Berbat Bir Evlat Ve Berbat Bir Anne Olmak

Herkese merhaba. Kendimi çok çok kötü hissediyorum. Durup durup ağlama krizine giriyorum. Yazmak istedim.
Daha önceki konumda annemin pek de örnek bir anne olmadığından bahsetmiştim. Bugün maksat üzerime düşeni yapayım diye annemi aradım. Konuşurken konu yaklaşan 23 Nisan'a geldi. Annem başladı 23 Nisan etkinliklerine katılacağım diye ömrümü yerdin bilmem ne bilmem ne. Çocukluğumdan konu açıldı. Nankör bir çocukmuşum, bir 23 Nisan'da kırmızı ayakkabılar için ağlamışım bilmem ne. Ben de kızdım "Evet," dedim, "sonra beni o aldığınız kırmızı ayakkabılarla döverek cezamı kesmiştin hatırlarsan."
Vay sen misin onu diyen. Demediğini bırakmadı. Nankör pisliğin tekiymişim, başkası olsa beni kapının önüne koyarmış, çok afedersiniz o**spunun tekiymişim, rol yapıyorum ayağına sahnede elin adamlarına kırıtıyormuşum(tiyatrocuyum), kocam da nasıl bir adamsa beni hâlâ boşamıyormuş, zaten o da benden farklı değilmiş elin kadınlarıyla yan yana müzik çalıyorum diye fingirdiyormuş(eşim üniversitede akademisyen, yaylı çalgılar anasanat dalında), inşallah benim gibi berbat bir evladım olurmuş, benim ona yaptığım gibi hayatını mahvedermiş, zaten berbat bir evlat olduğum gibi berbat bir anne olacakmışım, tabi olabilirsemmiş, ben aslında arızalıymışım o yüzden doktora yapıyorum ayağına milleti oyalıyormuşum hepsi çocuk sahibi olamayacağım içinmiş.(geçen yıl iki defa myomlar yüzünden ameliyat oldum. Doktor anne olamazsın gibi bir şey demedi ama)
Böyle saydı döktü bağıra bağıra. Çok çok canım yandı. O kadar da zayıf bir anımdaydım ki hiçbir şey diyemedim, telefonu bile kapatamadım o şokla. Ellerim titreye titreye her sözünü dinledim. Yüzüme kapattı. Sonra ağlamaya başladım. Bağıra çağıra ağladım. Eşim geldi noldu diye. Söyleyemedim. Banyoya gittim kapıyı kapattım orada yazıyorum. Sürekli ağlama krizleri geliyor ne yapsam durduramadım. Kendimi çok kötü hissediyorum. Canım yanıyor. Sanki hiç büyüyemeyecekmişim gibi, hep aynı annesinin kaprislerini çekmek zorunda olan küçük kız olarak kalacakmışım gibi. Berbat bir anne olacaksın dedi ayrıca canım yandı.
Yazıp rahatlamak istedim, çok uzun oldu hakkınızı helal edin.
Sizi çok iyi anlıyorum. Arıza bir anne de bende var hatta sizin anneniz yanında melek kalır. Güzel haberi vereyim hazır olun :) Anne olunca ondan nefret ettim çünkü annelik bu değilmiş dedim. Öncesinde hep kendimi suçlardım bende hata olmalıydı kötü anne olamazdı ben kötü evlattım vs. Hatta 5 yıl çocuk yapmadım kötü anne olurum korkusundan. Şimdi annemin hatalarından ders aldım asla öyle bir anne değilim. Artık onu aramıyorum sürekli o arar, bende kendini bitirdi. Siz de anne olunca artık ona ihtiyaç duymayacaksınız.

