• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benmi abartiyorum yoksa esimmi beni anlamiyor

Meraba icimdekileri yazmak istedim belki farklı bakış acılarıyla yorumlar olur belki kendimi daha iyi hissederim belkide düşüncelerim de haklıyım...3 yıllık evliyim ilk zamandan bu yana hep bu çocuk istedik olmaz dediler cok uzulduk alalacele tup bebek falan yaptirdik olmadi 2 yılda kendiliginden oldu ama 6 haftalikken dustu 6 ay sonra tekrar hamile kaldım 10 haftalıkken kalbi durdu 6 ay sonra tekrar hamileydim oda 5 haftalıkken düştü ve eşim sanki hamileyken ve değilken başka türlü davraniyo bana...calis diyo bana ben calismak istemiyorum ki calisinca kafama bazi seyleri takmazmisim tamamen duygusal diyo maddi acidan calis demiyorum diyo biraz da onun zorlamasıyla çalıştım geçen yıl 5 ay çalıştım ki hamileykende çok zor çalışmıştım son 1 ayim zaten raporla geçti beb3gimi kaybettim 5 ay sonra çalışmam konusunda yine zorladı ise girince 3 ay sonra hamile kaldim ve ben riskli olduğu halde beni yine çalışmam konusunda zorladı biraz ve onuda kaybettim sezonluk çalışmıştım 1 ay önce ayrıldım sözleşmem bittiği için ve iş varmış çalışmam dedim ve şuan tekrar sağlıklı bebek ve hamilelik için doktora araştırmaya falan gidip geliyoruz ve ben buna yogunlasmisken hala bana niye calismiyosun diyo çok zoruma gidiyo benim iyiliğim için olduğunu soyluyo benim 35 olmuş ve hala anne olamıyorum oda baba buna yogunlasalim diyorum calisirkende yapabilirmişiz doktora gidip gelmeyi falan kendiside ailesi için kredi çekmiş sonradan ogredim yaklaşık 2 senedir kredi borcunu oduyo biz her kis bu yuzden darliga dusuyoruz 2 sene kisin ufak takilarimi sattik benim 4 tane altin bilezigim vardi ailesi satti borclari icin ve ailesi beni hiç arayıp sormaz hamile kaldığım zamanlar ararlardı sürekli ne zaman kaybettim bebeklerimi aramaları da kesildi ....bugünde eşimle tartıştık çalışmadığım için ve bana sürat yapiyo ben şimdi nasıl düşünüyüm nasıl davranışta bulunuyum çok uzun oldu farkındayım helal edin vaktinizde aldiysam
Kredi çektiğini okuyana kadar eşinizin haklı olduğunu düşünürken şuan sadece para için olduğunu düşünüyorum. O yüzden çalışmazdım bende. Yada çalışınca parayı ona ve eve harcamazdım. Nasılsa gizlice çekmiş krediyi nasıl ödeyeceğini de geçineceğini de düşünmeliydi

Kocan için o kadar çok şey yazmak isterdim ki banlanmayayim diye yazmıyorum. Siz anlayın işte.

Bu adamla evliliğini devam bile ettirmemelisin bence. Hödük.

Adam sadece kendini ve ailesini düşünüyor. Sizi yada kaybettiginiz bebekleri değil.

Calismaniz iyi olacaktir bence de, esiniz istiyor diye degi kendiniz icin calisin.

bana gore calismamak diye hayatta bir secenek yok, hepimiz uretmek icin variz.

Çalıştığınızda paranızı alıyor mu sizin isteğiniz dışında...Çok saçma bir ısrar insan dikkat et yat dinlen der yani..
Ailesine kredi çekmiş siz dara düşüp altın bozuyorsunuz..
Eşiniz biraz sizden destek görüyorsa para olarak işine geliyor canim

Çalıştığımda kazandığım parayı almıyor ben ev mutfak masrafları için harcıyorum allah var hakkını yiyemem bu konuda ama calis calis diye zorlaması sordugumdada benim iyiligim için olduğunu söylemesi bu konuda trip yapması zoruma gidoyo anlayamiyorum bana neyin iyi geleceğini en iyi ben biliyorum

son cümleleri okumasaydım eşin haklı çalış odağını dağıt derdim

lakin son cümleleri okuyunca bir durdum

teşhis ne

bu kadar bebek kaybı sebebi ne

ilk tüp bebeğe yönlendirme ne bunlar önemli

ben tüp bebek yapacağız diyen tüm hanımlara önce işe girin kafanız başka şeylerle meşgul olsun yazıyorum

o süreci çok iyi biliyorum ama ve evde geçirilmesi zor olur diyorum

çok yoğun bir tempoda işi olur okul olur ne bileyim taşınma bir yakın ile ilgilenme olur

bebek dışında bir şeylere odaklı olunca özellikle sebepsiz denilen durumlarda bebekler daha kolay kucağa alınıyor

Esiniz çalışmanızı tabi ki para icin istiyor. Yoksa bu kadar israr neden?
Ben esinizin cocuk istediğini de düşünmüyorum.
Ki bence bu adama cocuk da yapmayin zaten.

Maddi sıkıntı var, bencil bir eş var. Ben olsam çocuğu ertelerdim. Şu kaosa doğru sürüklenen dünyaya zaten çocuk getirmek istemiyorum henüz gerçi ama....

Kim haklı bilemem ama çalış diye baskı yapan birinin yanında durup onun ekmeğini yiyemem şahsen.

Ve hala bu eşe çalışmayıp cocuk yapmaya uğraşıyorsunuz. Girin ise ayaklarınız üstünde durun gerekirse de ayrılın.

Back