berbatımmmmm:((((-bebeğimin kalbinde beyaz nokta?

oslem_03

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2011
249
2
0
Kütahya
kızlar bugün cinsiyet öğrenmek için kontrole gittim kızım olacak diye sevinmeme kalmadı doktor kalbinde beyaz bir nokta tespit ettim dedi 3lü test için kan verdim detaylı ultrasona göndereceğim sizi 20 haftalık olunca dedi.böyle nokta görülen durumda down sendromundan daha çok şüpheleniyoruz dedi dondum kaldım ağlayarak eve geldim çok üzülüyorum 5 gün sonra 3lü test sonucum gelecek beynim durdu resmen çok kötüyüm nolur dua edin bebeğim için :(((( naparım ben yaaa 3aydır bulantılardan hastanelerde yattım serumlar yedim ben kıyamam ona:( 2li test yapmamıştı bile doktor gaye sağlıklı diye neden böyle oldu bilmem ölçümler de normal çıktı off off delircem.aynı durumu yaşayan var mı acaba :(

cok cok gecmis olsun, insallah bir problem cikmaz...ben direk amniyosentez yaptiracagim sanirim, yasimdan dolayi. sizin yas kac bi mahsuru yoksa?...

başlığı okuyunca hemen konuyu açıp okudum... stresini ve endişeni az çok anlıyorum... benim oğlum şuan nazar değmesin 3,5 yaşında... beyaz leke değilde 3lü test sonucunda down tehlikesindenşüphelenip amiyo sıvısı alınmıştı benden... osüreç yani beklemek..... kabustu bzim için.. hele birde her kafadan çıkan sesler.... çok çok ama çok geçmiş olsun diyorum... dr un sizi yönlendirmesine zin verip her kafadan çıkan sese kulaklarınızı tıkayıp eşinle beraber sıkı sıkı sarılara atlatın bu süreci.. çok şükür bizde amniyo sıvısından sonraki test sonucunda olumlu çıktı.. ama o izmirin en popüler dru test sonucunda '' (belkide tıbben olaması gereken şu cümleyi söyledi) ''%100 olmayabilirde.. downun birsürü çeşidi var '' demişti........ hala o cümle yankılanır beynimde.. bebeğimin o ilk dönemlerinde hep ona'' acabalarla '' yaklaşmıştım........ ve sonra öğrendimki doğum yaptığım yıl yurt dışında amniyo sıvısıyla ilgili araştırma varmış.. ve herkesten bolca amniyo sıvısı almışlar... vs vs vs.. insan kime nasıl inanacağını bilemiyor... biz o süreçte 3 dr a gitmiştik.. oğlum şu an nazar değmesin çok akıllı... nazar değmesin herşey olağan ilerliyor......... dua et... şuan en ihtiyacınız olan dua...... ALLAH yardımcınız olsun, bol şans.

Cok uzuldum Canim ama sen kendini fazla uzme hele bi Test sonuclari gelsin belki yanilmistir Doktor, bazi doktorlar annenin o Anki durumunu hice sayarak bazi dusuncelerini soyliyor ama sen kendini uzersen bebeginede kendinede zarar verirsin, hele biraz bekle Canim... Allah buyuk dua ediyorum senin icin opuyorum Canim

çok teşekkür ederim kızlar eşim uyudu ben kara kara düşünüyorum cidden zormuş annelik içim gitti doktor söyleyince... Allah yardımcımız olsun.beyaz leke tek başına yeterli değilmiş 20 haftalık olunca yani 1ay sonra detaylı ultrasonla organlarına falan bakılacak tabi 5 gün sonra da test sonucu hepsini karşılaştırıp doktor kesin bir sey söyleyecek tabi ben nasıl bu süreye dayanıcam bilmiyorum sabırrr sabırrrr :(((((((

tatlım ben anne değilim çok isityorum o ayrı.. başlığı görünce merak edip açtım okuyunca gözlerim doldu inş. bebeğinde hiç bişey çıkmaz inş. canım bol bold ua et bende ederim inş. en sağlıklı şekilde kucağına alırsın moralini yüksek tut şu yazıyı okumanı tavisye ederim seni rahatltır bi nebze Duanın Gücü

canım sen gönlünü ferah tut inşallah 3 taraman temiiz çıkar.imkanın varsa başka bikaç doktora daha git.onlar da baksınlar.çünkü bebeğine hamileyken down denip te ondan sonra sapasağlam çocuk dünyaya getirenler var.Allah yar ve yardımcın olsun...