Ben aynı fikirde değilim hiçbir anne bu kadar zalim ve.kotu şeyler söyleyemez en azından annemden duymadım bunu.. konu sahibi hiç kafana takma çok iyi bir anne olacaksın üzülme
ne mutlu size. bunu belirttiğiniz için teşekkürler :KK200:

Sana uzaktan sarılmak kızma ama nnenin de ağzını kapatasım var .Size tavsiyem annenizde olsa baktınız muhabbet kötüye gidiyor hemen kapatın teli ya da uzaklaşın ordan .mükemmel bi evlatsınız bence ne güzel okumuş etmiş mis gibi kültürlü insan.benim de eşim var aynı türden muhabbet kötüye gideceği zaman uzaklaşıyorum.Umarım herşey gönlünüzce olur.Annenize Allah hidayet versin
Teşekkür ederim, bir süre uzak kalmak en iyisi olacak gibi ❤️

Başka kardeşin var mı? Onlara nasıl davranıyor? İstemeden mi hamile kaldı acaba daha çok psikolojisi bozuk e doğal olarak sizinkinide bozmuş bence iletişimi kesip bir terapi al. Ondan bin kat daha iyi anne olacağın kesin.
Benden 10 ve 12 yaş büyük iki abim var. Onlarla arası gayet iyi. Evet ben istenmeyen gebelik sonucu doğmuşum. Düşürmek için elinden geleni yapmış ama olmamış sonuç olarak 2300 gram bir ben doğmuşum. Şu anda da 29 yaşındayım. Psikolojisi bozuk gerçekten. Doktora götürdük ilaçlarını kullanmadı. Sonra da gitmek istemedi. Ben zaten şu an anksiyete bozukluğu nedeniyle psikiyatrik tedavi görüyorum.

...
Eşim geldi noldu diye. Söyleyemedim. Banyoya gittim kapıyı kapattım orada yazıyorum.
...
Eşiniz sorduğunda, kısa bir cümleyle de olsa ifade etmeye çalışın durumu çünkü aynı şekilde o çok kötü durumda olsa ve size tek kelime etmeden kendini banyoya kapatsa çok üzülürdünüz.. o sırada yapılacak en iyi şey eşinize sarılıp ağlamaktır inanın..

Sizi çok iyi anlıyorum. Arıza bir anne de bende var hatta sizin anneniz yanında melek kalır. Güzel haberi vereyim hazır olun :) Anne olunca ondan nefret ettim çünkü annelik bu değilmiş dedim. Öncesinde hep kendimi suçlardım bende hata olmalıydı kötü anne olamazdı ben kötü evlattım vs. Hatta 5 yıl çocuk yapmadım kötü anne olurum korkusundan. Şimdi annemin hatalarından ders aldım asla öyle bir anne değilim. Artık onu aramıyorum sürekli o arar, bende kendini bitirdi. Siz de anne olunca artık ona ihtiyaç duymayacaksınız.
Ya, annemin bir üst leveli var mıymış gerçekten? Ben de bebekleri çok sevdiğim halde annem gibi olurum diye 4 yıldır bebek sahibi olmaktan kaçınıyorum. Hatta zaman zaman anne olunca annem haklıymış mı diyeceğim diye de düşünüyorum. Çocuğunuz sağlıkla büyüsün. Ben de şu noktadan sonra sesini duymak istemiyorum.

Eşiniz sorduğunda, kısa bir cümleyle de olsa ifade etmeye çalışın durumu çünkü aynı şekilde o çok kötü durumda olsa ve size tek kelime etmeden kendini banyoya kapatsa çok üzülürdünüz.. o sırada yapılacak en iyi şey eşinize sarılıp ağlamaktır inanın..
Haklısınız çok üzülürdüm, o da çok üzülmüştür 😞

Cok insafsizca...insan düşmanına bu kadar kinlenmez yahu. Korkmayın kötü anne olmaktan ama bunları yaşadığınız için mutlaka terapi almalısınız bence. Kabullenme süreci kolay değildir. Annenin oluşturduğu boşluk kolay kapanmaz mutlaka destekleyin kendinizi. Benim annemle bu kadar büyük problemlerim yok ama o annesinden yoksun büyümüş. Hiç düşkün değilmiş anneannem ve hıncını annemden çıkarırmış hep. Annem sevgisiz bir kadın değildir ama mesela bizim üzerimizde çok tahakkümü vardir, asiri koruyucu davranir. Bizim yerimize karar vermek ister. Terslesirsen huzur kalmaz vs.. illa kötü anne olacak değilsiniz yalnız anne yoksunluğundan evladına aşırı düşkün bir anne olma ihtimaliniz de var. Baksanıza dört senedir bu yuzden çocuk istemiyorsanız sizi etkilemiş bile .

Size tavsiye edeceğim şu kitapları lütfen alıp okuyun ve şunu unutmayın, sorun sizde değil.

