Beslenme uzmanıyım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi butterflysoul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya merabalar bn de 17 yasındayım ve 48 kiloyum çok normal olduumu sölüolar ama bn yinede bu şekilde kalmak hatta 1-2 kilo dha vermek istiyorum..kırmızı etle hiç aram yok:(talihsiz bi olay sonucu 3 yıldır yiyemiorm :( haftada 1 kez balığımı yiyorum maydanoz delisiyim diyebilirim o kdr çok yiyorumki anlatamam:)genelde akşam 8den sonra yemek yemiorm spor salonuna gidiyorum..yani kendime karşı çok dikkatliyim ve bi kaç yıldır böleyim ve şuan ne yesemde kilo almıorm :)ama yinede abartmıyorum tabi..:) yani kısacası bana dha neler önerebilirsiniz ?? şimdiden tskler.

merhaba bu soruya cevap vermenizi özellikle rica ediyorum çünkü benim için gerçekten önemli.bebeğimi memeden kestim ve bugün itibariyle doğum kontrol hapına başlıyorum.yalnız prospektüsünü okudum yan etki olarak vücutta su tutumu ve ağırlık farklılığı yazıyor.merak ettiğim vücuttaki suyu atıp yalancı kilo kaybı demişsiniz ya o halde bu ilaç tam tersi etki yapıp yalancı kilo alımımı yapıyor?yoksa gerçek şişmanlık yaparmı?bana ne tavsiye edersiniz bu ilaçla birlikkte vücuttaki ödemi atan bitkilerden kullansam yan etkisini nötrlemiş olurmuyum?başka bir korunma yöntemi şansım yok şimdilik ne yapmalıyım?teşekkürler

mrb 26 yaşındayım boyum 1.74 kg 72.73arasında değiyo ben 84 kg dum 3 ay oncesıne kadar polikistik over hastasıyım ayrıca troidlerim yavaş çalışıyo ilaç kullanıyorum diyetisyen kont verdim ve sporla. kg verdikten sonra adetlerim düzene girdi çok şükür.son kont diyetisyen gittiğimde
diyet yapmama gerek olmadığını söyledi bide gebelik düşündüğüm için ama bende en az 1 saat yuryup yarım saate topla plates yapıyorum şuan kg vermem durdu ben şöyle
68-65 olmak istiyorum ne önerirsiniz cvp verirseniz çok sevinirim sizce şuan normalmiyim gebelik düşündüğüm dahamı vemeliyim bide şuanda saçlarım çok dökülüyo zayıflamamla bağlantılı olabilirmi 2 düşük le sonuçlanana gebeliğim oldu acil yant...

Merhaba.16 yaşımdayım.boyum 167 kilom 66.Diyetisyene gittim kilo veremedim.Lise sınavına hazırlanıyordum o aralar spor falan olmuyordu.Şimdi lise 1 deyim ve kilo vermek istiyorum.Yardım edin bana nolur.Lahana çorbası kapsülü almayı düşünüyorum.

öncelikle uzun zamandır buralarda değildim, gecikme için gerçekten herkesten özür dilerim...hadi sorulara devam... :1:

ya merabalar bn de 17 yasındayım ve 48 kiloyum çok normal olduumu sölüolar ama bn yinede bu şekilde kalmak hatta 1-2 kilo dha vermek istiyorum..kırmızı etle hiç aram yok:(talihsiz bi olay sonucu 3 yıldır yiyemiorm :( haftada 1 kez balığımı yiyorum maydanoz delisiyim diyebilirim o kdr çok yiyorumki anlatamam:)genelde akşam 8den sonra yemek yemiorm spor salonuna gidiyorum..yani kendime karşı çok dikkatliyim ve bi kaç yıldır böleyim ve şuan ne yesemde kilo almıorm :)ama yinede abartmıyorum tabi..:) yani kısacası bana dha neler önerebilirsiniz ?? şimdiden tskler.

bu geçtiğimiz süre içerisinde ne yaptın bilmiyorum ama gayet normalsin ve artık senin vücudun için gereken kilo odur. o yüzden 1-2 kg verirsin belki sudan, kastan ya da herhangi bir şekilde ama kendini halsiz hissedebilirsin. bence hiç gerek yok. çok sağlıklı ve düzgün bir yaşantı bu..sakın kilo vermeyi düşünme..kas kitleni arttır spor yaparak yeter...

