• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimde derdim var... Bitmiş hissediyorum.

. Aniden aileden ayrılma , ev düzeni ,evlilik hazırlığı gibi süreçlerden geçmediğin için kendini alıştırmadan evlenmen psikolojini etkilemiş. Hepimiz insanız hatalar yapabiliriz. İlerde kendi evine geçersiniz inşallah. Zamanla ailenle de aran düzelir. Allah yardımcınız olsun.

Kimseye anlatamadigim şeyler bunlar ve burada nasılsa kimse kimseyi tanımıyor diye dertlesmek istedim. Ben 21,eşim 26 yasında. Esim beni sevdigini sürekli söyleyen gelip geçerken öpen sakalasan biri ama oturup adam akilli muhabbet etmiyor çok konuşkan aslında sskun biride değil ama bu sorunu halledemiyrm telefon yada bilgisayarda oynamasına sinir oluyorum çünkü o gelince ben ne bilgisayar ne telefonla ilgilenmiyorm.. Kv. De iyi ama bazen çok bencil olabiliyor ve gerçekten ayni evde olmak büyük sikintiymis onu anladım. Ayağını uzatıp TV bile izleyemiyosun en basitinden.. Allah herkesin yuvasına huzur versin..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Durumunuz gittikçe vahimleşiyor gözümde.
4 aydır tanıyorsunuz ve kaçarak evlenmişsiniz. Eşiniz çalışmanıza izin vermiyor, tipik eski kafalı 'kadın dediğin evde oturacak.' diyen tiplerden.
Bi arkadaş yazmış, o ertelenen iş nikah mı yoksa diye, ben de merak ettim nikahınız kıyıldı mı?
Ailenizin rızası olmadan gittiğinizde karşı taraf kendinde her türlü hakkı buluyor maalesef. Çünkü siz sahipsizsiniz şuan. Eşinize hiç güvenmeyin, aldığı maaşı annesinin eline sayan bir adam yarın öbür gün size bir şey dendiğinde sizin yanınızda olmaz, aksine karşınızda yer alır. Bana kalırsa bir an önce ailenizden özür dileyin, nasıl yaparsınız bilmiyorum ama kendinizi affettirin.
Pişman değilim diyorsunuz, umarım olmazsınız ama bu gidişle pişman olmanız kaçınılmaz gibi geliyor bana.

Kimseye anlatamadigim şeyler bunlar ve burada nasılsa kimse kimseyi tanımıyor diye dertlesmek istedim. Ben 21,eşim 26 yasında. Esim beni sevdigini sürekli söyleyen gelip geçerken öpen sakalasan biri ama oturup adam akilli muhabbet etmiyor çok konuşkan aslında sskun biride değil ama bu sorunu halledemiyrm telefon yada bilgisayarda oynamasına sinir oluyorum çünkü o gelince ben ne bilgisayar ne telefonla ilgilenmiyorm.. Kv. De iyi ama bazen çok bencil olabiliyor ve gerçekten ayni evde olmak büyük sikintiymis onu anladım. Ayağını uzatıp TV bile izleyemiyosun en basitinden.. Allah herkesin yuvasına huzur versin..

yenı evlendınız ama esın senınle vakıt gecırmıyor..

ne cabuk doydu sana..keşke ıyıce tanımadan evlenmeseydın..

uzun sure seversın kavuşamazsın oyle kaçarsın hadı bunu bıraz anlarım..

ama 4 ayda nasıl guvendın..umarım daldan dala konan bırı degıldır eşin..

Canım eşin ilk erkek arkadaşın mıydı? Sanki ilk erkek arkadaş sendromu var gibi geldi gözünü karartmışsın çünkü cnm.

Sabrin sonu selamettir.Sabret.Benim annemle babamda kacarak evlenmis.Evlendiklerinde hicbisileri yokmus babamin babasinda kalmislar.Annem yirtilan corabini kac kez dikmis.Sabretmisler.Ve bakiyorumda suan cok iyi durumdayiz.Lutfen sabret hersey yoluna giricektir

