• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz eşya önerileriniz??? bosch mu arçelik mi?

hande8585

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
162
0
66
İstanbul
Arkadaşlar beyaz eşyada 2 marka arasında kararsız kaldım bosch yada arçelik..arçelik daha pahalı ve ürünlerinin görünümü biraz kaba geldi ancak bosch da bozulma olursa parçasının maliyeti fazla oluyomuş diye duydum siz ne düşünüyosunuz önerilerinizvar mı??

benimkiler arçelik ve çok memnunum. ama çamaşır makinesini 8 kglik falan alsan iyi olur çünkü daha küçüğü battaniye gibi büyük şeyler yıkamıyormuş
bide bulaşık makinem 6 programlı ön yıkama yarım yıkama gibi özellikleri var. memnunum yaniii:)

Canim paylasimin icin cok tesekkurler oncelikle:) evet evet camasir makinesi 8kg olarak bakiyorum zaten ancak az miktarda camasir yikaninca zorluk olur mu diye hani tam dolmadi diye birazda tereddut icindeyim acikcasi.. Bulasik mak.3 yada 4program dusunuyorum 6 porograma kadar gerek var mi ki?

ben küçük ev aletlerimi boschtan aldım ütü hariç ona hala karar veremedim ama beyaz eşyaların hepsini boschtan almayı düşünüyoruz. Annem bosch bulaşık ve çamaşır makinesi kullanıyor 2sinden de çok memnun. Ancak nişanlım buzdolabını boschun low frost modellerinden alalım diyor elektrik tüketimi açısından daha verimliymiş. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar low frost mu no frost mu?

Aaa tatlım paylaşımın için teşekkürler low frost ve no frost farkını hiç duymadım dikkatte etmedik detaylı araştırma yapmadık belkide biz direk ürünün iç ve dış görüntüsüyle ilgileniyoruz demek ki o detayıda dikkate almak gerek boschun modelleri benimde hoşuma gidiyo ancak bozulma olursa parçaları pahalı falan diye okumuştum nette bide buzdolaplarından çok çok memnun olmayan arkadaşlar var ama bende tüm beyaz eşya tek marka olsun düşüncesindeyim tabi bu durum birazda şans işi gibi:)

Aaa tatlım paylaşımın için teşekkürler low frost ve no frost farkını hiç duymadım dikkatte etmedik detaylı araştırma yapmadık belkide biz direk ürünün iç ve dış görüntüsüyle ilgileniyoruz demek ki o detayıda dikkate almak gerek boschun modelleri benimde hoşuma gidiyo ancak bozulma olursa parçaları pahalı falan diye okumuştum nette bide buzdolaplarından çok çok memnun olmayan arkadaşlar var ama bende tüm beyaz eşya tek marka olsun düşüncesindeyim tabi bu durum birazda şans işi gibi:)

canım low frostlarda enerji tüketimi çok daha düşük yılda 196kwh elektrik tüketiyor ama hafifte olsa buzlanma yapıyormuş o kafamı karıştırıyor işte ne yapsam bilemedim :(

Arkadaşlar beyaz eşyada 2 marka arasında kararsız kaldım bosch yada arçelik..arçelik daha pahalı ve ürünlerinin görünümü biraz kaba geldi ancak bosch da bozulma olursa parçasının maliyeti fazla oluyomuş diye duydum siz ne düşünüyosunuz önerilerinizvar mı??

arçelik kesinlikle almayın. bosch ve siemens aynıdır, onları tercih edebilirsiniz. parçasının maliyeti neden fazla oluyormuş? bir de hala devam eder mi bilmiyorum ama garanti süresini +4 uzatma kampanyası vardı, onu da araştırın derim. maliyetin fazla olması alman üretimi olan ürünlerinde olabilir bosch ve siemensin. bu konuda araştırma yapmak için forumdonanımhaber sitesine bakabilirsiniz. bir de buzdolabında low frost teknoloji almanız hem cebinize hem sağlığınıza yarar sağlar :31:

canım low frostlarda enerji tüketimi çok daha düşük yılda 196kwh elektrik tüketiyor ama hafifte olsa buzlanma yapıyormuş o kafamı karıştırıyor işte ne yapsam bilemedim :(

benimki low frost, rahatsız edici bir buzlanma yok, hatta şu an bir buzlanma bile yok. sadece ilk geldiği iki ay buzlanma yapmıştı, ben de ayarını artırıyordum, şimdilik bir oluşum yok buzlanma adına. no frostlar sağlık için de iyi değil diye biliyorum, low frostu tercih etmeniz yararınıza. sanırım yılda iki kere buzlarla ilgili bir işlem yapılıyordu sonrasında rahat ediyorsunuz. bence değer.

illa 2 marka mı olmalı? ikisi de kötü, arçeliğin özellikle servis anlayışı şaka gibi, bosch ise eskisi gibi kaliteli değil. ariston güzel, samsung güzel, hoover güzel. hoover marka pek bilinmez ama gerçekten kalitelidir. boschtan benim ağzım çok yandı, arçelikten de büyük teyzemin. 2 markaya odaklanmayın, araştırın.
fırın olarak da ne bosch ne beko ne arçelik... vs, luxell fırın harika. turbolusunu kullanıyorum ben, çok şükür hiç problem yok ve güzel pişiriyor.

babamın evinde bosch kullanıyoruz ütümüze kadar, bende o yüzden beyaz eşya olarak bosch marka aldım herşeyimi

benimki low frost, rahatsız edici bir buzlanma yok, hatta şu an bir buzlanma bile yok. sadece ilk geldiği iki ay buzlanma yapmıştı, ben de ayarını artırıyordum, şimdilik bir oluşum yok buzlanma adına. no frostlar sağlık için de iyi değil diye biliyorum, low frostu tercih etmeniz yararınıza. sanırım yılda iki kere buzlarla ilgili bir işlem yapılıyordu sonrasında rahat ediyorsunuz. bence değer.

