Beşinci Hastalık ve Parvovirüs B19 Acil,lütfen!

seaculture

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
5
4
42
Merhabalar...Yaklaşık 10 gündür her gün ağlıyorum. 10 haftalık hamileyken kollarımda ve bacaklarımda kızarıklıklar oluştu.Özellikle bacaklarımdakiler biraz kaşıntılıydı. Hemen dermatoloji doktoruna gittim. Alerjik kaşıntı deyip birkaç kremle yolladı beni. 2 gün sonra parmaklarımda ve ayak bileklerimde şişlikler oldu,parmak,el ve ayak bileği ağrılarım başladı.Ayaklarımın üstüne basamıyordum, ellerimi kullanamıyordum bile. Bir terslik vardı. Kendi doktorum çok dikkate almadı, rahatsız ediyorsa ramotolojiye gidin dedi, deli oldum. 3-4 gün sonra toparlanmaya başladım.Ama oğlumun bu sefer rahatsızlandığını fark ettim. Yanaklarında kızarıklıklar vardı. Aslında belli belirsiz önceden de vardı ama yediğimiz bir şey dokundu sanmıştım. İnternette araştırınca beşinci hastalık olduğunu öğrendim. Yetişkinlerdeki belirtiler de benim yaşadıklarımdı. Nedeninin parvovirüs olduğunu ve gebeliğin ilk 20 haftasında düşük kaybının fazla olduğunu okudum. Aynı zamanda bebekte ciddi anemiye, fetal hidropsa ve kalp yetmezliğine de neden olabildiğini okudum. Çocuğu hemen doktora götürdük ve gerçekten rahatsızlığın beşinci hastalık olduğunu ve şu sıralar okullarda salgın olduğunu öğrendim.
Her şey iyi giderken kahroldum. Şu an 11 haftalık hamileyim. Her gün ağlıyorum ve çok korkuyorum. Bu rahatsızlığı yaşadığıma göre bu virüse karşı bağışıklığım yok. Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlediniz? Her an kaybedeceğim düşüncesi ile nasıl baş ettiniz? Riskli gebelik mi oluyorum artık?Çok umutsuzum.​

Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu? Bu konuda bilgi sahibi olan ya da çevresinde bu hastalığı geçirip de sağlıklı doğum yapan kimse yok mu?

Çok teşekkür ederim. Parvovirüs B19 için IGG ve IGM testleri için kan verdim tamamen emin olmak için. Anneden bebeğe geçme oranı %33'müş. %10 düşük kaybı varmış. Bazı yabancı kaynaklarda, 20 haftadan önce enfekte olma durumu için düşük kaybı % 15 diyor. Doktorum beni cesaretlendirmeye çalıştı, her bünyenin virüslere farklı tepkiler vereceği konusunda. Ultrasonlarım daha sık yapılacak herhangi bir hidrops veya başka bir komplikasyon durumu için. Hala çok endişeliyim. Tedavisi olan bir durum değilmiş şu an için.

Çok teşekkür ederim. Parvovirüs B19 için IGG ve IGM testleri için kan verdim tamamen emin olmak için. Anneden bebeğe geçme oranı %33'müş. %10 düşük kaybı varmış. Bazı yabancı kaynaklarda, 20 haftadan önce enfekte olma durumu için düşük kaybı % 15 diyor. Doktorum beni cesaretlendirmeye çalıştı, her bünyenin virüslere farklı tepkiler vereceği konusunda. Ultrasonlarım daha sık yapılacak herhangi bir hidrops veya başka bir komplikasyon durumu için. Hala çok endişeliyim. Tedavisi olan bir durum değilmiş şu an için.
Allah hayirlisini versin cok agir ilac kullanip etkilenmeyen bebekler oluyor
Insallah bebeginde etkilenmez virusten
Dr unda kesin kotu konusmamis zaten

Amin!Çok teşekkür ederim. Allah dediğiniz gibi hakkımızda en hayırlısını versin. Hepimizin evladını sağlıklı bir şekilde bizlere nasip etsin.

