İşe başlayan herkese otomatik olarak bireysel emeklilik sistemine katılım zorunluluğu geliyor. İlk aydan itibaren maaştan fona para aktarılacak, devlet de yüzde 25 katkı sağlayacak
Heh işte benim kısaca anlatmaya çalıştığım bu.
Maalesef bende yatırdım.Az kesinti olsun diye 10 seneyi bekliyorum Bu arada fon yönetmeye çalışıyorum.Ayrıca enflasyon yok ama enflasyona karşı ödememi mecburi arttırıyorlar.
Yani elini veren kolunu kaptırıyor.
Bakın lütfen yanlış anlaşılmasın ama ben Tavan rakamdan ödüyorum. Bu sayede İşletim giderleri kesilmiyor buna ek olarak 1 senelik peşin yatırıyorum ki devletten hemen alsınlar toplu para işletilsin diye ve ZARAR...
Fonları takla atarak kendim yönetiyorum. Örnek IMKB'de beklentim 90.000 di ve fonlarımın %70 gibi bir oranını oraya kaydırdım. Şimdi fon değişim emri vereceğim ama ne vereceğim bilemiyorum.
Aslında bir avukat arkadaş çıksada yanıltıcı ve eksik anlatımlı reklam diye hepimiz adına dava açsa.
Çünkü bize gösterilen soldaki fotoğraf gerçekte olan sağdaki
ne kadar uğraşırsanız uğraşın MASA kazanır :)
keşke en başında bankaya talimat verseydim her ay hesabımdan para kesip aylık vade yapsaydı daha fazla kar ederdim 8 sene oldu .Bana göre BES tırt çıktı.
genel olarak kimse borsa gibi değerlendirme araçlarını bilmez.İşyeri sahibimizde ilk çıktığında BES yaptı ,para değerlendirmesini de bilir buna rağmen ilk fırsatta o bile kaçtı :)
SSK var ! Peki BES niye var ?
SSK yine var ! Özel sağlık sigortası neden var ?
SSK var ! Peki BES niye var ?
SSK yine var ! Özel sağlık sigortası neden var ?
Kesinlikle MASA kazanıyor.
Hayır bu parayı ben yastık altına koysam 14 sene sonra inanın para utancından değer kazanırdı.
Bence ssk tamamen kalkmalı.Özel sağlık sigortası artı emeklilik yapılmalı.İşyerleri neredeyse 400 ödüyor kişi başı.
Ben o paraya neler yaparım hemde adam gibi hastaneye giderim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?