BES Mİ?-GRAM HESABIMI

bende bilmiyordum bu nasıl yapılıyor.bende yaklaşık bir bucuk senedir besliyim.nasıl döviz hesabı yapabilirim?bilgi verir misiniz lütfen :)
internetten girebilirsiniz bes hesabınıza
oradan yatırımın nasıl değerlendirileceği ile ilgili hem bi 10 soruluk test var, hem de oranları değiştirebileceğiniz yer var.
o testi yaptığınızda size en uygun yatırımı önerecek.
isterseniz o öneriyi dikkate alarak paranızı değerlendirebilirsiniz.
ben %50 döviz %50 altın yapmıştım

internetten girebilirsiniz bes hesabınıza
oradan yatırımın nasıl değerlendirileceği ile ilgili hem bi 10 soruluk test var, hem de oranları değiştirebileceğiniz yer var.
o testi yaptığınızda size en uygun yatırımı önerecek.
isterseniz o öneriyi dikkate alarak paranızı değerlendirebilirsiniz.
ben %50 döviz %50 altın yapmıştım
tesekkürler yapayım bende o şekilde.

şu bes olayina guvenmeyen bir tek benmiyim acaba ya sanki bi bi yerde patlak verecek gibi
altin daha iyi bir secenek bence

Şuan birden fazla birikim yapmam mümkün değil
2 tane kredi ödüyorum artı her ay düzenli 1.000,00 tl daha ödeme yapıyorum anca 2 sene sonra birden fazla birikim şansım olur sanırım
İki yüz lira atıyorsanız kenara yüzü bes e yüzü altına gidebilir gibi düşündüm :)
Tabi daha düşük tutarlar pek işe yaramayacaktır
Ben boşta paranın kullanılacagına inananlardanım siz tabi kendinizi daha iyi bilirsiniz nefsinize hakimseniz o zaman direk altın da kalın

Bes'de farkli yatirim fonlari var , benim fonumda doviz oldugu icin gayet karliyim , sadece tl fon sahibiyseniz haklisiniz , fonunuzda hisse senedi varsa risktesiniz ama doviz ve tl karisik ise her halukarda cok kardasiniz
ne zamandır beslisiniz ve döviz de karınız çok oldu mu?benimki tl de duruyor hiç bilmiyordum.Bana nasıl yapıldıgını anlatır mısınız rica etsem?

ne zamandır beslisiniz ve döviz de karınız çok oldu mu?benimki tl de duruyor hiç bilmiyordum.Bana nasıl yapıldıgını anlatır mısınız rica etsem?
Bes ilk kuruldugu gunden beri besliyim , zaman zaman bozdurup tekrar giris yaptim
Besinizin oldugu kurumu arayin , yatirim finunuzda degisiklik yapmak istediginizi soyleyin , size planlari mail atsinlar , inceleyin , akliniza takilan seyi arayip danismana sorun , plan degisikligi istiyorum deyip istediginiz plana gecin

Bes ilk kuruldugu gunden beri besliyim , zaman zaman bozdurup tekrar giris yaptim
Besinizin oldugu kurumu arayin , yatirim finunuzda degisiklik yapmak istediginizi soyleyin , size planlari mail atsinlar , inceleyin , akliniza takilan seyi arayip danismana sorun , plan degisikligi istiyorum deyip istediginiz plana gecin
Pekı bu dovız veya altın besının normal vadelı dovızden ne farkı var. Gercı dovız dogru duzgun getırı getırmıyor faız olarak soyluyorum.
Ben dolar yukseldıgınde tl dondum, tl olarak vadelıde kaldı,faiz oranları yuksek.
Daha sonra ne olduysa dolar yukselecek dıyerek 3 hafta once en yuksek oldugu orandan yenıden dolar aldım :oha: Sımdı tabı neredeyse hıc o sevıyeye yaklasamadı bıle dıyebılırım ama vadelıde bır getırısı yok bu kez. Gercı ben bes ıptal ettıgım ıcın 2 sene boyunca gerı donemıyormusum . Soruyorum ama yapamam sanırım