İnternette hep en kötüleri yazıyor.
Bence orda okuduklarınıza takılmayın çünkü ben hep yapıyorum doktora gidince çok şükür korktuğum gibi çıkmıyor boşuna üzülüyorum..

Siz doktorun dediğini baz alın çok çok riskli bi durum olsa gözetim altın da tutarlardı.
Herşey sadece bir ihtimal ve bebeğinizi de strese sokmayın. Ne mucizeler görüyoruz. Sizin ki çok riski olan bir ihtimal değil zannımca. Bağışıklık güçlendirici şeyler ye annesi bebeğin kuvvetlensin
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Amin! Çok sağolun Mervmur. Dediğiniz gibi yabancı sitelerde forumları da okuyorum; hep bebeğini kaybedenler, anemi,kalp rahatsızlığı yaşayanlar yazmış. Olumlu yorum o kadar az ki... İnsan çok kötü oluyor. Ama dediğiniz gibi belki de iyi şeyler yaşayanlar yazmıyor. Bu virüste her şey her an olabilirmiş ya da olmayabilir de tabi.Şu an haftalık kontrollerden başka yapılacak bir şey yok. Allah'a sığınıyorum sadece, dua etmekten başka bir çarem yok.

Merhaba merak ettim şu an ne durumdasınız. Ben de sizinle aynı şeyleri yaşıyorum. 11 haftalıkken 5.hastalığı geçirmişim. Öğrenince şok oldum.bir süre bilinmeyen soru var aklımda.

Merhabalar...Yaklaşık 10 gündür her gün ağlıyorum. 10 haftalık hamileyken kollarımda ve bacaklarımda kızarıklıklar oluştu.Özellikle bacaklarımdakiler biraz kaşıntılıydı. Hemen dermatoloji doktoruna gittim. Alerjik kaşıntı deyip birkaç kremle yolladı beni. 2 gün sonra parmaklarımda ve ayak bileklerimde şişlikler oldu,parmak,el ve ayak bileği ağrılarım başladı.Ayaklarımın üstüne basamıyordum, ellerimi kullanamıyordum bile. Bir terslik vardı. Kendi doktçok dikkate almadı, rahatsız ediyorsa ramotolojiye gidin dedi, deli oldum. 3-4 gün sonra toparlanmaya başladım.Ama oğlumun bu sefer rahatsızlandığını fark ettim. Yanaklarında kızarıklıklar vardı. Aslında belli belirsiz önceden de vardı ama yediğimiz bir şey dokundu sanmıştım. İnternette araştırınca beşinci hastalık olduğunu öğrendim. Yetişkinlerdeki belirtiler de benim yaşadıklarımdı. Nedeninin parvovirüs olduğunu ve gebeliğin ilk 20 haftasında düşük kaybının fazla olduğunu okudum. Aynı zamanda bebekte ciddi anemiye, fetal hidropsa ve kalp yetmezliğine de neden olabildiğini okudum. Çocuğu hemen doktora götürdük ve gerçekten rahatsızlığın beşinci hastalık olduğunu ve şu sıralar okullarda salgın olduğunu öğrendim.
Her şey iyi giderken kahroldum. Şu an 11 haftalık hamileyim. Her gün ağlıyorum ve çok korkuyorum. Bu rahatsızlığı yaşadığıma göre bu virüse karşı bağışıklığım yok. Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlediniz? Her an kaybedeceğim düşüncesi ile nasıl baş ettiniz? Riskli gebelik mi oluyorum artık?Çok umutsuzum.​
Benim oğlum da oyle oldu simdi. Yanaklari kıpkirmizi. 1 hafta önce ben geçirdim simdi oglumda var sizin cocugunuz nasil atlatmişti acaba oglum 3 bucuk yasinda

X