berbatımmmmm:((((-bebeğimin kalbinde beyaz nokta?

dr. la tekrar grş tüm...herşey yolunda bencede gerek yok dedi ve vazgeçtim...interneten çok inceledim ve bütün annelere paylaşımları için tşk ediyorum...Sonuçta bu tek bulgu down sendromu olacağı konusunda yeterli değilmiş...Rabbime sığınıyorum dr umun engin bilgi ve tecrübelerine de güveniyorum..birşeyleri didikledikçe birşeyler çıkıyor...bayramdan sonra gidicem yeniden..Amniyosentezi yaPTIRMIYORUM..

dr. la tekrar grş tüm...herşey yolunda bencede gerek yok dedi ve vazgeçtim...interneten çok inceledim ve bütün annelere paylaşımları için tşk ediyorum...Sonuçta bu tek bulgu down sendromu olacağı konusunda yeterli değilmiş...Rabbime sığınıyorum dr umun engin bilgi ve tecrübelerine de güveniyorum..birşeyleri didikledikçe birşeyler çıkıyor...bayramdan sonra gidicem yeniden..Amniyosentezi yaPTIRMIYORUM..

çok sevindim canım,çok isabetli bir karar aldığını düşünüyorum,inşallah bundan sonraki süreç te çok güzel geçer.
dileklerin için teşekkür ederim,inşallah tüm hamileler gibi bizde yavrularımızı sağ salim kucaklarımıza alabiliriz.benim satım da 4 aralık.oğlumuz olacak nasipse.bir yanlış anlama oldu galiba benim tiroidle alakam yok,bebeğimiprevia yüzünden erken doğurdum.bebeğin plasentası rahim duvarına yapışmıştı falan..uzun hikaye..unuttuk diyelim..

çok sevindim canım,çok isabetli bir karar aldığını düşünüyorum,inşallah bundan sonraki süreç te çok güzel geçer.
dileklerin için teşekkür ederim,inşallah tüm hamileler gibi bizde yavrularımızı sağ salim kucaklarımıza alabiliriz.benim satım da 4 aralık.oğlumuz olacak nasipse.bir yanlış anlama oldu galiba benim tiroidle alakam yok,bebeğimiprevia yüzünden erken doğurdum.bebeğin plasentası rahim duvarına yapışmıştı falan..uzun hikaye..unuttuk diyelim..

evt ..unuttuk gitti artık önümüze bakalım...bizimde kızımız olacak inşallah...Dediğiniz gibi Allah inşallah sağ salim sağlıkla zamanında kucağımıza almayı nasip eder inşallah..Endişelerimi sileceğim kafamdan..SABIRLA BEKLEYELİM...CEVAP VERDİĞİNİZ İÇİN DE AYRICA TŞK EDERİM..

kızlar bugün cinsiyet öğrenmek için kontrole gittim kızım olacak diye sevinmeme kalmadı doktor kalbinde beyaz bir nokta tespit ettim dedi 3lü test için kan verdim detaylı ultrasona göndereceğim sizi 20 haftalık olunca dedi.böyle nokta görülen durumda down sendromundan daha çok şüpheleniyoruz dedi dondum kaldım ağlayarak eve geldim çok üzülüyorum 5 gün sonra 3lü test sonucum gelecek beynim durdu resmen çok kötüyüm nolur dua edin bebeğim için :(((( naparım ben yaaa 3aydır bulantılardan hastanelerde yattım serumlar yedim ben kıyamam ona:( 2li test yapmamıştı bile doktor gaye sağlıklı diye neden böyle oldu bilmem ölçümler de normal çıktı off off delircem.aynı durumu yaşayan var mı acaba :(

Arkadasim,

Mutlaka amniosentez yaptir. Korkma cok zor olmuyor. Doktor ve ebe ultrason esliginde aliyorlar siviyi. Bende bebegimi down sendromundan gecen hafta kaybettim. Normal dogum yaptirdilar. Benim bebegimin kalbinde de odak gorundu 17hf+5`te.

2li ve 3lu tarama testleri sadece 60-70% oraninda bilgi veriyor. Ultrasonda ayni ama amniosentez 100% kesin. Benim 20 testin 20si de down sendromlu cikti. Alinan amniosentez sivisina 20 kez test yapiliyor :50:

Arkadasim,

Mutlaka amniosentez yaptir. Korkma cok zor olmuyor. Doktor ve ebe ultrason esliginde aliyorlar siviyi. Bende bebegimi down sendromundan gecen hafta kaybettim. Normal dogum yaptirdilar. Benim bebegimin kalbinde de odak gorundu 17hf+5`te.

