Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar merhaba 3 aylık bir kızım var 2 saatte bir emiyo kurulmuş gibi :) tabi geceleri de. ama 2 göğsümü emmiyo daha doğrusu bi kaç kez emzirdim kusuyo. sizin bebekleriniz nasıl? bu 2 saatte bir gece uyanmaları daha ne kadar sürüyo tecrübeli bayanlar...
Yenidoğan bebeklere genelde her ağladığında meme verirler. Ama bazen bu ağlamalar gaz sancısı nedeniyle olabiliyormuş ve meme emdikçe de yeni yeni gazlara sebep oluyormuş. Öyle demişti çocuk doktoru
Yenidoğan bebeklere genelde her ağladığında meme verirler. Ama bazen bu ağlamalar gaz sancısı nedeniyle olabiliyormuş ve meme emdikçe de yeni yeni gazlara sebep oluyormuş. Öyle demişti çocuk doktoru
Memede uyuyorsa, karnını doyuramadan yorulup uykuya dalıyor olabilir. O zaman sık sık acıkır. Aksi takdirde gazı vardır. Rahat bir kolduğa otur. Bebeğini yüzükoyun konumda karnı senin dizlerine değecek şekilde yavaşça salla. Aynı pozisyonu kollarını bebeğinin gövdesinde kenetleyerek ayakta da yapabilirsin. Bu hareketler bebeğinizi rahatlatır.
walla benim kızım da 2 ay falan baya bi sık emiyodu sonra 2 ayda biraz daha iyi oldu ama ilk 1-2 ay gelişim açısından çok önemli emsin de 1 saat çok fazla belki emzik kullanmayı deneyebilirsiniz. kızım emzik emmeye başladı başlayalı rahat ettim kendi uyumaya başladı nerdeyse hafif salla uyuyo. o da nukun kauçuk emziğini emiyo bi kaç aldık beğenmedi.
bende geceleri biraz daha rahat olsak artık diye dua ediyorum.
benim kizimda 2 saatte bir emiyo kendi ac oldugun belli ediyo biz hic ellemeden benim goguslerim hala yara oldugu icin tam doymadigini saniyodum cunku dayanabildigim kadar verebiliyorum
benim oğlum da 2buçuk aylık yaklaşık 20 gün öncesine kadar nerdeyse günün 12saatini yapışık geçiriyorduk. yeni yeni beslenme aralığımız 3 saate çıktı. ama gündüz yine bazen saat başı emiyoruz ama en azından akşamları bir kerede olsa(yatmasından ilk uyanmasına kadar) 3-4 saat kesintisiz uyuyoruz...
benim kızım da tam iki aylık oldu. geceleri baya bi uyuyo hatta nerdeyse hiç beslenmiyo. emzirmek için alıyorum beşiğinden ama uyumaktan emmiyo diyebilirim ama gündüzleri uyanıkken ben de baya bi sık veriyodum iki üç saatte bir emiyodu. öyle olunca da çok acıkmadığı için tek göğsü emiyodu. şöyle iki göğsümü birden verip de oh be karnı iyi doydu dediğim zamanlar sayılıdır ama yeni yeni baya bi ara koymaya başladı. şimdi daha uzun emiyo ve iki göğsümü de alıyo bikaç gündür. öyle olunca aralar 3 ya da 4 saat oldu diyebilirim. tabi bizimki kendi böyle emiyo, herkesinki aynı olmayabilir.bi de burda önemli olan bebeğin iki saatten sık emzirilmemesiymiş, sık emzirmek gaz yaptığı için. benim kızım üç günlükken sarılıktan hastanede yatarken bile hemşireler 3 saatte bir emzirtiyolardı. daha sık değil yani. ağlaması problemse de emzik iyi bi çözüm bence , çünkü bebeğin emme güdüsü çok kuvvetli, benim kızım mesela ağzı açık emmek için aranıyo ama göğsümü verince ağlıyo çünkü boş boş emmek istiyo, sonra emziği verince susuyo.
peki bu beslenme şekliyle kilo alımı nasıl bebişlerin? kilo alımı beslenme sıklığıyla mı yoksa süt kalitesiyle mi alakalı merak ediyorum gece hiç kalkmıyo ve gündüz 3 saatte bir emiyosa
arkadaşlar merhaba 3 aylık bir kızım var 2 saatte bir emiyo kurulmuş gibi :) tabi geceleri de. ama 2 göğsümü emmiyo daha doğrusu bi kaç kez emzirdim kusuyo. sizin bebekleriniz nasıl? bu 2 saatte bir gece uyanmaları daha ne kadar sürüyo tecrübeli bayanlar...
canım 2. göğsünü emince 1-2 damla kusuyorsa çok sorun etme.. bence alıyorsa emizir ikisini de.. ama emzirdikten sonra bir süre 45 derece açıyla yatır çünkü tıka basa doyunca bu seferde reflu oluyorlar.. hem bu şekilde yatırırsan kusması da azalır.
emzirdikten sonra kalldırıp sırtımda gazını çıkarıyorum o esnada iki damla falan değil üst baş berbat olacak şekilde kusuyo belki de önce biraz yatırmalıyım dime sonra gaz çıkartmalıyım
peki bu beslenme şekliyle kilo alımı nasıl bebişlerin? kilo alımı beslenme sıklığıyla mı yoksa süt kalitesiyle mi alakalı merak ediyorum gece hiç kalkmıyo ve gündüz 3 saatte bir emiyosa
tabiki süt kalitesi önemli ama benim sütümün çok yağlı olduğunu söyleyemem. pompayla sağdığımda da görüyorum, çok yağlı değil daha çok bolsulu. ve daha çok kızımın hızlı emmesiyle alakalı diye düşünüyorum. evet kilo alımını etkiledi tabiki böyle seyrek emmesi ve tek göğsü emmesi. bu ay sadece 700 gr almış. normalde 1 kilo alması bekleniyo ilk üç ay. ama doktorumuz gayet sağlıklı anne sütüne devamdedi. sonuçta bebek sağlıklı ve mutluysa sütün yetiyodur dedi. bizimki de öyle aç aç kalmıyo. okadarıyla doyuyo işte. bi de benim kızım öyle tombiş bi bebek olamadı, daha çok boya gidiyo, ince uzun bi kız. şu aralar daha iyi emiyo bakalım belki bu ay daha iyi kilo alır çünkü aralar yine 3-4 saat ama artık iki göğsümü de emiyor. işte bu emme işi bebekten bebeğe değişiyor ama şunu söylemeliyim benim kızım sık emerken hemen doyuyodu, çok emmiyodu 2-2.5 saat gibi aralarla ve sadece tek göğsümü emiyodu. aralar seyrekleşince daha iyi ve uzun süre emmeye başladı. bazen ben o istese de biraz oyaalıyorum emzikle, özellikle geç emziriyorum ki iyice emsin diye. yoksa bikaç fırt çekip açlığını bastırınca bırakıyor çünkü. şimdilerde gece 1 kez emiyor maksimum 4.5 saat uyutuyorum 3 gibi falan kalkıyor gece.
evet benim kızım da aynı sizinki giib fırt çekiyo bırakıyo sonra 2 saatte en ge feryat figan :) neyse gün be gün değişiyo ve gelişiyo bebişler şükür ki. ama anladım ki dünyanın en güzel varlığı ve en zor varlığıymış şükürler olsunnn