Bes'de farkli yatirim fonlari var , benim fonumda doviz oldugu icin gayet karliyim , sadece tl fon sahibiyseniz haklisiniz , fonunuzda hisse senedi varsa risktesiniz ama doviz ve tl karisik ise her halukarda cok kardasinizBES tamamen para kaybı. 5 yıl dolsa da devlet katkısının tamamından yararlanamıyorsunuz. Zaten halihazırdaki döviz adalgalanması yüzünden 2 yıldır biriktirdiğiniz para tamamen eridi gitti. 2016 Ekim'de biriktirmeye başladığınızı varsaysak şu an paranız %50 değer kaybetti.
Ekim 2016 dolar 3,00 TL
Ekim 2018 dolar 6,10 TL
Devlet %25', verse bile zarardasınız. Uzun vade için altın veya döviz tavsiye ediyorum ben. Benim kendi yatırırım da o şekilde duruyor.
İşte dövize endeksli olanını çok az kişi biliyor ve yaptırıyor. Genel herkes devletin maaştan kestiğini arttırıp devam ettiriyor.Bes'de farkli yatirim fonlari var , benim fonumda doviz oldugu icin gayet karliyim , sadece tl fon sahibiyseniz haklisiniz , fonunuzda hisse senedi varsa risktesiniz ama doviz ve tl karisik ise her halukarda cok kardasiniz
besteki yatırımınızı devlet tahvili midir nedir ona değil dış kamu borçlanması -döviz ya da altın şeklinde yapabiliyorsunuz.Kızlar günaydın
Hemen konuma gireyim 2 yıldır düzenli ödediğimiz Bes hesabımız var.
Geçen gün aradım iptal ettirsem ne kadar alabilirim dedim
5 yıl dolmadığı için devlet katkısından yararlanamıyorum
Ana paramdan da 400,00 tl kesinti yapıyor.
Dün akşam eşimle konuştuk iptal ettirip gram hesabı mı açsak diye
Şöyle kaba taslak hesapladık daha çok getirisi olacak gibi
Sizinde fikirlerinizi almak istedim
Belki dert değil ama benim için dert oğullarım için biriktiriyorum ve en güzel şekilde yararlansınlar istiyorum
Hepinize iyi günler diliyorum
Not:her yorumu tek tek okuyacağım fakat çalıştığım için cevap yazamazsam kusuruma bakmayın:)
bunu ben de 1 ay önce öğrendimBes'de farkli yatirim fonlari var , benim fonumda doviz oldugu icin gayet karliyim , sadece tl fon sahibiyseniz haklisiniz , fonunuzda hisse senedi varsa risktesiniz ama doviz ve tl karisik ise her halukarda cok kardasiniz
toplu para ise amaç kesinlikle döviz yada altına yönelin... ama emeklilik gibi olsun, az da olsa her ay düzenli ekstra para gelsin diye bir düşünce varsa bes orda mantıklı oluyor. tabi bes için de 58 yaş emeklilik sınırı var biliyorsunuzdur.Kızlar günaydın
Hemen konuma gireyim 2 yıldır düzenli ödediğimiz Bes hesabımız var.
Geçen gün aradım iptal ettirsem ne kadar alabilirim dedim
5 yıl dolmadığı için devlet katkısından yararlanamıyorum
Ana paramdan da 400,00 tl kesinti yapıyor.
Dün akşam eşimle konuştuk iptal ettirip gram hesabı mı açsak diye
Şöyle kaba taslak hesapladık daha çok getirisi olacak gibi
Sizinde fikirlerinizi almak istedim
Belki dert değil ama benim için dert oğullarım için biriktiriyorum ve en güzel şekilde yararlansınlar istiyorum
Hepinize iyi günler diliyorum
Not:her yorumu tek tek okuyacağım fakat çalıştığım için cevap yazamazsam kusuruma bakmayın:)
Toplu para amacımıztoplu para ise amaç kesinlikle döviz yada altına yönelin... ama emeklilik gibi olsun, az da olsa her ay düzenli ekstra para gelsin diye bir düşünce varsa bes orda mantıklı oluyor. tabi bes için de 58 yaş emeklilik sınırı var biliyorsunuzdur.
o zaman kesinlikle altın iyi bir yatırım. her zaman kazandırırToplu para amacımız
Cunku bes danismanlari cok zayif , dogru bilgilendirme yapmiyorlar , kendi islerine gelen plana dahil ediyorlar insanlaribunu ben de 1 ay önce öğrendim
boşa tutmuşum parayı tl de
Şuan birden fazla birikim yapmam mümkün değilBes imde var altın/döviz hesabımda
Bes i emekli oldugumda cocuguma yatırım icin devam ettiriyorum sonucta istesemde zararda olacagımı bildigim icin onu bozmuyorum bozamıyorum ugrasmıyorum vs
Ama döviz altın bi yurtdısına cıkıyorum hop eriyor
Elimde nakitş görünce mutlaka bi kısmını bile olsa harcıyorum
Sanada tavsiyem yatırımını bölerek birikim yapman
Birini kaybedersen diğeri dursun :)
bende bilmiyordum bu nasıl yapılıyor.bende yaklaşık bir bucuk senedir besliyim.nasıl döviz hesabı yapabilirim?bilgi verir misiniz lütfen :)bunu ben de 1 ay önce öğrendim
boşa tutmuşum parayı tl de