merhaba bu soruya cevap vermenizi özellikle rica ediyorum çünkü benim için gerçekten önemli.bebeğimi memeden kestim ve bugün itibariyle doğum kontrol hapına başlıyorum.yalnız prospektüsünü okudum yan etki olarak vücutta su tutumu ve ağırlık farklılığı yazıyor.merak ettiğim vücuttaki suyu atıp yalancı kilo kaybı demişsiniz ya o halde bu ilaç tam tersi etki yapıp yalancı kilo alımımı yapıyor?yoksa gerçek şişmanlık yaparmı?bana ne tavsiye edersiniz bu ilaçla birlikkte vücuttaki ödemi atan bitkilerden kullansam yan etkisini nötrlemiş olurmuyum?başka bir korunma yöntemi şansım yok şimdilik ne yapmalıyım?teşekkürler

mavis neler yaptın? kullanacağın herhangi bir bitki ilaçla etkileşime girip doğum kontol hapının etkinliğini azaltabilir. daha saf olarak maydanoz veya yeşil çaydan yararlanabilirsin. karpuz da ödeme iyi gelir. aslında dediğin gibi bu yalancı kilo. gerçek kilon ödemsiz halidir. bu arada sıcaklık artışıyla vücutta bir miktar su tutulumu olabilir. o yüzden bol bol su içmek önemli...

mrb 26 yaşındayım boyum 1.74 kg 72.73arasında değiyo ben 84 kg dum 3 ay oncesıne kadar polikistik over hastasıyım ayrıca troidlerim yavaş çalışıyo ilaç kullanıyorum diyetisyen kont verdim ve sporla. kg verdikten sonra adetlerim düzene girdi çok şükür.son kont diyetisyen gittiğimde
diyet yapmama gerek olmadığını söyledi bide gebelik düşündüğüm için ama bende en az 1 saat yuryup yarım saate topla plates yapıyorum şuan kg vermem durdu ben şöyle
68-65 olmak istiyorum ne önerirsiniz cvp verirseniz çok sevinirim sizce şuan normalmiyim gebelik düşündüğüm dahamı vemeliyim bide şuanda saçlarım çok dökülüyo zayıflamamla bağlantılı olabilirmi 2 düşük le sonuçlanana gebeliğim oldu acil yant...

son kilo durumunu alabilir miyim? bir de 1,74 boy ama kemik yapını ve metabolizmanı bilemiyorum ama yardımcı olmaya çalışacağım...

Merhaba.16 yaşımdayım.boyum 167 kilom 66.Diyetisyene gittim kilo veremedim.Lise sınavına hazırlanıyordum o aralar spor falan olmuyordu.Şimdi lise 1 deyim ve kilo vermek istiyorum.Yardım edin bana nolur.Lahana çorbası kapsülü almayı düşünüyorum.

şimdi ne durumdasın. umarım bana istemediğim yanıtı vermezsin: yani lahana kapsülü kullanıyorum demezsin..

merhaba ben 21 yaşındayım 1,57 boy 68 kg deyim yurtta kalıyordum üniv de okul bitince geldim şimdi k fleks yapıyorum ama arada atıştırıyorum yapmamam lazım biliyorum ama tutamıyorum işte sizce benim ideal kilom kaç bide nasıl zayıflamalıyım yani nasıl bi yöntemle tavsiye edersiniz bünyem kilo almayada vermeyede elverişli yani dikkat edince çok kolay ve çabuk veriyorum kiloları yiyince de alırım hemen bi tavsiye bekliyorum a.s.

mesela elma diyeti topiği var o diyeti tavsiye edermisiniz

merhaba ben 21 yaşındayım 1,57 boy 68 kg deyim yurtta kalıyordum üniv de okul bitince geldim şimdi k fleks yapıyorum ama arada atıştırıyorum yapmamam lazım biliyorum ama tutamıyorum işte sizce benim ideal kilom kaç bide nasıl zayıflamalıyım yani nasıl bi yöntemle tavsiye edersiniz bünyem kilo almayada vermeyede elverişli yani dikkat edince çok kolay ve çabuk veriyorum kiloları yiyince de alırım hemen bi tavsiye bekliyorum a.s.

