Beslenme uzmanıyım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi butterflysoul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
boshayallersmileyardım edin......3 ay önce doğum yaptım 95 l doğuma gittim şimdi 77 kiloyum 4 ay içinde 25 kilo vermem lazım......senağlama

bendemafoldumben 7 ay oldu 10 kılo vermem lazımmafoldumben
help meeeeeeeeeeemafoldumben

Merhaba

Bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederiz.
Sandoloz sakızı için ne düşünüyorsunuz? Bunu kullanabilirmiyiz. Gerçekten zayıflamaya faydası varmı? Ben onun sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Zararlımı?
İnternette öğrendiğim bilgiye göre sıcak suyun içine bir miktar atıp sirkeli su ile içiniz diyordu.Sıcak suyun içine sandoloz sakızını atınca önce sakız gibi oldu sonra ilk halinden dahada sert oldu. Taş gibi olduğunu görünce korktum kullanamadım. Bu taş gibiyse sindirilemez ve mideye.. vb organlara zararl olabileceğini düşündüm. Haklımıyım?
Bu konuda internette araştırma yaptım fakat bir sonuç bulamadım.
Sandoloz sakızını güvenle kullanabilirmiyiz ?
Yardımcı olursanız seviniriz.
Saygılarımla

Sevgılı arkadaŞımız, bızlere yardımcı olmaya ÇalıŞtıĞınız ıÇın teŞekkÜr ederım,
ben 1,5 yıl Önce doĞum yaptım,hamılelıkten Önce dıyetle 53 e ınmıŞtım,hamılelık,sıgarayı bırakmak ve rejımı bırakmak faktÖrlerınden 88 le doĞuma gırdım,
son olarak 66 kıloya kadar kendı gayretlerımle ındım,
ama neler denemedım kı,
1 hafta sadece et,
1 hafta elma dıyetı,
uzun sÜre azar azar yedım,
yok sandaloz yok soĞan suyu ve elma sırkesı,
bır arada dıyetısyen lıstesı,
yalnız bÜtÜn bunlar metabolızmamı mahvettı,
mılletın 5-8 kılo verdıĞı elma dıyetınde bıle yalızca 1,5 kılo verebıldım,
Şımdı kılo vermem ınanılmaz yavaŞladı,
ne yapsam Çok az etkı edıyor,
dıyetısyen lıstelerı bıle ıŞe yaramıyor,
tıroıd ve hormonlarım normal,
ama bıraz daha hızlı ve daha az ezıyetlı kılo veremez mıyım,
metabolızmam 3+3 yemeyle hızlanmıyor,
daha da az zamanda verebılıyorum lısteyle,
lıstelerı uygulamayı beceremıyorum.
Bu arada hergÜn 40 dakıka yÜrÜyorum.
50 kıloya ınmek ıstıyorum ,yapabıleceĞım farklı bıŞeyler var mı?

merhaba butterflysoul

22,5 ay önce doğum yaptım. 7 aydır emzirmiyorum. 74 ile doğum yaptım 50 kg ile hamile kalmıştım zaten hamileliğime kadar kilom en fazla 50 olmuştur hep 47-50 arasında gidip gelirdim. şu an 60 kiloyum

geçen yaz kendi kendime başaramayacağımı anladım. bu yüzden ağustos ayından beri haftada 3 gün düzenli olarak spora gidiyorum. günde 2,5 saat step+dans+pilates+ağırlık çalışıyorum.düzenli bir diyetim yok fakat yemekle pek aram da yok yemesem hiç aramam diyebilirim.

bu bu 7 aylık spor bana sadece 2 kg verdirebildi. buna hiçbir anlam veremiyorum. başlayalı daha 2 ay olmuş arkadaşlarım 3-4 kg civarı verdiler.

bu moral bozukluğuyla lida vs gibi saçma sapan şeyleri kulanmaktan korkuyorum.

kilo veremeyişim acaba neden olabilir? bir iç hastalıkları uzmanıyla bir sağlık problemimin olup olmadığını öğrenmek için görüşmem gerekir mi?.

