benimki de dert mi dedim

hmyrali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
1.630
1
116
Kocaeli
arkadaşlar işim gereği yoksul ailelerle ilgileniyorum her gün bir çok yoksul aileyle muhattap oluyorum çok değişik olaylarla ailelerle karşılaşıyorum. Bazen bunca zaman ben uzayda mı yaşamışım böyle olaylarda mı oluyormuş böyle insanlarda mı varmış dediğim çok oluyor ama bugün gerçekten içimi çok fena acıtan olaylarla karşılaştım

34 yaşında bir hanım yıllar önce ikinci eş olarak kaçtığı bir adamdan olan 5 tane çocuk ve sefalet içinde bir yaşam... Eşinin ölümüyle kumasından aşırı derece de şiddet gördüğünü ve yaklaşık 5yıl önce Ağrı'dan taşındıklarını çok zor durumda olduklarını anlattı. Buraya kadar her şey her zaman karşılaşmış olduğum tipik vakalardandı. Tek tek aile fertlerinin ne işle meşgul olduğunu ne kadar gelirlerinin olduğunu öğrenmek için sorular soruyordum 14 yaşındaki kızı Ayşe'yi sordum o evde okumuyor dedi. Neden okumuyor dedim yeni doğum yaptı dedi nasıl yeni doğum yptı 14 yaşında değil mi dedim evet 14 yaşında ama 2 aylık kızı var dedi. O yaşta bir kız çocuğunun evlendirilmesi suç bilmiyor musunuz dedim evlendirmedik ki geçen yıl Ağrı'ya gitmişti orda kaçırdılar bir ay bulunmadı sonra bulundu devlet sahip çıktı hamile olduğu anlaşılınca da geri bana verdiler hala mahkemesi sürüyor ama hiç bir şey olmadı dedi.

Yalan söylüyor herhalde dedim derken kucağında 2 aylık bebeğiyle daha benim gözümde minicik bir kız çocuğu olan fakat omuzlarına olgun bir bayanın bile taşıyamayacağı kadar yük almış olan Ayşe geldi şok oldum inanamadım ama anlattıkları gerçekti. Peki bu çocuğun babası nerde sahip çıkmıyor mu dedim kabul etmiyor zaten ortalıkta da yok dedi.

yoksullukla savaşan çaresiz bir kadın, 14 yaşında bir çocuk ve 2 aylık bebeği...

sonra başka bir aile... 19 yaşında bir genç kız ve kendinden 1 yaş küçük olan kız arkadaşı. Kız arkadaşı hamile doğum yapmak üzere hem de hiç tanımadığı yüzünü bir daha hiç görmediği bir adamdan... kimseye güvenemiyoruz birbirimize sığındık dediler. Anne babanız yok mu dedim anlatmaya başladı 19 yaşında olanı... olmaz olsun dedi. Babası eroin bağımlısı ve satıcısıymış. 4 kardeşlermiş anneleri terk etmiş 2büyük abisi varmış ikisi de babaları gibi eroin bağımlısıymış. Diğer kardeşin nerde dedim o öldü ben öldürdüm dedi. Nasıl sen öldürdün dedim yanlışlıkla vurdum dedi. Nasıl oldu dedim 13 yaşındayken babam bana tecavüz etti bende babamı vurmak için silahı aldım yanlışlıkla kardeşimi vurdum dedi.

Başımdan aşağıya kaynar sular dökülmüştü sanki. Bir süre hapishane de kaldıktan sonra yetimhaneye geçtiğini orda bu arkadaşıyla tanıştıktan sonra yetimhaneden de kaçarak sırt sırta verdiklerini anlattılar. Ayaklarımız üstünde durmak istiyoruz ama izin vermiyorlar dediler. Tam bu sefer oldu diyoruz bir iş buluyoruz ama insanların beklentileri hep farklı yönde oluyor yine yapamıyoruz ve başladığımız yere dönüyoruz dediler.

Olanların şokundan kurtulamadım uzun süre... Ama bunlar hayatın gerçekleriydi ve ne yazık ki biz bu gerçeklerden çok uzak yaşıyorduk.
ondan sonra kendi kendime benim derdim yok dedim bu insanların yanında benim konuşmaya hakkım yok dedim...

ah bu dünyada neler olup bitiyor da haberimiz olmuyor
insanın aklına bile gelmicek şeyler yaşanıyor
gerçekten de bizimkisi de dert mi dedirtiyor...

