• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz Dişler için özel karışımlar...Paylaşalım

arkadaşlar bu formul değil buluş bunu sizler yapamazsınız zaten ürün işleniyo ürünü piyasa çıkartmaları lazım kullanmak için bende limonun beyazını kullananlardanım doğal şeyler herzaman iyidir faydalıdır tşkler... arkadaşlarıda kutluyorum geleceğin bilim kadınları :)
 
tuz daha önce burada yine paylaşılmıştı bir korelinin tecrübesi olarak ;ama diş etlerimi resmen yırttı çok nazık fırçalamama regmen aman bir ton krem dursun lakın saglıklı olsun diyenlerdenım diş eti çekılmesine dikkat !!!

bende 1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 atlı kaşığı sirke karışımını denemiştim diş hekimliği sitesinden okuduğum dr. tavsiye ile.. ama haftada en fazla iki kez diye uyarıyorlar.uyramakta haklıymışlar.çünkü fırçalayınça ağzın tadı bir kötü oluyo ve dişler biraz beyazlıyo tabi ama bu arada dişetleri de sanki kanı çekilmiş gibi bembeyaz oluyo ve acıyo..hassas dişeti olanlar bunları kullanmalılı..limon suyu ve macun ,beyazlatıcılar gibi şeyleri uzun süre kullanmak diş minesine zarar verip daha çok çürümelerine neden olurmuş aklınızda bulunsun..yerimseniben
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mızmızcığım sakın kullanma derim biz eşimle çok çok pahalı bir ürünü kullandık fiyatına göre öyle ahım şahım bir beyazlatma yapmadı bende sinir oldum herakşam 30dk kalıbıyla ağzımda bekliyodum..o ara eşim diş doktoruna muayeneye gitti doktor kesinlikle kullanmayın demiş dişi zamanla eritiyormuş...
bende acaba lazerle kendi beyazlatmak istiyo o yüzden söylemiştir diye düşündüm bi gün eczaneye gittiğimizde eczacıda aynı şeyi söyledi..gücün yeterse diş lazerleri var eczanede yok pahalı dersen doğal yöntemler kullan karbonat gibi..a.s.

bu bu beyzlatma kalıbıyla kullanılan bazı beyazlatma yöntemlerinde o kalıbın içine sürülen ilacın içeriğinde çamaşır suyu katkısı varmış onun için eritiyormuş dişleri.benbu beyazlatma yöntemini bir iki ay önce çok araştırdım netten..ama bazı güvenilir beyazlatma yönetmleride var böyle ilacı çamaşır suyu içermeyenlerden güsel sonuçlar alanlar var.ama iyi araştırmak lazım...
bide ewde lazer yöntemi var.bu en garantisi bence..biraz pahalıydı makinesi amahatırlamıyorum.. kesin sonuçç.otururken ,yatarken makineyi ağzına yerleştiriyosun günde 30 dk idi sanırım.mavi ışıkl beyazlatıyoo..ithal bir ürün..:lepi:
 
Pratik Diş Beyazlatma Önerileri



Gülümsediğinizde dişlerinizin yeterince parlak görünmediğinden endişelenip ağzınızı kapatmaya çalışmak yerine, pratik yöntemlerle dişlerinizi beyazlatmayı deneyebilirsiniz

Doğal diş beyazlatıcılar

Karbonat: Bilinen en popüler doğal diş beyazlatma malzemesidir. Dişleri beyazlatmasının yanı sıra ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürür, ağızdaki plak tabakasını (diş taşı) temizler.

Sofra Tuzu: Karbonat kadar güçlü olmasa da, sofra tuzu da bilinen diş beyazlatıcılar arasındadır. Ağızdaki bazı mikroorganizmaları öldürür. Anti bakteriyel özellikleri olmasına karşın, tüm bakterileri temizlemez. Yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda, diş eti iltihabındaki ödemi azaltıcı etkisi vardır.

Gliserin: Gliserinin fazla bilinmeyen anti bakteriyel etkisi vardır. Bakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında, ortamdaki tüm mikroorganizma faaliyetlerinin durduğu görülmüştür.