Buzdolabını boşaltıp buzunu çözdürmek gerekiyormuş galiba yılda 1 kere beni de düşündüren kısmı bu. Bir sorun yaşar mıyım diye korkuyorum.

Arkadaslar oncelikle hepinize fikirleriniz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim:) low frost olayinda buzlanma olasiligi varsa acikcasi buda tedirgin eder:( parca maliyeti belki alman urunlerinde yuksektir dogru olabilir..arcelik ve bosch arasinda kaldim o sebeple diger markalara hic yonelip aklimi daha fazla karistirmak istemedim:(..ama dogru beyaz esya sans isi birazda:)bide fırına gerek var mı bazı arkadaşlarım gereksiz diyo mikro dalga fırın yeterli olur setüstü ocak alırsın fırın almana gerek yok diyo siz ne diyosunuz?

Son düzenleme:
Arkadaslar oncelikle hepinize fikirleriniz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim:) low frost olayinda buzlanma olasiligi varsa acikcasi buda tedirgin eder:( parca maliyeti belki alman urunlerinde yuksektir dogru olabilir..arcelik ve bosch arasinda kaldim o sebeple diger markalara hic yonelip aklimi daha fazla karistirmak istemedim:(..ama dogru beyaz esya sans isi birazda:)bide fırına gerek var mı bazı arkadaşlarım gereksiz diyo mikro dalga fırın yeterli olur setüstü ocak alırsın fırın almana gerek yok diyo siz ne diyosunuz?
Ben de 11 yıllık evli birisi olarak deneyimi paylaşmak istiyorum. Bu buzdolabı markasını iyi araştırın. Bununla ilgili forumlar var. Arçelik almanızı tavsiye etmem. Bosch'u,Sharp'ı ve Elektrolux'u kesinlikle tavsiye ederim. Size bu üç marka da sıkıntı yaşatmaz. Ayrıca krizsavar arkadaşıma da katılıyorum. Alacaksanız low frost alın. Çünkü besinleri hem daha sağlıklı saklar hem de no frostlara göre ciddi anlamda enerji tasarrufu sağlarsınız. Mesela Siemen'sin A++ kombi modelleri var, Bosch'unda A+++ kombi modelleri var ve ikisi de kullanım ve lt olarak harika. Buzlanmayı bence sorun etmeyin çünkü eski dolaplar gibi öyle iki parmak kalınlığında buzlanma yapmıyor. Ben bir forumda fotoğrafını görmüştüm, bir kullanıcı çekmiş, sadece 1 cm'lik buzlanma yapıyormuş ve yılda iki kere temizliyorsunuz. Normalde de zaten dolaplarımızı temizlediğimizi düşünürsek bir sıkıntı olmaz. Ayrıca mesela Bosch'un elektrik kesintisinde sanırım 46 saat koruma özelliği var. Benim buzdolabım Vestel ve hiç memnun değilim, zaten 11 yıllık dolap; yazın kesinlikle Bosch almayı düşünüyorum. Aslında 1-2 ay içerisinde alacaktım ama yeni yasa çıkacak Haziran'da, onu bekliyorum..

Fırın almana gerek yok demişler ama mikrodalga için sağlık olarak pek de iyi şeyler düşünmüyorlar, ayrıca fırının yerini tutmaz bence. Mesela hiç mi fırında balık, köfte,tavuk ya da kek, hamuru işi pişirmeyeceksiniz? Bence mikrodalga, fırına göre lüks. Sonuçta ileriyi düşünmelisiniz.

BOREAS09 teşekkürler...low frost denildiği gibi az buzlanma ve yılda iki kez temizleme durumu olucaksa sadece güzel ama buzlanma konusunda ciddi sorunlar yaşanırsa düşündürücü..valla fırın konusunda haklısın bende senin gibi düşünüyorum ama çoğu arkadaşım mikrodalga alınca bende tereddüte düştüm..

BOREAS09 teşekkürler...low frost denildiği gibi az buzlanma ve yılda iki kez temizleme durumu olucaksa sadece güzel ama buzlanma konusunda ciddi sorunlar yaşanırsa düşündürücü..valla fırın konusunda haklısın bende senin gibi düşünüyorum ama çoğu arkadaşım mikrodalga alınca bende tereddüte düştüm..
Önerimi ciddiye aldığın için çok teşekkür ederim:) eğer mutfağında yer varsa ekstra mikrodalga al tabiki. Ama unutma ki bu aletle sadece soğuk gıdaları ısıtabilirsin. Benim yengemde var ve sadece bu amaç için kullanıyor. Ben fırında hiç yemek pişirmem diyorsan alma ama sonradan gerçekten de pişman olursun. Mesela senin veya eşinin canı fırında tavuk ya da köfte çekecek veya misafirin gelecek, işte o zaman hayıflanacaksın; fırınım olsaydı börek kek yapardım, şimdi ne yapacağım diye... Bu arada şu buzdolabının ne kadar karlandığının resmini bulup paylaşacağım seninle

benim buzdolabı low frost, yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. resmini çekecek bir buzlanma olsaydı çekerdim ama şimdi herhangi bir karlanma buzlanma yok :31:

Back