- 25 Aralık 2021
- 2.603
- 3.621
Evet canım. Pcosa sebep ben 16 yaşımdan beri doğum kontrol hapı kullanıyordum büyüme, ilerleme vs yapmasın diye. Doğum kontrol haplarıyla adet görüyordum. 1 senelik evliyim. Bir sene korunarak geçti. 1 sene de korunmadan geçer. 2 sene dolar. Biz de sonra tüp bebeğe başlarız diye plan yapıyordum. Hiç tedavisiz gebe kalabileceğim aklımın ucuna gelmezdi. Doğum kontrol hapını bıraktığım ay kaldımPcos rahatsızlığınız varmıydı acaba sizinde
Hiç problem değil, olsun. İlerleyen zamanlarda sadece sistemden tarihini değiştirirler. Herkesin hesaplarken son regl tarihine göre tahmini doğum tarihi vs söyleniyor ya, o tarihi değiştirirler. Olur biter. Tutmuş ya çok şükür, gerisi hiç önemli değil. Rabbim senin de sağlıklıca kucağına almayı nasip etsinBende regl 17 gün geçtiğinde silik çizgi ile öğrendim. Şuan 4 hafta gözüküyor. Son adete göre 9 hafta olması lazım. Benimki baya geç yumurtlama ve döllenme oldu.Haftaya herşey daha net olacak. Sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına alırsın insalah
Bende 3 yıldır evliyim. İlk defa tedavisiz kendiliğinden hamile kaldım. İlk hamileliğim tedavi ile olmuştu. Ama maalesef kaybettim. İnşallah sağlıkla alırız kucaklarımızaEvet canım. Pcosa sebep ben 16 yaşımdan beri doğum kontrol hapı kullanıyordum büyüme, ilerleme vs yapmasın diye. Doğum kontrol haplarıyla adet görüyordum. 1 senelik evliyim. Bir sene korunarak geçti. 1 sene de korunmadan geçer. 2 sene dolar. Biz de sonra tüp bebeğe başlarız diye plan yapıyordum. Hiç tedavisiz gebe kalabileceğim aklımın ucuna gelmezdi. Doğum kontrol hapını bıraktığım ay kaldım
Aynen canım pkos hastalığında son adet döneminin nerdeyse hiç önemi yok. Bebeğin ölçümleri sonucunda haftası belli oluyor. Ona göre de haftaya sat’ı değiştirecek. Amin rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun. Bebeksiz ev kalmasın inşallahHiç problem değil, olsun. İlerleyen zamanlarda sadece sistemden tarihini değiştirirler. Herkesin hesaplarken son regl tarihine göre tahmini doğum tarihi vs söyleniyor ya, o tarihi değiştirirler. Olur biter. Tutmuş ya çok şükür, gerisi hiç önemli değil. Rabbim senin de sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin
İnşallah kuzum. Rabbim sağlıklıca doğurmayı nasip etsin. Bir daha aynı acıyı yaşatmasın inşallah. Senin ne kadarlık oldu ? Nasıl geçiyor ?Bende 3 yıldır evliyim. İlk defa tedavisiz kendiliğinden hamile kaldım. İlk hamileliğim tedavi ile olmuştu. Ama maalesef kaybettim. İnşallah sağlıkla alırız kucaklarımıza
Bende değiştirmemişti doktorum. Genelde ilerleyen zamanlarda birden büyüme yapabiliyorlar. Değiştirmek için bekleyebiliriz, acelesi yok demişti. Öyle de oldu. Muhtemelen sende de 5 haftalık bir gelişim olmaz ama 1 hafta 10 gün oynayabilirAynen canım pkos hastalığında son adet döneminin nerdeyse hiç önemi yok. Bebeğin ölçümleri sonucunda haftası belli oluyor. Ona göre de haftaya sat’ı değiştirecek. Amin rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun. Bebeksiz ev kalmasın inşallah
Amin inşallah. Bundan sonraki tek acımız doğum acısı olur inşallahİnşallah kuzum. Rabbim sağlıklıca doğurmayı nasip etsin. Bir daha aynı acıyı yaşatmasın inşallah. Senin ne kadarlık oldu ? Nasıl geçiyor ?
