• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektrikli Mutfak Aletleri bernardo mu esse mi iyi

DonukPudra

asparagas!
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
25.897
28.123
798
merhabalar :)))))))) ceyiz hazırlıgı icerisindeyim ve bu konulara cok yabancıyım.almısken iyi kullanıslı birseyler almak istiyorum ceyizime. bernardo mu esse mi iyi..

not : sadece mutfak markası degil koltuk beyaz esya vs de de yorum yaparsanız sevinirim. bilgilerinize ihtiyacım var. tesekkürler simdiden :))):nazar:

Merhaba kolay gelsin tatlı koşuşturmacalar bunlar gecen yıl senin gibiydim ben de...

Ben mutfak ile ilgili herşeyimi Bernardo dan aldım çok da memnunum tavsiye edebilirim satış sonrası hizmetleri de çok güzel gecenlerde kahvaltı takımımın çay fincanı kırılmıştı mağazaya gidip söyledim 1 -2 haftaya kadar temin ettiler.(istanbuldaki bernardo)

beyaz eşyalarım Bosch inox. mobilyalarımı da masko da yaptırmıştım hepsinde de memnunum.

küçük ev aletlerim ve düdüklü tencerem tefalden.

şimdiden mutluluklar dilerim sana...

Merhaba kolay gelsin tatlı koşuşturmacalar bunlar gecen yıl senin gibiydim ben de...

Ben mutfak ile ilgili herşeyimi Bernardo dan aldım çok da memnunum tavsiye edebilirim satış sonrası hizmetleri de çok güzel gecenlerde kahvaltı takımımın çay fincanı kırılmıştı mağazaya gidip söyledim 1 -2 haftaya kadar temin ettiler.(istanbuldaki bernardo)

beyaz eşyalarım Bosch inox. mobilyalarımı da masko da yaptırmıştım hepsinde de memnunum.

küçük ev aletlerim ve düdüklü tencerem tefalden.

şimdiden mutluluklar dilerim sana...

canım kırılanı temin ederken aynı modeli getirtiyolar ve parasız değil mi?

Vayyy bunu duydugum cok iyi oldu benim yemek takimim karacadan kaselerim ceyiz tasinirken kirilmisti (4 tane) tanesine 15 tl istemislerdi :mad: bende almadim :confused:

Bernardo 'dan almıştım ben,memnunum da...Ama zevkime hitap ettiği için almıştım,iyi çıktı neyse ki...

Valla bilmiyorum canim musteri hizmetlerini aramistim oyle dediler birde esimin bir arkadasi karacada saha muduru mu oyle biseydi, dogru demisler demisti parcalari varsa getirtirim ben demisti ama parcalari yoktu atmistik ne yazikki aklima gelmedi:(

Esse aldım. Memnun kalmama ihtimalin yok. Şiddetle neririm. Çelik almadıysan Korkmaz çok iyi çıktı. Onu da öneririm. Bernardo hakkındaysa fikrim yok.

Bernardo derim,
Esse'den aldığım iki ürünü de değiştirmek zorunda kalmıştım.
Bir arkadaşım daha var memnun kalmayan.
Elektronikde de şiddetle bosch'u öneririm.Ben çok memnunum.

Bernardo derim,
Esse'den aldığım iki ürünü de değiştirmek zorunda kalmıştım.
Bir arkadaşım daha var memnun kalmayan.
Elektronikde de şiddetle bosch'u öneririm.Ben çok memnunum.

çok tesekkür ediyorum bernardonun tasarımları daha zevkime hitap ediyor. sagol :40: bosh alacagım:nazar:

ben de bernardo yu çok beğeniyorum, bu aralar karar vereceğim yemek takımıma. ama benim beğendiğim çok pahalı, 2500 TL. :43: yok mudur bunun ucuz bir satış mağazası ya :18::18::18::18:

merhaba, bende ilk çeyizlerimi bernardodan aldım büyük bir hevesle ancak çok büyük hata yaptığımı anladım. Onların en önemli özellikleri hediye çeki vermeleri bir yerde işe yarıyor ancak sizi daha çok alışveriş yapmanıza yöneltiyor. Aldıklarımı henüz kullanmadım ama kütahya porselen yada porland porselende çok daha kaliteli ve uygun fiyata takımlar bulabilirsin. Dediğim gibi ilk alışverişimi baya pahalı pahalı yaptım. Ancak Bernardoda vazgeçemeyeceğim tek ürün rosegarden serisi incelemeni tavsiye ederim gerçekten çok hoş ama çokta pahalı

bence en beğendiğin model hangisiyse onu al.
misafir takımları zaten çok az kullanılıyor, kırılması bozulması çok zor.
günlük takımları da her gün kullanıyorsun, içine sinmesi çok önemli.
fiyatı uygun olan, modelini de çok beğendiğin birini al derim.

