• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beraber Anne Olma Yolunda

Amin canım. Çok daha huysuzlanırsa bi çocuk dr una gösterirsin belki sen daha iyi bilirsin tabi. Folbiol alıyorum günde 1 tane. Sen de hemen başla canım ama süte geçermi nasıldır etkisi bilmiyorum. Az da olsa emziriyorum diyosun. Dr bu detayı düşünmüştür sanırım.
Yani doğrusu süte geçer korkusuyla başlamadm ilaca salı günü doktoruma sorup öyle başlayacak inşallah ama hissediyorum vücudum yorgun ihtiyacı var vitamine kan sayımı yaptrcan kanım dusukmu vitamin ne durumda bastırmak istiyorum sende baktir canım

Yani doğrusu süte geçer korkusuyla başlamadm ilaca salı günü doktoruma sorup öyle başlayacak inşallah ama hissediyorum vücudum yorgun ihtiyacı var vitamine kan sayımı yaptrcan kanım dusukmu vitamin ne durumda bastırmak istiyorum sende baktir canım
Az kaldı canim madem için rahat etmicek başlamak için 2 gün daha bekle. Dr kalp atışını duyduktan sonra gebelik testlerini yapıcam dedi canım.

Selam kizlarr Nasılsıniz bakalım,hamişler,anne adayları, gebe adayları hayat nasıl gidiyor?size birkaç sorum olacak.umarım derdime care olabilirsiniz ve aynı durumu yaşayanlar varsa care bulabilmisinizdir .
1.sorum;bebişim karnımin sol tarafında ve doktorum sırt üstü yatmamalisin,bebisin oksijenini kesersın yan Yatacaksin artık dedi.sola yatıyorum rahat edemiyorum.bebegimin rahatsız olduğunu hissediyorum.orda bişiy batıyor sanki.sağa yatıyorum ama bu sefer de rahat yatamıorum.bütün akşam bi sağ bi sol dönerken perişan oluyorum.sabah kalça kısmım et kesmiş olarak uyandım. Ayağımı basamadım.bi de aksamlari dizlerim çok ağrıyor. Ne yapmam lazım bunun için?
2.sorum; adet ağrısına benzer agrilar yaşadığım oluyor ama birde Ekstradan karnimda ağrı geziyor sanki.hiç böyle ağrılarım peşpeşe olmazdı.hergün belli zamanlarda agrilarim oluyor.doktor gaz dedi ama gaz ağrıları hep mi olur?bebisin olduğu taraftada ağrı oluyor.
3.sorum;travel sistem katlanabilir bebek arabaları bakıyorum.önerileriniz varsa dinlemeye hazırım
4.sorum; kızıma isim bakıyorum.anlamı güzel olan,kulakta hoş bi çağrışım yapan isimler arıyorum.isim onerilerinizi heyecanla bekliyorum.çok uzun oldu ama kusura bakmayın. Umarım okuyabilirsiniz :))

Selam kizlarr Nasılsıniz bakalım,hamişler,anne adayları, gebe adayları hayat nasıl gidiyor?size birkaç sorum olacak.umarım derdime care olabilirsiniz ve aynı durumu yaşayanlar varsa care bulabilmisinizdir .
1.sorum;bebişim karnımin sol tarafında ve doktorum sırt üstü yatmamalisin,bebisin oksijenini kesersın yan Yatacaksin artık dedi.sola yatıyorum rahat edemiyorum.bebegimin rahatsız olduğunu hissediyorum.orda bişiy batıyor sanki.sağa yatıyorum ama bu sefer de rahat yatamıorum.bütün akşam bi sağ bi sol dönerken perişan oluyorum.sabah kalça kısmım et kesmiş olarak uyandım. Ayağımı basamadım.bi de aksamlari dizlerim çok ağrıyor. Ne yapmam lazım bunun için?
2.sorum; adet ağrısına benzer agrilar yaşadığım oluyor ama birde Ekstradan karnimda ağrı geziyor sanki.hiç böyle ağrılarım peşpeşe olmazdı.hergün belli zamanlarda agrilarim oluyor.doktor gaz dedi ama gaz ağrıları hep mi olur?bebisin olduğu taraftada ağrı oluyor.
3.sorum;travel sistem katlanabilir bebek arabaları bakıyorum.önerileriniz varsa dinlemeye hazırım
4.sorum; kızıma isim bakıyorum.anlamı güzel olan,kulakta hoş bi çağrışım yapan isimler arıyorum.isim onerilerinizi heyecanla bekliyorum.çok uzun oldu ama kusura bakmayın. Umarım okuyabilirsiniz :))
Canim tam senin haftandayken aynı soruyu burda sormuştum ben de , doktorun abartmis cook erken yatış pozisyonunu takmak.icim , ben o haftada yüzüstü bile yatıyodum tabi istemsiz ama yatiyodum yani sırtüstü de, yan yatıp acı çekmek. İçim çok erken.somlara doğru yan dan başka yatamayacaksin zaten sırf o yan ağrılarından neler çektim son bikaç hafta..
Araba konusunda Kraft twist favorim benimki.omdam değil ama öneririm ablam kullanıyo iki bebek büyüttü olucak da sağlam
Kız ismi olarak ben deniz koyacaktim ama erkek oldu bu aralar Lidya ismi çok hoşuma gidiyo
Adet ağrısı gibin benim hiç olmadı son haftalarda bile çok nadir oldu gaz da olmazdı bende bilmiyorum :)

