- 20 Temmuz 2024
- 44
- 11
- 23
- Konu Sahibi hikleopatra
Herkesin muzdarip olduğu bir konu hakkında imkansız olan bir şey yoktur diyerek kolları sıvıyorum hanımlar.
15 yaşımdan beri demir eksikliği ve stres sebebi ile saçımla beyazlar ufal ufak mevcuttu.
Saç beyazlığının bir kaç sebebi olabiliyor; (pigment azalma, stres, kan gitmemesi, kan sorunları, kimyasala maruz kalma, anemi, biyotin eksikliği vs vs)
İçten ve dıştan temelden de besleyerek böyle bir süreç geçireceğim ; gözlemlerimi paylaşacağım. Siz de beğendiğiniz uygulamaları deneyebilirsiniz.
Öncelikle; yıllardır sağlık konusunda eksik bir hayatım vardı; şimdi düzelttim bayağı.
Bazı beyaz saçlarım sonradan siyaha döndü. Bu bana ümit verdi.
Planladıklarım:
*Saçımı boyatmam; kına yakıyorum, sigara içmiyorum, günde 7 saat uyumaya çalışıyorum.
-Demir eksikliğim olduğu için demir hapı alıyorum.
- Sabahları aç karna sarımsak almaya başlayacağım.
-Collagen ve magnezyum kullanıyorum , biyotine de 2 hafta sonra başlayacağım.
-bakır ve çinko hapı.
-Düzenli saç tarama ve saç masajı
( düzenli kan dolaşımın iyi olması önemliymiş.)
-haftada bir yağ saç bakımı.
-saç mezoterapisi veya prp.
-stresi azaltmak için:
Meditasyon, umursamamayı öğrenmek, bol su içmek.
15 yaşımdan beri demir eksikliği ve stres sebebi ile saçımla beyazlar ufal ufak mevcuttu.
Saç beyazlığının bir kaç sebebi olabiliyor; (pigment azalma, stres, kan gitmemesi, kan sorunları, kimyasala maruz kalma, anemi, biyotin eksikliği vs vs)
İçten ve dıştan temelden de besleyerek böyle bir süreç geçireceğim ; gözlemlerimi paylaşacağım. Siz de beğendiğiniz uygulamaları deneyebilirsiniz.
Öncelikle; yıllardır sağlık konusunda eksik bir hayatım vardı; şimdi düzelttim bayağı.
Bazı beyaz saçlarım sonradan siyaha döndü. Bu bana ümit verdi.
Planladıklarım:
*Saçımı boyatmam; kına yakıyorum, sigara içmiyorum, günde 7 saat uyumaya çalışıyorum.
-Demir eksikliğim olduğu için demir hapı alıyorum.
- Sabahları aç karna sarımsak almaya başlayacağım.
-Collagen ve magnezyum kullanıyorum , biyotine de 2 hafta sonra başlayacağım.
-bakır ve çinko hapı.
-Düzenli saç tarama ve saç masajı
( düzenli kan dolaşımın iyi olması önemliymiş.)
-haftada bir yağ saç bakımı.
-saç mezoterapisi veya prp.
-stresi azaltmak için:
Meditasyon, umursamamayı öğrenmek, bol su içmek.
Son düzenleme: