Beslenme uzmanıyım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi butterflysoul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mrb..gece uykudan uyanıp yemek yeme gibi bir durum başladı bende.3 aydır devam ediyor ve48 ten 52 kiloya çıktım.boyum 1.58... bu gece yemeleri hem uykum açısından hemde sağlığım açısından beni endişelendiriyor..ne yapmam gerekir?tşk ederim.

bu durum strese bağlı veya duygusal yeme bozukluğu gibi bir sorun getirdi hemen aklıma.çünkü gerçekten acıktığınız için mi yoksa kafanızı kurcalayan bir şeyler var ve yemek sizi rahatlatıyor mu? bazen bir şeylerden kaçış da yemek yeme en sığınılacak limandır. daha ayrıntılı konuşsak bir sonuca varabilirim, yine de tahminler üzerinden gidelim bakalım. birincisi insülin ya da şeker yönünden ailede bir rahatsızlığı olan var mı? belki kandaki düzeylerinde değişiklikler meydana geldi. bunu tetikleyen şey hormonal mı ona bakmak gerek. ikincisi de yemek yeme bazen kötü bir alışkanlığa dönebilir. çünkü metabolizmanızı alıştırıyorsunuz ve bu aynen gecenin belli bir saatinde hergün uyanmak gibi. eğer devam ederseniz vücudunuz buna da alışır. belki gece uykudan uyanıp yemek yem yerine 1 bardak ılık az yağlı süt içip yatsanız belki daha iyi olabilir. üstelik kilo da almazsınız, şimdilik 4 kg verilebilir, peki ya sonra daha çok mutsuz olmaz mısınız?

merhaba çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Ben 37 yaşında 1.63 boyunda 87 kilodaydım. 1,5 yıllık kilo verme serüvenim 7 ay önce profesyonel destek almayla ( diyetsiyene) devam ediyor. Son 7 ayda kilo vermeye başladım belli aralıklarla verip verip duruyor kilom üstüne eklenmiyor çok şükür. Benim size sormak istediğim çoğu arkadaş ayda 3-4 kilo veriyor bense gramlarla gidiyorum 7 ayda 10 kilo verdim.( kaçamaklarım oluyor evet ama abartılı değil) Haftada 3 kez fitness en az 2 kez 45 er dk yürümeye çalışıyorum

Bu kadar yavaş vermemin sebebi nedir?

o kadar geniş cevaplı bir soru ki..hormonal olabilir. tiroid, insülin direnci, şeker metabolizmasındaki bozukluklar, stres-örneğin sürekli kilo vermeyi düşünmek gibi- bunların hepsi kilo durumunu etkiler. ya da böyle bir sorununuz yoksa sadece metabolizmanızdır diyebilirim. yalnız diyetisyenle işbirliği içerisinde olmanız harika. en azından kilo vermeye başlamışsınız. belki kas kitleniz yüksektir, çünkü kaslar her zaman daha ağır çeker. siz de yağdan veriyorsunuzdur. 7 ayda 10 kg çok başarılı ayrıca. boşverin arkadaşı falan bence süper gidiyorsunuz. düşünsenize bir 7 ay daha 10 kg gitse 67 kg olacaksınız. takmaya değer mi??yerimseniben

Merhabalar başlığınızı yeni gördüm ve kendimi tutamadım o kadar dertliyim ki... Ama sizi dertlerime ve sorulara boğmadan yardımızı isteyeceğim. Aslında düzenli olarak bir beslenme uzmanına danışmak istiyorum ve araştırma içersindeyim.Ancak gittiğimde nolcak neler yapılacak ya da izlenen yol doğru olacakmı önceden bilmek istiyorum. Bu yüzden fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Ben 7 ay önce doğum yaptım ve hamileliğim sırasında duygusal beslenmem sonucu 23 kilo kadar aldım. doğumdan sonra 7 kilosunu verdim. ılk 6 ay sadece anne sütü verdiğim için hiç bir zayıflama girişiminde bulumadım elimden geldiğince düzenli beslenmeye gayrat ettim. Hep şu ilk 6 ayın bitmesini bekledim ve 6 ay bebeğimi sadece anne sütü ile besledikten nihayet ek gıdalara geçtik. Tam rahat ettim zayıflarım derken bebeğimde inek sütü alerjisi çıktı. Alerji nedeni ile yogurt peynir veremiyoruz. Devam sütleride alerji yapıyor. Doktor süt ürünleri yerine anne sütüne devam dedi. Aksilik sütümde azaldı eskisi gibi değil günlük ihtiyacının bir kısmını ancak karşılıyor. Ayrıca benimde süt ürünleri tüketmememi söyledi. yaklaşık 1 aydır hayatımdan süt yoğurt peynir ve bunları içeren gıdaları çıkardım.
Şimdi kafamı bir sürü soru kurcalıyor ama en önemlilerini soracağım başınızı ağrıtmamak için.
1.Ben süt yoğut peynir yemiyorum.. Bu durumda bebeğim sütümden kalsiyum alabiliyormudur? Eğer kalsiyumu benim vücudumdan alıyorsa benim kalsiyum ihtiyacımı karşılamak için ne yemem gerekiyor.
2.Sütüm çok azaldı. 15 saat içinde 4 kere sağsam ancak 200 cc çıkıyor. Doktor bol bol su için diyor. günde 3-4 lt su içiyorum ama artmıyor. Artması için tavsiye edilen herşeyi denedim nafile. Ne yapmam gerekiyor..
3.Zayıflama üçüncü planda kaldı ama aylardır kendimi çok kötü hissediyorum. Hem sütümü artırıp hem zayıflayabilirmiyim. Böyle bir imkan varmı?

