berbatımmmmm:((((-bebeğimin kalbinde beyaz nokta?

inşallah şu zor günleri atlatırız. Her şey bebeklerimiz için Allaha dua edelim.. Sağlıkla sıhhatla inşaallah..

allah yardımcın olsun canım ama ne olursa olsun aldırmanı önermem çok günah olur bide o artık yeterince büyük bi cana kıyma benim çevremde 4 kişiye falan down sendromu dediler en yakını benim kardeşimdi onada öyle dediler ve hepsi doğduki sapasağlam çok şükür. canım allaha sığın ve bol bol dua et ve çevrenden dua iste bu çok önemli ben bu tür şeyler için hiç o testi yapmadım hep yanıltıyolar çok şükür çocuğum sağlıklı oldu inş birşeyi çıkmaz en kısa sürede çocuğuna kavuşursun sağlıklı bir şekilde

arkadaşlar bir bilgi paylaşmak istiyorum down sendromunu tespit eden testler avrupa kriterlerini esas aldığından türklere uymayabiliyormuş. bunu kendi bebeğine down sendromu teşhisi konulan eşi doktor olan bir arkadaşım dile getirmişti.(bu arada bebek sağlam doğdu) sanırım bu yüzden ülkemizde down sendromlu denilip sapasağlam doğan çocukların sayısı hiç de yadsınılmayacak kadar yüksek.

Son düzenleme:
perşembe 2 se randevum kızlar detaylı ultrasonda 10 belirti görünürse amniyosentez olacağız galiba ... kafam hala berbat ... aklıma geldikçe kötü oluyorum... gülüyorum unutuyorum ama aklıma geldiği an suratım gidiyor resmen yavaş yavaş hissetmeye de başlıyorum ayrılamam ondan zaten :( Allah ım dualarımızı kabul et bu yolda yarım bırakma kimseyi yarabbim ...

inşallah her şey yolunda gider dualarım seninle güzel haberlerle gel:)))hemen anlat gelince canım neler yapılıyor nasıl oluyor Allah sağlık versin bebişlerimize..
merhaba canım;başlığını okudum,üzüldüm canım;inşallah bebişin iyidir.Başlığa girip haberlerine bakacağım kısmetse;inşallah güzellikler seninle ve bebişinle olur.

ikinci düzey ultrasona gittim geldimmmmm .. Çok keyifliyim çok mutluyum arkadaşlar.. Bebeğim kızım canım bir tanem çok iyi .. Sırtı kafası her şeyi yerinde çok özür dilerim totişine kadar her şeyi yerinde...

detaylı ultrason normal ultrason daha gelişmişi dopler kullanıyorlar .. Doktor her şeyini inceliyor tek tek .. bütün organları yerindemi damarlarda herhangi bir sıkıntı var mı bebeiğin eşine bile bakıyorlar boyuna tahmini kilosuna kafa çapına vsss. 40 45 dk kadar sürüyor... Bebişte sorun yok çok şükür. Doktorunuza her şeyi sorun aklınıza takılan vs..

Hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat versin Allahım :)

ikinci düzey ultrasona gittim geldimmmmm .. Çok keyifliyim çok mutluyum arkadaşlar.. Bebeğim kızım canım bir tanem çok iyi .. Sırtı kafası her şeyi yerinde çok özür dilerim totişine kadar her şeyi yerinde...

detaylı ultrason normal ultrason daha gelişmişi dopler kullanıyorlar .. Doktor her şeyini inceliyor tek tek .. bütün organları yerindemi damarlarda herhangi bir sıkıntı var mı bebeiğin eşine bile bakıyorlar boyuna tahmini kilosuna kafa çapına vsss. 40 45 dk kadar sürüyor... Bebişte sorun yok çok şükür. Doktorunuza her şeyi sorun aklınıza takılan vs..

Hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat versin Allahım :)

çok sevindim canım ..

perşembe 2 de gideceğim ben de kızımı göreceğim inşallah benim de endişelerim boşunadır lütfen dualarınızı eksik etmeyin benim 1/386 çıktı riskli çıkrı 3 lü test çok korkuyorum çokk.ve aptal kaynanam 1 bucuk sene sonra yani ben 2 aylık hamileyken eşimin hepatit b taşıyıcısı olduğunu söyledi önlemini de almadık napcam bilmiyorum daha o derdimiz var

çok sevindim canım ..

