Beta hcg yavaş ilerliyor dış gebelik şüphesi yok dedi doktor hikayemi okuyun lütfen bu şekilde olan varmi

aysunozx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2024
7
1
25
30 Ekim'de kimyasal gebelikten dolayı düşük yaşadım 2 Aralık'ta test yaptım ve yeniden hamile olduğumu öğrendim. Devlet Hastanesi'nde muayene olduğum doktor rahim duvarin kalınlasmis dış gebelik odağı görünmüyor ama her an herşey olabilir dedi. sağlıksız bir gebeliğe benziyor betaların iyi değil dedi. Kese normal olarak görünmüyor tabi daha. Ve beni ertesi gün kürtaja çağırdı. Kürtajdan sonra beta düşmez ise dış gebelik ilacı kullanacakti. Ancak ben bu kararı çok erken verilmiş bir karar olarak gördüm. Ve yaşadığımız ilçeden farklı bir ile giderek özel bir hastanede de muayene oldum. Orada ilk gün betama bakıldı lab. Farkından dolayı 144 göründü yani devlet hastanesinden daha düşük göründü ama laboratuvar farklı diyeymiş. Ertesi gün bir gün geçmesine birkaç saat varken aynı özel laboratuvar da 188 çıktı betam yani yükseldi. Özelde İlk gün normal karından ultrasyonda baktı dış gebelik odağı görünmüyor dedi ertesi gün alttan muayene etti gene göremedi gayet kalınlaşmış rahim duvarin dedi progesteron istedi onun sonucu 5 den düşük gelirse sağlıksız diyebiliriz dış gebelik ihtimali yükselir dedi. Sonucu 11 geldi yani iyi geldi. Dış gebelik ihtimalini ben yüzde 90 ortadan kaldırıyorum, ama en ufak bir ağrın kanaman olursa gece gündüz geliyorsun dedi. Devlet Hastanesi'nde ki betalarima baktı son iki sonuç bir gün bile gecmeden iyi ilerlemiş aslında dedi. Biz iki günde bir % 30 artışı bile normal olarak kabul ediyoruz aslında bu şekilde sağlıklı olan gebelikler var dedi. Kendi laboratuvarlarında ki sonuçlara baktı bir gün bile geçmeden % 26 ilerlemiş buda dedi. Bir şans verelim bence sağlıklı olma ihtimali var böyle çok yaşıyoruz dedi. Yaşadığım yerde acilden düzenli betalarima baktircam gene haber etcem özel de ki doktoruma.
Sizce ben şuan ne yaşıyorum ? Gerçekten umutlanmak istemiyorum kimyasala bile razıyım ama dış gebelik olmasindan çok korkuyorum iki doktorda dış gebelik ile ilgili bişey goremedi hem alttan hem üstten

Hatta özel de ki doktor baya inceledi hormon testi, hem alttan hem üstten muayene falan ben kesinlikle dış gebelik olduğunu düşünmüyorum dedi.

Sağlıklı bir gebelik şansım varmı sizce ?
Veya dış gebelik nezaman belli olur tam olarak yaşayan deneyimleyen varmı yardım eder misiniz ?

Devlet hastanesi laboratuvarı sonuçları
02.12.2024 beta 143
04.12.2023 beta 168
06.12.2023 beta 174
1 gün olmasına birkaç saat varken kürtaj işlemi öncesi alınan tahlil;
07.12.2023 beta 201

Özel hastane laboratuvarı sonuçları
07.12.2023 beta 149
08.12.2023 beta 188

henüz değeriniz zaten düsük yani dış gebelikse bile odak görülmemiş olabilir.

ben bu sekilde olup da sağlıklı ilerleyeni maalesef görmedim. ama değerde düsüs olmadığı sürece umut vardır diye düsünüyorum. insallah güzel ilerler burdan sonrası

henüz değeriniz zaten düsük yani dış gebelikse bile odak görülmemiş olabilir.