Eğer yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim cevabınızı dört gözle bekliyorum....

Çok teşekkür ederim. Önerilerinizi uygulayacağım.
Ayrıca beni çok rahatlattınız. Aslında dediğiniz gibi bu durum yaşanması gereken bir süreç ama paniğe kapıldım.
Önerileriniz kişiye özel olmadığından forumun zararlı alışkanlıklar bölümünde, aynı sorunu yaşayan arkadaşlarla paylaşmamın bir sakıncası olmaz sanırım.
Bizden de size sevgiler. Kolaylıklar diliyorum.a.s.

boyum 1.56 sonbaharda 50 kiloydum bi kaç kilo fazlalaığım vardı kafaya çok takıyordum taktıkça yedim dışarda iştahım olmuyor ama evdeyken tokken bile tüm kekleri pastaları mideye indiriyorum sonuç 60 oldum tüm odak noktam kilo oldu arkadaşlarım kafaya talcaka kadar şişman değilsin veririsin falan diyorlar ama annem hep moralimi bozuyor obez olacan bu gidişle diyip duruyor bi yandanda evi pastaneye çevirdi öf ya önceleri 36 bedendim ben niye aldım bilmiyorum üstelik 20 yaşındayım yani bu yaşta pek kilo problemi olmaz

ben günde 3-4 lt su tüketiyorum ayrıca 2-3 fincan yeşil çay içiyorum.Acaba bu kadar sıvı böbreklerim ya da mesaneme zarar verir mi?Bunları zoraki tüketmiyorum canım istiyor

o kadar geniş cevaplı bir soru ki..hormonal olabilir. tiroid, insülin direnci, şeker metabolizmasındaki bozukluklar, stres-örneğin sürekli kilo vermeyi düşünmek gibi- bunların hepsi kilo durumunu etkiler. ya da böyle bir sorununuz yoksa sadece metabolizmanızdır diyebilirim. yalnız diyetisyenle işbirliği içerisinde olmanız harika. en azından kilo vermeye başlamışsınız. belki kas kitleniz yüksektir, çünkü kaslar her zaman daha ağır çeker. siz de yağdan veriyorsunuzdur. 7 ayda 10 kg çok başarılı ayrıca. boşverin arkadaşı falan bence süper gidiyorsunuz. düşünsenize bir 7 ay daha 10 kg gitse 67 kg olacaksınız. takmaya değer mi??yerimseniben

cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Hormon, tiroid sorunum yokta insülin direnci yada şekeer problemi olabilir bir ara şekerim yüksekti 2 yıl önce 3 ay kadar şeker ilacı kullanmıştım, kilo vermiştim, normale dönmüştü. 1 yıl sonrada iş tersine döndü açlık-tokluk şekerim de dengesizlik oldu. Kiloda almıştım Sonrada bu serüven başladı. Belki bu yüzden kilo vermem yavaş olabilirmi? sizce? Ama sanırım hayatım boyunca az az ve sık sık yemem gerekecek açlığa dayanamıyorum. Şeker hastalığı ailede genetik bir hastalık.

merhaba ben şubat ayından beri diyetteyim daha doğrusu sağlıklı beslenmeye çalışıyorum
kahvaltı ve ara öğün yapmazdım onlara alıştırdım kendimi.yeşil çay içmezdim 2-3 bardak kadar içiyorum hergün ama ben çok tatlı severim kek yemeden duramıyorum her gün 1 lokma yemek mi doğru yoksa haftada bir yemem mi doğru
spor yapıyorum haftada 3-4 gün 45 dakika koşu bandında yürüyorum
28 yaşındayım ve bu zamana kadar 10 kiloya yakın verdim ara ara kilomda durma var bu durmalarda neler yapabilirim ben onu da sormak istiyorum 3 haftadır falan aynı kilomdayım hatta arada 1-2 kilo fazlasını bile görüyorum bu normalmi
bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim a.s.

