Benzer durum yaşayanlar?Anksiyete?

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
28
Arkadaslar merhaba 20 yasindayim ben de anksiyete bozuklugu ve takinti sorunu gibi rahatsizliklar var gecen sene cok stresli bir sene gecirdim onlar da baya bir artti cok kötü oldum ama simdi birden anksiyetemde bir azalma oldu baya eskiden taktigim seyleri takmiyorum falan ki normalde cok takarim her seyi aranizda hic bu rahatsizliga sahip olup böyle olan var mi?Yani normal mi birden kesilmesi

ygs lys yi atlattıysan bence normal olabilir ...

( sınav maduru )
Evettt gecen sene gene sinava girdim okulumu degistirmek icin okulum yüzünden cok stresliydim tüm sene cok kötü oldum ama iste gene kazanamadim istedigim yeri ayni okuldayim ama birden sanki böyle duygu yogunlugumda azalma meydana geldi hicbisey hissetmiyo gibiyim

Arttigi icin endisebilirsin anlarim da azaldigi icin neden endise ediyorsun.

Bi duruma bagli olarak yasadigin takintilar ve stresli durumun , o durum ortadan kalktiginda azalmis olabilir.

Sevinmelisin.

Arttigi icin endisebilirsin anlarim da azaldigi icin neden endise ediyorsun.

Bi duruma bagli olarak yasadigin takintilar ve stresli durumun , o durum ortadan kalktiginda azalmis olabilir.

Sevinmelisin.
Ya endise etmemin sebebi şöyle ki hala mesela stres yaptigim durum devam ediyor ama ben böyle kendimi boş hissediyorum yani duygusal anlamda hicbisey hissetmiyo gibiyim diger durum da kötü tabiki ama birden böyle cok sey hissederken böyle olunca anlam veremedim

Belki buyudun, belki atlattin, belki duygu yogunlugunu kontrol ediyorsun, belki eskisi gibi takmiyorsun... Cok fazla belki olabilir. Zaman gosterir bunu ama bence kafani yorma fazla. Bir takintidan kurtulup baska takinti yaratma kendine.

Belki buyudun, belki atlattin, belki duygu yogunlugunu kontrol ediyorsun, belki eskisi gibi takmiyorsun... Cok fazla belki olabilir. Zaman gosterir bunu ama bence kafani yorma fazla. Bir takintidan kurtulup baska takinti yaratma kendine.
Haklisiniz aslinda daha mutlu olmam lazim azaldigi icin diger durum cok kötüydü cunku ama birden keskin bir duygu geçişi olunca dediginiz gibi şimdide bunu taktim... Hic olmamisti stresimde azalma ilk defa oldu o yüzden merak ettim aynı durumu yasayan olup olmadigini

Tetikleyici durum ortadan kalktıysa geçmiş olması gibi bir ihtimal var tabiki ki umarım geçmiştir. Bende yaygın anksiyete var hayatımın o kadar içinde ki çıkamıyorum artık.

Tetikleyici durum ortadan kalktıysa geçmiş olması gibi bir ihtimal var tabiki ki umarım geçmiştir. Bende yaygın anksiyete var hayatımın o kadar içinde ki çıkamıyorum artık.
Ya iki tane durum vardi biri anneannemin hastaligi allaha şükür o gecti şimdi cok iyi digeri de okul durumum okulumu hala değiştiremedim derslerimde kötü gidiyor mesela gecen sene anksiyetem nasıl artti bilemezsiniz ikisi birden birlesince nefes bile alamiyordum simdi de duygu yogunlugumda azalma meydana geldi birden.. sizde hic böyle birsey oldu mu?

kimi durumlarda azalma yaşıyorum ben de. Hatta o insan hiç ben değilmişim gibi oluyor ama artık hayatımda tamamen yer edinmiş durumlarda önüne geçemiyorum sonu panik atak kriziyle bitiyor.