4 ayda nasıl deliler gibi sevdiniz de deli cesareti olarak kaçtınız hemde ailesinin yanına:53:aileniz kabul etmiyorsa vardır bir bildikleri değil mi çok seviyorsanız bekleyip ikna etmeye çalışabilirdiniz yani ya da ilişkinizin biraz daha oturmasını bekleyebilirdiniz yaşınızda müsait daha yeni ayaklarınızın üzerine basma yaşınız neyse onu geçtim hadi olan olmuş artık ama şimdi de lafının üzerine laf getiremem çalışamam diyoruz pardon biz hangi devirdeyiz 2000 li yıllarda olduğumu sanıyordum:44:herşeyden önce ayaklarınızın üzerinde durmalıydınız o zaman daha farklı bir degeri olur insanın eşiniz muhabbet etmekten kaçınıyor bir lafıyla belki kaçıp gitmişsiniz herşeyi kabullenmişsiniz artık elinde çantada keklik gibisiniz bir çok şey olmuş bitmiş inşallah bundan sonra iyi olur ne bileyim Allah yardımcınız olsun ayrı eve çıkınca ailenizle aranızı düzeltince psikolojinizde düzelir sanırım bozulması normal ailenizi arkada bırakarak kaçmışsınız kaynanayla yaşıyorsunuz çalışmıyorsunuz bir ugraşınız yok evliliğin ilk günleri zaten alışma sürecidir bunu tek başınıza kaldırmaya çalışıyorsunuz daha ne olsun:ssz:

Eşinizi karşınıza alın ve ciddi şekilde konuşun ben onca şeyi arkamda bırakarak sana inandım geldim sen pcyle ugraş telefonunda oyun oyna diye değil evcilik oynamıyoruz benimde isteklerim var benimde sorunlarım var diyin sesinizi çıkartın derim tartışmadan kavga etmeden tatlı dille ama sivri bir şekilde :51:

yenı evlendınız ama esın senınle vakıt gecırmıyor..

ne cabuk doydu sana..keşke ıyıce tanımadan evlenmeseydın..

uzun sure seversın kavuşamazsın oyle kaçarsın hadı bunu bıraz anlarım..

ama 4 ayda nasıl guvendın..umarım daldan dala konan bırı degıldır eşin..

:46::46::46::46: hemfikirim canımmm , adama yazık :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

Allah hakkında hayırlısını versin inşallah. Ama eşinle konuşmazsan bir sonuca ulaşamazsın anca böyle kendi kendini yersin..:20:

Ne yap ne et ailenle baris arkadasim. Senin tek sorunun bu dustugun bosluk. Kendini yalniz hissediyorsun. Defalarca kapilarindan kovulsan da git ailene. Ama onlar seni affedene kadar tek basina git. Esine de soyleme bence. Cunku esinle gidersen ve ailenin tepkileri cok agir olursa esin de kotu seyler yapabilir, dusunebilir. Ailen seni affettiginde de al esini git. Ondan sonra her sey daha kolay olacaktir senin icin.

Ne yap ne et ailenle baris arkadasim. Senin tek sorunun bu dustugun bosluk. Kendini yalniz hissediyorsun. Defalarca kapilarindan kovulsan da git ailene. Ama onlar seni affedene kadar tek basina git. Esine de soyleme bence. Cunku esinle gidersen ve ailenin tepkileri cok agir olursa esin de kotu seyler yapabilir, dusunebilir. Ailen seni affettiginde de al esini git. Ondan sonra her sey daha kolay olacaktir senin icin.

gelinimiz nefes alsa bile haber verecek durumda nasıl yapacak bunu :ssz:

gelinimiz nefes alsa bile haber verecek durumda nasıl yapacak bunu :ssz:

Ailesinin karsisinda nasil saglam bir durus sergilemis kacmissa, kayinvalide ve esine karsi da oyle bir durus sergileyebilir. Hatta bir sey dediklerinde "siz beni hala tanimadiniz mi? Ben evlenecegim dedim ve ailemi dinlemeden kactim. Aklima koydugumu yaparim, kimse karisamaz." Diyebilir. Nitekim ailesini karsisina alan herkesi alabilir. Asilik ruhunda var demektir. :)

4 aydır tanıdığın adam için aileni çiğnedin geçtin öyle mi
Helallik almadan kaçtın , kv yanına yerleştin
Muhtemelen şu ertelenen işte nikahın
Eşinde tüm parasını anasına veriyor, çalışmanada izin yok
Nasıl çıkacaksın ayrı eve .
Yazık etmişsin kendine yazık

Ailesinin karsisinda nasil saglam bir durus sergilemis kacmissa, kayinvalide ve esine karsi da oyle bir durus sergileyebilir. Hatta bir sey dediklerinde "siz beni hala tanimadiniz mi? Ben evlenecegim dedim ve ailemi dinlemeden kactim. Aklima koydugumu yaparim, kimse karisamaz." Diyebilir. Nitekim ailesini karsisina alan herkesi alabilir. Asilik ruhunda var demektir. :)

yeni gelinler malesef öyle olmuyo ezdiriyorlar kendilerini aradan 10 sene falan geçince ah şimdiki aklım olsa neler yapmazdım ki diyorlar :D suan konu sahibi kendini sahipsiz yanlız hissediyordur gıkı çıkmaz evde korkudan kocasıda bı tuhaf eve gelince telefonla oynuyomuş yeni evlenen koca öylemi olur :)

yeni gelinler malesef öyle olmuyo ezdiriyorlar kendilerini aradan 10 sene falan geçince ah şimdiki aklım olsa neler yapmazdım ki diyorlar :D suan konu sahibi kendini sahipsiz yanlız hissediyordur gıkı çıkmaz evde korkudan kocasıda bı tuhaf eve gelince telefonla oynuyomuş yeni evlenen koca öylemi olur :)

