Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Beyaz saç kötü mü duruyor ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Rengeyigi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
2.987
2.591
723
selam hanımlar..hayırlı ramazanlar..
benim yaşım henüz 26 ama saçımda oldukça beyaz var..ırsı sanırım abimlerde de var..
ama ben boyaya bulaşmak istemiyorum çünkü hem zaman açısından hemde maddi açıdan bağımlı olmak istemiyorum..
bu konuda sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum..sizce beyaz saçlar kötü iticimi duruyor..boyayaım mı?
siz olsanız hiç takmam mı dersiniz yoksa öyle gezeceğime her ay bu eziyete katlanırım mı dersiniz..

sorunun cevabı ten rengine, saç rengine, göz rengine ve beyazlarının miktarına göre değişir... eğer bir kaç tel beyazın varsa çok fazla sorun olmayabilir ama ben kendi adıma beyaz saçın kötü durduğunu düşünüyorum...

Son düzenleme:

tenimde saçımda kumral..ara ara beyazlar var saçlarımda.. stres sıkıntı bu ara oldukça arttı..saçım bakımlıdır özen gösteririm.parlak duruyor ama beyazlar bazen canımı sıkıyor işte..

ben önceden saçlarımı (çeşitli renklere:) boyatıyordum, beyazlarım çıkınca bıraktım. Benimkilerden şimdilik memnunum, saçımda ışıltı gibi duruyorlar. Senin tarzın, yüz tipin, ten rengin ve beyazların çıkışına göre bu sorunun yanıtı değişir sanırım

tenimde saçımda kumral..ara ara beyazlar var saçlarımda.. stres sıkıntı bu ara oldukça arttı..saçım bakımlıdır özen gösteririm.parlak duruyor ama beyazlar bazen canımı sıkıyor işte..

anladım beyazların çok değilse boyama işini erteleyebilirsin ama bence beyazlar iyi durmuyo

benim sacimda da oyle aralarda beyzlar var benimde yasim 26 onceleri boyuyordum simdi golge yaptiriyorum arada beyazlarda kayniyor :))bence beyaz sac hos durmuyor genc insanda saclarini boya daha sonra tup boya al dipleri ciktikca az bisey boya karistitrir diplerini boyarsin

ben yazana kadar garnet aynı şeyleri yazmış saçların parlak ve yumuşaksa kötü durmuyordur bence ama çok canını sıkıyorsa da boya gitsin

birde boyanın saçı beyazlattığını okudum birçok yerde.. saça renk veren pigmentleri öldürüyormuş..ben minyon tipliyim tenim kumral saçlarımda doğal rengi kumral..yüzüm küçük gösteriyor..yuvarlak nasıl denir yumuşak hatlı bir yüz tipim var..saçımdaki beyazlar yaşlı göstermiyor ama görenler saçın beyazlamış deyince canım sıkılıyor.. boyaya biraz daha geç başlamayı düşünüyordum açıkçası 40 yaşımda falan:)

tşk ederim cevabın için..ama gölge süper fikirmiş..bende düşünebilirim..en azından hepsini boyamaktan iyidir :) ilerdede dediğin gibi dip boyası yaparım..bende hoş durduğunu düşünmüyorum ama beren saatinde saçı nerdeyse yarısı beyaz ama o kadar bakımlı duruyor ki beyazlar göze batmıyor :) o yüzden bakımda önemli sanırım bu konuda..

ben kendi adıma boyanın saçı beyazlattığına inanmıyorum çünkü saç rengini saçın beyazlamasını genetik faktörler etkiliyor... benim teorime göre saç zaten zaman içinde beyazlıyor ama kişi saçını boyattığı için beyazlarını görmüyor aylar sonra boyayı bıraktığı zaman doğal olarak daha fazla beyaz görüp boya beyazlattı diyor... oysaki o sürede saçtaki beyazlar zaten artacaktı.... dediğim gibi bu sadece benim görüşüm. doğrudur yanlıştır bilemiyorum ama paylaşmak istedim :)

ben yazana kadar garnet aynı şeyleri yazmış saçların parlak ve yumuşaksa kötü durmuyordur bence ama çok canını sıkıyorsa da boya gitsin

tşk ederim cvbın için..bana kalsa boyamam ama herkes söyleyince ister istemez canım sıkılıyor:) saçlarımı herkes çok beğenir..çok şükür düz parlak canlı saçlarım var birde beyaz olmasaydı geçen arkadaşımla kuaföre gittik o çektiği çileyi görünce vazgeçtim :) ben çok sabırsızım kesin orda can veririm beklerken:) o yüzden genel olarak fikir almak istedim çok kötü mü gözüyor karşıdan diye..

