- 25 Mart 2015
- 226
- 53
- 62
doktor bey merhabalar
benim 2 kez düşük oldu.ilkinde kendiliğinden düştü 4.5 haftalıktı.2. sinde 7.5 haftalıktı kalp atışalrını ve keseyi grmüştük bi sıkıntı yoktu sonrasında kanamam oldu sancıyla beraber ve kalp atışı durdu.(kesenin içi kan dolmuş dedi doktor)kürtaj olmak zorunda kaldım.progeston hormonuda düşük çıkmıştı bende fitil kullanıyordum.şimdi doktorum kanda pıhtılaşma olup olmadığına bakmak için test yapalım dedi.aynı şeyi tekarar yaşamamak için yaptırmam gereken başka bir test varmı?konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
teşekkürler...
Size önerim mutlaka sizden ve eşinizden periferik karyotip denilen genetik araştırmanın yapılarak ikinizden birinde kromozomal bir sorun olup olmadığının mutlaka araştırılması gerekmektedir.Ayrıca hem kürtaj olduğunuz hem de düşüklerin sebebi rahminizdeki doğuştan gelen bir sorun olabileceği için mutlaka rahim filmi çektrimeniz gerekmektedir. Tüplerinizin içinde de hidrosalpenks denilen sıvı biriki olmadığından da emin olunması gerekmektedir. Umarım bu tetkikler tamamlandığında 2 gebeliğinizin neden devam etmediğine dair ipucu elde edilebilir. Nadiren tüm tetkikler normal gelebilmektedir. İşte böyle bir durumda sorunun yumurta mı sperm mi kaynaklı olduğu bulunup sorunlu olan yumurta/spermin Kıbrıstaki merkezimizde uygulanan bağışıyla hamilelik elde edebilir ve bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz.