Beta hcg yuksekliğinde dış gebelik

ucurtma_avcisi

Kanatları var ruhunda...
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2017
1.316
2.051
83
35
Arkadaslar haftasonu idrarda gebeligimi ogrendim. Pazartesi aksami kan verdim beta hcg 1182 cikti (beklenen adet gunumden 1 gün önce bakilmasina ragmen yuksek) Bugun doktora gittim, sata göre 4+1 dedi ve vajinal ultrasonla bakti keseyi goremedi. Olabilir daha yeni haftaya tekrar bakalim dedi ama tekrar bir kan testi istedi.. Bugunku beta hcg sonucum 1802 cikti. Yani 2 gunde 2 kati bir artis olmadi malesef.. doktor bu artisin sagliksiz oldugunu ve bu degere ragmen keseyi gorememis olmasindan dolayi dıs gebelik olabilecegini soyledi. Cok korkuyorum gecen yıl 7 haftalik bir kurtajim var simdi de dis gebelik deniyor ustelik daha gecen ay rahim filmim cekildi tupler falan hersey normaldi. Filmden hemen sonra hamile kaldigima cok sevinmistim var mi benzer durum yasayan arkadaslar? Lutfen bidiklerinizi benimle paylasir misiniz? Cok korkuyorum ve bu degerle dıs gebelik geciriyorsam tehlikeli degil midir

Gecmis olsun canim.Sakın kendine stres yapma.Doktor kontrolunde ol..Doktorun igneden falan bahsetmedi mi?Degerin cok yuksek degil belki igne ile dusurelim diyebilir.Nabzin hizlanirsa,tansiyonun cikarsa veya cok duserse,omuz agrin olursa mutlaka hastaneye gitmelisin.Insallah dis gebelik degildir ve kendiliginden düşer.

Boyle birsey ilk kez yasiyorum canim cevremde de olmadi hic.
doktorumun dedigi tek sey takip edecegiz, kanama yada agrin olursa gel.. oyle deyince daha cok korktum. Bir de rahim filminin arkasindan boyle birsey yasamam daha da garip. Tupler falan acikti nasil olabiliyor kapali tupleri bile acan sivi nasil bir etki yaratmis olabilir? Aklimi kaciracagim

Bende gecirdim xanim bnmde tuplerim acikti disgebelikten sonra cektirdigim rahim filminde.Filmden 5ay sonra gecirdim.
Olacaksa oluyor bunun hicbir sebebi yok malesef.En az zararla atlatirsin insallah.Cocugun var mi?

Bende gecirdim xanim bnmde tuplerim acikti disgebelikten sonra cektirdigim rahim filminde.Filmden 5ay sonra gecirdim.
Olacaksa oluyor bunun hicbir sebebi yok malesef.En az zararla atlatirsin insallah.Cocugun var mi?
Yok hayir ilk bebek icin butun gayretim gecen sene de bir kaybim var 7 haftalikken gelisimi durdu ve kurtajla alindi.. Allah bana ve evlat isteyen herkese nasip etsin insallah

Yok hayir ilk bebek icin butun gayretim gecen sene de bir kaybim var 7 haftalikken gelisimi durdu ve kurtajla alindi.. Allah bana ve evlat isteyen herkese nasip etsin insallah

Nasil oldun canim?
Rahim filminden sonra yasayanlarda oluyor malesef.
Bugunde verdin mi kan?

Nasil oldun canim?
Rahim filminden sonra yasayanlarda oluyor malesef.
Bugunde verdin mi kan?
Bugun kesinlesti malesef dis gebelik.. hic iyi degilim. Kendimi uzerimde patlamaya hazir bi bombayla yasiyor gibi hissediyorum.. ultrasonda rahim disinda sag tarafta bi olusum goruldu bildigin kese tupte oldugunu dusunuyor doktor.. rahim icinde de minicik bi yalanci kese olusmus. Napacagimi sasirdim kan degerim cikinca ona gore degerlendirecek durumumu. Ic kanamaya karsida uyardi tedbirimi almami istedi. Simdi evdeyim kendimi dinliyorum bisey olursa diye

Malesef idrak etmek zor oluyor canim.
Riskide dusunmek ayrica geriyor insani.
Benimde 3bucuk yasinda kizim var bide mecburen annemde kalmistim hastaneden cikincada.Cok sukur ki diyorum onunla evdeyken yalnizken bisy olmadi.

Insan kaybinin bile farkina varamiyor,cok caresiz hissediyor ama seninde gececek inan..
Belirlenene kadar ayri zor igneden sonra ayri zor.Insallah igne ise yararda baska birseye gerek kalmaz.Allah yardimcin olsun gonulden diliyorum ♡

Senin igne ile mi sonlandirildi canim? Tuote miydi gorunmus muydu seninde?

Senin igne ile mi sonlandirildi canim? Tuote miydi gorunmus muydu seninde?

İgne ile sonlandirildi.
1 gun oncesinde parca alindi,kurtaj oldu yani patoloji icin.

