Beyin travmasi sonrasi goz kaymasi :(

ugultulutepecik

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2018
284
209
37
Merhaba hanimlar. Kiz kardesim 1 haziran tarihinde cok kotu bi kaza gecirdi. Beyin kanamasi ve beyin ödemi vardi. Doktorlar bile artik yapilacak bisey yok, her seye hazirlikli olun diyolardi. 25 gun yogun bakimda yatti, simdi servise alindi. Durumu her gun daha iyiye gidiyor. Felç durumu ya da konusamama gibi bi durumu yok allaha sukur. Ama bi gozunde baya bi kayma var su an. Doktorlar bunun gecici mi yoksa kalici mi oldugunu öngoremiyorlar. 3 ay bekliyceksiniz diyolar.
Bugun ilk defa tuvalet icin lavaboya götürdüğümüzde yansimasini gördü. Verdigi tepkiyi anlatamam.
Simdi size sormak istiyorum. Hayatinizda, etrafinizda beyin travmasi gecirip gözünde boyle bi problem olusan biri oldu mu? Süreç nasil devam etti? Kendiliginden mi iyilesti yoksa tedavi, ameliyatla mi?
10 temmuz: kizlar, kardesime 3. sinir felci teshisi kondu. Bilgisi olan var mi?

Son düzenleme:
Göz kayması sonradan edinildiğini bilmiyordum bizde öyle bişey yok ama doğuştan gelen göz kayması olan bi yeğenim var. Özel gözlüğü var o gözlüğü takıyor normal insan gibi bakabiliyor. 3 yaşında. Hatta gözlüklerini çıkarttığında sürekli gözlerini kaydırır biz kızarız ona kaydırma gözünü diye :) bir de geceleri bandaj takıyoruz gözüne kapatıyoruz gözünü. Kendisini hiç öyle görmedi ama hep gözlüklü gördü.

Büyük geçmiş olsun.Beyin vücudumuzun tamamini kontrol eden ve çok hassas bir organ.Hala tamamina mudehale de edilemiyor malesef...su an hayatta kalması nedeniyle ne kadar mutlu olduğunuzun ,bunun belki de mucizeler den birisi olduğunun altını cizerseniz kardeşiniz bu durumla daha rahat başa çıkabilir .Umarım mutlu,sağlıklı bir hayatı olur kardeşinizin.

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin sadec sabreden. Ayrıca yardımcı olur mu bilmiyorum ana zamanında babamda çok yüksek ateşle hastaneye kaldırılmış ve o ateş gözlerine vurmuş. Hatta babamın gözleri kayıktı. Babam çok doktora gitti kimse ameliyatı yapmayı kabul etmedi en son bundan 6 7 yıl önce çok ünlü bi doktora gitti oradan ameliyat oldu şuan gözleri çok çok iyi.

Benim de bir yakınımda kafa travması ile olmuştu. Şu anda anlaşılmıyor bile 1 yıl geçti üstünden. Bu kadar ciddi bir durum üstüne buna takılmayın. Belki de geçici. Kalıcı olsa da felç vs. gibi bir şey olmamış çok şükür diyebilmeli insan. Siz ona moral verin. Şu anda şoktan üzgün olabilir ama önemli olanın hayatta kalması olduğunu anlatın. Çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin sadec sabreden. Ayrıca yardımcı olur mu bilmiyorum ana zamanında babamda çok yüksek ateşle hastaneye kaldırılmış ve o ateş gözlerine vurmuş. Hatta babamın gözleri kayıktı. Babam çok doktora gitti kimse ameliyatı yapmayı kabul etmedi en son bundan 6 7 yıl önce çok ünlü bi doktora gitti oradan ameliyat oldu şuan gözleri çok çok iyi.
Cok cok gecmis olsun babaniza. Kim bu doktor, nerede, detay verebilir misiniz?

Benim de bir yakınımda kafa travması ile olmuştu. Şu anda anlaşılmıyor bile 1 yıl geçti üstünden. Bu kadar ciddi bir durum üstüne buna takılmayın. Belki de geçici. Kalıcı olsa da felç vs. gibi bir şey olmamış çok şükür diyebilmeli insan. Siz ona moral verin. Şu anda şoktan üzgün olabilir ama önemli olanın hayatta kalması olduğunu anlatın. Çok geçmiş olsun.
Ben cok sukrediyorum. Doktoru bile yasamasi mucize dedi. Ama kardesimin gözünü de kurtarmak istiyorum. Takdir edersinizki hele de genc bi kiz icin cok agir olabiliyor boyle bi durum.
Yakininizin da tek gözü mü kaymisti.

Kayma az miydi, cok muydu? Goz kapağı da düşük müydü? Tedavi gormeden mi iyilesti?

Sorularimla sizi bunalttiysam affola. Ama bu tarz ornekleri arastiriyorum su an. Doktorlar 3 aydan once bisey diyemeyiz dediler.

Ben cok sukrediyorum. Doktoru bile yasamasi mucize dedi. Ama kardesimin gözünü de kurtarmak istiyorum. Takdir edersinizki hele de genc bi kiz icin cok agir olabiliyor boyle bi durum.
Yakininizin da tek gözü mü kaymisti.

Kayma az miydi, cok muydu? Goz kapağı da düşük müydü? Tedavi gormeden mi iyilesti?

Sorularimla sizi bunalttiysam affola. Ama bu tarz ornekleri arastiriyorum su an. Doktorlar 3 aydan once bisey diyemeyiz dediler.

Böyle durumlarda moral çok önemli oluyor. Bizim hastamız 40 yaşlarında idi. Göz kapağı düşüklüğü yoktu ve sadece sağ gözde vardi. Ciddi bir boyuttaydı ve kalıcı denilmişti. Tedavi görmedi. Hatta bizim ısrarımızla kontrole götürdük daha sonra doktorlar da şaşırdı geçtiğine. İnşallah kardeşinizin de kalıcı değildir. Yaş olarak genç olması avantajdır belki de onun için. Bu kadar güçlü bir insan bunu da atlatır inşallah. Şifalar diliyorum.

Cok cok gecmis olsun babaniza. Kim bu doktor, nerede, detay verebilir misiniz?
Şuan acele etmeyin belkide doktorun söylediği süre zarfında gözleri düzelebilir inşallah hem şükredin başka birşey yok. Rabbim inşallah kimin ne hastası varsa sizlere de onlarda şifa versin.

Ben de bebekken düşmüşüm ve gözümde kayma olusmuş..7 sene önce ameliyat oldum sukür düzeldi siz biraz bekleyin düzelmezse ameliyat ile gayet düzelir..çok geçmiş olsun..

Ben beyin travması geçirdim 5 ay kadar gözlerim kayıktı üstünden 10 yıl geçti sol gözümde hafif kayma var ama dışardan bakan fark etmiyor ben fark edince gözlerimi kapatıyorum başka yere odaklanıyorum

X