şimdi öncelikle hiçbir şey ezbere olmaz. ben buradan kişiye özel diyet yazmıyorum, aksi halde ilim etiğine saygısızlık olur. çünkü beslenme programı kişiye özeldir. sadece yanlışları düzeltmeye çalışıyorum. o kadar çok şarlatan, kandırıkçı var ki etrafta :)

belli ki karbonhidrat yani kfleks sana çok iyi gelmiyor. o yüzden biraz daha protein ve sebze ağırlıklı tüketmeye ne dersin? örneğin sabah k fleks ok ama öğlen yemeğinde daha ızgara + salata veya sebze+salata+yoğurt yesen? akşam da sadece sebze+salata olur. çünkü anladığım kadarıyle karbonhidrata düşkünlük var, o yüzden kfleks iyi geliyor. ama unutma ki 3 yemek kaşığı kfleks yaklaşık 1 dilim ekmek eder. e hep de ekmek türeviyle beslenilmez ki...bir de burada yazan onun listesi, bunun kürü, tek besin diyetleri vs bunların hepsine gayet karşıyım. önce metabolizmanın ne şikayeti var, vücut ne istiyor, ne istemiyor, acaba durum duygusal mı, ruhsal mı bunlara bamak gerek...o yüzden özellikle de 21 yaşında lütfen bu uygulamalardan uzak dur. aksi halde kaybedeceğin kas olur, ileride daha çok üzülürsün...sana bir ipucu; aralarda şekersiz az yağlı sütlü nescafe + 4 adet kuru kayısı veya 1 sbüyük su bardağı light ayran tüket, süper tok tutar..a.s

merhaba.ben de iştahına söz dinletemeyenler grubundanım. metabolizmam yavaş 1300 civarı çıktı. açlık tokluğuma da baktırdım tokluğum düşük çıktı. tatlıya aşırı düşkünlüğüm var.diyetisyen bir liste verdi ama şu an her şey yasak yani değişimler yok haliyle ben de uyamıyorum çünkü tatlı olmazsa olmazım.bu durumda nasıl dengeleme yapabilirim değişimler nasıl olmalı?10 kg azlam var...

merhaba.ben de iştahına söz dinletemeyenler grubundanım. metabolizmam yavaş 1300 civarı çıktı. açlık tokluğuma da baktırdım tokluğum düşük çıktı. tatlıya aşırı düşkünlüğüm var.diyetisyen bir liste verdi ama şu an her şey yasak yani değişimler yok haliyle ben de uyamıyorum çünkü tatlı olmazsa olmazım.bu durumda nasıl dengeleme yapabilirim değişimler nasıl olmalı?10 kg azlam var...

eğer tokluk düşük çıkıyorsa insülin direnci gibi bir durum söz konusu olabilir. zaten tatlı ihtiyacı da bunu açıklıyor. böyle bir durumda diyetisyeninizle konuşarak haftada bir sütlü tatlı olsun. valla ben diyetisyenim ama hi. değişim listesi, vs kullanmıyorum (buradan bana kızacaklar ama..ooopsss) çünkü bu listeler, özel kürler insanları çok sıkıyor. yalnız tek sorum şudur: bu besini yemeyeceksiniz, ok, am hayatınızın sonuna kadar mı yemeyecekseniz, eğer cevabını evet ise yemein. hayır ise çaresine bakalım demek en güzeli.

dediğim gibi diyetisyeninizle konuşup haftada bir gün sütlü tatlı olsun. o olmazsa da hergün kavun, karpuz olsun. ama öyle bir zamanda olsun ki insülini çok yükseltmesin. genellikle yağlar göbek çevrenizde mi toplandı? eğer öyle ise bulgur, kurubaklagiller, yulaf, az şekerli meyveler, tam tahıllı ekmekler-ama ölçülü- size çok iyi gelecektir. önemli olan kan şekerinizi birden yükseltip birden düşüren şeyler tüketmemek...yine de hala haftada bir tatlıya ok derim ...