ben bu sekilde olup da sağlıklı ilerleyeni maalesef görmedim. ama değerde düsüs olmadığı sürece umut vardır diye düsünüyorum. insallah güzel ilerler burdan sonrası
:KK43: Benimde umudum pek yok, ancak dış gebelik olmaması en büyük isteğim ondan çok korkuyorum. Kendi kendine düşmesine razıyım kürtaj da çok korkutuyor. Dış gebelik olsa bile inşallah erken müdahale edilir ve tüplerimi kaybetmem

Kızlarrr nerdesinizzz yokmu yorumu olan 😔özel de ki doktorum 4 gün sonra tekrar kan ver dedi. Ağrım sancım yok, kanamam lekelenmem yok. En ufak bir ağrın olursa gel dedi ama doktor

Kızlarrr nerdesinizzz yokmu yorumu olan 😔özel de ki doktorum 4 gün sonra tekrar kan ver dedi. Ağrım sancım yok, kanamam lekelenmem yok. En ufak bir ağrın olursa gel dedi ama doktor
merhaba artışlar bana da az geldi açıkçası. ve odak görememesinin sebebi de şuan çok erken olmasından ben de kasım ayının ortasında dış gebelik geçirdim. artışlarım iyi değildi. hatta rahimde keseyi bile gördü yalancı keseymiş. keseyi gördükten 3 gün sonra kanamam oldu hafif. doktora gittim hemen beta artışı çok azdı. keseyi gördüğü için sağlıksız bi gebelik olduğunu düşündü. ama ultrasonda sağ tüpümde bir odak gördü emin olamadı. detaylı ultrason çekildi hemen. zor da olsa gördüler. yatışım yapıldı hemen kürtaj oldum sonrasında mtx iğnesi vuruldum tek doz 75 mg sonrasında çıktım hastaneden çok başı olduğu için beta değerim çabuk sıfırlandı. 2 aralıkta en son betaya bakıldı. 1,92 çıktı atlattım çok şükür. sen de çok bekleme sık sık doktora git erken fark edilince gerçekten süreç daha kolay atlatılıyor.

Belki kızarsınız belki linçleyen olur ama diyeceğim bu dış gebelik ve siz bir an evvel iğne olup sonlandırmak isteyin iki kez yaşadım çok uzun hikayelerim arama yerinde aratırsanız belki okursunuz. Tüplere zarar verme boyutuna gelmeden sonlansın. Şuan iki kez dış gebelik geçirdiğim tüpümden olan bir oğlum var çok şükür Allahıma. Küçükken müdahale edilirse tüpe bir zarar vermiyor

Belki kızarsınız belki linçleyen olur ama diyeceğim bu dış gebelik ve siz bir an evvel iğne olup sonlandırmak isteyin iki kez yaşadım çok uzun hikayelerim arama yerinde aratırsanız belki okursunuz. Tüplere zarar verme boyutuna gelmeden sonlansın. Şuan iki kez dış gebelik geçirdiğim tüpümden olan bir oğlum var çok şükür Allahıma. Küçükken müdahale edilirse tüpe bir zarar ve

Yok estağfurullah kizarmiyim hiç iyi niyetle birşeyler yazmışsınız 🙏🏻🧡 siz nasıl anladınız ? Sancı ve kanama oldu mu ? Sancı ve kanamadan nekadar sonra müdahale edildi ? özelde ki doktor kafamı çok kurcaladi sadece. O küçücük umut için kürtaj olmadım. Yoksa devlette ki doktor kürtaj yapıp beta hala düşmezse dış gebelikden emin olup iğne yapacaktı. Özel de ki hormon ve beta ma baktı iki gün boyunca hem alttan hem üstten baktı icim çok rahat benim bence bir şans verelim dedi. Dış gebelik olamaz dedi 25 senelik hekim ve 22 yılı devlette geçmiş. Bu tarz çok yaşamışlar hatta hastanın biri kürtaja izin vermemiş birkaç ay sonra gelmiş ve bebeğinin sağlıklı olduğunu söylemiş onlara. Yani bu konu gerçekten çok muamma 😔 ne olacağı hiç belli olmaz. Akşam kan vereceğim tekrar devlette acilden girip eğer beta 1000 li rakamlara gelmiş ve kese yok ise özelde ki doktoruma gideceğim hemen . Buradan gelişmeleri yazarım zaten. Kürtaj şuan bir tanı yöntemi aslında. Ama ya kimyasal gebelikse ? Ozaman kendiliğinden düşebilir. En ufak bir ağrın yada kanamam yok hala. Olursa hemen gideceğim acile

