Merhabalar...Yaklaşık 10 gündür her gün ağlıyorum. 10 haftalık hamileyken kollarımda ve bacaklarımda kızarıklıklar oluştu.Özellikle bacaklarımdakiler biraz kaşıntılıydı. Hemen dermatoloji doktoruna gittim. Alerjik kaşıntı deyip birkaç kremle yolladı beni. 2 gün sonra parmaklarımda ve ayak bileklerimde şişlikler oldu,parmak,el ve ayak bileği ağrılarım başladı.Ayaklarımın üstüne basamıyordum, ellerimi kullanamıyordum bile. Bir terslik vardı. Kendi doktçok dikkate almadı, rahatsız ediyorsa ramotolojiye gidin dedi, deli oldum. 3-4 gün sonra toparlanmaya başladım.Ama oğlumun bu sefer rahatsızlandığını fark ettim. Yanaklarında kızarıklıklar vardı. Aslında belli belirsiz önceden de vardı ama yediğimiz bir şey dokundu sanmıştım. İnternette araştırınca beşinci hastalık olduğunu öğrendim. Yetişkinlerdeki belirtiler de benim yaşadıklarımdı. Nedeninin parvovirüs olduğunu ve gebeliğin ilk 20 haftasında düşük kaybının fazla olduğunu okudum. Aynı zamanda bebekte ciddi anemiye, fetal hidropsa ve kalp yetmezliğine de neden olabildiğini okudum. Çocuğu hemen doktora götürdük ve gerçekten rahatsızlığın beşinci hastalık olduğunu ve şu sıralar okullarda salgın olduğunu öğrendim.
Her şey iyi giderken kahroldum. Şu an 11 haftalık hamileyim. Her gün ağlıyorum ve çok korkuyorum. Bu rahatsızlığı yaşadığıma göre bu virüse karşı bağışıklığım yok. Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlediniz? Her an kaybedeceğim düşüncesi ile nasıl baş ettiniz? Riskli gebelik mi oluyorum artık?Çok umutsuzum.