insülin direnci yok dedi endokrin doktoru göbek çevresi sorunlu evet. az az sık sık yemek şekeri dengelemek için iyi olacak evet ama kafamda bitirmem lazım sanırım olayı. yani sürekli meyve yiyeceğimi bilmek yani bir nevi kısıtlanmak beni yiyecek düşünmeye yöneltiyor.fizikselin yanında sanırım duygusal yeme probelemi de var :( iradeli olmam lazım... umarım...teşekkür ederim

Aramıza yeniden hoş geldinizvereliniortak Bir konuda fikir almak istiyorum.
Sigarayı bırakanların çoğunda şişkinlik sorunu oluyor.
Doktora sorduğumda hücreler su doluyor o nedenle dedi. Ama günlük hayatımı etkileyecek boyutta rahatsızlık veriyor.:1no2:
Günde 3lt.su içiyorum. Detoks falan yaptım bir yararını görmedim. 3 bardak yeşil çay, 4 günkurusu yiyorum. Yiyeceklerime dikkat ediyorum . iki haftadır çok azını attım ama yine de çoğunluğu duruyor.
Günde 1 saat spor yapıyordum devam ediyorum hatta arttırdım ama hareketlerim kısıtlanıyor eski verimliliği alamıyorum.
Bana önerileriniz neler olabilir?

mrb..gece uykudan uyanıp yemek yeme gibi bir durum başladı bende.3 aydır devam ediyor ve48 ten 52 kiloya çıktım.boyum 1.58... bu gece yemeleri hem uykum açısından hemde sağlığım açısından beni endişelendiriyor..ne yapmam gerekir?tşk ederim.

merhaba çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Ben 37 yaşında 1.63 boyunda 87 kilodaydım. 1,5 yıllık kilo verme serüvenim 7 ay önce profesyonel destek almayla ( diyetsiyene) devam ediyor. Son 7 ayda kilo vermeye başladım belli aralıklarla verip verip duruyor kilom üstüne eklenmiyor çok şükür. Benim size sormak istediğim çoğu arkadaş ayda 3-4 kilo veriyor bense gramlarla gidiyorum 7 ayda 10 kilo verdim.( kaçamaklarım oluyor evet ama abartılı değil) Haftada 3 kez fitness en az 2 kez 45 er dk yürümeye çalışıyorum

Bu kadar yavaş vermemin sebebi nedir?

Aramıza yeniden hoş geldinizvereliniortak Bir konuda fikir almak istiyorum.
Sigarayı bırakanların çoğunda şişkinlik sorunu oluyor.
Doktora sorduğumda hücreler su doluyor o nedenle dedi. Ama günlük hayatımı etkileyecek boyutta rahatsızlık veriyor.:1no2:
Günde 3lt.su içiyorum. Detoks falan yaptım bir yararını görmedim. 3 bardak yeşil çay, 4 günkurusu yiyorum. Yiyeceklerime dikkat ediyorum . iki haftadır çok azını attım ama yine de çoğunluğu duruyor.
Günde 1 saat spor yapıyordum devam ediyorum hatta arttırdım ama hareketlerim kısıtlanıyor eski verimliliği alamıyorum.
Bana önerileriniz neler olabilir?

evet genelde bu tür şişkinlik ve gaz şikayetleri oluyor sigarayı bırakanlarda. bunun en önemli nedenlerinden biri kabızlık olabilir. biraz sebze ve meyveyi arttırabilirsiniz. ya da sigara yerine koyduğunuz besinler de buna neden olabilir. günkurusu da özellikle gaz ve şişkinlik yapar bazı bireylerde. onun yerine 15 gün boyunca sabah aç karnına maydanozu robotta geçirin ve yarım limonu sıkın içine. bunu tüketin. biraz ödem atmaya yardımcı olur. böbreklerinizde sorun varsa yapmamanızı öneririm. karpuz gibi sulu meyveler veya kiraz da ödem attırır. çok fazla çiğ sebze (örneğin salata) yemek de şişkinlik yapar. sebze tükettiğiniz zaman salata yemeyin. yalnız şuna dikkat etmek gerekir. sigarayı saiz bıraktınız,ok, ama vücudunuza da biraz izin verin. o da geçiş döneminde çünkü. eğer sorunlar devam ederse daha ayrıntılı da konuşuruz...çok sevgiler...

Back
X