Naz ne naz hiç böyle değildi kızım dün ateşi de vardı banada diş çıkarıyor gibime geliyor içim gidiyor kızıma :-( yavrum benim daha 6 aylık ya Rabbim sen kolaylık ver
Ayy hade inşallah canm duyalim pıt pıt ları da rahatlasan sende inşallah folik asit iciyomusun yada vitamin hapı doktor bana folik asit yazmış başlamadm baslicam bugün yarn
bakalım Zeynep yüsram diş çıkarırken ben napıcam. bizimde 4ayımız bitti çok şükür

Yok canim sadece hamburgerden iğrendim ve ilk defa pazar sabah istifra etmiştim. Onun dışında yok canım. Yürürken kasık batmasını araştırdım nettede bişey bulamadım..
profil resmin kızıma çok benziyo

Canım ben en aceminiz olarak bikac soruna belki cevap verebilirim.
1. Makalede okudum 12.haftadan sonra sırtüstü yatmak önerilmiyor ya sağa ya sola yazıyordu belki yavaş yavaş alışırsın bu duruma.
3.soru eşim şimdiden bebek arabalarını araştirmaya başladi yapma etme diyorum ama yok. Concord ve cadillac air iyi diyor ancak biraz pahalı. Bunlarda araba gibi bide yıl varmıs eger bulabilirsen 2014 modeller daha uygunmuş. Benim fikrim bu kadar pahalı almamak. Muhtemelen max 800-1000tl bütçe ayırmak istiyorum kraft olabilir bu fiyata cadillacta 1049 gibi bişey diyodu eşim.
4. Kız olursa ben Eylül istiyorum hem de çok. Belki Kuranı Kerimde geçen bi isim olsun diye kararlaştırırsak başka alternatif düşünürüz. İrem hoşuma gidiyor. Çevremde duyduğum çokta anlamını bilmediğim hoş isimler derin duru ipek..

beklenen hikaye geldi :KK49:
canım bi solukta okudum hikayeni çok sevindim güzel geçmiş neyse ki :nazar: tekrar yaşadım o anları senle beraber ,o an beni anman da hoşuma gitti :) ama neden sezeryan dediğini anlamadım , anestezi uzmanınun hatası olduğu aşikar tabi..
sonda kısmına katılıyorum anestezi öncesi yapılacak bişe değil kesinlikle, benm de çıkışı çok kolay oldu hiç bişe hissetmedim , ama sıvı alıp alıp tuvalete gitmemek harikaydı hele de hamileyken dakka bası gidilen tuvaletten sonra :KK48::KK48:gamzeli kuzuna da maşallah tüm hikayelerin böyle güzel bitsin inşallah tekrar geçmiş olsun , süt sağmaya devam en kısa zamanda gamzeli bi foo istiyoruz ona göre :KK54:
betim doktorum neden öyle bi soru sordu bende anlamadım merak etti herhalde... doğumda yaptık bitti gitti şimdi sıra minnakları büyütmede...Can paşa nasıl?... Foto işinde babamızın ültimatomu var kırkı çıkmadan foto paylaşmamı istemiyor:-) şu kırkımız çıksın bi gamzeli foto atarım :KK36:

Ayyy mogisim inan bi dogum hikayesi bu kadarmmi guzel anlatılır yani heveslendirdin benide doğuma acı tabiki olacak ama değmez mi yaaaaaa rabbim evladını sana bağışlasın sağlıkla büyüsün insallah sarılık için bol bol emzir tabi insallah değeri düzelir en kısa zamanda ayyy vallah bende mi sezeryan olsam ne ya sen çok güzel anlattin bize ya bu sezeryan çok kolay kızımda normal doğum inan 20 gün de anca toparlandm benim için dua et emi mogisim seni de bebegini de çok öpüyorum
kuzum belki ikinci de daha kolay olur doğumun yani illa sezeryanı düşünme... ha ama ben o acıyı bi daha çekemem dersen evet spinal gayet rahat sonrasında bi müddet dikiş ağrın olur o dönemde de yanında sana birisi yardımcı olursa hemencik atlatırsın...bizim sarılık değeri düşme eğiliminde cuma günü tekrar tahlil yaptırıcaz...dualarımdasın balım