Sag tupumde gebelik baslangicinda olusan kist goruldu sadece ama yeri belirlenemedi.Igneden sonra agrim sagda oldu daha cok.Igneden 12 gun sonra kanamam basladi.
Kistimde buyudu onun icin ilac kullaniyorum suan.
26 eylulde vuruldum bende igneyi

Bide oncesinde de kanamam oldu hatta ben regl oldum sandim o yuzden cok firlamadi degerim diye dusunuyorum.Ama regl oldugumu sandigimdan sonrada kahverengi lekelenmeler devam edince kontrole gidip ogrendim .
Yani son adetim 5 Agustostu
18 ekimde betanin yukseldigini ogrendim
26 eylulde kesinlesti igne vuruldu
Betanin dususude uzun zaman aliyor

Karisik,zor,yorucu,belirsiz bi zaman

BENZER şeyleri yaşayan talihsiz arkadaşlarım her başlıkta biz varız:) ben de 2 ekimde umutla tüp bebek transferi yaptırmış,17 ekimde acı gerçeğin ihtimali ile bu günlere gelmiş bir dış gebeyim..patlamaya hazır bomba gibi hissetmek,belirsizlik,korku..1 kasımda artık nereyse 1000 li değerlere yaklaşmış ve patolojide rahimde gebelik bulgusuna rastlanmamışken 85 mg mtxt iğnemi oldum..kanamam var çok değilse de.yarın iğneden sonraki 4, gün bugün ağrım azaldı.solda hissettirdi kendini maalesef..kanamam a güvenip hcg düşmüştür diye umut ediyorum.ve benim de ne ağrı ne kanama oldu başta. transferden sonraki 13, gün 73, 2 gün sonra 256çıkan değerim beni nasıl mutlu etmişti oysa..256 dan 4 gün sonra katlanmayı beklerken hafif lekelenmeler ve 400 lere zor çıkan hcg ile yıkıldım.hayallerim başladığım yere geri döndü hatta şimdi kurtulsam bile korkudan deneyebilecek miyim bilmiyorum

geçmiş olsun sizede

Arkadaşlarım bir süre yazamadım fırsat bulup sizlere. Doktorum 2 gün sonra tekrar görmek isteyince kontrolde keseyi gördük hatta içinde yolk kesesi de :) Derin bir nefes aldık, çok şükür dış gebelik ihtimalimiz sıfıra indi dedi. Tabii bu olaydan sonra kendisine tekrar gitmedim o ayrı.. Yani emin olmadığı birşey için kesin tanı koyması ne kadar etik bir davranıştı tartışılır, 4 gün yemeden içmeden kesildik çünkü.. Doktorumu değiştirdik ve 2 gün önce cumartesi günü şükürler olsun ki pıtır pıtır kalp atışlarını duyduk haftaya ölçüm yapmak için tekrar çağırdı doktor. inşallah sağlıkla gelişir meleğim mucizem Dualarınızı eksik etmeyin

Cnm dis gebelik deilmiymis devam mi ediyo

Konunu yeni gördüm bu mesajdan sonra gözümde yaşlar süzüldü. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. İlk kaybın neden olmustu. Şuan kan sulandırıcı fln kullanıyrmıusn

Cnm dis gebelik deilmiymis devam mi ediyo
Evet canım dış gebelik değilmiş :) Doktorun çok bilmişliği mi desek, aceleci yorumlaması mı bilemedim ama neredeyse işin boyutu iğne ile eritmeye kadar gidecekti gebeliği... Allah'ım korusun ne olduğunu anlayamadan kaybedecektim belkide :/
Konunu yeni gördüm bu mesajdan sonra gözümde yaşlar süzüldü. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. İlk kaybın neden olmustu. Şuan kan sulandırıcı fln kullanıyrmıusn
Amin canım çok teşekkür ederim :) İlk kaybım gelişemediği içindi, kalp atışları yoktu ve gelişimi durmuştu 7.haftasında alınmıştı malesef Şimdi kan sulandırıcı vs. hiçbirşey kullanmıyorum, doktorum pek önermedi bende kafama göre kullanmak istemedim hiç.

Canım o yemeden içmeden kesildiğin günleri yaşıyorum şu an ben de...Çok sevindim senin için herşeyin yoluna girmesine.Bana da umut oldun.keseyi gördüğünde kaçıncı haftadaydın tam olarak? Cevabını merakla bekliyorum, sevgiler

Can'ım bende rahim filmi çekildi tüplerim kapalıydı laparoskopi yapılıp tüplerim açıldı fakat daha sonra rahim zarı inceliği vardı bu yüzden de bu ay ki adetten sonra ameliyat olmayı beklerken adet gecikince kan yaptık senin gibi aynı benim de pek yükseliş olmadı sonra kendiliğinden kan değerleri düşüş gösterdi 2 gün sonra doktorum kimyasal gebelik olduğunu söyledi bugğn de adet oldum ama korkma buda bizim için bi başarı sonuçta kimyasal yada dış da olsa bi sonuç gösterdi inşallah bidaki Zaman'lara başarıcaz Allah'ın izniyle geçmiş olsun şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…