Ablamin komsusu gecen yaz hamileydi doktor yüzde yüz engelli olacak dedi baska doktora gitti o baska bisey söyledi baska bir doktara gitti oda yok bisey dedi
Görümcesi okadar israr etmiski aldir cocugu diye neler söylemis ...

Dedimki saglam cocuklarimizin ne olucagi bellimi ?

Aldirmadi duydum dogum yapmis
coook tatli sapasaglamda bir kizi olmus :16:

Ablam gitmis görümcede orda demiski komsusuna

bak cok sükür sapasaglam aldir diyenlerin gözüne sok simdi bu cocugu :46::46:

insallahhhh seninde bebegin sagsalim gelir kucagina annesi :16:

canım geçmiş olsun. sen gönlünü ferah tut. doktorların olabilir demelerine bakma. benimde teyzemin kızının aynısı olmuştu. doktorlar hep şöyle olabilir böyle olabilir dedi. ama tahlilinin sonucu temiz çıktı. şimdi kızı 3 yaşında maşallah cin gibi. utrasonda ölçümleri temiz çıktıysa korkma.

bebeğini sağlıkla kucağına alırsın insallahh..
bol bol dua et insallah bir problem cıkmaz..

canım nolur üzülme aynı durumu yaşayan yakından tanıdığım biri var. 9 ay boyunca doğsa ölür yada engelli doğar denildi. çocuğun doğmasını 4 gözle bekledi herkes çok şükür hiçbişey olmadı sapasağlam maşallah oğlumuz fırtına . oldu diyelim allah korusun tabiki üzücü bişey bu yaşanılan ama herşey insanlar için ve sen annesin; özürlü olursa sevmeyecek misin onu? moralini yüksek tut lütfen.

Kızlar bugün bi numara aramış beni sonraan döndüm hastanedenmiş!!!!!!!!yoldaydık kan alırken aptal hemşire bana eğer 3lü test sonucu kötüyse biz arıyoruz haber verıyoruz yoksa siz gelip öğreniyorsunuz diye kafama sokmuştu ben de aradıklarını öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm resmen koştuk gittik ben ağlayarak tabiki :( sonuc 1/386 çıkmış doktor başka yerdeymiş gittik bulduk... Riskli dedi 2hafta sonra detaylı bakalım ultrasonda sonra amniyomsentez yaptıruabilirsiniz dedi.çok mutsuzum.çok mu riskli anlam veremiyorum resmen:(((((

canım 1/386 demek bu çocuğun rahatsız olma ihtimalini gösteriyor.yani senin değerlerine sahip 386 anneden sadece bir tanesinin çocuğu problemli oluyor.ben böyle konularda iyimser yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum.bunlar istatistiki veriler.bozma moralini.bol bol dua et.inşallah bebeğine sağlıkla kavuşursun.

Kızlar bugün bi numara aramış beni sonraan döndüm hastanedenmiş!!!!!!!!yoldaydık kan alırken aptal hemşire bana eğer 3lü test sonucu kötüyse biz arıyoruz haber verıyoruz yoksa siz gelip öğreniyorsunuz diye kafama sokmuştu ben de aradıklarını öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm resmen koştuk gittik ben ağlayarak tabiki :( sonuc 1/386 çıkmış doktor başka yerdeymiş gittik bulduk... Riskli dedi 2hafta sonra detaylı bakalım ultrasonda sonra amniyomsentez yaptıruabilirsiniz dedi.çok mutsuzum.çok mu riskli anlam veremiyorum resmen:(((((