Benim sorum kilo verme hızı ile ilgili sağlığımızdan olmamak için ayda en fazla kaç kilo vermeliyiz? Bi yerde kilomuzun %10 dan fazlasını bir ayda kaybetmek tehlikeli diye okumuştum bu ne kadar doğru?

Benim sorum kilo verme hızı ile ilgili sağlığımızdan olmamak için ayda en fazla kaç kilo vermeliyiz? Bi yerde kilomuzun %10 dan fazlasını bir ayda kaybetmek tehlikeli diye okumuştum bu ne kadar doğru?

aslında bunun cevabıyla her yerde karşılaşabilirdin yinede ben söyleyim haftada en fazla 1 kilo vermelisin yani ayda 4.

bende doğum sonrası kilolarımı vermek istiyorum 65 kiloyum boyum da 150 yani vermem gereken en az 10 kilo var

aslında bunun cevabıyla her yerde karşılaşabilirdin yinede ben söyleyim haftada en fazla 1 kilo vermelisin yani ayda 4.

Sizin bildiğinizi bende biliyorum, ama bu kilosuna göre değişiyor arkadaşım, vermeniz gereken kg toplam 10 kg ise sizin dediğiniz doğru ama mesala 100 kg biri ayda 8 kg ya kadar veriyor ve bu aşırı sayılmıyor?

Sizin bildiğinizi bende biliyorum, ama bu kilosuna göre değişiyor arkadaşım, vermeniz gereken kg toplam 10 kg ise sizin dediğiniz doğru ama mesala 100 kg biri ayda 8 kg ya kadar veriyor ve bu aşırı sayılmıyor?

ben sadece yardımcı olmak istemiştim kötü bir niyetim yoktu.tabiki aşırı obezite olan insanlarda çok daha fazla verilebilir.dünde yazacaktım bunu ama gereksiz yere uzatmak istemedim.nasılsa evde kendi başına kilo vereceksin diye hastalık derecesinde olmadığını düşündüm.yoksa mesala amerikan kalp vakfı diyeti gibi diyetler var bunlar 3 günde 5 kiloya kadar verdiriyomus ama dedimya hasta olanlar doktor gözetiminde yapıyor bunları.sen sağlıklı kilo vermek deyince bende öyle yazdım canım yardımcı olamadığım için üzgünüm o zaman sevgiler

merhaba ben piyasadaki şu zayıflama ilaçlarının nası zayıflattığını öğrenmek istiyorum??

Benimde bir sorum olacakti cevaplarsaniz sevinirim

23 yasindyim ve 70 kiloyum boyum 157. Bir sene önce insulin direnci teshisi kondu kilo vermem önerildi. Ama kilolari veremiyorum birtürlü. Neler yapmami önerirsiniuz. Insulin direnci olanlar nelere dikkat etmeli. Canim hep patates ve ekmek cekiyor habire onlardan yemek istiyor canim. Yeme düzenim cok düzensiz. Sik sik mi beslenmeliyim yoksa acikinca yiyip doyunca birakmalimiyim?

İnsülin direneci son yılların en fazla görülen metabolik sorunlarından birisi. hatta çocuklarda bile görülmeye başlandı. Bir sonraki aşaması şeker hastalığıdır. Vücutta şekeri düzenleyen insülin hormonunun kanda fazla olmasıyla birlikte, vücuda alınan şeker yakıt olarak kullanılamaz ve yağ olarak depolanır. Bu kişiler için kilo vermek oldukça zordur ve hep şeker, ekmek, makarna veya abur cubur gibi tatlı şeyler yemek isterler kandaki insülini düşürebilmek için. en güzel beslenme şekli, kan şekerini birden yükseltmeyen tahıllı ekmek, esmer pirinç, makarna, et/tavuk/balık (özellikle haftada iki balık) veya kuru fasulye, nohut, mercimek gibi tahılları tüketmek ve haftada bir sütlü ttalı yemek uygundur. Bir de çabuk acıkmayı engellemek için haftada üç yürüyüş mükemmeldir. Aslında yazacak ve uygulayacak çok şey var insülin direnci hakkında ama şimdilik genel hatlar budur...

