Berbat Bir Evlat Ve Berbat Bir Anne Olmak

Annenle konuşmakta ısrarcı mısın??
Kendi evin de var. Çatın ayrı. Bence uzun bir süre arama,ararsa açma. Evine gitme,davet de etme.
Anne ya da başka birşey. Kimsenin sana böyle hakaret etmeye hakkı yok.
Şu sözlerin üçte birini annem bana söyledi diye iki ay aynı evde yemeğini bile yemedim,bir cümle kurmadım. Aylar sonra ,Kenara kendi evime cikmak için birikim yaptığımı, bir hakaret daha duyduğum gibi gideceğimi söyledim,konuştuk, barıştık .
O gün bu gün bir seneyi geçti bir daha densiz bir lafina şahit olmadım.
Olursam da kesinlikle evi ayırırım.

Annelik kutsal diyenlere de uyuz oluyorum. Türkiye'de sağlık problemi yoksa neredeyse bütün kadınlar anne oluyor. Toplum baskısı -el kısır demesin- korunma yollarını bilmemek vs vs
Şimdi bu kadınların hepsi mi kutsal,hepsi mi cennetlik??
Küçücük çocuğunu heves edip aldırdigi bayram ayakkabisiyla döven kadının gittiği cennet bence cehennemden farksızdır.

Ekleme: çocuklukta beynine kazınan şeyler kolay kolay unutulmaz. Bir psikologa gitmeni ve sana yeni bakış açıları kazandırmasına izin vermeni öneririm. İnan ki strese girecek-erteleyecek ya da pahalli bir şey değil. Ben de gidiyorum ve teraistimi çok seviyorum. Doktorsitesi sitesinden şehrini aratıp yorumlara bakıp uygun bir psikolog secebilirsin.
Çünkü bu iş burada kalmaz ,hamile kalmak istediğinde de annen çıkar karşına hamileyken de ,çocuğunu büyütürken de.
Beyninde onu affetmek, kötü anılara artık üzülmemek imkanı varken neden sırtına yük edesin ki??
Deme kız öyle.9 ay karnında taşımış cennetlik(!). 9 ay taşıdıysa (Biz mi dedik taşı diye) 49 yıl zulmetme hakkı var.Her lafıda söyler.Niyet miyet önemsiz.İsterse senden nefret etsin yinede sevmek zorundasın.Hayatınlada oynasın bir zahmet 9 ay karnında taşıdı çünkü(!)

Bana baştan beri ısınamadı. İki abimden sonra istenmeyen gebelik sonucu doğmuşum ben. Annem artık çocuk istemiyormuş. Çocuklarının biri 10 biri 13 yaşına gelmişken artık gezmek tozmak hayatını yaşamak istiyormuş. İlk öğrendiğinde istememiş. Bir sürü ot çöp karışımları içmiş, ağır şeyler taşımış, korse takmış. Hepsi ben gideyim diye. İşe yaramamış ama biraz erken doğmuşum. 2300 grammışım, kuvözde kalmışım falan. Onunkisi istenmeyen bir gebeliğin getirdiği depresyon, çocuğun erken doğması, lohusa depresyonu falan derken hiç toparlayamadı sanırım.
Bu yazdıklarınız annenizi asla haklı çıkarmaz. Dünyaya gelmeyi siz istemediniz, onlar yaptı, oldunuz.. Bunun hırsını bir masumdan çıkarmak... Anneniz genel olarak mutsuz bir tip sanırım. Hayatın acısını da hep sizden çıkarmış, çok üzüldüm...

Benzer bir istenmeyen gebelik hikayesi komşumda var. İlkokula giden 2 oğlu varken hamile kalıyor, ağlıyor, aldırmayı falan düşünüyor ama kıyamıyor. Şimdi kızı 1.sınıfta, en iyi arkadaşı oldu. Tek tip giyinip birlikte gezip tozuyorlar. Bir gün of dediğini duymadım kadının..