Diş beyazlatma (Bleaching)
Diş beyazlatma, dişlerin yapısındaki renklenmeleri ortadan kaldıran bir işlemdir. Diş renklenmelerinin çeşitli sebepleri olabilir. En yaygın nedenleri, kahve, çay, kola ve sigara gibi leke yapıcı maddelerin kullanılması; travma, yaşlılık, tetrasiklin kullanılması, eski tip diş kaplamaları, sinir dejenerasyonu vb. gibi nedenlerdir. Diş beyazlatma işlemi, uygun şekilde ve diş hekimi kontrolünde yapıldığında, diş ve diş etlerine zararsızdır. Ancak tedavi sırasında dişlerde hassasiyet (özellikle soğukta), dişetlerinde kızarma ve hassasiyet meydana gelebilmektedir. Fakat bu geçicidir ve tedavinin bitimiyle birlikte, birkaç gün içinde bu şikâyetler ortadan kalkmaktadır.

Ağartma işlemi için iki yöntem var:

Ev ağartması (home bleaching): Bu yöntemde; hekim ağızdan ölçü alır, bunlara uygun kalıplar hazırlanır. Hasta, bu kalıbın içerisine ilacı yerleştirerek, dişlerin üzerine takar (en az 6-8 saat ve tercihen uykuda). İşlem, dişin rengine bağlı olarak 1-4 hafta içinde biter.

Ofis ağartması (office bleaching): Bu uygulama, muayenehanede hekim tarafından yapılan ağartmadır. Hekim ilacı dişler üzerine uygular; ışık kaynağı kullanılarak dişlerin beyazlaması sağlanır. Yine dişlerin durumuna göre, bir veya bir kaç seansta dişler beyazlar.

Diş beyazlatma işlemi, hamile ve çocuklar hariç herkese uygulanabilir…

Diş beyazlatma hakkında Pratik bilgiler
Dişlerinizi beyazlatmak için, 1 tatlı kaşığı karbonatı, bir tutam tuzla karıştırarak içine birkaç damla sirke ekleyin. Diş fırçanızın üzerine sürerek, dişlerinizi fırçalayın.

Tuzlu suya zeytin koyarak bir müddet bekletin ve daha sonra bu suyla gargara yapın. Diş etleriniz güçlenecek ve diş eti kanamanız varsa ortadan kaldıracaktır.

Dişlerinizi beyazlatmak için asla limon suyu kullanmayın. Dişlerinize yarardan çok zarar verirsiniz.

Havuç, brokoli ve salatalık gibi sebzeler doğal diş temizleyicileridir.


kaynak:Pratik Diş Beyazlatma Yöntemleri, Doğal Diş Beyazlatma Yolları
 
benim arkadaşım çamaşır suyuyla fırçalamış dişlerini
ama o kapkara dişler gitmiş yerine bembeyaz dişler gelmiş şok oldum :D
 
Ben de tuzla fırçalarım dişlerimi.. Bembeyaz oluyor.. Limon kabuğunu ilk defa duydum onu da deneyeceğim.. Sonucu yazarım deneyince a.s.
 
benim arkadaşım çamaşır suyuyla fırçalamış dişlerini
ama o kapkara dişler gitmiş yerine bembeyaz dişler gelmiş şok oldum :D

evet aynen bende yapmıştım ve işe yaramıştı....
kulak çubuğunu çamaşır suyuna batırıp diş etlerime deydirmeden dairesel hareketlerle dişimde gezdirmiştim...
ve gerçekten bembeyaz yapmıştı..
 
evet aynen bende yapmıştım ve işe yaramıştı....
kulak çubuğunu çamaşır suyuna batırıp diş etlerime deydirmeden dairesel hareketlerle dişimde gezdirmiştim...
ve gerçekten bembeyaz yapmıştı..

slm arkadaşlar yeni okudom bu topiği siz ciddimisiniz çamaşır suyu dişe zarar vermezmi naptınız
 
dişe zarar verir mi bilmiyorum sonuçta bir kerede birşey yapmayabilir ama onu yutmadan nasıl başardınız hayret doğrusu
sonrasında temizlerken çalkalamdınız mı ağzınızı
dişleri temizleyelim derken mideyi yakmayalım sonra
 
Diş beyazlatma hakkındaki kulaktan dolma bilgiler ve önyargılar nedeniyle dişlere zarar veren yöntemlere başvurulduğunu belirten Diş Hekimi Dr. Diler Karakaya, diş beyazlatmayla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

1- Sert fırça kullanmak ve sert fırçalamak daha çok beyazlatır: Sert diş fırçalarını kullanmanız, diş minesine daha çok zarar verir. Ayrıca sert ve yanlış şekilde fırçalamanız ise dişlerinizin aşınmasına sebep olur. ıyi fırçalamak; fırçanın sertliğiyle değil, fırçalama tekniğiyle ilgilidir. Bu yüzden orta sertlikte diş fırçalarını kullanın. Çok sert fırçalar, dişlerinizi aşındırırken, çok yumuşak fırçalar da dişlerinizi temizlemeyebilir.

