• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz çamaşırlarınızı nasıl yıkıyorsunuz?

Bence sizde çamaşırları eşin yıkıyordur:)
Eşin gözümde mükemmel koca olduğundan öyle geldi bana, hayır bana noluyosa. :KK70:
Hadi sor sor çok merak ettim.
Ahahahhaayyyy çok tatlısın...
Farketmiyor bizde,kim müsaitse o atıyor makinaya...
Ben seviyorum çamaşır yıkamayı...
Cümlelerimi toplarsam soracapım inşallah....

evet oluyor evet çok rahattı ama artık bende alışkanlık yapamya başlamıştı günde 2-3 kere bile tazelediğim oluyordu
ki her daim akıntısı olan biriydim.
ama bıraktım
5aydır kullanmıyorum
başta daha çok oldu akıntım ama inatla günlük ped değilde çamaşır değiştirdim
olan çamaşırıda özellikle siyah seçtim ama çıkardıklarımı ayrı koyup yarım yükte yüksek isida yıkadım

öyle öyle iki ay sonra
bende akıntı azaldı şimdi sadece yumurtlama dönemimde oluyor onuda dediğim gbi sık çamaşır değiştirerek bertaraf ediyorum

günlük ped olmayınca kendimi çıplak gibi hisseiyordum
Maalesef benim öyle bir şansım yok az öncede yazdığım gibi günün 9 saati dışarıdayım ve namaz kılıyorum haliyle bir damla dahi olsa olmaz, belki farkında olmadan kıyafetime de bulaşabilir.
Öyle her akıntıda çamaşır değiştirmem imkansız.

İyide gün ortasında nasıl çamaşır değiştirilir, günlük çamaşır değiştirilir ama gün içerisinde mümkün değil ki.
Ben günün 9 saati dışarıdayım ve eve gidene kadar ortalama 3-4 kez değiştirmek gerekiyor.
Evet söylediğiniz doğru kuru nemden uzak olması gerekiyor ancak diğer türlü daha ıslak ve kötü kokulu olur.
Şimdi artık çok ince formda ve büyük oranda pamuktan üretilmiş pedler var.

Günlük pedin hiç bir şeklini kullanamıyorum, bir gün yetiyor mantar başlaması için, cildim çok hassas
Yanımda yedek çamaşır taşıyorum, bütün gün iş yerinde olduğumdan değiştirme imkanım oluyor
Bir de tabi yaş ilerledikçe akıntı problemi de azalıyor, belki de kişiden kişiye de değişebilir ama hayatımın hiç bir döneminde günde 3-4 kez değiştirecek kadar olmadı

Ben ön yıkamalı 90da yıkıyorum.
Bir çorba kaşığı kadar da çamaşır suyu kullanıyorum.
Gece atıyorum, ana yıkamada suyu ısınınca makineyi durduruyorum. Bekliyor. Ertesi gün devam ediyorum.
Durulamaz korkusundan dolayı bitince 15 dklık kısa programda deterjansız bi daha yıkıyorum. Hatta yumuşatıcıyı da ikinci yıkamada atıyorum.
Leke falan kalmıyor.
çamaşır suyunuda deterjan bbölümünemi atıyosun

Günlük pedin hiç bir şeklini kullanamıyorum, bir gün yetiyor mantar başlaması için, cildim çok hassas
Yanımda yedek çamaşır taşıyorum, bütün gün iş yerinde olduğumdan değiştirme imkanım oluyor
Bir de tabi yaş ilerledikçe akıntı problemi de azalıyor, belki de kişiden kişiye de değişebilir ama hayatımın hiç bir döneminde günde 3-4 kez değiştirecek kadar olmadı

Ayıptır sorması tuvalette mi değiştiriyorsunuz? Bende OKB olduğundan aman pantolonum yere değdi aman kolum duvara değdi onu da yapamam :(

Maalesef benim öyle bir şansım yok az öncede yazdığım gibi günün 9 saati dışarıdayım ve namaz kılıyorum haliyle bir damla dahi olsa olmaz, belki farkında olmadan kıyafetime de bulaşabilir.
Öyle her akıntıda çamaşır değiştirmem imkansız.

ama işte biraz da bu sektör bizi böyle yaptı

eskiden günlük ped de yoktu

böyle sık sık çamaşır değişmek de

eskilerin kaç tane giysisi vardı sanki

birbirlerini tetikliyor esasen bu tarz ürünler

akıntı var deyip alıyoruz onu kullandıkça akıntı artıyor vs vs

32 yaşındayım ve günde 3-4 kez değiştirmem gerekiyor bu durum şarıl şurul değil tabii ki ama damla dahi olsa mutlaka değiştiririm.