Annenize çok fazla taviz vermişsiniz. O sizin çocuğunuz siz de annesi olmuşsunuz.. böylesi kaprisi sadece anneler çekebilir.. siz dört dörtlük bir anne olacaksınız bence :KK19:

Her anne, her baba her konuda mükemmel değil. Kimse küçük bir çocuk ayakkabı istedi diye çocuğuna böyle davranamaz. Siz şanslı, güçlü ve harika bir kadınsınız, kendinizi çökmekten kurtarmış, harika bir iş edinmişsiniz. Merak etmeyin, anneniz size beddua edince gökten çocuk kılığında şeytanlar inmeyecek. Annesiyle görüşmeyen ve ancak böyle mutlu olabilmiş bir sürü kadın tanıyorum. Çünkü annelerimizden çok etkileniyoruz hepimiz. Kendinize iyi davranın, canınızı sıkmaya değmez,çünkü anneler de hayatımızdaki normal insanlar tek fark onlarla daha derin bir duygusal bağ kurup kuramamak. Kendinizi yetiştirebilecek kadar olgun olduğunuzun farkında olun. Çünkü böyle bir çocukluk geçirmenize rağmen bu kadar sağlıklı olmanız bir mucize ve bunu siz yarattınız.

Annenize diyecek söz bulamadım tam bir egoist evladi üzerinden egosunu ne güzel tatmin etmiş gelin sarılalım sizi çok üzmüş malesef :KK43:
Geçen gün ki konunuzda okudum cok akli başında ne istediğinizi bilen bir kadınsınız belli size " boş ayna" kitabını tavsiye ederim narsist annelerin kızları ile alakalı müthiş bir kitap mutlaka okuyun derim muhakkak sizde kendinizden birseyler bulup çözüme kavuşturursunuz.
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için, onur duydum. Kitabı ilk fırsatta okumak isterim, teşekkür ederim tekrar 💙

Harika bir anne olacaksın.
Kimsenin lafina kulak asla annen bile olsa asla!
Biliyorum çok can yakıyor bu cümle

berbat bir anne olacakmışım

Ben de bu cümlenin aynısını duydum defalarca çok canım yandı ama oturdum düşündüm kimsenin hakkı değil anneligime laf söylemek kendi yetersizliklerini bana laf atarak kapatmaya çalışıyorlar sadece
Lütfen canini sıkma
Sen cok iyi bir evlat olduğun gibi çok iyi de bir anne olacaksın
Bu lafları duyup annene kötü şeyler yapmamak bile ne kadar iyi bir evlat olduğunu gösteriyor

Harika bir anne olacaksın.
Kimsenin lafina kulak asla annen bile olsa asla!
Biliyorum çok can yakıyor bu cümle

Ben de bu cümlenin aynısını duydum defalarca çok canım yandı ama oturdum düşündüm kimsenin hakkı değil anneligime laf söylemek kendi yetersizliklerini bana laf atarak kapatmaya çalışıyorlar sadece
Lütfen canini sıkma
Sen cok iyi bir evlat olduğun gibi çok iyi de bir anne olacaksın
Bu lafları duyup annene kötü şeyler yapmamak bile ne kadar iyi bir evlat olduğunu gösteriyor
Çok teşekkür ederim ❤️

anneniz diye size bunlari yapamaz. maniplasyonlarina kanmayin lutfen anneniz cok sorunlu bir insan. hayatinizin icine etmis zaten yeterince lutfen lutfen izin vermeyin. psikolojik destek alin. size yapilani daha net gormenizi saglar.
sunu net bir bicimde soyleyebilirim; ebeveyn evlat iliskisinde bir sorun varsa bunun sebebi ebeveyndir. cocuk nankor degildir, anne de yuce bir varlik degildir. sevgisi karsiliksiz ve sonsuz olan biri varsa, o da evlatlardir. hiiic oyle anneyim ben maniplasyonlarina kanmayin. yetti artik bu evlatlara yuklenilen yuk. dogurmasaydi, bu kadar basit. azicik insan olanin, insani birak hayvan olup yavrusu olanin yapacagi seyi bile basa kakiyorlar.
nihan kayanin kitaplarini okumanizi tavsiye ederim; iyi aile yoktur, butun cocuklar iyidir. bir de var olan annenin yoklugu diye yabanci bir yazarin kitabi var. onu da tavsiye edebilirim.
nolur size yapilanin farkina varin. bu iyilesmekte ilk adim.

Anneniz hasta ama bunu kabul edip tedavi olmaz büyük ihtimal.