perşembe 2 de gideceğim ben de kızımı göreceğim inşallah benim de endişelerim boşunadır lütfen dualarınızı eksik etmeyin benim 1/386 çıktı riskli çıkrı 3 lü test çok korkuyorum çokk.ve aptal kaynanam 1 bucuk sene sonra yani ben 2 aylık hamileyken eşimin hepatit b taşıyıcısı olduğunu söyledi önlemini de almadık napcam bilmiyorum daha o derdimiz var

benim eşimde sarılık geçirmiş canım ... herhangi bir sıkıntı çıkmadı .Kendini ferah tut benim riskim çok yüksekti .. 1/57 canım.. spina bfida riski vardı doktorun dediği tek şey yaşama riski çok azdır böyle bir bebeğin dediğini duyduğum anda yıkıldım.. Ama bu yüreğimi ferah tuttum.. Kızımla konuştum sürekli..

Sıkma içini ..Eşinde ihmal etmesin.. Çok fazla anlamıyorum ama tetkiklerini canım yaptırın canım..

benim eşimde sarılık geçirmiş canım ... herhangi bir sıkıntı çıkmadı .Kendini ferah tut benim riskim çok yüksekti .. 1/57 canım.. spina bfida riski vardı doktorun dediği tek şey yaşama riski çok azdır böyle bir bebeğin dediğini duyduğum anda yıkıldım.. Ama bu yüreğimi ferah tuttum.. Kızımla konuştum sürekli..

Sıkma içini ..Eşinde ihmal etmesin.. Çok fazla anlamıyorum ama tetkiklerini canım yaptırın canım..

inşallah canımmmmmm inşallah sen gibi ben de sevinirim iple cekıyorum gelsin su persembe hayırlısıyla çıkayım o hastaneden gülerek mutlu çıkayım inşallah

Kızlarrrrrrrrrr çok mutluyum bugün detaylı ultrasona girdim 4d bakıldı her seyimiz sağlıklı doktor amniyosenteze gerek yok dedi allahıma şükürler olsun çok mutluyumm bu gece rahat uyku uyuyacağım... Allahım sana binlerce kez şükürler olsunnnnn

Kızlarrrrrrrrrr çok mutluyum bugün detaylı ultrasona girdim 4d bakıldı her seyimiz sağlıklı doktor amniyosenteze gerek yok dedi allahıma şükürler olsun çok mutluyumm bu gece rahat uyku uyuyacağım... Allahım sana binlerce kez şükürler olsunnnnn

seni nasıl anlıyorum şimdi :))) yüzbin kez oh dedin mi :)))

hadi hayırlısı artık bebişleri düşünme zamanı :)))
çok geçmiş olsunnn

seni nasıl anlıyorum şimdi :))) yüzbin kez oh dedin mi :)))

hadi hayırlısı artık bebişleri düşünme zamanı :)))
çok geçmiş olsunnn

dedim bitanemmmm doktorun her organına bakışındaki söylediklerine ohh dedim demez miyim :))) ölüyorum mutluluktan yaa annelik çok garip bir şeymiş gerçekten her geçen gün artıyor hormonlar farkında mısın canım :)))) Allahım sağlık versin bebeklerimize sen de ben de inşallah 1 avazda doğururuz Allah doğumda yardımcımız olsun inşallah :))))

canım senin adına çook sevindim;Bir avazda doğur sağlıkla inşallah...

down sendromu olma riski 90/1 ihtimal olsa da yaşım 39 olması ayrı bir risk miş..amniyosentez dr um önermiyor ama 2.düzey usg yi yapan dr. ise yaptır diyor..Yarın ist tüp merkezinden randevu aldık..ama hala acabalardayım...mitral kapakta kireçlenme imiş...zaten or geçen bir hamilelik yaşıyorum..geçen hafta kanamam var dı.. Şurda 3 gündür bişi yokken şşimdi bunu öğrendik..Burada okuduklarımz bakınca rahatladım..Acaba yaptır masam mı..Sonuç 20 günde çıkıyor muş..ALLAHIM BANA YARDIM ET.....ÇOK ÜZÜLÜYORUM..DR UM hiçbir şey çıkmıcak yaptırsanda diyor..onun engin tecrübe ve bilgisinede güveniyorum..Ben ne yapıcam şimdi...

down sendromu olma riski 90/1 ihtimal olsa da yaşım 39 olması ayrı bir risk miş..amniyosentez dr um önermiyor ama 2.düzey usg yi yapan dr. ise yaptır diyor..Yarın ist tüp merkezinden randevu aldık..ama hala acabalardayım...mitral kapakta kireçlenme imiş...zaten or geçen bir hamilelik yaşıyorum..geçen hafta kanamam var dı.. Şurda 3 gündür bişi yokken şşimdi bunu öğrendik..Burada okuduklarımz bakınca rahatladım..Acaba yaptır masam mı..Sonuç 20 günde çıkıyor muş..ALLAHIM BANA YARDIM ET.....ÇOK ÜZÜLÜYORUM..DR UM hiçbir şey çıkmıcak yaptırsanda diyor..onun engin tecrübe ve bilgisinede güveniyorum..Ben ne yapıcam şimdi...