merhabalarrr
ben dogum kilolarımdna kurtulmaya çalışıyorum ve öncedende var aslında

36 günde 4 kilo veridm
benim sorum şu olacak beşi biryerde çayı içiyorum bunlar gerçektende etkilli olabilirmi zayıflamaya

bu çaylar sadece vücutta gereksiz, fazla suyun atılmasına yardımcı olur. yani yalancı kilo verme dediğimiz su kaybını sağlar. uzun süre ve yüksek miktarlarda kullanımı böbreklere oldukça fazla yük bindirebilir veya vücudun mineral dengesini bozabilir. sadece periyot öncesi dönemlerde, tiroid gibi ödemin fazla olduğu hormonal hastalıklarda geçii süreyle kilo vermeye yardımcı olarak kullanılabilir. Zaten hayatta mucizevi bir besin olsaydı, herkes onu kullanır ve zayıf olurdu..N'olur böyle şeylere kanmayın ve uzman kontrolü olmadan kullanmayın...

cevabın için teşekkür ederim.a.s.bende polikistik over sendromu var.ve vejeteryanım.et yerine o öğün ne yemeliyim? 3 dilim ekmeği her öğüne mi bölmeliyim? benim aç olunca elim ayağım boşalıyor.doygunluk hissi yaratacak besinler hangileridir? yine klasik olacak ama ben pazartesi başlayayım.gelişmeleri bildireyim.kaydirigubbakcemile5

nasıl gidiyor??? et yerine geçebilecek yumurta (eğer tüketiyorsan olur), kuru fasulye, nohut, mercimek (ekmeksiz ve salatayla) olabilir. badem, ceviz ve fındık yasak...en azından şimdilik..yulaf son yılların altın besinidir. yoğurt ve kayısı eklenerek veya sütle pişirerek süper bir tatlı haline de gelebilir ve doygunluk sağlar.. hem bu saydıklarım polistik durumlara da iyi gelebilir. çünkü bu kişilerde genellikle insülin direnci gelişir. şeker içeriği yüksek besinler kan şekerini çok çabuk yükseltip çok kolay düşürür...

merhaba benim merak ettiğim birşey var aydınlatırsanız sevinirim.maydanozu çiğ yesek yada lahananın haşlama suyunu değilde kendisini pişirip yesek aynı etkiyi görmezmiyiz?yani neden suları tavsiye ediliyor?birde kahve kreması çok kilo aldırırmı ben kahve içmeden duramam şimdi 1 kupa içiyom sadece.şeker kullanmıyorum hiç ama kremasızda içemiyorum bu durum diyetimi etkilermi?

genelde sebze sularının önerilmesinin nedeni sebzenin içerisindeki bazı aktif bileşiklerin kaynama ya da demlemeyle suya geçerek daha yararlı hale gelmesidir. açıkçası maydanoz yemek maydanoz suyunu içmekten daha iyi olabilir. ancak en etkili yol için 2 dal maydanoz değil, en az yarım demet yemek gerekir...diğer taraftan kahve kreması çok yağ içerir. ancak günde kaç tatlı kaşığı tüketiyorsan onu yarıya indirmek iyi olabilir. ya da bence piyasadki en iyi ürünlerden biri de jacobs ikisi bir arada kahvedir. günde max 3 adet ok..

slm bende sporla ilgili bi şey sormak istiyorum.küçük bi kızım var dışarı çıkmayorum..evde sabah 40 akşam 40 dakika şeklinde tempolu yürüyorum.sabah öğlen ve akşam olacak şekilde 20 şer dakika kondisyon bisikleti kullanıyorum.diyet yapmıyorum.az ve sık yiyorum.çay kahve ve kola tüketmiyorum.abur cunur minumum seviyede.1 ayda tam 5 kilo vermişim.bu saydığım sporlar kilo vermemde ne kadar etkendir acaba...