Eklentiler

• IMG_0600.JPG
    IMG_0600.JPG
    100,9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_0618.JPG
    IMG_0618.JPG
    105,1 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_3560.JPG
    IMG_3560.JPG
    121,7 KB · Görüntüleme: 27
Etrafımızda psikolojik problemli, doktora da gitmeyen bir sürü abuk sabuk insan görmüyor muyuz?

Bu kişilerin çoğu da “anne”, böyle birine denk gelmek şans işi bildiğiniz kadersizlik.

E tabi ayakkabı ile çocuğunu dövdüğü, ne kadar berbat bir anne olduğu hatırlatılınca da böğürüyor tabi, işine gelmedi tabi.

Hırsıza hırsız diyin hemen size hırsız der. Psikolojide buna“yansıtma” etkisi deniyor, rahatsız kişilerde sık görülür.
Tipik özelliği, bu kişilerin asıl kendisine söylemesi gerekenleri karşısındakine söylemesidir, araştırabilirsiniz.

Oturup cidden kötü anne olacağınızı düşündüğü falan yok.
Kalanı ise toplumda kadına söylenen en klasik küfürler dikkat edin papağan gibi konudan alakasız sıralamış.

Buradan çok çok iyi bir anne olacağınızı görüyorum, insani duygularınız çok yüksek.

Sevgi dolu kalbinizi bu saçmasapan kişilikle harcamayın, gelecekteki yavrunuza ayırın.

Annem olduğu için iletişimi koparamıyorum diye birşey yok onun anne olmus olması,senin dünyaya gelmene vesile olmus olması onu kutsallastirmaz ve masumlastirmaz. Kusura bakma da annen gibi bir anneye ben selam bile vermezdim. Ki vermiyorum da. Bu kadarını bile yapmadı ama..
Bir de annelik meselesi oyle uzaktan konuşmayla ahkam kesmeyle olcak is degil,bos yere kendini üzüyorsun,kafana takıyorsun.
Cocugu doğmadan tabletle oyun oynayan bir bebegi cekip ne salak ebeveynler var diyen arkadasim 9 aylik çocuğuna suanda Tv de çizgi film seyrettiriyor bide is yaparken rahat oluyor diyor yasak koyuyor yasağı kaldırıyor falan yani bu annelik isi oyle konustugun gibi olan cok iyisi olan cok kötüsü olan kime gore neye gore yani.. Oyle bi mesele değil . Annen gereksiz konusuyor kendisinin anneliği bence daha cok tartışmalı zira anne degil düşman gibi konuşuyor.. Bu arada miyom olması cocuk olmasına da engel değil doktorlar da oyle bisey dememiş zaten canını sıkma derim.

Annenizin bir psikolojik rahatsızlığı var mı ? Daha önce annenize hiç bu şekilde ağır konuşup kalbini kırdınız mi ?

Iliskileriniz nasıl, gerekli ilgiyi gösteriyor musunuz ?

Psikolojik rahatsızlığı olduğu kesin Yoksa Hiçbir Anne evladiyla bu şekilde konuşmaz.

Icınde biriktirmiş bazı şeyleri, rahatsziligiyla birlikte sanki dışa kötü bir şekilde vurmuş.

Eşinize bir şey anlatmayın tabiki. Annenizi de bir süre aramayın. Kendinizi de üzmeyin.

Siz iyi bir anne olacaksınız , Her şey sizin elinizde.

Cok insafsizca...insan düşmanına bu kadar kinlenmez yahu. Korkmayın kötü anne olmaktan ama bunları yaşadığınız için mutlaka terapi almalısınız bence. Kabullenme süreci kolay değildir. Annenin oluşturduğu boşluk kolay kapanmaz mutlaka destekleyin kendinizi. Benim annemle bu kadar büyük problemlerim yok ama o annesinden yoksun büyümüş. Hiç düşkün değilmiş anneannem ve hıncını annemden çıkarırmış hep. Annem sevgisiz bir kadın değildir ama mesela bizim üzerimizde çok tahakkümü vardir, asiri koruyucu davranir. Bizim yerimize karar vermek ister. Terslesirsen huzur kalmaz vs.. illa kötü anne olacak değilsiniz yalnız anne yoksunluğundan evladına aşırı düşkün bir anne olma ihtimaliniz de var. Baksanıza dört senedir bu yuzden çocuk istemiyorsanız sizi etkilemiş bile .
Şu anda psikiyatrik tedavi görüyorum. Eğer anne olabilirsem şu an isteğim kendi kararlarını verebilen, düşünen,sorgulayan, merhametli bir birey yetiştirmek.