2- Diş macununu fazla kullanmak dişleri çizer: Diş macununun miktarından çok, içindeki granüllerin büyüklüğü önemlidir. Dişlerin mine tabakasının çizilmesi; macunun fazla kullanılmasıyla ilgili değil, kullanılan macunun granüllerinin büyük olmasıyla ilgilidir. Bu yüzden granülleri büyük olan macunları, uzun süre kullanmayın. Fırçanızın üzerine mercimek tanesi kadar macun koyun.

3- Çamaşır suyuyla fırçalamak beyazlatır: Çamaşır suyu ile dişleri fırçalamak kesinlikle çok sağlıksızdır; asla yapılmamalıdır! Çamaşır suyu, hem dişlerinizin yapısına hem de ağız dokunuza zarar verebilir.

4- Karbonat ve tuzla fırçalamak beyazlatır: Karbonat ve tuz, büyük granüllü olduğu için dişin doğal yapısını zamanla bozup daha çok renkleşmelere neden olabilir. Bu nedenle özellikle uzun süre karbonat ve tuzla dişlerinizi fırçalamamalısınız.

5- Beyazlatma dişleri daha çok sarartır: Dişleri beyazlatmak yani “bleaching” aksine dişlerin rengini daha çok açmak için yapılır. Doktorunuzun tavsiye ettiği gibi beslenirseniz; yani beyazlatma süresince dişlerinizi boyayacak (çay, kahve, kola, sigara vb.) maddelerden uzak durur ve rutin ağız bakımınızı yaparsanız, böyle bir durum söz konusu olmaz.6- Beyazlatıcı macunlar dişe zarar verir: Aslında bu doğru bir düşüncedir. Bazı macunların içindeki granüller çok büyük olduğu için diş minesini çizebilir. Bu nedenle beyazlatıcı macunlar mutlaka hekim kontrolü altında kullanılmalıdır. Eğer sigara içiyorsanız, beyazlatıcı macunları çok uzun süre kullanmamalı ya da doktorunuza danışarak kullanmalısınız.

7- Diş taşı temizliği dişin minesine zarar verir: Diş taşı temizliği; doktorunuz tarafından yapıldığı sürece dişlerinize zarar vermez, aksine taşların orada kalması sizin için çok daha zararlıdır. ıleride geri dönüşümü olmayan doku kayıplarına neden olabilir.

8- Diş taşları temizlendikten sonra daha çok diş taşı oluşur: Dişlerinizi düzenli ve doğru fırçalamanız diş taşı oluşumunu engeller. Diş taşı temizlendikten sonra bir daha oluşmayacak diye bir şey yoktur. Oluşan taşlar düzenli olarak doktorunuz tarafından temizlenmelidir.

9- Evde de beyazlatma yapılabilir: Marketlerde ve eczanelerde satılan diş beyazlatmayla ilgili ürünlerin içindeki jellerin konsantrasyonu çok düşük olduğu için çok etkin bir beyazlık görülmeyebilir. Ayrıca bu ürünleri doğru kullanmak çok kolay değildir; ürünlerin kullanımı sırasında diş etlerinize zarar verebilirsiniz. Bunun için mutlaka seçtiğiniz ürünleri doktorunuzun fikrini alarak kullanın.

10- Dişleri beyazlatmak diş hassasiyetine neden olur: Diş beyazlatıcı jeller dişlerde hassasiyet yapabilir, ancak günümüzde kullandığımız jellerde bu oran çok azdır. Oluşan hassiyet genellikle bir gün içinde geçer. Geçmeyen hastalarda özel olarak uygulanan flor jelleri, macun ve gargaralar ile hassasiyet çözülebilir.
 
Back
X