Son düzenleme:
canım ozaman bende bişey sormak isityorum.......kıs basında sigarayı bıraktım...55 kiloydum ve 60 a cıktım arada 61 falanda oluyor asırı yükleme yapınca:kedi: ama yedigimede dikkat ettim hiç bişey farketmedi metabolizmamda aksama kadar yatıyor sagolsun...yani ben nasıl kilo vericem artık 60 tan gram oynamıyorum...ohaoldumsmile bana bi çözümün olabilir mi acaba.....? mesajlarının hepsini okuyamadım...belki kendime göre bir cevap bulabilirdim ama neyse beni aydınlatırsan coooookkk sevinirim....opuyorumnanaktan

bende birşey sormak istiyorum. yaşım 31 . boyum 1.70 kilom 57 . 1 doğum yaptım. hiç kilo problemim olmadı. diyette hiç yyapmamdım. zaten diyet yapacak şekildede beslenmiyorum. yağdan, şekerden ve ekmektan uazak duruyorum.son zamanlarda yediklerime daha fazla dikkat edip kısarak.2-3 kilo vermeyi deniyorum ama sonuca ulaşamadım.sağlıkla ilgili bir problemim yok. acaba metobolizmammı yavaşladı. geçen senelerde 52-53 lere düşmüştüm. ama herhengi birşey yapmadan.metobolizmayı hızlandırmak için ne yapmaliyım neyapmalıyım sizce .:umursamaz:

şimdi ne durumdasın. umarım bana istemediğim yanıtı vermezsin: yani lahana kapsülü kullanıyorum demezsin..

Yok almadım kapsül falan.Kekik yağını bir çaybardağı suya 3 damla damlatıp içiyorum sadece ve bitki çayı.Kusucam artık o derece yani :S 60.5-62 kilo falan oldum.Kalça-bel-göbek-bacaklarım inceldi fakat göğüs duruyor.Napmalıyım?

öncelikle uzun zamandır buralarda değildim, gecikme için gerçekten herkesten özür dilerim...hadi sorulara devam... :1:

merhaba bende yaklaşık 7 aydır kilo vermeye çalışıyorum ilk 4 ay 13 kilo kadar verdim boyum 160 şimdi 59 kiloyum 44 bedenden altta 38 ustte 40 a düştüm yüzüm çok çöktü ben 4 kilo daha vermek istiyorum ancak yüzüm dahada kötü olacak kilomu korumak ve 4 kiloyuda yavaş vermek istiyorum yani kilo almak istemiyorum ancak acayip derecede iştahım arttı kendimi zor kontrol ediyorum tatlıyla aram yok ama hamur işlerine dayanamıyorum artık poğçalar börekler yemek istiyorum tansiyonum ve şe3kerim hep düşük çıkıyor şeker yüklemem normal çıktı
sizce bendede insülin direnci varmıdır hangi testleri yaptırmam gerekiyo bende bu 7 ayda sandaloz sakızı lahana kuru marankinin detoksu hepsini yaptım yağlarımdan gitti ancak geri almamak için ne yapacağım

merhabalar
8 aylık bebeğim var emzirdiğim için rejim yapamıyorum yalnız vermem gereken 8 kilom var bunun için ne yapabilirim bana yardımcı olurmusunuz

Yok almadım kapsül falan.Kekik yağını bir çaybardağı suya 3 damla damlatıp içiyorum sadece ve bitki çayı.Kusucam artık o derece yani :S 60.5-62 kilo falan oldum.Kalça-bel-göbek-bacaklarım inceldi fakat göğüs duruyor.Napmalıyım?

canım kekik yağı nasıl bişey cidddi işe yarıyor mu ?nasıl kullandığını bana da anlatabilir misin acaba???:kedi:

Merhaba; ben de 18 yaşında 159 boyunda 53 kiloyum. Biraz karışık olacak ama açıklym;
evimdeki tartıda 53 kilo gösteriyorum fakat eczane veya başka herhangi bir yerde tartıldığımda 50-51 kilo gözüküyorum. Yani hemen hemen 2 kilo fark oluyor. Herneyse, aslında kilom ideal olmasına rağmen gayet kilolu gözüküyorum, 50 olduğuma inanmıyorlar. Sanki 55-57 gbiyim. bu nedenle 46-47 civarına düşmek istiyorum. Bana uygun bir diyet listesi nasıl olabilir? Tek kalıyorm ve uğraş gerektiren yemekleri yapabileceğimi sanmıyorum. Bana pratik bir liste örneği verebilirseniz çok sevinicem. Teşekkür ederm..

merhaba 11 aylık bir bebeğim var çalışıyorum boyum 1,64 kilom ise 70 çok zayıflamak istiyorumyaklaşık bi 10 kilo vermeliyşm bana göre elma sirkesi sabah k flakes yemeler kısmalar kulaktan dolma birsürü şey var banada yardımcı olurmusunuz.. kıyafet alamıyorum bir gün zayıflarım diye psikolojimde gittikçe bozulmaya başladı hala veremiyorum kiloları kızımı emziriyorum fakat çokta sütüm gelmiyor ek gıdaları gayet güzel yiyor bana önerileriniz neler yazarsanız çok memnun olurum cvbınızı bekliyorum

ben 15 yaşındayım ve 66 kiloyum boyum 167cm 23 ağustos 1 eylül arası tatile gidicez.ve bugün ayın 27 si 2010un.acilen bacağımın arasındaki kiloları ve göbeğimi atmam lazım.yalwarırım size bana bir şeyler önerin.yanlız et sewmiyorum asla yemem.lütfennnnnnnnnnn yardımmmmmmmmmmmmbilmiyorumkismilemafoldumbenmafoldumben:enbuyukkk:

Back
X