Yok estağfurullah kizarmiyim hiç iyi niyetle birşeyler yazmışsınız 🙏🏻🧡 siz nasıl anladınız ? Sancı ve kanama oldu mu ? Sancı ve kanamadan nekadar sonra müdahale edildi ? özelde ki doktor kafamı çok kurcaladi sadece. O küçücük umut için kürtaj olmadım. Yoksa devlette ki doktor kürtaj yapıp beta hala düşmezse dış gebelikden emin olup iğne yapacaktı. Özel de ki hormon ve beta ma baktı iki gün boyunca hem alttan hem üstten baktı icim çok rahat benim bence bir şans verelim dedi. Dış gebelik olamaz dedi 25 senelik hekim ve 22 yılı devlette geçmiş. Bu tarz çok yaşamışlar hatta hastanın biri kürtaja izin vermemiş birkaç ay sonra gelmiş ve bebeğinin sağlıklı olduğunu söylemiş onlara. Yani bu konu gerçekten çok muamma 😔 ne olacağı hiç belli olmaz. Akşam kan vereceğim tekrar devlette acilden girip eğer beta 1000 li rakamlara gelmiş ve kese yok ise özelde ki doktoruma gideceğim hemen . Buradan gelişmeleri yazarım zaten. Kürtaj şuan bir tanı yöntemi aslında. Ama ya kimyasal gebelikse ? Ozaman kendiliğinden düşebilir. En ufak bir ağrın yada kanamam yok hala. Olursa hemen gideceğim acile
İlk dış gebeliğimde ne ağrı ne en ufacık bir leke olmadı değer hep az az arttı ikincide ilk test yaptığım gün ufak bir kahve leke geldi sonra ne ağrı ne leke kan görmedim ilk doz iğne de değer düşmedi zaten en büyük belirtisi rahim arkasında azda olsa bi sıvı vardı ilk dozdan bir kez düştü değer sonra artış devam etti kürtaj oldum yükseldi yine ikinci doz oldum ve düştü eylülde başladı kasım sonu bitti uzun bi süreçti benim için

İlk dış gebeliğimde ne ağrı ne en ufacık bir leke olmadı değer hep az az arttı ikincide ilk test yaptığım gün ufak bir kahve leke geldi sonra ne ağrı ne leke kan görmedim ilk doz iğne de değer düşmedi zaten en büyük belirtisi rahim arkasında azda olsa bi sıvı vardı ilk dozdan bir kez düştü değer sonra artış devam etti kürtaj oldum yükseldi yine ikinci doz oldum ve düştü eylülde başladı kasım sonu bitti uzun bi süreçti benim için

Çok geçmiş olsun sizede.. iğneden sonra nekadar süre korundunuz ? İlki kimyasal di bunun ne olduğu belli değil neden böyle oluyor çok üzülüyorum gerçekten tüm doktorlar rahmime bakıyor gayet yerinde herşey diyor ama sebebi ne bunun 😔çok üzülüyorum çevremde herkes tek seferde hamile kalıp doğuruyor ben niye yapamıyorum tutamıyorum onu diyorum..

Size bir soru daha sormak istiyorum.. doktor nasıl anladı ? Düşük beta seviyelerinden mi sadece ? Yoksa ultrason da mı gördü

X