merhaba
ben troid hastasıyım hergün ilaç kullanıyorum metabolizmam yavaş çalışıyor doğum yapalı 3 ay oluyo doğum kilosu yani bende kilo ama gitmiyo yemeyi azlttım spora başladım genede 1 ayda sadece 2 kilo verebildim şuan 68 im boy 160 sizce neler yapmalıyım bide tek derdim tatlııııı
buarada emzirmiyorum yani çok istiyorum ama kızım reddediyo sütüm de yok denecek kadar azalmış durumda artık

genelde tiroid hastası için fena değil kilo verme hızı aslında. ancak kabızlık veya ödem gibi sorunlara yoğunlaşılabilir. ama sanırım tatlı kaçamakları biraz sıkıntı yaratıyor. Bunun için de meyve tatlıları (örneğin üzerine tarçın serpilmiş fırında elma gibi veya karanfilli şekersiz elma/kuru kayısı veya armut kompostosu gibi)...yalnız şu an emzikli döneminde olduğunuz için size diyet yasaktır. sütünüzü arttırmaya ne kadar yoğunlaşırsanız o kadar fazla süt olur. biraz mayası, ayva, armut sütü arttırır. özellikle şekersiz ayva kompostosu çok iyi gelir. emzirmede fazla kalori harcandığı için annelerin canı genelde tatlı ister, ama sizin kurtarıcılarınız kuru meyveler olacak (günde 4 adet kuru kayısı + 2 adet kuru incir + 1 yemek kaşığı yaban mersini gibi). bence sıkıntıya girmek içni erken. biraz süt vermeye yoğunlaşın, biliyorsunuz süt yapımını etkileyen en önemli şey sütünüzün çok geldiğini düşünmektir. :))

boshayallersmileyardım edin......3 ay önce doğum yaptım 95 l doğuma gittim şimdi 77 kiloyum 4 ay içinde 25 kilo vermem lazım......senağlama

önce emzirme...sonra diyet gelir. ama önce emzirmek, şu an size diyet yasak...zaten emzirdikçe eriyeceksiniz

bendemafoldumben 7 ay oldu 10 kılo vermem lazımmafoldumben
help meeeeeeeeeeemafoldumben

hala emziriyorsanız olmaz..bir de ben buradan diyet yazmıyorum. ancak önerilerde bulunuyorum. beslenme sistemi oturtabilmem için uzun süreler konuşmamız gerekiyor ki alışkanlıklar değişsin. ama dediğim gibi önce emzirmek...

bu çaylar sadece vücutta gereksiz, fazla suyun atılmasına yardımcı olur. yani yalancı kilo verme dediğimiz su kaybını sağlar. uzun süre ve yüksek miktarlarda kullanımı böbreklere oldukça fazla yük bindirebilir veya vücudun mineral dengesini bozabilir. sadece periyot öncesi dönemlerde, tiroid gibi ödemin fazla olduğu hormonal hastalıklarda geçii süreyle kilo vermeye yardımcı olarak kullanılabilir. Zaten hayatta mucizevi bir besin olsaydı, herkes onu kullanır ve zayıf olurdu..N'olur böyle şeylere kanmayın ve uzman kontrolü olmadan kullanmayın...

aslında keisnlikle haklısınız ben bıraktım içmeyi zaten
sirkeli su deidile rınuda deneidm od ayok fayda etmedi 45 gün oldu sadece 4 kilo verebildim nerd ehata yapıyorum bilemiyorum bu hafta hiç verememdim

3lt yakın su tüketiyorum bunun içinde yeşil çayda var
2 diilim ekmek yiyorum en fazla
30 dk spor yapıyorum
3 kez kalsuyum ve 3 ögün meyve yiyorum
2 öporsiyon sebze yiyorum
ama tık yok daha ne yapabilirim bilemiyorumm:gitme:
ha birde 17 aylık ikiz bebekleirmin peşind ekoşuyorum:emir_bebek:

Back
X