bende de aynı sorun var, yüzüm de pek küçük gösterir..benim beyazlara sadece kuaförler laf ediyor ama dokundurtmuyorum çünkü iş yerinde azıcık yaşımı göstermeye ihtiyacım var benim etrafımda saçını hiç boyatmamış 40larında 50lerinde ve bunu tarzları haline getirmiş insanlar var ama günün birinde canımı sıkarsa yine boyatırım diye düşünüyorum ben...

haklısın aslında çok mantklı bir yaklaşım.. ben o haberi bi yerde okumuştum boyanın içindeki hidrojen peroksitin,saça renk veren melanin pigmentini öldürdüğünü saçında aynı hızla beyazladığı yazıyordu.. mantıklıda geldi çünkü kadınlar beyaz saça tahammül edemiyor..boya markalarınında işine geliyor ne kadar çok beyazlarsa o kadar kazanç sağlayacaklar.. o yüzden korktum açıkçası boyadan..

kötü duruyor canım.
güzel şeyler söylemek isterdim ama maalesef beyaz saç yaşlılıgın simgesi gibi bir şey biliyorsunuz.
boyamalısın bence. boyamasan da kına yakabilirsin.

aslında senin dediğinde doğru :44: ama yapacak bişey yok ben saçlarımı boyuyorum ama kınaya geçmeye karar verdim yakın zamanda yapacağım daha doğal sonçta :)

bende öyle düşünüyorum çok fazla artarsa mecbur boyatırım ama şu yaşta kimyasal boyalar bana korkutucu geliyor birazcık :) benim annemde 50 yaşında hiç boyamadı..saçları bembeyaz..ama çok yakışıyor... başka bir akrabam saçları beyaz ve arada boyuyor ama o dipleri çıkınca beyaz saçtan daha kötü duruyor.. sanırım biraz daha idare edeceğim..yada kendi bitkisel boyamı yapacağım yakında:)

kötü duruyor canım.
güzel şeyler söylemek isterdim ama maalesef beyaz saç yaşlılıgın simgesi gibi bir şey biliyorsunuz.
boyamalısın bence. boyamasan da kına yakabilirsin.

haklısın canım yaşlandığını hissettiriyor insana
ama kına fikrini değerlendireyim ben en azından kimyasal değil..

aslında senin dediğinde doğru :44: ama yapacak bişey yok ben saçlarımı boyuyorum ama kınaya geçmeye karar verdim yakın zamanda yapacağım daha doğal sonçta :)

evet kına fikri boyadan daha iyi sanırım..benim bir arkadaşım kına yapıyordu içinede doğal yağlardan koyuyordu yaparken zeytin yağı susam yağı falan..saçları inanılmaz parlak duruyordu.. ve saç rengide harikaydı..ben boya sanıyordum ama kınaymış..bilmiyorum kına kullanan varsa fikirlerini alabiliriz memnun kalmışlar mı?

bende de var takmıyorum hiç. sonuçta yaşım 25 yaşlandın diyen olursa tıkarım lafı ağzına. zaten kimse 25 olduğuma da inanmıyo en fazla 20 sin derler hep bi ara ben de çok taktım ama boya saçı bi zaman sonra yıpratıyo. saçlarıma çok övgü alan bi insanım ellemek istemiyorum bu kadar erken. 30 dan sonra başlarım belki. beren saat teki gibi benim beyazlar.itici olduğunu düşünmüyorum saçına baktıktan sonra . dipten gelen yarısı beyaz yarısı koyu şekilde değil sonuçta beyazlar onlar ittici duruyo evet.ben çok rahatsız olursam kökünden koparmadan dibine yakın kesiyorum.

bende aynı şekilde minyonum yüzümde küçük gösteriyor..ordan yırtıyoruz sanırım :) ben boyaya karşı çok önyargılıyım,sanırım takıntım bu yüzden..ilerde naparım diye düşünüyorum.. saçıma bakarım benimde Allaha vergisi güzeldir saçlarım..tek derdim beyazlar işte.. bende bugün dediğin gibi yaptım aldım makası dipten kestim hepsini.. ama tekrar uzayacaklar uğraşmak lazım:) benimde düşüncem en az 35 te falan boyamak..belki o zamana kadar ilacı falan çıkar :) yıpratmamak lazım şimdiden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…