• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz çamaşırlarınızı nasıl yıkıyorsunuz?

İç çamaşırında asla renkli kullanmam beyaz ve pamuklu tercih ediyorum kan lekesi olması durumunda çamaşır suyunda biraz bekletip yüksek ısıda dezenfekte ediyorum kar beyaz oluyor diğer naylon karışımlı iç çamaşırlarını asla tavsiye etmiyorum sonrasında koku ve mantar oluşmasına sebep oluyor renkliler zaten bana hiç sağlıklı gelmiyor....

İç çamaşırında asla renkli kullanmam beyaz ve pamuklu tercih ediyorum kan lekesi olması durumunda çamaşır suyunda biraz bekletip yüksek ısıda dezenfekte ediyorum kar beyaz oluyor diğer naylon karışımlı iç çamaşırlarını asla tavsiye etmiyorum sonrasında koku ve mantar oluşmasına sebep oluyor renkliler zaten bana hiç sağlıklı gelmiyor....

Aynen sizin gibi dusunuyorum. Duz beyaz %100 pamuklu berrak veya tutku ic camasiri kullaniyorum. 60 derecede ace camasir suyu ekliyorum camasir suyu kalintisi kalmasin diye ilave su dugmesine basiyorum. Oluyorlar kar beyaz.

Aynen sizin gibi dusunuyorum. Duz beyaz %100 pamuklu berrak veya tutku ic camasiri kullaniyorum. 60 derecede ace camasir suyu ekliyorum camasir suyu kalintisi kalmasin diye ilave su dugmesine basiyorum. Oluyorlar kar beyaz.
En sağlıklısı canım bende öyle. kadınların en hassas bölgesi o nedenle temizlik açısından çook önemli birde üstüne ütü yapınca tam oluyor....

Utanılacak ne var bunda Allah aşkına.
Eğer çamaşırında lekelenme gibi bir durum yoksa tabii ki ibadetini yapabilirsin.
Ama minicik dahi bir leke varsa necaset olur değiştirmeniz gerekir.
Bu arada normal ped ile günlük ped arasında milyon kat fark var.
Günlük ped, var ile yok arası hissedilmiyor ama pek sağlıklı değil maalesef.
Sizde ki durumu bilmiyorum ama ben renksiz kokusuz bir akıntı durumu yaşıyorum.
Bununla ilgili doktoruma kaç defa danıştım ama her defasında bir sorun olmadığını sağlıklı bir durum olduğunu anlattı. Özellikle yumurtlama döneminde yoğunlaşıyor.
Normal hergun gelen akinti gozyasi, tukuruk gibi hukumdedir, ne abdesti bozar ne de necistir. Kokulu akinti enfeksiyondan kaynaklanan falansa, ya da cinsel hazdan falan ise ancak abdesti bozar ve pistir. Siz o kadar cok sık yazmissiniz ki mecburen duzeltme geregi duydum. Hayati bos yere bu kadar zorlastirmayin. Dinimiz kolaylik dinidir.
Ayrica 1 damla olan necaset de namaza engel degildir avuc ici boyutunda kadar olmasi lazim.
Dini yorum yazmayi sevmiyorum lakin siz her sayfada bunu tekrar ettiginiz icin yazdim.

Normal hergun gelen akinti gozyasi, tukuruk gibi hukumdedir, ne abdesti bozar ne de necistir. Kokulu akinti enfeksiyondan kaynaklanan falansa, ya da cinsel hazdan falan ise ancak abdesti bozar ve pistir. Siz o kadar cok sık yazmissiniz ki mecburen duzeltme geregi duydum. Hayati bos yere bu kadar zorlastirmayin. Dinimiz kolaylik dinidir.
Ayrica 1 damla olan necaset de namaza engel degildir avuc ici boyutunda kadar olmasi lazim.
Dini yorum yazmayi sevmiyorum lakin siz her sayfada bunu tekrar ettiginiz icin yazdim.
Peki

ben aksam uyumadan once on yıkama gözüne deterjan koyup 60 derecede makinayi çalıştırıyorum , makina su ve deterjanı alınca 2-3 dk içinde kapatıyorum makinayi onlar sabaha kadar köpüklü suda bekliyor sonra iptale basıyorum sabah , kirli suyu atıyor tekrar bastan çalıştırıyorum tertemiz çıkıyor

Beyaz çamaşırları defalarca yıkamama rağmen bilhassa her ay olan leke çıkmıyor. Çamaşırların beyaz olması için ne yapabilirim?
ben hep beyaz çamaşır kullanırım hiç leke kalmaz ve reklamlardaki gibi bembeyaz olur canım.90 derecede yıkarım ve a... marka kullanırım her zaman.iç çamaşırı da her daim beyaz renk kullanırım çünkü renkli çamaşır kullanırsan yüksek derecede yıkayamazsın ve hijyen sağlayamazsın.