Yaa gerçekten hissediliyor demek ki olunca malum oluyor bi şekilde. Takviyeyi ilk kez duyuyorum ama bi bakacağım canım teşekkür ederimCanım ben sadece elenatal 1 kullanıyordum 2 aydır düzenli olarak. Olurda gebelik olursa zararsız bir takviye için. Onun haricinde insülin direnci ve hipertroit için ilaç kullanıyordum ama bayadir kullanıyorum bu ikisini. Farklı belirti olarak göğüslerim her zamankinden daha hassastı hala daha öyle. Birde kaset test yapmadan önceki gece rüyamda gebe olduğumu görmüştüm.
Aynen canım hiçbir şey yapmıyorum nerdeyse. Sürekli istirahat halindeyim. Haftaya Salı olsa hemen keşkeBende değiştirmemişti doktorum. Genelde ilerleyen zamanlarda birden büyüme yapabiliyorlar. Değiştirmek için bekleyebiliriz, acelesi yok demişti. Öyle de oldu. Muhtemelen sende de 5 haftalık bir gelişim olmaz ama 1 hafta 10 gün oynayabiliramin inşallah kuzum benim. Bu haftalarda kolla kendini. Yorma. Çok küçük minnoşun
Evet öyle gerçekten. Negatifi gördükçe umudumu yitiriyordum ama içimden bir ses hep diyordu ki hamilesin. Bu ay hamile kalacağımdan kesin emindim. Negatifler yıldıramadıYaa gerçekten hissediliyor demek ki olunca malum oluyor bi şekilde. Takviyeyi ilk kez duyuyorum ama bi bakacağım canım teşekkür ederim
Ay amin inşallah. Hadi hayırlısı bakalım hep tatlı telaşlarAmin inşallah. Bundan sonraki tek acımız doğum acısı olur inşallahŞuan 4 hafta gibi gözüküyor baya ufak. Haftaya gittiğimizde haftası tam kesinleşecek, muhtemelen kalp atışlarını da duyarız dedi. Bakalım hayırlısı.
Ahahah ay o kadar iyi anlıyorum kiiAynen canım hiçbir şey yapmıyorum nerdeyse. Sürekli istirahat halindeyim. Haftaya Salı olsa hemen keşkeÇok sabırsızım
Yaa Rabbim’in ol deme şekli. Ne mutlu size rabbim bekletmeden nasip etmiş. Gerçekten bazen umutsuzluğa çok kapılıyorum. Üniversite yıllarımda öğrendim bende pcos olduğumu hiç üstüne düşmedim önemsemedim de. Ta ki evlenene kadar. Sonrasında okuya araştıra kendimi daha da çıkmaza soktum. Bilmemek daha büyük mutluluk gerçekten. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallahEvet canım. Pcosa sebep ben 16 yaşımdan beri doğum kontrol hapı kullanıyordum büyüme, ilerleme vs yapmasın diye. Doğum kontrol haplarıyla adet görüyordum. 1 senelik evliyim. Bir sene korunarak geçti. 1 sene de korunmadan geçer. 2 sene dolar. Biz de sonra tüp bebeğe başlarız diye plan yapıyordum. Hiç tedavisiz gebe kalabileceğim aklımın ucuna gelmezdi. Doğum kontrol hapını bıraktığım ay kaldım
Onuda kullandım canım 1 ay kadar. Sonra başka bi inositol takviyesine geçtim. Femaraya da başlayınca üstüne düşmedim çok. Gerçekten hissetmişsin gebeliğini çünkü adet olmayı beklerim derken bile sanki olmayacağını biliyo gibiydin yada ben öyle hissettim. Görüncede çok mutlu oldumEvet öyle gerçekten. Negatifi gördükçe umudumu yitiriyordum ama içimden bir ses hep diyordu ki hamilesin. Bu ay hamile kalacağımdan kesin emindim. Negatifler yıldıramadıKırmızı kart görene kadar şans hep vardır İlk 3 ay elenatal 1 kullanacağım sonrasında elenatal 2’ye geçeceğim. Bu arada inofolic combi diye bir takviye var onu da araştır. İçinde yumurta kalitesini artıracak olan inositol var. Ben hiç kullanmadım ama femara ile beraber onu da kullanmayı düşünüyordum baya araştırdım. Sende bir bak istersen.
