Beta hcg doğum veya kürtajdan ne kadar zaman sonra sıfırlanır ?

E

EU2

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,Beta hcg doğum veya kürtajdan ne kadar zaman sonra sıfırlanır ?
Ne kadar zaman sonra beta hcg vücuttan atılır? Bilgisi olan var mı ? :sm_confused:

Kürtaj veya doğum sonrası ilk adet görülmüş ve adet bitmiş olmasına rağmen beta hcg nin hala vücutta varlığı söz konusu olabilir mi ???

bademcım topıkte yazmıstım..cokda bılgım yok..
ama ben hala adet gormemıs bırı olarak..
persembe gunu yaptırdıgım
kan testımdekı deger 1 altındaydı:çok üzgünüm:

Okudum şimdi canım...İdrar testim neden 2.çizgi silik olarak çıkıyor onu anlamaya çalışıyorum..Adetim daha yeni bitti sayılır çünkü...Ama 5. gün 2 cm lik folikül vardı....:sm_confused: 2cm olunca çatlamaya başlıyorlar benim bildiğim....benneyaptımkifisfisfis

ben kurtajdan sonrakı adet suresınce deger anca düşünüyomuş diye biliyorum canım kızz bellımı olur belkı hemn ustune hamil e kalmışssındır doktoruna sordunmu kafanı karıştıran soruyu

ben kurtajdan sonrakı adet suresınce deger anca düşünüyomuş diye biliyorum canım kızz bellımı olur belkı hemn ustune hamil e kalmışssındır doktoruna sordunmu kafanı karıştıran soruyu

Adet oldum bitti bile...1 hafta 10 gün sonra testi yenileyeceğim..Bakalım çizgi daha da koyulaşıcak mı yoksa tamamen silinecek mi diye...
Şimdi 10 gün sonra testi tekrarlamayı düşünüyorum ve kafamda olasılık hesapları yapıyorum...:nazar:

1- Bu çizgi hamilelikten kalan hormonlar yüzünden var,beta hcg yi daha atmadı vücudum...,

2-Kürtaj olalı 45 gün oldu,adeti de gördüm ve bitti..Beta hcg çoktan vücuttan atılmıştır..Bir sürpriz olma olasılığı var,:eek:

3-Tamemen göz yanılması...Ortada fol yok yumurta yok..Halüsinasyon görüyoruz karıkoca...

4- Ya da Test bozuk....( testi eşimde denedim,ikinci çizginin gölgesi bile çıkmadı...kaydirigubbakcemile3)

beta hgc düşükten sonra hemen sıfırlanıyo hatta düşük basladığı anda deger düşmeye baslıyo ben öyle biliyorum.ki sen ilk adeti de görmüşsün bitmiş. ilginç bi durum bi süpriz olabilir belki

beta hgc düşükten sonra hemen sıfırlanıyo hatta düşük basladığı anda deger düşmeye baslıyo ben öyle biliyorum.ki sen ilk adeti de görmüşsün bitmiş. ilginç bi durum bi süpriz olabilir belki

Benim erken doğum oldu,düşük değil pek aslında....Normal doğum yaptım..

biliyorum degerin düşmesi lazım adet te görnüssün cnm

Ya da Test bozuk....( testi eşimde denedim,ikinci çizginin gölgesi bile çıkmadı...)
allah iyiliğini versin emi :)
tabı rabbım katında mucızelr sonsuz canım kan testını en son nezman yaptırdın.

Ya da Test bozuk....( testi eşimde denedim,ikinci çizginin gölgesi bile çıkmadı...)
allah iyiliğini versin emi :)
tabı rabbım katında mucızelr sonsuz canım kan testını en son nezman yaptırdın.

Kürtaj sonrası bir daha kanda beta hcg baktırmadım canım..Sadece idrar testi yaptım evde....

tam ben böyle bir konu açmayı düşünürken baktım sen açmışsın bademcim.bende dış gebelik yüzünden ameliyat oldum bugün 39. gün ve ben hala adet olmadım.olasılıklar 1- lohusa gibi 40 ımın dolması gerekiyor 2- hiç korunmadığımız için bir mucize oldu ve ben hamileyim. ama tahlil yaptıramıyorum çünkü burdaki bir arkadaş dış gebelikten sonra 6800 olan değerinin iki hafta sonra ancak 320 ye indiğini söylemişti.benim değerlerim en son 32000 di.yani karar veremiyorum tahlil yapsam ve pozitif verse idrar yada b hcg ben buna nasıl inanayım? hamileyim desem ya hormon tam düşmemişse.ben hala hormonun düşmediğini düşünürken hamile kalmışsamkafamçokkarıştı

tam ben böyle bir konu açmayı düşünürken baktım sen açmışsın bademcim.bende dış gebelik yüzünden ameliyat oldum bugün 39. gün ve ben hala adet olmadım.olasılıklar 1- lohusa gibi 40 ımın dolması gerekiyor 2- hiç korunmadığımız için bir mucize oldu ve ben hamileyim. ama tahlil yaptıramıyorum çünkü burdaki bir arkadaş dış gebelikten sonra 6800 olan değerinin iki hafta sonra ancak 320 ye indiğini söylemişti.benim değerlerim en son 32000 di.yani karar veremiyorum tahlil yapsam ve pozitif verse idrar yada b hcg ben buna nasıl inanayım? hamileyim desem ya hormon tam düşmemişse.ben hala hormonun düşmediğini düşünürken hamile kalmışsamkafamçokkarıştı