Camasir suyu tabletleri var. Deterjan gozune deterjanla beraber atiyorum benbeyaz oluyor. Malum lekeleride çıkarıyor.

bacım çamaşır suyunda beklet bi süre at 15 dklık programda yıkansın.oldu bitti yani :KK70:

Aynen

Kan lekesi soğuk su ile çıkar ama önceden makinede yıkadıysan çıkmaz, kurumuş kan lekesini yine soğuk su ezilmiş aspirin ve sirke ile biraz beklet sonrada çitile, bence işe yarıyor

LÜTFEN çamaşır suyunu tuvalete camasirlariniza kullanmayın
Etrafınızda rahim kanseri kac kadın var neden erkeklerden fazla bu sayı biraz düşünün.
Forum kurallarından emin olamadığım için çözümünü belirtemedim ama ben max 15 dk bekletip makineye atiyorum citileme vs uğraşacak vaktim yok üstelik tertemiz çıkıyor.
Lütfen sağlığınızı düşünün bulasiklara kullananlarda varmış :KK43:

LÜTFEN çamaşır suyunu tuvalete camasirlariniza kullanmayın
Etrafınızda rahim kanseri kac kadın var neden erkeklerden fazla bu sayı biraz düşünün.
Forum kurallarından emin olamadığım için çözümünü belirtemedim ama ben max 15 dk bekletip makineye atiyorum citileme vs uğraşacak vaktim yok üstelik tertemiz çıkıyor.
Lütfen sağlığınızı düşünün bulasiklara kullananlarda varmış :KK43:
ay cok urkutucu:KK17::KK57:
arada bende tuvalete dokuyordumm:KK57:
camasira pek dokmem, cok nadir bardaklardaki cay lekeleri icin...ama bundan sonra bu mesaj aklima gelicek hep:(
sise sise devirenler nolucak akillanicakmio_O

Tamam soracam.
Ama nolur gülmece yok.
Ayıplamaca yok.:bicak:
Şimdi ben günlük ped kullanmıyorum,kullanamam da zaten. Normal regl pedlerine bile zor dayanıyorum çok rahatsız edici.
Neyse sorum daha doğrusu sorularım şunlardır ki;
*Bende öyle akıntı gibi bir durum yok yani olsa bile öyle ped koyacak kadar değil,rahatlıkla iç çamaşıryla bir iş gününü atlatabiliyorum. Eve gelir gelmez de duş ve çamaşır değişikliği yapıyorum zaten. Ayyy soruya geçemedim,bu akıntı olmaması 37 yaşımdaki benim için normal bir durum mudur?
*Gün içinde ola ki fırsat bulursam (maalesef pek denk gelmiyor da olur ya denk gelirse) ibadetimi yapmam için illa ki çamaşırımı değiştirmem şart mıdır?
Oyyyyyy oyyyy ne zor ve alengirli dertlerim varmış Ya Rabbim...:bicak: Çok utandım nolur daha fazla vurmayın,yeterli... :oops:
Doktor bana akinti olmamasinin degil tam tersi akinti olmasinin sorun gostergesi oldugunu soylemisti. Ibadet konusunda camasirin temizse sorun yok diye biliyorum

Benim yikadigim camasirlar bembeyaz oluyomus goren soruyo napiyosun diye. Ozel bi sey de yapmiyorum. Ortalama bi matik deterjan yumusatici kullaniyorum makine de ahim sahim bi sey degil. Yalniz 90 derecede yikiyorum belki ondandir. Insanlar sanirim cabuk eskimesin diye dusuk derecede yikiyo. Bi fanila bi gomlek senelerce giyilmek zorunda degil ki eskiyince atiyorum nolacak yani

Sıcak yıkamak kanı pişiriyor. Önceden akıtmak veya biraz daha ılık yıkamak lazım. Benim hiç leke kalmıyor.

ay cok urkutucu:KK17::KK57:
arada bende tuvalete dokuyordumm:KK57:
camasira pek dokmem, cok nadir bardaklardaki cay lekeleri icin...ama bundan sonra bu mesaj aklima gelicek hep:KK43:
sise sise devirenler nolucak akillanicakmio_O

Işte bilgi paylastikca artacak..
Ben gittiğim is yerlerinde farkettim ve kuaförde eli acayip kokuyordu sordum.
Çeşit Çeşit insan geliyor ya bişey olursa dedi e ben sana eve caya da gelebilirim sonuçta orda da mı oylesin dedim madem rahatsizsin bayraklarını müşterilerden ayır dedim. Bi daha da bişey içemem :KK12:
Ayrica mutfakta ameliyat yapmayacaksanız çamaşır suyuna gerek yok:duduk:

Işte bilgi paylastikca artacak..
Ben gittiğim is yerlerinde farkettim ve kuaförde eli acayip kokuyordu sordum.
Çeşit Çeşit insan geliyor ya bişey olursa dedi e ben sana eve caya da gelebilirim sonuçta orda da mı oylesin dedim madem rahatsizsin bayraklarını müşterilerden ayır dedim. Bi daha da bişey içemem :KK12:
Ayrica mutfakta ameliyat yapmayacaksanız çamaşır suyuna gerek yok:duduk:
gercekten haklisiniz aslinda..sahsen abartmam ama artik sari lekeler olunca evyede bardaklarda mecbur kaliyor insan..baska bi cozumude yok sanirim o lekelerin..

Back
X