Valla ben anama babama resti cekip ayrilacaksam yanlarindan, yani o cesarette biriysem herkes benden korkmali. Aileme aslan kesilip de esime, kayinvalideme kuzu olamam. Mantiken boyle degil mi ya? Sen ne kadar cesaretliymissin ki aileni silip kacmissin, bir de kayinvalide yanina gitmissin. Neden onlara karsi suklum puklum olacaksin ki? Onlar ailen olabildi de kendi annen babanin ne sucu vardi? Tabii buradaki cesaret maalesef ki cahil cesareti. Anne baba sadece mezhep farkliligina takmamis belli ki. Parayi bile annesine veren evli bir adam var yahu. Anne baba gormus bir seyleri de so dinletememis. Ne yapip etmeli bu arkadas ailesini arkasina almali.

Valla ben anama babama resti cekip ayrilacaksam yanlarindan, yani o cesarette biriysem herkes benden korkmali. Aileme aslan kesilip de esime, kayinvalideme kuzu olamam. Mantiken boyle degil mi ya? Sen ne kadar cesaretliymissin ki aileni silip kacmissin, bir de kayinvalide yanina gitmissin. Neden onlara karsi suklum puklum olacaksin ki? Onlar ailen olabildi de kendi annen babanin ne sucu vardi? Tabii buradaki cesaret maalesef ki cahil cesareti. Anne baba sadece mezhep farkliligina takmamis belli ki. Parayi bile annesine veren evli bir adam var yahu. Anne baba gormus bir seyleri de so dinletememis. Ne yapip etmeli bu arkadas ailesini arkasina almali.

etmem bulma dünyası sanırım hadi anne bedduası neyse de tutmaz derler baba bedduası alıpta evlenmek akıl işi değil.. babanın rızasını mutlaka almalıydı cahil cesareti dediğiniz gibi el evinde öyle olamıyorsun sıgıntı gibi yaşarsın paran yoksa elin ogluna bakıyorsan bide çok çok agır... keşke ailesi affetse de destek olsalar yoksa çokdaha fazla ezilir suan depresyonda gibi duruyo daha agır sebebler dogurabilir , umarım bir yerden çıkış kapısı bulur..

Dogru demissiniz. Dediginiz sey yere saglam basan biri icin guzel tabii ki. Ama bu arkadasin hicbir dayanagi yok. Hani ne kendi ayaklari ustunde duran biri, ne arkasinda bir insan olan biri. Neyine guvenip saglam duracak ki, bunlar icin somut olarak guc lazim. Bu isler cahil cesaretiyle olmuyor bence. Cahil cesaretiyle kendini yakmis zira. Mantikli birsey yapmamis. Aileyi arkasina alacak kadar dogru birsey yapsa hadi neyse de, bu arkadas biraz daha cahil cesaretiyle ancak daha dibe coker. Kolundan tutup atsalar sokakta kalir, para vermeseler acliktan olur. Arkadasin durumu bu. Bu laflarini ciddiye bile almazlar onun. Insan birine bu kadar muhtacken sanmiyorum ki rahat rahat eyvallah cekebilsin. Ama bu hayati kendi istemis, yapacak birsey yok. Yazik olmus bir hayata.

Ailesine ne yaparsa yapsin ailedir, ondan cekinmemistir diye dusunuyorum. Kendi ailesini birakip elin evine gitmis. Disarisi aile gibi olmuyor., "ha oyle mi canim, hadi gule gule" deseler kiza, peslerinden kosar yine. Muhtac cunku. Hem de sadece 4 aydir tanidigi insanlar. Kimbilir nasil insanlar, daha kocasini bile tanimiyordur. Cok yazik olmus.
Ailesinin de yerinde olmak istemezdim.