kimi durumlarda azalma yaşıyorum ben de. Hatta o insan hiç ben değilmişim gibi oluyor ama artık hayatımda tamamen yer edinmiş durumlarda önüne geçemiyorum sonu panik atak kriziyle bitiyor.
Anladim normal o zaman bilemedim ben acikcasi gecen seneki gibi olmak hic istemem sürekli doktordaydim artik stres vucudumda da kendini göstermeye başlamıştı cok yıprandim bu durumdan ötürü ama okul durumum daha devam ediyor ve ben bu durumu gecen sene sürekli takarken şu an hiç umursamiyo gibiyim tamam tabiki takıp da gene mahvolmak istemem ama bu umursamamazlıkta bir garip geliyor..

Keyfini çıkart bu durumun inşallah tekrr etmez ama en kısa zamanda bir psikoloğa ya da terapiste görünmende fayda var

Keyfini çıkart bu durumun inşallah tekrr etmez ama en kısa zamanda bir psikoloğa ya da terapiste görünmende fayda var
Aynen gidicem haftaya vizelerim başlıyor onu atlatiyim ondan sonra ilk işim o cok tesekkür ederim inşallah siz de en kısa sürede iyileşirsiniz gercekten cok zor bir durum

Aynen gidicem haftaya vizelerim başlıyor onu atlatiyim ondan sonra ilk işim o cok tesekkür ederim inşallah siz de en kısa sürede iyileşirsiniz gercekten cok zor bir durum
Benim pek umudum yok ama kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum:) normalde de ilaç kullanamadığım için sadece terapiyle devam etmek zorunda kalıyorum ama o da uzun soluklu olduğu için vakit sıkıntısı yaşatıyor ve ara vermek zorunda kalıyorum. Vizelerden sonra aksatma yalnız psikolog seçimine dikkat etmeni öneririm.

Bazen bir sure sonra salter atiyor ve aman ne olursa olsun napiyim ,ilk ben mi diyor bunye bu ani degisimler normal ,
Bir gece stresten uyuyamazken ertesi gun horul horul uyumask gibi ,
Bir psikyatr ile gorussen hem net bir bilgi hemde seni rahatlatacak ilac verirdi

Ya ben en son psikologa gittiğim zaman daha anneannem hastalanmamisti o dönem okul sorunlarim vardi psikologum iste bir süre antidepresan kullanmam gerektiğini söyledi cok stresliydim cunku o dönem iyi bir psikiyatrist ararken birden anneannem hastalandi sürekli o durumla ilgilenmek zorunda kaldik bu esnada ben daha kötü oldum tabiki.. Ondan sonra gittim psikiyatriste ama kendisinden hic memnun kalmadim..Bu dedigim psikolog benim lisede gittigim psikolog kendisi su an cok uzaga giti başka bir yerde birkaç ayda bir gidebiliyorum son bir kez daha onunla konusucam ondan sonra da yeni bir doktor bulucam

İyi o zaman gercekten anlayamadim bana ilk defa oldu böyle cunku normalde stresim hep en üst seviyede cunku stresim eskisi gibi olsa antidepresan iyi gelebilirdi belki ama şimdi hicbisey hissetmiyo gibiyim ya ilaclar daha da kötü yapar diye istemedim

İyi araştır tedavi yöntemlerine bak özellikle psikolog seçerken. ilaca ihtiyaç olduğunu hissederse psikoloğun seni yönlendirir zaten güvendiği bir psikiyatriste. Ergen değil de klinik psikolog tercih ediyorum ben.

Bu gittigim ergen psikologu işte lisedeyken gidiyordum ama kendisine cok guveniyorum gercekten cok memnundum terapiye gittiğim zamanlarda uzaga gidince daha cok danışman gibi oluyor terapi yapamiyor ben de son bir kez daha konusiyim ona göre birini bulucam

Depresyon boyle geliyor ,birde psikiyatr bazi hormonlari olcuyor ,biz hersey yolunda sanarken vucut alarm veriyor ,
Boslamayin cok gencsiniz daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…