Etrafımızda psikolojik problemli, doktora da gitmeyen bir sürü abuk sabuk insan görmüyor muyuz?

Bu kişilerin çoğu da “anne”, böyle birine denk gelmek şans işi bildiğiniz kadersizlik.

E tabi ayakkabı ile çocuğunu dövdüğü, ne kadar berbat bir anne olduğu hatırlatılınca da böğürüyor tabi, işine gelmedi tabi.

Hırsıza hırsız diyin hemen size hırsız der. Psikolojide buna“yansıtma” etkisi deniyor, rahatsız kişilerde sık görülür.
Tipik özelliği, bu kişilerin asıl kendisine söylemesi gerekenleri karşısındakine söylemesidir, araştırabilirsiniz.

Oturup cidden kötü anne olacağınızı düşündüğü falan yok.
Kalanı ise toplumda kadına söylenen en klasik küfürler dikkat edin papağan gibi konudan alakasız sıralamış.

Buradan çok çok iyi bir anne olacağınızı görüyorum, insani duygularınız çok yüksek.

Sevgi dolu kalbinizi bu saçmasapan kişilikle harcamayın, gelecekteki yavrunuza ayırın.
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için ❤️

Şunu da ekleyeyim, bu tip annelerden doğan çocuklar anne olacaklarında iki yol seçer:
- Annesini normal görür, onun gibi eziyet eder
- Annesinin hatalarının farkına varır. Onun gibi olmak korkusuyla devamlı kendini sorgular, iyi anne olmanın yolunu araştırır. Bu kişiler gayet yavrusuna sevgiyle yaklaşır, acı döngüsünü kırar.

Bakın anneniz gibi olmamak için içinizde çok büyük korku olduğunu görüyorum. Hatırlatırım ki bu korku sadece iyi anne olacaklarda olur.

Anneniz ile hiç ilginiz yok.

O kendini hiç sorgulamayıp etrafına saldırırken siz tam tersisiniz. Oturup böyle bir kişilikten annelik tavsiyesi almak da komik olur değil mi?

Annem olduğu için iletişimi koparamıyorum diye birşey yok onun anne olmus olması,senin dünyaya gelmene vesile olmus olması onu kutsallastirmaz ve masumlastirmaz. Kusura bakma da annen gibi bir anneye ben selam bile vermezdim. Ki vermiyorum da. Bu kadarını bile yapmadı ama..
Bir de annelik meselesi oyle uzaktan konuşmayla ahkam kesmeyle olcak is degil,bos yere kendini üzüyorsun,kafana takıyorsun.
Cocugu doğmadan tabletle oyun oynayan bir bebegi cekip ne salak ebeveynler var diyen arkadasim 9 aylik çocuğuna suanda Tv de çizgi film seyrettiriyor bide is yaparken rahat oluyor diyor yasak koyuyor yasağı kaldırıyor falan yani bu annelik isi oyle konustugun gibi olan cok iyisi olan cok kötüsü olan kime gore neye gore yani.. Oyle bi mesele değil . Annen gereksiz konusuyor kendisinin anneliği bence daha cok tartışmalı zira anne degil düşman gibi konuşuyor.. Bu arada miyom olması cocuk olmasına da engel değil doktorlar da oyle bisey dememiş zaten canını sıkma derim.
Şu noktada ben de daha fazla iletişimi sürdüremeyeceğim zaten. Myomları, ameliyatları falan pek dert etmiyorum. Ama üst üste o kadar şeyi sıralayınca. Bir de arızalı dedi ya! Normalde başka biri bambaşka biri için demiş olsa bile saatlerce konuşurdum ne demek arızalı, çocuk sahibi olamayanlar arızalı mı oluyor, kadının değeri üreme üzerinden biçilmez vs.diye. Konuşamadım da öylece dondum kaldım dinledim. Kızıyorum da şimdi hatırlayınca. Bu şekilde de sonsuz bir sinirlenme - ağlama - kusma döngüsüne girdim.

X