Eşim 2 gün sonra testi tekrarla diyor..Sanırım 2 günde bir tekrarlayacağım...Ta ki o gölge gibi çıkan 2.çizgide herhangi bir koyulaşma veya tamamen silinme oluncaya dek...Tekrar kan testi yaptırmaya cesaretim yok şu an sanırım....:eek:

Ben 4 buçuk aylık erken doğum yaptım,bebeklerin eşleri ve kordonlarını çıkarmak için kürtaj yaptı dr um..adetin 5. günü 2 cm lik folikül olunca ya tutarsa dedik..Yani erken yumurtladım gibi bişeyfisfisfisŞimdi tuttumu tutmadı mı merakı var...hihoyyyt dr 5 .gün kontrolde rahmin toparlandığını ,eski haline döndüğünü ve herhangi bir yara,enfeksiyon gibi bir oluşuma rastlamadığını söyledi..:nazar:

bademcim bencede tatlım beta hcg değerinin düşmesi gerekirdi hayırlısı diyelim gülüm belki bir sürpriz vardır bellimi olur..iyisin dimi tatlım aklımdasın hep seninle ettiğimiz muhabbetleri özlüyorum...

tam ben böyle bir konu açmayı düşünürken baktım sen açmışsın bademcim.bende dış gebelik yüzünden ameliyat oldum bugün 39. Gün ve ben hala adet olmadım.olasılıklar 1- lohusa gibi 40 ımın dolması gerekiyor 2- hiç korunmadığımız için bir mucize oldu ve ben hamileyim. Ama tahlil yaptıramıyorum çünkü burdaki bir arkadaş dış gebelikten sonra 6800 olan değerinin iki hafta sonra ancak 320 ye indiğini söylemişti.benim değerlerim en son 32000 di.yani karar veremiyorum tahlil yapsam ve pozitif verse idrar yada b hcg ben buna nasıl inanayım? Hamileyim desem ya hormon tam düşmemişse.ben hala hormonun düşmediğini düşünürken hamile kalmışsamkafamçokkarıştı

inş hamileisndirama sneın adet görmemiş olman normal bide dış gebelık yasayanalrın bikaç ay korunamlrı gerk dıye bılıyorum rahım kendını toparalsın dıye bizde kalp atışalrını duyamadk kurtaj oldum doktor3ay dedi bize biz korunmadık ama bizzaten 3ayda ilşki yapaamadık desem yerı var benımde askıne kanamam durmaıştı meger içerde parca kalmış

bademcim bencede tatlım beta hcg değerinin düşmesi gerekirdi hayırlısı diyelim gülüm belki bir sürpriz vardır bellimi olur..iyisin dimi tatlım aklımdasın hep seninle ettiğimiz muhabbetleri özlüyorum...
Allah hayırlısı ise nasib etsin canım..Aslında doğal yoldan olabilceğine pek ihtimal vermiyorum ama yine de acabalarım var...a.s.
inş hamileisndirama sneın adet görmemiş olman normal bide dış gebelık yasayanalrın bikaç ay korunamlrı gerk dıye bılıyorum rahım kendını toparalsın dıye bizde kalp atışalrını duyamadk kurtaj oldum doktor3ay dedi bize biz korunmadık ama bizzaten 3ayda ilşki yapaamadık desem yerı var benımde askıne kanamam durmaıştı meger içerde parca kalmış

Çok geçmiş olsun canım,inşallah senin de mucizen gelir...a.s.

*İyi geceler Eray bey, beta hcg doğumdan ne kadar zaman sonra vücuttan atılır ? ilk adeti gördükten sonra bile hala vücutta kalma olasılığı varmıdır ?

*yoktur, eğer hCG pozitif ise gebelik var demektir

*Ben adet oldum ve adetim 3-4 gün sürdü bitti..idrar çizgimde 2 .çizgi göge gibi çıkıyor..Bir kaç kez tekrarladım testi.Hep 2. çizgi çıktı silik de olsa...Bir hafta kadar daha bekleyeceğim..Eğer çizgide koyulaşma olursa kan testi yaptıracağım..Teşekkür ederim,iyi geceler tekrar..

sanada çok geçmiş olsun canım.bizimki erkek infertilitesi olduğu için korunmaya gerek duymadık biz. birde dr.um biz senin rahmine bir işlem yapmadık onun için bir iki adet sonra tekrar deneyebilirsiniz demişti.gerçi bu şekilde hamile kalabilmem çok büyük bir mucize olur ama işte bir ümit.şu anda tahlillerede güvenemiyoruz.dr.a gidip sen bana ultrasonla bir baksana diyecek duruma geldim artık.

bademcim hayırlısı olsun hakkında tatlım ama bişi sorucam, bahsettiğin serklaj ameliyatını oldun mu?

lansor canım bende dış gebelik geçirdim benim beta 5600 idi ama hiçbir müdahale yapılmadı yani ilaç vs kendiliginden düştü benim beta kanmamam beta sıfırlanana kadar devam etti betam tam 2 ayda düştü

X