• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları beş yaşındaki kardeşim bebek gibi konuşmaya ve bebek gibi ağlamaya başladı...

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

blueberryprincess

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2012
29
0
36
İstanbul
bayanlar merhaba. benim sorunum kardeşim (yani en yakın arkadaşımın kardeşi) ile ilgili. sorunun kökenine inecek olursak 3 yıl önce küçük ablası, 2 yıl önce de büyük ablası büyük olaylarla evden kaçarak evlendiler. evde sinir krizleri, bayılmalar, ağlamalar eksi olmadı. ve ikisinin de daha evlilikleri bir yıllık olmadan çocukları oldu. tabii bu iki bebeğe ilgi gösterildikçe bizim kız daha bir kendini belli etme çabalarına girmeye başladı. başından beri annesine yalvarıyorum nolur pedagoga götürelim yazık olucak çocuğa diye sonunda ikna edebildim Allah'a şükür. kısmetse temmuzda gidiyoruz pedagoga o zamana randevu bulabildim. fakat çocuk artık iyice çığrından çıktı. asla dediğimizi yapmıyor, biz bağırdıkça gülüyor, biz üzüldükçe zevk almaya başladı resmen. yapma dediğimiz her şey onun için yapılması gereken bir şey. asla susmuyor. ne konuşursak konuşalım konuşmaya katılıyor. gerçekten çok üzülüyorum. ben gelin oldum diye dolaşıyor ortalarda. nasıl davranmalıyım bilemiyorum. inanın annesi hiç tepki göstermiyor. kızın her istediğini yapıyorlar. ziyan olucak çocuk çok üzülüyorum. şimdi de yanımda bana "Sude, Sude" diye bağırıyor, beni dürtüyor. ama adım Sude değil. yani çocuk bizden olumsuz tepki istiyor. kendini böyle tatmin ediyor. benim dönüp "benim adım Sude değil" diye kızmamı bekliyor. sizce nasıl davranmalıyım, bu davranışların yanlış olduğunu nasıl anlatmalıyım ona, doğru davranışları nasıl aşılamalıyım? lütfen bana fikir verin. şimdiden teşekkürler..

dediğiniz gibi; beklediği sadece ilgi.... evet, sizleri kızdararak ilgiyi kendisine çekiyor...oda kendisinin farkedildiğinin mutluluğu içinde en olumsuz davranışları tekrarlıyor... anne ve babası ona ne kadar özel olduğunu hissettirmezse bu böyle devam eder durur... hatta çığırından çıkar... olumsuz davranışlarında taş kesilin... taş kesilmek: bacak bacağa atın ve asla onunla gözgöze gelmeyin.dokunmasına soğuk durun.... olay anı geçince ona sarılın, öpün ve ne güzel bir çocuk olduğundan bahsedin... aklıma gelen bunlar... bolşans.

Bu bir tanıdığımın başına da gelmişti. Kıskandığı ve onlara ilgi gösterilmesi nedeniyle onları taklit ediyor. İlgiyi kendine çekmeye çalışıyor.
Zamanla düzelen bir şey.

Back