Ayıptır sorması tuvalette mi değiştiriyorsunuz? Bende OKB olduğundan aman pantolonum yere değdi aman kolum duvara değdi onu da yapamam :KK43:

Öncelikle iş yerindeki tuvaletim bana münhasır ama eskiden ortak olanı kullanırken de yöntemim bellidir, şöyle yapıyorum ; yanımda bir temiz poşet götürüyorum, etekse değişmek kolay ama pantalon sorun =)) önce pantalonun paçalarını kıvırıyorum, sonra tek ayağımın ayakkabısını çıkartıp, tek bacağı çıkartıyorum, sonra temiz poşetimin içine basıyorum aynı işlemi diğer ayağım içinde yapıyorum, çamaşırı değiştirirken pantalonu da omzuma atıyorum =) sonra yine birer ayak olmak üzere pantalonumu giyiyorum. Böyle yazarken uzun gibi oldu ama ben bu duruma çok alıştım artık toplamda 1 dk falan sürüyor =))

32 yaşındayım ve günde 3-4 kez değiştirmem gerekiyor bu durum şarıl şurul değil tabii ki ama damla dahi olsa mutlaka değiştiririm.
günde 10 saatiniz dışarıda olsa 10/4
2 buçuk saatte bi bi damla akıntı için külot mu değiştiyorsunuz :KK58:

ama işte biraz da bu sektör bizi böyle yaptı

eskiden günlük ped de yoktu

böyle sık sık çamaşır değişmek de

eskilerin kaç tane giysisi vardı sanki

birbirlerini tetikliyor esasen bu tarz ürünler

akıntı var deyip alıyoruz onu kullandıkça akıntı artıyor vs vs
Belki öyle ama ben hatırlıyorum büyüklerim beyaz bez parçaları kullanırdı.
Namaz kılınacağı zaman o bezi banyoda ki leğene koyar abdest alınca divanın altından yeni bir bez parçası çıkarırlardı.

Öncelikle iş yerindeki tuvaletim bana münhasır ama eskiden ortak olanı kullanırken de yöntemim bellidir, şöyle yapıyorum ; yanımda bir temiz poşet götürüyorum, etekse değişmek kolay ama pantalon sorun =)) önce pantalonun paçalarını kıvırıyorum, sonra tek ayağımın ayakkabısını çıkartıp, tek bacağı çıkartıyorum, sonra temiz poşetimin içine basıyorum aynı işlemi diğer ayağım içinde yapıyorum, çamaşırı değiştirirken pantalonu da omzuma atıyorum =) sonra yine birer ayak olmak üzere pantalonumu giyiyorum. Böyle yazarken uzun gibi oldu ama ben bu duruma çok alıştım artık toplamda 1 dk falan sürüyor =))
Bunu hastanede kaldığım zamanlarda yapmaya çalışıyordum zorunluluktan .İşyeri için uygun değil bence.Herkesin ortak kullandığı alanda bir yerlere değer o da çok rahatsız edici.

benim malesef çok hassas bir cildim var. 7 gün süren adetimde de sürekli ped kullanınca pişik ve tahriş yapıyor. O ile başlayan markadan K ile başlayan markaya geçmiştim. K daha pamuklu diye ama o da son çıkardıkları üründe daha plastikvari bir şeye döndü. Ben de bu sebepten az kanamalı günlerimi pedsiz geçirmek zorundayım malesef. Belki çok köylü işi gibi gelecek ama bez koyuyorum. Onlarda da biraz leke kalıyor. Annemleyken hayatta kalmazdı :KK43: O sanırım biraz çamaşır suyu kullanıyordu ama onun makinesi eski tiplerden bol suyla yıkıyor.

Ben 34 yaşındayım ilk günden beri bez kullanırım, o dönemde hiç rahat edemedim o pedlerle. Her değiştirmede beyaz kalıp sabunla çitiliyorum elimde, kuruduktan sonra kirliye atıyorum. Makineye attığımda da çok az çamaşır suyu ve çamaşır sodası katıyorum, Bembeyazdır benim çamaşırlarım. Hiç leke falan kalmıyor. Bence işin sırrı kalıp sabunda. Büyüklerimiz hep kalıp sabun kullanırdı, öyle çeşit çeşit deterjanlar mı vardı eskiden.

Back
X