2li ve 3lu tarama testleri sadece 60-70% oraninda bilgi veriyor. Ultrasonda ayni ama amniosentez 100% kesin. Benim 20 testin 20si de down sendromlu cikti. Alinan amniosentez sivisina 20 kez test yapiliyor :50:

Ben de 10 gün önce amniyosentez yaptırdım. Benim bebeğimde trizomi 18 denilen edward sendromundan şüpheleniyorlardı. Bu sıvıyı aldırmak başta bana da ürkütücü geldi ama gerçekten çok kolay aldılar. Arkadaşımın tavsiyesine ben de aynen katılıyorum. Beklemek zor ama bir de şu yönüyle düşünün. Ben bir öğretmenim ve geçen ay zihinsel engelliler konusunda 1 aylık bir eğitim aldım. Zihinsel engelli çocukların yaşantısını ve ailelerinin endişelerini gördüm. Evlat sonuçta zihinsel engelli de olsa bedensel engelli de olsa evlat. Ama böyle çocukları bile bile doğurmak onlara yapılan en büyük haksızlık. Tabiki herkesin yaşama hakkı var ama emin olun dünyaya geldiklerinde yaşayacaklarını bilseler onlar yaşam haklarını kullanmazlardı. Eminim siz çocuğunuza sahip çıkarsınız ama bir gün onun hayatında olmadığınızı düşünün. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Lütfen bugün yaşayacağınız üzüntü yarın yaşayacaklarınızın yanında hiç kalmasın. Amniyosentezi bence mutlaka yaptırın. Tabi bu işlemi yaptıracaksanız başka bir doktordan da görüş alın. Eğer diğer doktorlarlar da böyle bir şüphe yaşıyorsa hiç düşünmeden hijyenine güvendiğiniz bir yerde amniyosentez işlemini yaptırın. Çok geçmiş olsun.

Merhabalar,
Amniosentez sürecini bende yeni atlattım. 2'li ve 4'lü testlerimde kanımdaki gebelik hormonu olması gerekenin 2 katı çıkıyordu.Görünürde bebekte bir şey yoktu ama kan değerleri benim kafamı karıştırdı. Sonunda down sendromlu bir bebeğe bakmanın ne kadar zor olacağını düşündüm ve bu riski göze alamayacağıma karar verdim. 18 haftalık iken amniosentez yaptırdım. Evet bu işlemin düşük riski var. Ama doğru bir yerde yapıldığında riskin minimuma indiğini düşünüyorum. Sonuçta sonuçlarım temiz çıktı ve bebek gayet sağlıklı. Herhangi bir düşük tehlikesi de yaşamadım. İşlemin yapıldığı gün dinlendim sadece. Daha sonra normak hayatıma geri döndüm. Bu riski almak istemeyen ve en ufak şüpheli bir durum yaşayan tüm gebe arkadaşlara amniosentez öneririm. Ama kesinlikle iyi bir merkezde güvenilir birisi tarafından yapılmalı. Bu konuda şüphe ve soruları olan tüm arkadaşlar ile deneyimlerimi paylaşmaya hazırım. Tüm bu şüphelerle 40 hafta yaşanmaz. Bu şüpheler bebeğe daha fazla zarar verir.
Herkese sağlıklı gebelikler dilerim.

yazilanlari bastan sona okudum ama biseyi anlamadim amniyosentez mi %100 kesin bilgi verir detayli ultrason mu...
21 haftalik hamileyim bi hafta once iki kez detayli ultrasona girdim birincisinde kafasi kucuk cikti ikincisinde ilk basta herseyi normaldi ta ki ayaginin birinin carpik oldugunu gordu tekrar herseyini inceledi ensesi kalin bebek cok kucuk down sendromu olabilir dedi.... bu zamana kadar hicbi test yaptirmadim yaptirmayi dusunmuyorum ne olursa olsun kizimi doguracam..ama kesin bi bilgi de olsun istiyorum stres yapip bebegimi de icerde de slkmamaya ozen gosteriyorum....3 hafta sonra tekrar ultrasona gircem bisey degisecek mi merak ediyorum

yazilanlari bastan sona okudum ama biseyi anlamadim amniyosentez mi %100 kesin bilgi verir detayli ultrason mu...
21 haftalik hamileyim bi hafta once iki kez detayli ultrasona girdim birincisinde kafasi kucuk cikti ikincisinde ilk basta herseyi normaldi ta ki ayaginin birinin carpik oldugunu gordu tekrar herseyini inceledi ensesi kalin bebek cok kucuk down sendromu olabilir dedi.... bu zamana kadar hicbi test yaptirmadim yaptirmayi dusunmuyorum ne olursa olsun kizimi doguracam..ama kesin bi bilgi de olsun istiyorum stres yapip bebegimi de icerde de slkmamaya ozen gosteriyorum....3 hafta sonra tekrar ultrasona gircem bisey degisecek mi merak ediyorum

Kesin sonuç veren amniosentez. Down sendromu bir kromozal bir bozukluk. Yani bir kromozomun fazla olması ile oluşuyor. Aniosentez ile bebeğin içinde bulunduğu amnio sıvısından örnek alınıyor ve bebeğin kromozomlarına bakılıyor. Yani bebekte kromozoma bağlı bir rahatsızlık var ise bu tespit ediliyor.

Back