Merhaba gečmiş olsun ve Allah kolaylıklar versin.ben de 35 yasindayım ve diger iki hamileliğimde tüm testleri yaptirmistım ama o zamanlar bu kadar bilinçli değildim,doktorun verdiği direktiflere gore hareket etmiştik.fakat bu hamileliğimde bu down sendromu ve trizomi rahatsizlıkları ile ilgili olan ikili uçlü dortlü ki her geçen sene bu testleri abartiyorlar,hicbirini yaptırmadım.o kadar pirpirikli bir tip olmama rağmen yaptirmadım.baştan kendime sordum eğer testler bebeğimin engelli olacağını söylerse onu oldurecekmiyim? allahin bana uygun gördüğüne boyun eğip çokzor olsa da bu vicdan azabıyla yaşamamaya ve onu ne pahasina olursa olsun aldirmayacağıma gore bu saçma testleri boşuna yaptırıp zihnimi bulandirmamaya karar verdim.keşke siz de amniyo yaptırmasanız.çünkü bu işlem de riskli biliyorsunuz.hem sonucu beklemek te işkence.o zamana kadar yavrunuz iyice büyümuş olacak.hastaysa bile onun da yaşamaya hakkı var bence.etrafimda bir sürü downlı görüyorum aileleri için mutlaka uğraşmasi zordur ama sonuçta mutlu mesut yaşiyorlar eğer izin verilirse....
Her neye karar verirseniz verin umarım sonuçları yüz gùldürücü olur sizin için dua edicem..gelişmeleri yazın olur mu? Sevgiler..

Bu arada ikimizin de doğum günleri aynı ne güzel tesadüf:49:
Sizin ilk hamilelilğinizmi?benim 11 yaşında bir kızım var.seneler sonra tekrar istedik geçen yıl haziranda 27 haftalıkken erken doğum sonucu oğlumuzu kaybettik.zor bir süreçti bu hamileliğim de kanamayla kotü başladı ayni şeyler tekrar eder diye hop oturup hop kalkıyorum.hamileliğimin tadinı pek çıkaramıyorum diyebilirim.zor zamanlar bunlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun.....

Bu arada ikimizin de doğum günleri aynı ne güzel tesadüf:49:
Sizin ilk hamilelilğinizmi?benim 11 yaşında bir kızım var.seneler sonra tekrar istedik geçen yıl haziranda 27 haftalıkken erken doğum sonucu oğlumuzu kaybettik.zor bir süreçti bu hamileliğim de kanamayla kotü başladı ayni şeyler tekrar eder diye hop oturup hop kalkıyorum.hamileliğimin tadinı pek çıkaramıyorum diyebilirim.zor zamanlar bunlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun.....
SAT 5 MART 2012...TARİHİ İLK DUYDUĞUMDA GÜLÜMSEMİŞTİM...12.12.2012..Benimde 2. gebeliğim. 5 yaşında bir oğlum var...Yaramazım..Bu da kızımız...sabaha kadar uyku girmedi gözüme..girdiği anda kabus görmüşüm eşim uyandırdı beni..Bu arada bende sağlıkçıyım...Aksilikler hep bizi bulduğundan dr. um daha çok bu nedenle amniyosentez konusunda yaptırmam taraftarı oldu..Ama ben hala karar vermedim 12 de randevumuz var..
Bu arada önceki bebeğinizle ilgili yazdıklarınıza çok üzüldüm..ama inşallah bu bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza alacaksınız geçmişte yaşadığınız acıları unutacaksınız..Troit den korkmayın...Düzenli dr takiplerinizle ilaç dozunun güzel ayarlanmasıyla hiç bir sorun yaşamıyorsunuz korkmayın..Kanama konusu ortak meselemiz ve can sıkıcı..geçecek allhımızın izniyle bu zor günler...Sağlıkla bebeklerimizi inşallah kucağımıza alacağız...4 ayımız kaldı....sevgiyle kalın..

Back