım. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygılarteşekkürler

Merhaba
Normalde BHcg 36-48 saatte iki katına çıkar.Bu artış hızı7. haftadan sonra yavaşlar.Sizin durumunuzda farklı labaratuvarda yaptırmış olmanız sıkıntı yaratmış olabilir.Yeniden test yaptırınız.
bol şans dilerim.
HIT

Merhaba
Sizin ilk yapacağınız test karı koca olmak üzere 750 K Moleküler Karyotip yaptırmanızdır.Bahsettiğiniz yöntemleri öneren kişiler daha ziyade sizin paranızı almaya çalışan kişilerdir.Bu teknik ve testler düşüklerin sebebini bulmaya yardımcı olmazlar.Genetik testleriniz karı koca normal çıkıyorsa yapılacak çok az şey vardır.Kendiniz deneyeceksiniz..Paranızı kaptırmayınız .Düşüklerin % 99,999 unda malesef düşük nedeni hiç bir testle tesbit edilememektedir.CGH,FISH gibi testlerin amacı düşük sebebini bulmak değildir.Bu testler PGS yani tarama testleridir.
Çoğul gebelik oluşturma fikri ise son derecede yanlışdır.Tüpbebek otoriteleri çoğul gebeliği önlemeye çalışmaktadırlar.
Bu testleri yaptırın normal çıkarsa kendiniz denemeye devam ediniz.Muhtemelen 6 gebelikte düşükle sonuçlanırsa yapılacak tedavi yumurta naklidir.
Başarılar dilerim
HIT

İyi geceler tup bebek yaptirdim adetin 4.cu günü test yaptırdım hcg 46.95 çıktı ertesi gün yine yaptırdım farklı hastanede 42.5cikti bu normalmi acaba yardimci olursanız çok sevinirim

Mrb hocam ben karaman da ikamet etmekteyim.bundan 10 gün önce test yaptım hamile olduğumu sezince hastaneye gidip kan testi yaptırdım beta degerim 41910 çıktı ve hamilesiniz dediler.iki sonra doktora gittim bi test daha yaptı beta degerim 61200 çıktı ultrason da baktı düşük tehlike var dedi ve iki gün sonra gel bidaha bakalım dedi.iki gün sonra tekrar gittim ve tekrar kan testi yaptı bu kez degerim 69100 çıktı ve hem karından hemde alttan ultrason da bakıp sağlıksız gebelik kesede yok dedi ve kürtaj olan gerekli diyip konya tip fakültesine yönlendirdi. Bende hemen birgün sonra gittim tıpta profesör e göründüm beta degerlerime baktı ve alttan bakıp daha 3-4 haftalık dedi sağlıksız gebelik gibi duruyor istersen kürtaj yapayım dedi,eşim ile bizde bir hafta on gün daha bekleme kararı aldık.sizin düşünceleriniz nedir ?

Hocam Merhaba ben bu cuma gunu kan testi yaptırdım 10 çıktı iki gün sonra 25 cikti sizce artış normal mi yoksa az mi artiyor

doktor bey merhabalar
benim 2 kez düşük oldu.ilkinde kendiliğinden düştü 4.5 haftalıktı.2. sinde 7.5 haftalıktı kalp atışalrını ve keseyi grmüştük bi sıkıntı yoktu sonrasında kanamam oldu sancıyla beraber ve kalp atışı durdu.(kesenin içi kan dolmuş dedi doktor)kürtaj olmak zorunda kaldım.progeston hormonuda düşük çıkmıştı bende fitil kullanıyordum.şimdi doktorum kanda pıhtılaşma olup olmadığına bakmak için test yapalım dedi.aynı şeyi tekarar yaşamamak için yaptırmam gereken başka bir test varmı?konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
teşekkürler...

Gebelik testinde değerin 5’in altında olması gebe olmadığınızı göstermektedir. Dolayısıyla dış gebelik olamazsınız. Bu değerlerde dış gebelik bile ultrasonografiyle teşhis edilemez. Eğer kanamanız başladıysa bu normal adet olduğunuzu göstermektedir, dış gebeik olduğunuzu yada düşük yaptığınızı değil. Ultrasonografide tüpler ancak içlerinde sıvı birikimi olduğu zaman görünebilir hale geldiğinden sol tüpünüzde doktorunuzun bahsettiği şişlik açısından adet bitiminizde rahim filmi yaptırarak tüplerinizin esas durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İyi geceler tup bebek yaptirdim adetin 4.cu günü test yaptırdım hcg 46.95 çıktı ertesi gün yine yaptırdım farklı hastanede 42.5cikti bu normalmi acaba yardimci olursanız çok sevinirim

Gebelik testinizi yaptırmak için biraz aceleci davranmışsınız. Genellikle transferden 10-12 gün sonra testin yapılmasını önermekteyiz. Keza çatlatma iğnesine bağlı olarak da erken bakılan testlerde malesef yalancı pozitif sonuçlar çıkabilip sizi boşu boşuna ümitlendirecektir. Ayrıca gebelik testini hergün tekrar etmek yerine gün aşırı yapmak doğru olandır. Size önerim transferden sonra size önerilen zamanda testinizi tekrar ettirmeniz o zamana kadar artık baktırmamanız olacaktır.

Bahsettiğiniz bhcg değerleriyle hem gebelik kesesi hem embryo hem de kalp atışarının tümünün görünür olması gerekirdi. Gebeliğinizin sağlıksız ilerlediğine katılıyorum. Bu dakikadan sonra beklemenizi pek önermem, bir süre sonra zaten kanamanız başlayacak ve vücudunuz bu sağlıksız gebeliği sonlandırmak isteyecektir. Kürtaj olmaya karar verirseniz size önerim sonraki gebeliklerinize ışık tutabilmesi adına bu gebelik materyalinin genetik açıdan incelenmesi faydalı olacaktır.

Hocam Merhaba ben bu cuma gunu kan testi yaptırdım 10 çıktı iki gün sonra 25 cikti sizce artış normal mi yoksa az mi artiyor

Sevgili okuyucum,
Eğer gebeliğiniz tüp bebek değil kendiliğindense bu aya geç yumurtlamış olabilir ve yeni tutunan bir gebeliğe sahip olmuş olabilirsiniz, bu taktirde artışlar normal olup 2 hafta içinde jinekolojik ultrasona başvurmanızı öneririm. Bu test sonucu tüp bebek sonrasıysa maalesef başlangıç değeri oldukça düşük gelmiş ancak halen artmaya devam ettiği için dış gebelik olabilme ihtimali de göz önünde tutularak sıkı takip edilmeniz önemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…