Bes bilmiyorum malesef. Yalnız bir sorum var, benim kizlara 2yildir çeyiz hesabı ödüyorum(ziraat). Bu sene 125er tl yatırıyoruz 27yas öncesi evlenirlerse devlet paranın yüzde 20si kadar ek koyuyor bir de paranın üzerine gelen faiz,vadeli hesaba göre daha yüksek. Ama sonucta tl. Bu durumda karda mi oluruz zararda mi? Her ay altın da alıp kenara koyuyorum yalnız bu çeyiz hesabı saçma mi yaa, onu bozup onun yerine de altın mi alsam?

Pekı bu dovız veya altın besının normal vadelı dovızden ne farkı var. Gercı dovız dogru duzgun getırı getırmıyor faız olarak soyluyorum.
Ben dolar yukseldıgınde tl dondum, tl olarak vadelıde kaldı,faiz oranları yuksek.
Daha sonra ne olduysa dolar yukselecek dıyerek 3 hafta once en yuksek oldugu orandan yenıden dolar aldım :oha: Sımdı tabı neredeyse hıc o sevıyeye yaklasamadı bıle dıyebılırım ama vadelıde bır getırısı yok bu kez. Gercı ben bes ıptal ettıgım ıcın 2 sene boyunca gerı donemıyormusum . Soruyorum ama yapamam sanırım
Vadeli doviz orani cok dusuk , baglasaniz bile bir getirisi olmaz
Beste uzun vadeli dusunmek lazim , atiyorum benim beste 10 bin dolarim varsa ve bu dolari 3 iken aldiysam su anda dolar 6 yani iki kati gelir zaten kardan oluyor , ayrica fonda degerlendiriliyor o fonunda getirisi oluyor , her halukarda doviz vadeliden daha karli
Ama bes yerine tl vadeli daha yuksek getirir diyebilirsiniz , ona bir yorum yapamam oturup hesaplamadim hic , ben vadelide para tutamiyorum mutlaka harciyorum ama beste olunca ulasamayacagim bir yerde daha uzun sureli birikim yapabiliyorum

Geri ödeyen hayat sigortası diye bişey var, prim iadeli diye de geçiyor. Besten daha mantıklı geldiği için bunu yaptırdım ben. Aylık 50 dolar kredi kartımdan çekiyor, üstelik ödediğim primin %20 sini vergimden düşüyorum beste bildiğim kadarıyla böyle bi imkan yok. 12 yıl sonunda biriken parayı dolar üzerinden alacağım, ha bi de ölmem durumunda aileme ~50bin dolar ödeme yapacaklar :deli: bunu da düşünebilirsiniz dövizle yapıldığı için paranız değer de kaybetmez

merhaba benimde 2014 yılından girdiğim besim var sizin yorumlarınızı okuduktan sonra bundan sonraki katkı tutarlarımı altın fonu olacak şekilde değiştirttim.bundan önceki birikim tl de kalcak şekilde inşallah iyi yapmışımdır kızlar sizinde fikrinizi alayım dedim iki tane kızım var gelecekleri için yatırım yapayım dedim elimden geldiğince

Vadeli doviz orani cok dusuk , baglasaniz bile bir getirisi olmaz
Beste uzun vadeli dusunmek lazim , atiyorum benim beste 10 bin dolarim varsa ve bu dolari 3 iken aldiysam su anda dolar 6 yani iki kati gelir zaten kardan oluyor , ayrica fonda degerlendiriliyor o fonunda getirisi oluyor , her halukarda doviz vadeliden daha karli
Ama bes yerine tl vadeli daha yuksek getirir diyebilirsiniz , ona bir yorum yapamam oturup hesaplamadim hic , ben vadelide para tutamiyorum mutlaka harciyorum ama beste olunca ulasamayacagim bir yerde daha uzun sureli birikim yapabiliyorum
TL faız getırısı daha cok ama tl oda. Uzun vadelı dusunuyorum bırıkımı . unıversıte zamanları ıcın gerek olmazsa daha sonrası ıcın ınsallah. Bes ıcın ben fonda kalmadım hemen ıptal ettım ama oglumun kumbara fonu vardı hakketten hıc getırmesı 2.5 sene sonra parayı alıp dolara dondum onuda

Bes sisteminiz vadesiz hesaptaysa zaten altın hesabı olarak değerlendirilir.
internetten giriş yaparak ne kadar kar ettiğinizi görebilirsiniz.
ayrıca 1 yılınız kalmış 1000 tl exra ek gelicek.