Siz lütfen kendi sağlığınız için terapi alın.Sorununuz olduğu için değil ,sorunlu annenizle nasıl bir yol izlemelisiniz onu bulabilmek için.Sıkmayın canınızı lütfen.Siz o sözleri hak etmiyorsunuz ,iyi bir eşsiniz ve ilerde de çok iyi bir anne olacaksınız. Önünüzde ne yapılmaması gerektiğine dair kapı gibi bir örnek var.Her şey güzel olacak 🙏🙏

Her anne, her baba her konuda mükemmel değil. Kimse küçük bir çocuk ayakkabı istedi diye çocuğuna böyle davranamaz. Siz şanslı, güçlü ve harika bir kadınsınız, kendinizi çökmekten kurtarmış, harika bir iş edinmişsiniz. Merak etmeyin, anneniz size beddua edince gökten çocuk kılığında şeytanlar inmeyecek. Annesiyle görüşmeyen ve ancak böyle mutlu olabilmiş bir sürü kadın tanıyorum. Çünkü annelerimizden çok etkileniyoruz hepimiz. Kendinize iyi davranın, canınızı sıkmaya değmez,çünkü anneler de hayatımızdaki normal insanlar tek fark onlarla daha derin bir duygusal bağ kurup kuramamak. Kendinizi yetiştirebilecek kadar olgun olduğunuzun farkında olun. Çünkü böyle bir çocukluk geçirmenize rağmen bu kadar sağlıklı olmanız bir mucize ve bunu siz yarattınız.
Teşekkür ederim ❤️ Tamamen kopamıyorum çünkü ayan beyan psikolojik sorunları var. Doktora götürdük ilaçlarını kullanmadı. Ama bu halde de bana ne deyip bırakmak biraz acımasız geliyor. Sağlıklı bir ruh halinde değil olsa yapmaz yanında olmam lazım diyorum ama onu da beceremiyorum sanki 😞

anneniz diye size bunlari yapamaz. maniplasyonlarina kanmayin lutfen anneniz cok sorunlu bir insan. hayatinizin icine etmis zaten yeterince lutfen lutfen izin vermeyin. psikolojik destek alin. size yapilani daha net gormenizi saglar.
sunu net bir bicimde soyleyebilirim; ebeveyn evlat iliskisinde bir sorun varsa bunun sebebi ebeveyndir. cocuk nankor degildir, anne de yuce bir varlik degildir. sevgisi karsiliksiz ve sonsuz olan biri varsa, o da evlatlardir. hiiic oyle anneyim ben maniplasyonlarina kanmayin. yetti artik bu evlatlara yuklenilen yuk. dogurmasaydi, bu kadar basit. azicik insan olanin, insani birak hayvan olup yavrusu olanin yapacagi seyi bile basa kakiyorlar.
nihan kayanin kitaplarini okumanizi tavsiye ederim; iyi aile yoktur, butun cocuklar iyidir. bir de var olan annenin yoklugu diye yabanci bir yazarin kitabi var. onu da tavsiye edebilirim.
nolur size yapilanin farkina varin. bu iyilesmekte ilk adim.
Anksiyete bozukluğum var ve psikiyatrik tedavi görüyorum zaten. Sadece normal bir ruh halinde değil o hasta ve iyi bir evlat annesi bu haldeyken yanında olur diye düşünüyorum bu yüzden hiç sırtımı dönmedim.

Teşekkür ederim ❤ Tamamen kopamıyorum çünkü ayan beyan psikolojik sorunları var. Doktora götürdük ilaçlarını kullanmadı. Ama bu halde de bana ne deyip bırakmak biraz acımasız geliyor. Sağlıklı bir ruh halinde değil olsa yapmaz yanında olmam lazım diyorum ama onu da beceremiyorum sanki 😞
Sizi o kadar iyi anladım ki, içinizin ne kadar yandığını ve ona mutlu bir hayat vermeyi istediğinizi ve bunlardan sıkıldığınızı. Yapmanız gereken tek şey şunu unutmamak: Siz bir evlat olarak her şeyi yapmışsınız ve kendinizi harika yetiştirmişsiniz. Kendinizden şüphe etmeyin.

Anneniz hasta ama bunu kabul edip tedavi olmaz büyük ihtimal.