canım sakin ol biliyorsun bende seninle aynı durumdayım aminosentez için gün sayıyorum :( dua etmekten başka elimizden gelen bişey yok ne yazık ki:( benimde başatan beri hamileliğim çok ağır geçiyordu bulantı çok değildi ama inanılmaz halsıizlik vardı kolumu kaldıramıyordum ....megerse bana bu durumları yaşatan free beta hcg min yüksek olmasıymış....ama şunu unutma senin riskin 1 :386 benimki 1:209 yani bu senin durumundaki her 386 kadından 385 kişi sağlıklı bebek doğurmuş ....benimde 208 kişi ....inşallah rabbim yüzümüze bakarda bizde o çoğunluklar gibi sağlıklı bebeklerimizi alırız kucağımıza....RABBİM HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN....

canım sakin ol biliyorsun bende seninle aynı durumdayım aminosentez için gün sayıyorum :( dua etmekten başka elimizden gelen bişey yok ne yazık ki:( benimde başatan beri hamileliğim çok ağır geçiyordu bulantı çok değildi ama inanılmaz halsıizlik vardı kolumu kaldıramıyordum ....megerse bana bu durumları yaşatan free beta hcg min yüksek olmasıymış....ama şunu unutma senin riskin 1 :386 benimki 1:209 yani bu senin durumundaki her 386 kadından 385 kişi sağlıklı bebek doğurmuş ....benimde 208 kişi ....inşallah rabbim yüzümüze bakarda bizde o çoğunluklar gibi sağlıklı bebeklerimizi alırız kucağımıza....rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun....

canım inan sen yazınca şok oldum benim de aynı kötüydü ilk 3 ayım halsizlik aşırı vardı yatıyordum sürekli ve test sonucunda benim de yazıyor hcg yüksekliği dikkat cekiyor diye tamam amniyosentez normal çıksa da o yüksekse yine sorun var demek mi baska sorun mu var demek ayyy kafam bulandı resmen ne zormuş bu işler allahım sabır versin bizlere yardım etsin inşallah.önce detaylı ultraason çektir canım hemen yaptırma amniyosentez o da tehlikeli biliyorsun allah korusun.zaten ben acayip araştırdım eğer detaylı ultrasonda down olan bebeklerde 10 tane buldu varmış (idrar kesesi yok ,böbrek birleşik....vs ) bunlar yoksa bebeklerimizde her sey normalse gerek yok amniyosentez yaptırmaya bence bekleyelim benim doktor 2 hafta sonra yani 18 haftalıkken bebeğim detaylı bakacak bakalım ...sen de öyle yap derim ben.offfff resmen doktor açıkca söyledi yasal gebelik sonlandırma 24.haftaya kadarmış aceleye getirmeleri bundan:(( allahım sen yardım et bize.dua edelim birbirimize canım....

Hanimlar hayirli geceler ve gecmis olsun yazilarinizi okudum yasadigim uzuntuler aklima geldi, benim bebegimde ense kalingi çok yuksek çikti dr olabilecekeleri anlati bir çok test vsvs istedi hiç birini yaptirmadim çok israr edince kan testi yaptirdim, test sonuçu olumlu gibi çikti fazlada uzerinde durmadim ben bebegimi nasil olursa kabulum dedim çok dualar etti sabirla bekledim Allah izli ile, 5 gun once ultrosundan dr bakti normal gordu her seyini sadece ilk basta ense kalinigi oldugu için mecbur bebegin kalb konrolleri var bu ayda oda normal çikar insaallah.. hiç uzulmeyin hamileliginiz keyfini çikarin derim. Doktorlar bize olabilecekleri soyluyrlar haklilarda, ama her seyi var eden tek biri var oda YUCE ALLAH Dua edin kuzulariniza /kuzularimiza, Rabbim saglikla almayi nasip etsin hepimize ins... Basinizi yastiginiza rahat koyun keyfiini çikarin bugun gunlerinizin:))

Back