buyuk bi merakla dogum hikayeni bekliyodum canim cok sukur guzel gecmis sikinti yasamamissin darisi basimiza insallah.. sondadan korkuyodum zaten bende aynisini yaptirmayi dusunuyorum ben genel anesteziye karar verdim hakkimda hayirlisi olsun insallah benimde persembeye olacak bi korku heyecan panik bakalim nasil olacak.. insallah sarilik olmaz canim ya bol bol emzirmeye calis bakalim sutunde zamanla artacak illaki..ayy sende atlattin mogisim sira bana geldi valla dua edin banada
balım umarım rahat geçer doğumun ama spinali yine de düşün derim valla bak korkulacak bi tarafı yok...ben genel anestezi ile ameliyat olduğumdan o şekilde kendine gelmenin zor olduğunu biliyorum...karar senin iyi düşün...göz açıp kapayacaksın miniğin kucağında bak 4 gün kaldı inşallah hayırlı sağlıklı bi doğumun olur bitanem...resim için kırkımızın çıkmasını bekliyorum babamız foto paylaşmamı istemiyor öncesinde... doğuma gitmeden haberdar et

Mogisim bu ne guzel dogum hikayesi :) pozitif heveslendiren bi dogum olmus darisi basimiza :) Mete pasamiz sariligida atlatir bolbol emsin yeter ki.oglusunun gamzelerinden opuyorum mutlu huzurlu olun insallah hayat boyu :)
hatuuun sana da az kaldı doktorun bişey dedi mi doğumla ilgili..oğlumda teyzesinin ellerinden öper

ayyy cok duygulanıyorum doğum hikayesi okuyunca ne güzel öyle el sallayarak cıkmışşın canım doğumhaneden işte sezaryenin faydaları :KK48::KK48: oyy oyyyy o gamzelerini yerim ben nasıl tatlı olur o şimdi canım benim
bal o bal teyzesi:KK36: sezeryanın öyle güzel bi tarafı var evet:KK6: ellerinden öper mete paşa

Maşallah sana ve sıpana.gamzesine ölürüm onun.en sevdigim:) güzel bi doğum olmuş. Ağrısi da olur haliyle olsun o kadarı da.kan uyusmazligini biraz anlatir misin canım. Seninle eşin arasında uyuşmazlık mj vardı?
kuzum kan uyuşmazlığı eşimle benim aramda vardı...ben 0 rh - im eşimde a rh + olduğundan uyuşmazlık oldu... 28. haftada uyuşmazlık iğnesi oldum...eğer mete benim gruptan olsaydı sıkıntı olmayacaktı ama metede babasından çıktı...bende bi iğne daha oldum... şimdi bizim sıpada hem rh uyuşmazlığı var hem ab0 uyuşmazlığı çıktı (bunu bende bilmiyorum) ve bu uyuşmazlıkta sarılığa sebep oluyormuş... sizin eşinle kan gruplarınız ne

Hay maşallahhh hikayeye bak :) Rabbim hayırlı omurler nasıp etsın canım benım .yasamıs gıbı okuduk valla. bizde en yakın zamanda gorelım ınsallah pasanın gamzesını. :)
:-):-) oldukça uzun bi yazı oldu dimi:-) zaten yazının bi kopyasını alıcam ki ilerde de bu detaylarıyla hatırlıyım..

Ne güzel anlatmışsın okurken kızımın ilk anları geldi hep aklıma Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyümeyi nasip etsin sarılık benim kızımda oldu aynı değerlenseydi hemen hemen bol emzir ve su ver dediler gün ışığına göster dediler camdan sadece perdeyi açıp gösteriyorduk çok şükür yükselmedi değeri, ne günler geçti burda mogamim hepsi gözümün önünden geçti bat tı yum du çatladıydı çatlamadıydı ovulasyon testleri Ateş ölçmeler oooooo neler paylaşmadık şimdi kuzular kucaklarımızda Allah tüm arkadaşların bu duyguyu yaşamasını nasip etsin
Canım benim amin inşallah güzel güzel büyütürüz evlatlarımızı Rabbim hakeden herkese nasip etsin çok başka bişey bu yaa... bizim değerimizde 11 den 10 a düştü doktorumuz düşme eğilimizde dedi cuma günü tekrar değerlendirecek inşallah düşer...kış günü güneşte bulamıyoruz aksine kar geldi yine :KK34:

hep birlikte neler atlattık nelerle uğraştık çoğumuz mutlu sona ulaştı çok azımız kaldı onlarda 2016 da inşallah kavuşurlar mucizelerine... İnşallah ikinciler içinde burda yine aynı heyecanları yaşayacağız:KK50: Senin minnak fıstık nasıl annesi