Siz lütfen kendi sağlığınız için terapi alın.Sorununuz olduğu için değil ,sorunlu annenizle nasıl bir yol izlemelisiniz onu bulabilmek için.Sıkmayın canınızı lütfen.Siz o sözleri hak etmiyorsunuz ,iyi bir eşsiniz ve ilerde de çok iyi bir anne olacaksınız. Önünüzde ne yapılmaması gerektiğine dair kapı gibi bir örnek var.Her şey güzel olacak 🙏🙏
Evet abimlerle birlikte ikna edip doktora götürmüştük ve ilaçlarını kullanmadı sonra da seanslara gitmedi. Ben hali hazırda anksiyete bozukluğu yüzünden psikiyatrik tedavi görüyorum ve ilaçlar kullanıyorum. Cidden baya nasıl yapılmaz kılavuzum var hani. Teşekkür ederim ❤️

b
Teşekkür ederim ❤️ Tamamen kopamıyorum çünkü ayan beyan psikolojik sorunları var. Doktora götürdük ilaçlarını kullanmadı. Ama bu halde de bana ne deyip bırakmak biraz acımasız geliyor. Sağlıklı bir ruh halinde değil olsa yapmaz yanında olmam lazım diyorum ama onu da beceremiyorum sanki 😞
bunu becerrbilmek hic hic kolay degil. lutfen destek alin. hasta oldugu icin iliskinizi kesmeyecekseniz de sinir cizebilmeyi ogrenmelisiniz. ve tabi ki onun sozlerinden etkilenmemeyi.

Sizi o kadar iyi anladım ki, içinizin ne kadar yandığını ve ona mutlu bir hayat vermeyi istediğinizi ve bunlardan sıkıldığınızı. Yapmanız gereken tek şey şunu unutmamak: Siz bir evlat olarak her şeyi yapmışsınız ve kendinizi harika yetiştirmişsiniz. Kendinizden şüphe etmeyin.
Çok teşekkür ederim ❤️ Şu raddeye geldikten sonra da biraz elimi eteğimi çekmek istiyorum açıkçası.

Anneniz küçüklüğünüzde muhtemelen hayatın yükü altındaydı ve çocuk büyütmenin ezasını çekemedi. Bazıları zayıftır, sabırsızdır, toleranslı olamaz. Sanırım gençliğinde böyleydi

Size bir kitap önermek istiyorum, Dr burns iyi hissetmek.
Bu kitapla tüm sıkıntılarından kurtulacağını düşünüyorum. Bu arada hasta olan sen değilsin annen malesef ki

Size bir kitap önermek istiyorum, Dr burns iyi hissetmek.
Bu kitapla tüm sıkıntılarından kurtulacağını düşünüyorum. Bu arada hasta olan sen değilsin annen malesef ki
İyi Hissetmek'i çok önerdiler ama bir türlü alıp okuyamadım. Hazır bunca boş zaman varken okuyayım artık. Teşekkür ederim 🙏🏻

Anneniz belli ki annelige layık bı kadın değilken elalemin çenesini kapatmak için mi artık niyeyse hamile kalıp sizi doğurmuş. Sevmeyecegi bir evladı dogurmaktan daha bencilce bişey var mı? Ben hatırlıyorum sizin konunuzu, siz anneliği düşünüp tartan daha çocuk sahibi olmadan bunları düşünen sorumlu bı insansiniz, anneliği anneniz gibi bı kadından öğrenecek değilsiniz. Çok can yakiyo biliyorum, insan 50 yaşına da gelse sevgisine hasret olduğu insanin karsisinda çocuk gibi sus pus oluyo, en savunmasız anınız o anlar oluyo. Kendinizi sevgiye muhtaç küçük bı çocuk gibi görmeyin artık, böyle gördükçe hep annenizin karşısında savunmasız olucaksiniz. Ben de babamdan çok çektim. Ne zaman ki onun sevgisinden, ilgisinden vazgeçtim içimden beton gibi bı yük kalktı sanki. Kolay olmadı, ama başardım. Şimdi ayda yılda bir konuşuyorum eskiden ölsün artık diye dualar ettiğim babamla, gülüyorum konuşuyorum, sanki yabancı, samimi olmadığım ama ayıp olmasın diye sohbet ettiğim bi komşumla, tanıdığımla konuşur gibi. İnsan eksik kaliyo ama, en azından o yükü tasimiyo artık.

X