Tavuk Yemekleri Beşamel Soslu Tavuklu Sultan Kebabı -Mis Süt Sponsorluğunda

Elif_Eylul

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2020
114.967
556.994
Çok Güzel Bir Tarifle Yine Sizlerleyim
Malzemelerimiz ;
1 adet yufka
650 gr kuşabaşı tavuk eti
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Beşemel Sos İçin :
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Üzeri İçin :
Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavaya yağımızı koyalım, soğanımızı ekleyelim.Kavurmaya başlıyalım.Kavrulan soğanın üstüne kuşbaşı doğradığımız tavuğumuzu ekliyelim.

Kavrulduktan sonra haşlamış olduğumuz bezelyeleri önceden kızarttığımız patlıcanları ilave ediyoruz.

Salça,tuz,karabiber ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Suyun çekince altını kapatıyoruz.Yufkaları 4'de bölüyoruz.Kasenin içine yerleştiriyoruz.

İç malzemesini koyup yufkaların üstünü kapatıyoruz. Ters çevirip borcama diziyoruz.

Üstüne yapmış olduğumuz beşemel sosu döküyoruz.

200 Derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kızardıktan sonra rendelenmiş kaşarı üstüne serpip eleyene kadar fırında tutuyoruz.

Şimdi sunum zamanı
Afiyet Olsun

Bende bunu yollamıştım nevoşa,manisa kebabı diye geçiyordu hatta,bunun bir başka ismide macar kebabı.
Hatta hem etli hem tavuklu yapıyorlar ..
Çok beğendim diğer tariflerde gelsin 1.açıklarım
Etlisi cok guzel oluyo ablacim yaparimda severimde buda emin ol çok guzel oldu ogle yemegim oldu benimde

Etlisi cok guzel oluyo ablacim yaparimda severimde buda emin ol çok guzel oldu ogle yemegim oldu benimde
Etle çok aram yok ki benim,tavuk daha süper bana göre.
Ahanda buldum seni hayin kostok tarifi ben alacaktim benden önce davranmışsın bende istemiştim bunu ellerine emegine sağlık bayılıyorum buna
Başarılar dilerim
Bende alacaktım da hemen kapmış

Ellerine sağlık canım. Çok güzel olmuş. Yarışmada bol şans diliyorum

fülüzüüümm şahane olmus yıne emeğine saglık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…