Anket Beraberlik mi?? Evlilik mi?

Yasamak mi?? Evlenmek mi??

• Ankete Katılan
    111
yalnızlık anacım.
hayatıma girip de sinirmi bozmayan insanoğlu olmadı. köklerine kibrit suyu.

Buraya yazıyorum, birkaç sayfaya kalmaz burada da kıyamet kopar. Benzer başlıkların akıbeti hep aynı nitekim. :82:

bence de evlilik. çünkü toplumun yapı taşını oluşturan şey ailedir. aile bağlarının kuvvetli olmasının sebebi de evliliğe ve aileye verdiğimiz önemdir. elbetteki tüm evlilikler de muhteşem değil ama gelecek düşünüldüğünde birlikte yaşamaktan çok daha huzurlu ve güvenli. çocuk için de ailede büyümek çok mühim.

ama elbette kişilerin kendi tercihi.

5 Yıl bu şekilde yaşadım bu yüzden çokta sorun etmedik bu durumu çocuk için sonrasında evliliğe adım attık. ilk dönemler daha farklı oluyor diyebilirim

Evlilik demek Herseyini, yastigini, yorganini, yatagini paylasmak demektir. Evlenmeden bunlari yaptiktan sonra Nikah masasina oturup EVET demek ne gibi degisiklilik getirirki beraberinde ??

beraberlık kadını yıpratır... en ufak şeyde erkek sızden ayrılmaya hazırdır...zaten kadın veya erkek evlılıge sıcak bakmıorsa onu tanıyıp evdekı hallerını ögrenmek ıcın beraberlıgı secer fakat kendı ruh eşını bulamazsa ayrılır..bence ınsanın kendı tercıhıdır fakat bana sorarsanız EVLILIK derım ben...

bir adamla birlikte yaşamam. bu toplumda, bu değer yargılarıyla yaşamam. benimle birlikte yaşayacak kadar anlamı varsa ilişkimizin, neden imza atacak kadar yok diye sorarım o adama. benimle aynı yastığa başkoyacak kadar yakınız, ama devlete bunu tasdik ettirecek kadar değil öyle mi ? bu konuda, bu ülkede kesinlikle çifte standart var, ve bir kadın olarak bu ülkede bu konumda kalmayı kabul etmem.

ha, artık bir adamla evlenmem de. çünkü evlilik aslına bakarsanız, şirket kurmak gibi, işyeri açmak gibi, hukuki bağlayıcılıkları olan bir kontrat, ve boşanma söz konusu olduğunda, işine gelmeyen taraf, bunu dibine kadar kötüye kullanabiliyor. iki dakikada, iki şahitle sizi evlendiren devlet, celse celse şahit dinliyor, iki duruşma arası aylar sürüyor, senin malın benim malım derken, yıllar öncesinin beyaz atlı şövalyesinin içinden bir canavar çıkıveriyor.

kimse boşanmak için evlenmiyor hele kadınlar asla, ama evlenip boşanmış bir kadın, artık çok çok daha dikkatli oluyor bence. hele de belli bir yaştan sonra.

herkes kendi evinde yaşasın, belki en makulü olurdu ama, insan sevince hep daha yakın, hep daha birlikte hep daha "ait" olmak istiyor, yani herkes kendi evindeyken, o ilişki illâ ki yukarıdaki iki halden birine gider.

bu yüzden, hayatına kimseyi sok-a-mamak en akıllıcası oluyor bir saatten sonra.

beraberliğin garantisi yoktur ki en ufak bi şeyde ayrılsan hiçbişey kaybetmessin ama ewlilik insanı birbirine bağlar sorumluluk duygusu aşılar insana....:123::123:

evlilik tabii ki beraber yaşanılan evde ne olacağı belli olmaz sonra :44:
hem evlenmeden beraber yaşayanların boşanma oranı daha yüksekmiş, evlenmenin ne heyecanı kalır zaten evlenmeden de hep görüyorsan dimi ama

Evlilik tabii ki. Bunun normali, en guzeli de budur zaten.
Bunun ozellikle sorulmasi garip geldi. Bizim toplumumuzda, kulturumuzde, orf ve adetlerimize gore birlikte yasamak kabul gorulur birsey degil. Herhangi bir Avrupa ulkesi ya da ABD'de mi yasiyoruz ki boyle bir secim soz konusu olsun? Siz gogsunuzu gere gere birlikte yasayabilir misiniz Turkiye'de? Bizim toplumumuz bunu kaldirir mi? Kaldirmaz. Tabii, birlikte yasayanlar cikar, ama bunlar istisnadir.
Ben ABD'de yasiyorum da, boyle konular acilinca kadinlar gururla "tabii birlikte yasarim once. Bir arabayi almadan once nasil test surusu yapiyorsak, kocayi almadan once de test yapmaliyiz" derler birlikte yasamayi kastederek. Hep de ayni araba ornegidir ha, hic sasmaz. Bunlarda garip karsilanmaz bu durumlar bu kadar, onlarin kulturunde o kadar da sorun degildir evlilik disi yasam. Ama bizim milletimiz oyle degil. Velhasil, talihsiz bir soru olmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…