• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Beraberlik mi?? Evlilik mi?

Yasamak mi?? Evlenmek mi??

• Ankete Katılan
    111
Beraberde yaşarım o sorun değil de o imza ile herkese göğsünü gere gere kocam dersin en azından. Ailemin bilmesi gerekli çünkü . İmza sadece evlendiğini herkesin bilmesi sonuç olarak yine aynı evde beraber yaşıyorsun. Herkese karşı rahat olabilmek açısından evlilik diyorum.

uzun süredir ilişki yaşayıpta evliliğe götüren bazı insanlardan şunu duydum;
"çok iyi tanıdığımı sandığım adamı aslında hiç tanımamışım.." herşeyi resmiyete döktükten sonra bunları hissetmek bence çok kötü.. bu şartlar altında ayrılmak çok daha zorlaşıyor çünkü..
huyunu suyunu çok iyi bildiğini sandığın bir adamın evde nasıl oturdugunu?? evde nasıl alışkanlıkları oldugunu?? nasıl tv izlemeyi sevdiğini? çoraplarını çıkarıp nereye attıgını bilmiyorsunki?? bunlar küçük şeyler gibi geliyor ama minik bir kar topu, büyüyerek çıgıya sebep oluyor..
bence bir süre beraber yaşamakta bir sıkıntı yok.. sizin icin bakirelik önemliyse, konuşursunuz erkek arkadaşınızla oda saygı gösterir.. göstermezse zaten evlenmeyide düşünmeyin, sonuçta sizin kararlarınıza saygı göstermicek biriyle bir ömür geçmez değil mi?
böylelikle beraber bir evi döndürebiliyor musunuz?? beraber yapabiliyor musunuz görmüş olursunuz.. :) tabikii bu benim düşüncem..

beraber yaşamak sadece menfaatleri dayalı bişey bence
sorumluluk yok, sahiplenme yok
ama evlilik bence dünyanın en güzel paylaşımı
Allah herkese versin:51:

evlilik öncesi flört yıllarımızda var ama bence kesinlikle evlilik...aidelik duygusu,,bağımlılık değil ama bağlılık hissi muhteşem.....bebaber yemek yapmak,bi battaniyenin altında film izlemek,sarılıp uyumak,hergün aynı yatakta aynı güne uyanmak,,,ve daha da iyiisi bunları haram deil helalilnle yapmak,kimseye verecek hesabının olmamasıda vicdani olarak çok şey katıyo hayatına....Allahım en mutlusunu herkese nasip etsin

evli olmak nasıl bişey henüz bilmiyorum ama... beraber yaşayanların içinde de "evlenmek istemiyorum böyle iyi" diye düşündüklerini sanmıyorum, Bir gün evlenicez umudu vardır ya da hayali..o beyaz gelinliği giymek her kadının hayalidir sanırım istemeyen olduğunu sanmıyorum bide deli gibi seviyorsan tabii..

Valla bu kişiye göre değişen birşey. 1 yıl çıktık 3 yıl birlikte yaşadık 3 yıllık evliyiz. Çocuk istiyoruz dediğimiz zaman evlendik. 7 yılın hiçbir kısmında sorun yaşamadık. İlk beraber yaşamaya başladığımızda bocalamıştık biraz. Sonra gerçekten imza dışında şuanki yaşamızdan farkı yoktu. Ama biz zaten ikimizde sorumluluğunu bilen kişilerdik. Herşeyimiz ortaktı hesaplarımız bile buda sorun yaşamamızda önemli bir pay tabiki. Üstelik o beraber yaşama dönemi benim açımdan da eşim açısından da çok iyi oldu. Birbirimizi tanıdık her halimizi paylaştık hastalığı sağlığı mutluluğu parasızlığı sinirliliği başarıyı stresi falan o nedenle evliliğimde süpriz yok. Ama evlenmeden önce böyle böyleydi sonra söyle söyle oldu gibi bir durum söz konusu değil. Birbirimizi günahıyla sevabıyla iyi huyu kötü huyu kerşeyini bilerek gördük kabul ettik. Fırsatı olanlara öneririm ama tabi herkezin kendi görüşü

evli olmak nasıl bişey henüz bilmiyorum ama... beraber yaşayanların içinde de "evlenmek istemiyorum böyle iyi" diye düşündüklerini sanmıyorum, Bir gün evlenicez umudu vardır ya da hayali..o beyaz gelinliği giymek her kadının hayalidir sanırım istemeyen olduğunu sanmıyorum bide deli gibi seviyorsan tabii..

evt nişanlıyım fllort iken nişanlanalım hevesi şimdide evlilik için sabırsızlaşıyoruz..:52:

Tabi ki de evlenerek.. Aksi bizim toplumumuza, örf ve adetlerimize ters düşer, uygun değildir'

adam düzenli mi pis mi ne gibi alışkanlıkları var elindeki parayı nasıl harcıyor nasıl oturup kalkıyor?? Bunların hiç birini birlikte yaşamadan anlayamayız.
Diğer taraftan örf, adet, kocam diyebilme duygusu, aile olma hissiyatı da çok guzel olsa gerek
O yuzden kararsızım:14: bilemedim:26:

Back