şu an şoktayım
resmen çöktüm kaldım
yazdıklarınız çok ama çok ağır geldi gerçekten
Allahım yardım etsin ne kadar zor
ilki resmen çocuk istismarı...en azından anne var başında...

ikincisi de aslında istismar...
ama işte aile yok başta...
19 yaşında gencecik bir kızcağızın yaşadıklarına bakarsak, yaşının kat be kat üstünde bir tramva...

şu an hala okuduklarımın etkisindeyim
Allahım dert gördüklerimizin ne kadar önemsiz olduğunu işte bazen acı da olsa görelim istiyor

Böyle lanet bir dünyada yaşıyoruz işte. Allah onları kahretsin.
Benim eniştem çocuk şubede polis.Neler anlatıyor neler iki kızına birden tecavüz eden birini getirmişler en son. Hemde yıllardır bunu yapıyormuş.(çocukluktan beri) TR de çocuklara karşı çok fazla istismar var. Anneler eşlerinden bile sakınmalı çocukları.
Cehennem böyleleri için var.

inanamıyorum
böyle şeyler okudukça insanlığımdan utanıyorum
bir de derdimiz var deriz insanların haline bakar mısınız? biz ailelerimizin yanında sıcak evlerimizde, oyuncaklarımızla arkadaşlarımızla doya doya çocukluğumuzu yaşarken, onlar çocuk yaşlarında karınlarındaki bebeklerle beraber büyüyorlar. kim bilir oyun diye kimlerle oynadılar? nelerden oyuncak yaptılar kendilerine...
halimize binlerce milyonlarca kez şükürler olsun. allahım inşallah korur bu insanları, yeni bir hayat nasip eder tüm ihtiyacı olanlara...

okuduklarıma inanamadım şok oldum
Allahım yardım etsin
ne kadar zor şeyler
o yaşta o acılara katlanmak..keşke elimden bir şey gelebilseydi..

bunun gibi bir sürü acı dolu hikaye okuyup duyuyoruz
yazık gencecik bedenlere çocuk yaşta çocuğunu kucağına alanlara
yazık ya herşeyden habersiz doğan o bebekler onları nasıl bir hayat bekliyor ....!

hayat bize güzel şeyler sunmuş aslında
sağlıklıyız çoğumuzun ailesi yanında..sevgilimiz şunu yaptı yok ilgilenmedi aramadı diye günlerce boş yere üzülüyoruz..üzüldüğüm şeylerden utandım şimdi..

Şok oldum yaa

İnsanlar neler yaşıyor.. Allah yardımcıları olsun.. O çocuk yaştaki anneler nasıl bir evlat yetiştirecek...

Halimize ne kadar şükretsek az. Okuduklarım,bir yandan şehit haberleri 2 gündür çöktüm valla.. Geçeceğine inanmadığım zor günler..

Böyle olayları duydukça,okudukça; kelimelerim tükeniyor,cümlelerim anlamsızlaşıyor,boğazımda düğüm düğüm sıralanıyor yaşanılanlar.. Allah yardımcıları olsun bu eziyeti edenleri de Allah ıslah etsin...

bu düzeni anlamıyorum insanın insana ettiği eziyeti başka hangi canlı soydaşına yapıyor.. bu söyledikleri beni gerçekten çok üzdü.

bu düzeni anlamıyorum insanın insana ettiği eziyeti başka hangi canlı soydaşına yapıyor.. bu söyledikleri beni gerçekten çok üzdü.

evet canım ne yazık ki öyle sahipsiz görünce hep bizden faydalanmaya çalışıyorlar 2gün çalıştırıp hemen niyeti bozuyorlar dedi böyle insanlardan iğreniyorum gerçekten

kesinlikle.ALLAHim affet beni

Ben hic sasirmadim cünkü bunlar ülkemizin gercekleri ve aslinda hayatimizin da bir parcasi. Özellikle ülkenin dogusunda bir köye adim atmaniz aslinda yeterli bu gerceklerle yüzlesmek icin. Ya da cocuklugumuzdan bu yana okudugumuz romanlar, röportajlar, izledigimiz kisa filmler, ya da konustugumuz o garip komsu kadin ya da ilkokulda siramizi paylastigimiz arkadasimiz anlatiyor zaten bütün bunlari...
Yoksulluk ve onun sancisi bu hikayeler aslinda kafamizi cevirdigimiz her yerde...

bir babanın evladına böyle bişey yapıyo olduğuna inanmak istemiyorum Allah'ım.
baba ya baba! öbürü de evlat!

Çok zor yaa, adaletsiz dünya.

Herkesin hakettiği gibi yaşadığı dünya maalesef burası değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…