Yani konu sahibi arkadasim, sen hangi akla hizmet, ne dusunerek 4 aydir tanidigin birine kactin anlamadim. Nedir yani? Bu neyin acelesi boyle, apar topar kacacak kadar. Ne sevgiymis arkadas, akli mantigi sollamis. :37: Sen kendi kendini yakmissin, haberin yok. Bunlar daha iyi gunlerin. Felaket tellali gibi olmak istemem, ama persembenin gelecegi carsambadan bellidir. Gidisatiniz ortada. Ben esas ailen icin uzuldum. Kimbilir nasil hayal kirikligina ugramislardir. Bence sen ailenin pesine dus, affettirmeye calis. Esin izin verirse tabii. :34:

Son düzenleme:
4 aydır tanıyorum eşimi ve gerçekten kactigima psman değilim.
Ayni ev olayı gözüme çok kolay göründü ama hic öyle olmadi..
Çalışmayı çok istiyorum ama eşim izin vermiyor maalesef. Bu yüzden de tartışmak istemiyorum bende.

Her ne kadar pişman değilim desen de ruh halinin sebeplerinden biri de pişmanlıktır.
Henüz yeni evlisin ve çok gençsin.Duyguların karışık ve ister istemez hata yapmadığını söylüyorsun kendi kendine.
Aynı evde yaşamak sorun değilse,eşinle aran iyi ise ,çalışmana karşı çıkılmasına isyan etmiyorsan dahası pişman değilsen sorunun nedir.
bunu kendine açıkyüreklilikle bir sor bakalım.
yaptığın fedakarlık ve ailenden vazgeçmen ağır yükler.
bana kalırsa değmez.hiçkimse için aileyi silmeye değmez canım.aşkından ölsen de bir anne-babanın ahını almak,onları derinden yaralamak için değmez.
seni üzmek istemiyorum bunları uzatarak ama ailene kendini affettirmelisin.
ailenle ilişkini birden bire koparmak sana çok ağır gelmiştir ama sen bunu bile kendine itiraf edemiyorsun.
neyse olan olmuş bence yanlış bir seçim yapmışsın şartlar bakımından.ama ailenle aranı yavaştan da olsa düzeltmeye çalış.
ozaman seven katlanır,arkadasım..
ee tabi.burada bunu söylemek kalıyor.
seviyorum pişman değilim demek bir cesarettir o zaman o cesaretle başına geleni çekmeli diyesi geliyor insanın.
ama ne yazık ki çok deneyimsiz ve genç.eğri doğru karışmış.
demin yorumdada yazdım...

kusura bakmayında size katılmıyorum..
seviyorum kaçalım..
seviyorum kulu kulu kölesi olayım..
seviyorum bir dediği iki yapayım..
seviyorum ondan dayak diyeyim..

sevmek çok güzel bir kelime.. ama bu gibi şeylere alet edilmemesi lazım.. bir insanı kalben seversin.. ama mantıgın ve kalbinle evlenirsin..
seninkide körü körüne bağlanıp evlenmek olmuş..

yaşın eminim çok küçüktür.. aklı başında bir insan kendine bu hayatı laik görmez
olan olmuş.. bundn sonra mutlu olmaya huzurlu olmaya bakın..
kendinizi yiyip bitirmeyin.. kafanıza çıkmasınlar.. iş bulun.. azda olsa geliriniz olsun..
onlara muhtaçmış gibi bir durum yaratmayın
katılıyorum.tek sevmek yetmez.keşke yetseydi.
var mı yeryüzünde sadece severek bütün sorunlarını halleden.
bak seviyor ama eşinin ilgisizliğinden şikayetçi daha şimdiden.
hayat bir masal değil.hayat bazen acımasız.insanlar da öyle herbirimizin iyi yönleri olduğu kadar çirkin katlanılmaz yönleri de var.
sadece seviyorum diyerek kabullendiği hayat pek parlak değil.
bilmiyorum belki halledebilir.bir iş bulsa,kendilerine bir ev açsalar ve ailesi ile barışsa o zaman hayata başka türlü sarılır.
Ailesine kotu diyemem eşimin. Esimde oyle iyi bi insan. elbette anlamadığım noktalar oluyor kv.le ama insan annesiyle bile yeri geliyor anlaşamıyor. Evliliğimden de asla Vazgeçmem diye düşünüyorum allah pişman etmesin. Ama dediğim gibi içimi daraltan bazı şeyler var iste 21 yaşındayım ama 40 hissediyorum inanın..

yukarda da yazdım az çok.
daraltan sebepleri kendine bir itiraf et önce.
nelerden rahatsızsın bir açıkyüreklilikle ortaya koy.
o evde bir birey değilsin gibi hissediyorsun muhtemelen.evden çıkamıyor,en ufak bir ihtiyacını halledemiyor,cebinde parası yok vs. vs.
önce bunları halletmenin yolunu bulmalısın.

cesaretinize hayran kaldım.
4aylık tanıdıgınız adama kacarak... valla bravo:46::46:
ama keşke kendi eviniz olsaydı..kendi evinin hanımı olsaydın keşke...

Back