Bernardo ürünlerinden kullanmadım, ama bana gelen bir kaç parça hediye var oradan.
Duyduğum kadarıyla (burada arkadaşların yaptığı yorumlara göre de) iyi.
Geçende mağazasına girmiştim öyle bakınmak için, gayet güzel ürünler vardı.
Gidip yerinde görmeni tavsiye ederim.

Esse'ye gelince, ürünlerinden hiç kullanmadım. Fakat yengem gayet güzel olduklarını söylüyor.
Eğer İstanbul'da oturuyorsan, Fındıkzade tarafındaki tranvay yolunun üzerinde, Topkapı'ya doğru outlet mağazası var.
Daha iktisadi olur düşüncesindeyim, fakat İstanbul'da bir çok yerde mağazalarını bulabilir aynı zamanda indirimleri takip edersen uygun bir şekilde çeyizini düzersin canım.

Ben kendi çelik tencere takımımı Hisar'dan aldım. Çok güzel kampanyaları oluyor.
Onların da dönemsel indirimleri olabiliyor, takip etmeni tavsiye ederim.
Hisar zaten ürün anlamında tartışılmaz bir marka.

Misafir tabak takımımı Karaca'nın Bone China kare modellerinden aldım. Bir arkadaşın da Bernardo için dediği gibi, takımdan kırılan herhangi bir parça olunca, o parçayı alıp götürüyorsun onlar takımının bozulmaması için yenisini sana getirtiyorlar stoklarından. Bu tabii ki ürün satıştan kalksa dahi geçerli oluyor. Bazı arkadaşlar kare yemek takımları hakkında kullanışı zor yorumları yapmışlardı, o yüzden sen belki farklı birşey tercih edebilirsin, ama çok şık durdukları için, ben bu yorumlara rağmen aldım... Bakalım inşallah kullanışı iyi olacaktır, zaten misafirden misafire kullanırım gibime geliyor, bir de özel zamanlarda..

Günlük yemek takımımı ise öyle çok pahalıya almak istemedim, ama güzel birşey olsun istedim ve dayanıklı olmasını istediğim için Luminarc'ın cam kırılmaz takımlarından aldım. Sonuçta her gün kullanılacak birşey ve renkli şeyleri seviyorum. Biev'de bulabilirsin ve YKM'lerde satılıyor bu tabak takımları. Benim çeyiz topiğim var, ona bakarsan benim aldıklarımı görebilirsin. Genelde herşeyimi uygun fiyatlı ve aralıklı alarak hallettim. Çoğunda indirimleri takip ettim çok işime yaradı. Fazla kesemi zorlamadan aldım herşeyimi.

Günlük çatal-kaşık- bıçak takımımı ise yine Karaca'dan tercih ettim, sapları renkli ve çeliği kaliteli olarak bir tek onda vardı. 1 günde küflenmesin ama aynı zamanda sapları da renkli olsun deyince bir tek orası var kalite açısından. Zaten sende eğer bakarsan bu tarz birşeye, aradaki kaliteyi yerinde görerek inceleyebilirsin. Tabak takımıma uygun renkte seçtim, gayet hoş oldu kendimce...