Oyyyy kız annesi seni... şimdi hemn sorularına geçiyorum...
1. gebelikte sola yatılması tavsiye edilir zaten balım...sağa yatma sağdan büyük damarların geçiyormuş ve o yana yatarsan damarlardaki kan akışını yavaşlatırsın ayrıca ödemin olur... sırt üstü yatmayı da pek önermiyorlar ama ben yatıyordum ara sıra yine de zaten ağırlaştıkça yatamaz oluyorsun çünkü nefes darlığı yapıyor sırt üstü yatmak...sola yatmaktan çekinme biliyorum sanki onu eziyormuşun gibi hissediyorsun ama bi zarar vermezsin şöyle de yapabilirsin bi yastık al soluna sokuştur göbek yastığın üzerinde kalsın çok yüklenmemişş olursun böylece..ben son dönem öyle yatmıştım... diz ağrsı dersen onu bilemiyorum ama kalsiyum alımına dikkat et emi...
2. bu soruya cevabım yok umarım dediği gibi gazdır
3. benim bebek arabam joie muze travel sistem canım...ben severek aldım güzel bi araba...katlanması kolay
4. modern mi olsun klasik mi yoksa dini bi anlamı mı olsun bunlar da önemli... öykü, yağmur, beste, aylin aklıma ilk gelenler...seçince haberim olsun listeye ekleyeceğim

CİNSİYET TABLOMUZ

DOĞAN MELEKLER :KK200:

Zzzzynpppp-------> Erkek :nazar: ------- Abdullah Emir:KK46:

Okosale ------------> Kız :nazar: ---------- Bahar:KK46:
Maysu--------------> Kız :nazar: ---------- Asya Nil :KK46:

Sweet42 -------------> Kız:nazar: -------- Nisa :KK46:
Maleficent_bs ------> Erkek:nazar: ----- Bora :KK46:
Betiboop -------------> Erkek:nazar: ----- Can :KK46:
Lulus_k --------------> Erkek:nazar: ----- Kaan :KK46:

Mogami --------------> Erkek:nazar: ------ Mete :KK46:

BEKLENEN MELEKLER:KK200:

Ayse4255 ------------> Erkek:nazar: ------ Ömer Berke
Blummm ------------> Kız:nazar: ------ Defne
Burculu --------------> Kız:nazar: ----- Doğa
Se_ra -----------------> Kız:nazar: ----- Zehra

Mgul ------------------> Erkek :nazar: ------ Mehmet Çınar
Hanife55 -------------> Erkek :nazar: ------ ?????
Hyb77 -----------------> Erkek :nazar: ------ ?????
Lillyyy ----------------> :nazar:
Gullbike --------------> Erkek :nazar: ------- ?????
Susslich --------------> Kız :nazar: ---------- ?????
Nerisbebek -----------> :nazar:

OCAK:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Hanfendi ---------------> 2. mucizesine hamiş :nazar::anneadayı:

Friendly8584 ---------> 4 Ocak -------> 21. Deneme ------- HAMİŞ :nazar::anneadayı:
Arsinli ------------------> 21 Ocak ------> 22. Deneme
Elisa --------------------> ??? Ocak ------> 19. Deneme

Rose5588 --------------> ??? Ocak -----> 41. Deneme
Pesettim342 -----------> ??? Ocak ------> 39. Deneme

Kızlar listeyi sürekli paylaşacağım eklenmek isterseniz bana ulaşın
Arkadaşlar sonuçlarınızı da yazmayı ihmal etmeyin lütfen

kuzum kan uyuşmazlığı eşimle benim aramda vardı...ben 0 rh - im eşimde a rh + olduğundan uyuşmazlık oldu... 28. haftada uyuşmazlık iğnesi oldum...eğer mete benim gruptan olsaydı sıkıntı olmayacaktı ama metede babasından çıktı...bende bi iğne daha oldum... şimdi bizim sıpada hem rh uyuşmazlığı var hem ab0 uyuşmazlığı çıktı (bunu bende bilmiyorum) ve bu uyuşmazlıkta sarılığa sebep oluyormuş... sizin eşinle kan gruplarınız ne
canım geçmiş olsun bu uyuşmazlık işi sadece nasıl oluyor mesela ben A rh+ eşim B rh- bizdede öyle sotun olur mu gerçi biz de bebeğin b si yok ki rh ı kalsın :D

Back