- 5 Aralık 2015
- 5.122
- 11.797
-
- Konu Sahibi ervanazlim
Dört gözle bekliyordum çok sevindim teşekkür ederimEllerinize emeğinize sağlıkYarışmada bol şans diliyorum
Ellerine sağlık canım başarılar dilerimİlk yarışmam... ilk heyecanım :)
Sizlere yemek davetlerimde masamın tam ortasında bulunan harika bir börek tarifi vereceğim... Yiyenlerden tam not aldı her zaman sizde inşallah beğenir severek yaparsınız
MALZEMELER
- 4 adet günlük yufka
- 250 gr dana orta yağlı kıyma
- 3 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Bir çay kaşığı tuz
BEŞAMEL SOS için;
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- yarım çay kaşığı karabiber ve tuz
- 1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Arasına sürmek için;
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- Bir yumurta sarısı
- Bir tatlı kaşığı yoğurt
- Bir tatlı kaşığı sıvıyağ
Gelelim tarife...
Kıyma ve soğanı az yağda kavuruyoruz. Sos tavamıza yufkaların arasına sürmek için tereyağı ve sıvı yağı koyup biraz kızdırıyoruz. Ayrı küçük bir tencere de beşamel sos için tereyağı sıvıyağı ve unu koyup biraz kavuruyoruz bir dakika kadar sonra sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz altını kapatıp bir yemek kaşığı kadar kaşar peyniri yarım çay kaşığı karabiber tuz ilave edip biraz karıştırıyoruz beşamel sosumuz da hazır.Eki Görüntüle 2089526
Eki Görüntüle 2089495
Yufkamızdan bir tane alıp seriyoruz erittiğimiz yağ karışımından her yerine sürüyüp ikinci yufkayı da üzerine seriyoruz yufkamızı 8 eşit parçaya bölüyoruzEki Görüntüle 2089499
Üçgen parcadan bir tane alıp rulo şeklinde sarıyoruz yarıya geldikten sonra iki ucu birbiriyle birleştiriyoruz resimde açıkça gösterdim :)Eki Görüntüle 2089501
Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz İçine ilk önce kıymalı harçtan daha sonra beşamel sostan koyup üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Kenarlarına yumurtanın sarısı yoğurt ve sıvıyağ karışımını sürüyoruz Eki Görüntüle 2089584
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
*** Bu ölçülerle 16 tane börek çıktı malzemelerim tam yetti siz azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz.
*** Beşamel sosu en son hazırlaya bilirsiniz bekledikçe katılaşacaktır elim alıştığı için çok beklemeden koydum ben yapımı kısa sürdüğü için en sona da bırakabilirsiniz. Beşamel sosun içine kaşar peyniri koyarak denemenizi tavsiye ederim... Çok lezzetli harika bir börek bir kere yapınca devamlı yapmak isteyeceksiniz :) Günlerde yemek davetlerinde çok sık yaparım ve hep daha fazlası istenir...
Yufkanız günlük el açma yufkası olursa daha lezzetli olacaktır deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Eki Görüntüle 2089588
Saol canım teşekkür ederimEllerine sağlık canım başarılar dilerim
Teşekkürler beğenmenize sevindim :)Çok beğendim
Başarılar..
Saolun teşekkür ederim :)Ellerinize sağlık, başarılar dilerim
Saolun teşekkür ederim :)Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim. :)
Ellerine emeğine sağlık canım tarifin o kadar lezzetli görünüyor kiiiİlk yarışmam... ilk heyecanım :)
Sizlere yemek davetlerimde masamın tam ortasında bulunan harika bir börek tarifi vereceğim... Yiyenlerden tam not aldı her zaman sizde inşallah beğenir severek yaparsınız
MALZEMELER
- 4 adet günlük yufka
- 250 gr dana orta yağlı kıyma
- 3 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Bir çay kaşığı tuz
BEŞAMEL SOS için;
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- yarım çay kaşığı karabiber ve tuz
- 1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Arasına sürmek için;
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- Bir yumurta sarısı
- Bir tatlı kaşığı yoğurt
- Bir tatlı kaşığı sıvıyağ
Gelelim tarife...
Kıyma ve soğanı az yağda kavuruyoruz. Sos tavamıza yufkaların arasına sürmek için tereyağı ve sıvı yağı koyup biraz kızdırıyoruz. Ayrı küçük bir tencere de beşamel sos için tereyağı sıvıyağı ve unu koyup biraz kavuruyoruz bir dakika kadar sonra sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz altını kapatıp bir yemek kaşığı kadar kaşar peyniri yarım çay kaşığı karabiber tuz ilave edip biraz karıştırıyoruz beşamel sosumuz da hazır.Eki Görüntüle 2089526
Eki Görüntüle 2089495
Yufkamızdan bir tane alıp seriyoruz erittiğimiz yağ karışımından her yerine sürüyüp ikinci yufkayı da üzerine seriyoruz yufkamızı 8 eşit parçaya bölüyoruzEki Görüntüle 2089499
Üçgen parcadan bir tane alıp rulo şeklinde sarıyoruz yarıya geldikten sonra iki ucu birbiriyle birleştiriyoruz resimde açıkça gösterdim :)Eki Görüntüle 2089501
Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz İçine ilk önce kıymalı harçtan daha sonra beşamel sostan koyup üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Kenarlarına yumurtanın sarısı yoğurt ve sıvıyağ karışımını sürüyoruz Eki Görüntüle 2089584
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
*** Bu ölçülerle 16 tane börek çıktı malzemelerim tam yetti siz azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz.
*** Beşamel sosu en son hazırlaya bilirsiniz bekledikçe katılaşacaktır elim alıştığı için çok beklemeden koydum ben yapımı kısa sürdüğü için en sona da bırakabilirsiniz. Beşamel sosun içine kaşar peyniri koyarak denemenizi tavsiye ederim... Çok lezzetli harika bir börek bir kere yapınca devamlı yapmak isteyeceksiniz :) Günlerde yemek davetlerinde çok sık yaparım ve hep daha fazlası istenir...
Yufkanız günlük el açma yufkası olursa daha lezzetli olacaktır deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Eki Görüntüle 2089588
Teşekkür ederim canım beşamal sosa tarifte ki gibi içine kaşarda konularak yapılınca lezzeti daha çok artıyor :) bende bir beşamel sos aşığıyım çok seviyorumEllerine emeğine sağlık canım tarifin o kadar lezzetli görünüyor kiiibesamel sos ve kaşar dedin beni benden aldın zaten yarismada basarilar diliyorum cok guzel görünüyor bayildim
teşekkür ederim :)Ellerinize sağlık
Ay bende cok seviom baya ugrastirici ama belliki tekrar ellerine saglik canim,insallah daha bir cok guZel tariflerini görürüz burdaTeşekkür ederim canım beşamal sosa tarifte ki gibi içine kaşarda konularak yapılınca lezzeti daha çok artıyor :) bende bir beşamel sos aşığıyım çok seviyorum
Bir kere yapınca vazgeçilemeyecek bir börek uğraşmaya değiyor :) inşallah başka katagoriler de de yarışmaya katılırım ilk heyecanımı attım artık :)Ay bende cok seviom baya ugrastirici ama belliki tekrar ellerine saglik canim,insallah daha bir cok guZel tariflerini görürüz burda
Insallah canim benimBir kere yapınca vazgeçilemeyecek bir börek uğraşmaya değiyor :) inşallah başka katagoriler de de yarışmaya katılırım ilk heyecanımı attım artık :)