internetten girebilirsiniz bes hesabınızabende bilmiyordum bu nasıl yapılıyor.bende yaklaşık bir bucuk senedir besliyim.nasıl döviz hesabı yapabilirim?bilgi verir misiniz lütfen :)
tesekkürler yapayım bende o şekilde.internetten girebilirsiniz bes hesabınıza
oradan yatırımın nasıl değerlendirileceği ile ilgili hem bi 10 soruluk test var, hem de oranları değiştirebileceğiniz yer var.
o testi yaptığınızda size en uygun yatırımı önerecek.
isterseniz o öneriyi dikkate alarak paranızı değerlendirebilirsiniz.
ben %50 döviz %50 altın yapmıştım
İki yüz lira atıyorsanız kenara yüzü bes e yüzü altına gidebilir gibi düşündüm :)Şuan birden fazla birikim yapmam mümkün değil
2 tane kredi ödüyorum artı her ay düzenli 1.000,00 tl daha ödeme yapıyorum anca 2 sene sonra birden fazla birikim şansım olur sanırım
ne zamandır beslisiniz ve döviz de karınız çok oldu mu?benimki tl de duruyor hiç bilmiyordum.Bana nasıl yapıldıgını anlatır mısınız rica etsem?Bes'de farkli yatirim fonlari var , benim fonumda doviz oldugu icin gayet karliyim , sadece tl fon sahibiyseniz haklisiniz , fonunuzda hisse senedi varsa risktesiniz ama doviz ve tl karisik ise her halukarda cok kardasiniz
Bes ilk kuruldugu gunden beri besliyim , zaman zaman bozdurup tekrar giris yaptimne zamandır beslisiniz ve döviz de karınız çok oldu mu?benimki tl de duruyor hiç bilmiyordum.Bana nasıl yapıldıgını anlatır mısınız rica etsem?
Pekı bu dovız veya altın besının normal vadelı dovızden ne farkı var. Gercı dovız dogru duzgun getırı getırmıyor faız olarak soyluyorum.Bes ilk kuruldugu gunden beri besliyim , zaman zaman bozdurup tekrar giris yaptim
Besinizin oldugu kurumu arayin , yatirim finunuzda degisiklik yapmak istediginizi soyleyin , size planlari mail atsinlar , inceleyin , akliniza takilan seyi arayip danismana sorun , plan degisikligi istiyorum deyip istediginiz plana gecin
Vadeli doviz orani cok dusuk , baglasaniz bile bir getirisi olmazPekı bu dovız veya altın besının normal vadelı dovızden ne farkı var. Gercı dovız dogru duzgun getırı getırmıyor faız olarak soyluyorum.
Ben dolar yukseldıgınde tl dondum, tl olarak vadelıde kaldı,faiz oranları yuksek.
Daha sonra ne olduysa dolar yukselecek dıyerek 3 hafta once en yuksek oldugu orandan yenıden dolar aldımSımdı tabı neredeyse hıc o sevıyeye yaklasamadı bıle dıyebılırım ama vadelıde bır getırısı yok bu kez. Gercı ben bes ıptal ettıgım ıcın 2 sene boyunca gerı donemıyormusum . Soruyorum ama yapamam sanırım
TL faız getırısı daha cok ama tl oda. Uzun vadelı dusunuyorum bırıkımı . unıversıte zamanları ıcın gerek olmazsa daha sonrası ıcın ınsallah. Bes ıcın ben fonda kalmadım hemen ıptal ettım ama oglumun kumbara fonu vardı hakketten hıc getırmesı 2.5 sene sonra parayı alıp dolara dondum onudaVadeli doviz orani cok dusuk , baglasaniz bile bir getirisi olmaz
Beste uzun vadeli dusunmek lazim , atiyorum benim beste 10 bin dolarim varsa ve bu dolari 3 iken aldiysam su anda dolar 6 yani iki kati gelir zaten kardan oluyor , ayrica fonda degerlendiriliyor o fonunda getirisi oluyor , her halukarda doviz vadeliden daha karli
Ama bes yerine tl vadeli daha yuksek getirir diyebilirsiniz , ona bir yorum yapamam oturup hesaplamadim hic , ben vadelide para tutamiyorum mutlaka harciyorum ama beste olunca ulasamayacagim bir yerde daha uzun sureli birikim yapabiliyorum
Beş in içinde de altına endeksli fon var. beş i hiç iptal etme bankana git yada çağrı merkezini ara altın fonlarına çevirsinler hepsini..Valla çok sağolun arkadaşlar
Bes ten paraımı çekip altına çevireceğim Bes e ödediğmide her ay altın olarak alıcam
Bes cok onerilmiyor ama ben esim ve kizim icin yapmistik.kizim 5yasinda 3 yildir besli.ilerde okusara egitim masraflari icin yaptik.para bi yere baglanmayinca birikmiyor malesef.ben ve esiminkini yatirim icin bozduk.cikacaksaniz 3 yil dolunca cikin daha az kesinti oluyor.devlet katkisi hikaye hepsini alamiyorsunuz.ama beste fonlar var biz altin fonu yaptik o daha karli.Kızlar günaydın
Hemen konuma gireyim 2 yıldır düzenli ödediğimiz Bes hesabımız var.
Geçen gün aradım iptal ettirsem ne kadar alabilirim dedim
5 yıl dolmadığı için devlet katkısından yararlanamıyorum
Ana paramdan da 400,00 tl kesinti yapıyor.
Dün akşam eşimle konuştuk iptal ettirip gram hesabı mı açsak diye
Şöyle kaba taslak hesapladık daha çok getirisi olacak gibi
Sizinde fikirlerinizi almak istedim
Belki dert değil ama benim için dert oğullarım için biriktiriyorum ve en güzel şekilde yararlansınlar istiyorum
Hepinize iyi günler diliyorum
Not:her yorumu tek tek okuyacağım fakat çalıştığım için cevap yazamazsam kusuruma bakmayın:)