Valla çok sağolun arkadaşlar
Bes ten paraımı çekip altına çevireceğim Bes e ödediğmide her ay altın olarak alıcam
Beş in içinde de altına endeksli fon var. beş i hiç iptal etme bankana git yada çağrı merkezini ara altın fonlarına çevirsinler hepsini..

Gram altın ( ikisi dışında alternatif sunmamışsınız)

Lakin ille de BES olacak ise dövize endeksli fonları tercih etmeli min %40 oranında. Döviz zaten düşmüyor yükseldikçe yüksek getiri garanti en kötü korur.

Toplu para varsa TL faizler yüksek bir kısmını orada değerlendirlebilir.

Kişisel görşlerimdir yatırım tavsiyesi değildir

Oğlum için doğduğunda aylık 200tl ödemeli bes yaptırdım 30ayda 6000 civarı para Ödemiş oldum ama seçmiş olduğum fonlar altın ve döviz idi bu sebeple devlet katkısı hariç şuanki param 12000 civarı oldu bile. Yani fonları da iyi yönlendirmek lazım..altın yükseldiğinde bozdum fonlarımı likit fona geçtim,düşünce tekrar aldım falan.. bu şekilde kazandım..
kenara koysaydım kazanamazdım beni dürterdi en ufak sıkışıklık da bozardımmm:KK66:)

Bes falan bilmiyorum ama altın gelirisi yüksek ev alırken altın alıp borçlanmıştık hayatımızın hataaı oldu şöyle söyleyeyim 1yılda 10bin zararımız var 70gramda 16ya satılmıştı geçen yıl eylül 18de daha geçen gün ödèrken 27ye yakın tuttu altın da düşüş olsa bile az oluyo ki yükselince de çok yükseliyo altın hep kazanır ister bankada ister yastık altında
Ben dersimi aldım ve altın biriktircem

Kızlar günaydın
Hemen konuma gireyim 2 yıldır düzenli ödediğimiz Bes hesabımız var.
Geçen gün aradım iptal ettirsem ne kadar alabilirim dedim
5 yıl dolmadığı için devlet katkısından yararlanamıyorum
Ana paramdan da 400,00 tl kesinti yapıyor.
Dün akşam eşimle konuştuk iptal ettirip gram hesabı mı açsak diye
Şöyle kaba taslak hesapladık daha çok getirisi olacak gibi
Sizinde fikirlerinizi almak istedim
Belki dert değil ama benim için dert oğullarım için biriktiriyorum ve en güzel şekilde yararlansınlar istiyorum
Hepinize iyi günler diliyorum
Not:her yorumu tek tek okuyacağım fakat çalıştığım için cevap yazamazsam kusuruma bakmayın:)
Bes cok onerilmiyor ama ben esim ve kizim icin yapmistik.kizim 5yasinda 3 yildir besli.ilerde okusara egitim masraflari icin yaptik.para bi yere baglanmayinca birikmiyor malesef.ben ve esiminkini yatirim icin bozduk.cikacaksaniz 3 yil dolunca cikin daha az kesinti oluyor.devlet katkisi hikaye hepsini alamiyorsunuz.ama beste fonlar var biz altin fonu yaptik o daha karli.

hayır nerde yaşıyoruz acaba farklı yerlerde mi?.. (bazı arkadaşlar BES i savunmuş da)
konunda bile belirtmişsin 400 tl kesintisi olacak diye. ne verecek ki? anca para toplansın kasa dolsun..
zorunlu dediler 2 ay kesildi, sonra caydım..3 5 kuruş birikim var o da kuşa dönmesin diye altın ve usdde..

X