Kahvaltı takımı aslında almak istemiyordum, fakat kuzenimi ziyarete gittiğimde ondaki kahvaltı takımına bayıldım, benim günlük takımıma uygun olan modelden seçerek Noble Life'ın kahvaltı takımını aldım. Çok beğenerek ve özenerek aldım aynı zamanda günlük kaşık-çatal-bıçak takımıma da uyduğu için, o modeli bulmak beni müthiş sevindirmişti. Ayrıca kırılan parça yine aynı şekilde götürüldüğünde yenisini veriyor fabrikası. Bir de baharat takımımı da (bir çok evlenen arkadaşımda gördüğüm üzere) kahvaltı takımımla bir örnek modelde aldım. Yani o da Noble Life oldu. Noble Life'ın porseleni normal porselen ile Bone China arasında olan beyaz porselenden. Normal bir porselenden daha kaliteli, fakat Bone China'dan 1 kademe düşük. O yüzden beyaz porselen adı altında zaten. Bone China porselen içeriğinde kemik var, o yüzden ona Bone China deniliyor... Kısa bilgi geçmek istedim de...

Blender'ımı Braun aldım, bununla ilgili ayrı bir konu çıkar ortaya, o yüzden hiç girmeyeyim nedenlerine.:1:
Ama tavsiye ederim...

İnşallah çok mutlu olursun ve hayırlısı ile çeyizini tamamlarsın..
Herşeyin gönlüne göre en güzel şekilde olmasını dilerim... :16:

Son düzenleme:
ayrıntılı acıklamalarına cok sevindim souvvenir cokk tsk ederim. önemseyip yazdıgın bilgilendirdigin icin. ben izmirde oturuyorum bakalım sececegim artık bende 2 kahvaltı takımı begendim biri bernardo biri karaca nın 2 sini de almak istiyorum yaa yemek takımlarını almadan onları alsam olur mu:1::emir_bebek::nazar:

yarına da nasipse sözüm var cok heyecanlıyımmm.. insallah herkes cok mutlu olurr..:46:

ayrıntılı acıklamalarına cok sevindim souvvenir cokk tsk ederim. önemseyip yazdıgın bilgilendirdigin icin. ben izmirde oturuyorum bakalım sececegim artık bende 2 kahvaltı takımı begendim biri bernardo biri karaca nın 2 sini de almak istiyorum yaa yemek takımlarını almadan onları alsam olur mu:1::emir_bebek::nazar:

yarına da nasipse sözüm var cok heyecanlıyımmm.. insallah herkes cok mutlu olurr..:46:

Senin adına çok sevindim... Allah hayırlara vesile etsin inşallah...:16:

Çeyiz alışverişinin ne kadar zor olduğunu, insanın ne kadar "hangisi iyi acaba" sorusuna yanıt aradığını ve destek beklediğini bilirim.
Ben her işimi kendim gördüğüm ve herşeyde kendim karar vermek zorunda kaldığım için (ödemeler de cabası tabii ki) o stresi anlayabiliyorum.
O yüzden, böyle sorular görünce elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.
Hakikaten insan bir muallakta kalıyor ki, o duyguyu en iyi ben bilirim, çelik tencere takımımı almam 1 yıl sürdü, kahvaltı takımımı almam 6 ay sürdü o kadar yani...
Hep bunlar "hangisi daha iyi acaba, hangisi daha kullanışlı acaba" diye düşünmekten.
Nihayetinde ben çeyizimi hayırlısı ile tamamladım.. Eksik hiç bitmez zaten, muhakkak benim de eksiklerim vardır ama çok kafaya takmıyorum artık.
Bi ara deli gibi takardım, o yüzden benden sana tavsiye hiç birşeyi kafaya takmadan, gönlüne uyan - içine sinen ne varsa onu almanı tavsiye ederim... :34:

Bir de forumda bazı başlıklar var "fazlalık olarak görülen, kullanılmayan eşyalar" diye.. Onlara da bir göz at istersen.
Yani daha önce çeyiz alışverişi yapmış, evlenmiş fakat aldığı bir çok şeyi kullanamayan, gereksiz alınmış eşyaları paylaşan arkadaşlar var.
Eminim bu da sana çok yardımcı olacaktır, hem harcamalarını fazla yapmamış olursun, hem de alman gerekenlerden fazlasını almamış olursun.

Valla hangi parçadan başlamak istersen başla şekerim, o senin zevkine kalmış.
Nasılsa bütün çeyiz gereçleri bir şekilde alınacak... İnşallah hiç bir zorluk çekmeden tamamlarsın çeyizini.
Şimdiden çok çok mutlu olmanı dilerim.. :16:

Back
X