Ben 34 le öğrendim önemli olan artisidir sıkıntı etmeyin hayırlı olsunMerhaba hanımlar. Bugün regl 18 gün geçti. Dün evde kaset test yapmıştım silik çıktı. 15 veya 16. gecikme günü kaset testim negatif çıkmıştı. Bu sabah sağlık ocağında kan tahlili verdim. Beta sonucum 44 çıktı. Cuma günü tekrar kan vereceğim artış olup olmadığı kontrol edilecek. Pkos olduğum için geciken adet günümden emin olamıyorum. Sonuç düşük çıktı. Erken fark ettiğim için mi acaba yoksa yeni mi yükseliyor bilemiyorum. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz.?
Bin şükür kuzum. Hiç ümitsizliğe kapılma. Sadece fazla kiloluysan onu vermeye çalış. O da çok büyük etken oluyor özellikle pcosta ve gebelikte. Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun inşallahYaa Rabbim’in ol deme şekli. Ne mutlu size rabbim bekletmeden nasip etmiş. Gerçekten bazen umutsuzluğa çok kapılıyorum. Üniversite yıllarımda öğrendim bende pcos olduğumu hiç üstüne düşmedim önemsemedim de. Ta ki evlenene kadar. Sonrasında okuya araştıra kendimi daha da çıkmaza soktum. Bilmemek daha büyük mutluluk gerçekten. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah
Valla benim içimde korku var hep. Tatlı telaşım henüz yok. Cinsiyet zamanı gelince başlayacak inşallah tatlı telaşımAy amin inşallah. Hadi hayırlısı bakalım hep tatlı telaşlarbaşta acaba gebe miyim, sonra kese gözüküyor mu, sonra kese var kalp atışı var mı, sonra kalp atışı var bebek ne zaman tam gözükecek, sonra cinsiyeti, sonra gelişimi vs vs hep bir tatlı telaşı var
Benim eşimde aynı şekildeydi. Erkekler bizim gibi değil malesefAhahah ay o kadar iyi anlıyorum kiibir de geç döllenmede testler hep negatif çıkıyor. Ama yılmadan test yapmaya devam ediyorsun falan biz diğerlerine göre çok daha fazla bekliyoruz ben de günlerce negatifi gördüm ama içten içe biliyordum. Eşim en son şey diyordu bana “ aşkım yok işte bebek. Testler napsın sana yemin mi etsin ne zaman vazgeçeceksin”
Bende 16 yaşından beri biliyorum ve doğum kontrol ilacı kullanıyordum evlenene kadar. Ve ilacı bırakana kadar bir sorun yaşamadım. Çocuk istediğimiz için ilacı bıraktım. Herşey tepetaklak oldu. Başladığım noktaya geri döndümYaa Rabbim’in ol deme şekli. Ne mutlu size rabbim bekletmeden nasip etmiş. Gerçekten bazen umutsuzluğa çok kapılıyorum. Üniversite yıllarımda öğrendim bende pcos olduğumu hiç üstüne düşmedim önemsemedim de. Ta ki evlenene kadar. Sonrasında okuya araştıra kendimi daha da çıkmaza soktum. Bilmemek daha büyük mutluluk gerçekten. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah
Evet canım aynen o şekilde.Onuda kullandım canım 1 ay kadar. Sonra başka bi inositol takviyesine geçtim. Femaraya da başlayınca üstüne düşmedim çok. Gerçekten hissetmişsin gebeliğini çünkü adet olmayı beklerim derken bile sanki olmayacağını biliyo gibiydin yada ben öyle hissettim. Görüncede çok mutlu oldum