benimde başımı sokacak bir evim olsun

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.039
3.972
773
50
Ankara
merhabalar arkadaşlar ben burada çok akıllı mantıklı yorumlar okuyorum çoğunlukla...ve bundan cesaret alarak yazmak istedim.biz eşimle 11 yıllık evliyiz geçici olarak kaynımın evinde kira vermeden oturuyoruz şu anda .ama bundan önce hep kiradaydık.ben aza kanaat eden bir insanım.ama geçimimizi ancak yaptığımız için şimdiye kadar herhangi bir yatırımımız olmadı.bu evde kaç yıl otururuz bilmiyorum. ama eşim bu evi abime babam aldı bizimde hakkımız var diyor.ve ilerde satarız elimizde paramız olur nasılsa atık kira vermiyoruz diyerek bir araba alalım diyor.ama iyi bir araba alalım satınca zarar etmeyelim diyor.bende arabanın yatırım olmıycağını daha çok masraf olacağını ayrıca alışınca satmanın zor olacağını düşünüyorum.ve diyorumki oturabileciğimiz gibi olmasada kredi çekip ev alalım kiraya veririz bir kısmınıkirası karşılar bir kısmınıda biz denkleriz aylık ödemeleri bu şekilde yaparız diyorum .fakat eşim hiç peşinat olmadığı için yanaşmıyor.düğünümde takılan altınlarımın hepsini kayınvaldemler aldı ve bir soğuk su içtik üstüne şimdi iste diyorum isteyemem otur işte açmısın açıktamısın diyor bu korkaklığı bu pasifliği beni öldürcek.ona kalırsa ben bu konuyu takıntı haline getirmişim gelecekten hiç kaygı duymuyor .hiç bir şeye ikna olmuyor.

burda arkadaşların yaptığı çok güzel bir konu var ayda bir çeyrek biriktirelim diye.. bunu şu sebepten söyledim
eşinizde sizde yatırım yapmak istiyorsunuz bu aşikar
ama eğer bankadan kredi vs çekerseniz 3 e alıp 5 e ödersiniz satmaya kalksanız 3 e satarsınız arada banka faizi zarınız olur..
önce her ay kenara para koyup altın alın biraz birikim yapın
eşinizde çok doğru demiş hiç birikim olmadan çok zor oluyor
banka kredileri kaç yıl bitmiyor..
biraz kenara para koyun biraz ev ekonomisi yapın birikimden sonrada bir karar alın ev mi araba mı diye
araba aldığınız zaman onun masrafıda olacak kaza olacak veya onun kaskosuydu bakımıydı servisiydi derken bir sürü masrafı çıkacak size
amacınz ayağınız yerden mi kesilsin kafanızı sokacak bi çatınız mı olsun ona karar vermelisiniz bence :)

senin düşünce güzel canım ..araba sadece masraf emin ol..hadi kaskosu,benzini,bakımı derken sadece masraf açacak başınıza..
inş.eşini ikna edersin canım gerçi erkekler taktımı kolay kolay vazgeçmezler..bunu tartışmanız bile sorun çıkarır aranızda..yıllar öncee yaptığım tek şey arabamı istiyor alsın görsün sonucunada kendi katlanır..çünki erkekler bizim gibi ince düşünmüyorlar..

dediğim gibi lükste gözüm yok ama başımı sokacak bir evim yokken arabaya sıkışarak ödeme yapmaya çalışmak pek mantıklı gelmiyor

ama arkadaş 11 yıllık evliymiş :) yani denesin görsün nasılsa akıllanır tadında bir şey olmaz bence onlarin daha sağlam basması gerekiyor çocukları büyüyecek sonuçta bu evden de ilerdxe abisi çık diyebilecek demse bile diğer ev kira sağlar yine araba isterseler rahatlıkla alırlar :)

eşimin asıl derdi sıkıntı çekmeden standardı düşürmeden yatırım yapmak ama sıkıntısız hiçbişey olmuyoki

dediğim gibi lükste gözüm yok ama başımı sokacak bir evim yokken arabaya sıkışarak ödeme yapmaya çalışmak pek mantıklı gelmiyor

önce ev arkadaşım kesinlikle araba durduğu yerde para yer....araba ile yatırım olmaz...biz de çok düşündük eşimle ve önce evimizi alıp sonra araba almaya karar verdik....erkeklerin araba tutkusunu frenlemeli..araba ve evi kıyaslayın oturup konuşun tekrar öyle karar verin bence...

ama arkadaş 11 yıllık evliymiş :) yani denesin görsün nasılsa akıllanır tadında bir şey olmaz bence onlarin daha sağlam basması gerekiyor çocukları büyüyecek sonuçta bu evden de ilerdxe abisi çık diyebilecek demse bile diğer ev kira sağlar yine araba isterseler rahatlıkla alırlar :)

evet yaa şimdi ilkokulda ama bunun dersanesi var nebiliyim kıyafeti harçlığı ona göre olacak bugüne kadar hiç biriktiremedik şimdi araba olunca gezmak istiycez ne biliyim off kafam öyle karışıkki

eşimin asıl derdi sıkıntı çekmeden standardı düşürmeden yatırım yapmak ama sıkıntısız hiçbişey olmuyoki

ozaman dediğim gibi kenara pra koyun her ay bi çeyrek alın kenara atın
biraz birikim yapın birikim olunca düşünmesi daha kolay olur
zaten birikiminiz 5-10 bini bulursa eşinizde arabadan vazgeçip eve yatırım yapmak isteyecektir..

aslında :) size topik linki vereceğim

http://www.kadinlarkulubu.com/ekono...di-hanimlar-ayda-1-ceyrek-aliyoruz-nasil.html

bu konuy katılın lütfen sizde hem ev hanımısınız hem birikim yatırım düşünüyorsunuz
bakın damlaya damlaya naısl göl olur ve o olan gölden eşinizin haberi bile olmaz belki kenarda kendiliğinden olur

erkekler mantıklı düşünmez sen bu işleri kocana bırakma, şöyle düşün ilk evlendiğinizde ev alsaydınız şimdiye borcu biterdi. bana ev olmadan araba almak çok mantıksız geliyor, eşimde istedi ama onun yerine ev aldırdım. şimdi iyiki seni dinledim diyor. arabanın heryeri masraf, hiç binmesen bile masraf. bende aza kanaat getirirm ama ilerde ne olaağı belli olmaz, çocuk üniversiteye gidecek biz hala kiradamı oturacağız. ee birikim bu zorluk çekmeden olmaz . tabi bence...

şimdi ev almak çok zor değil etrafımdaki herkes kredi ile ev sahibi olmuş...hatta 2. yi alanlar bile var maddi durumları öyle aman aman da değil...

aslında şu an yapılmakta olan 6 kardeş ortak bir ev var ordan bir miktar düşecek onu bekliyor ama ne ev almaya yeter ne de beklemeye değer zaman geçiyor yaş 35 oldu kendinden başka kimseye güvenme babanın orayı sağlığında paylaştıracağını ne biliyosun diyorum bu seferde sen ne kadar negatif bir insansındiyor

aslında şu an yapılmakta olan 6 kardeş ortak bir ev var ordan bir miktar düşecek onu bekliyor ama ne ev almaya yeter ne de beklemeye değer zaman geçiyor yaş 35 oldu kendinden başka kimseye güvenme babanın orayı sağlığında paylaştıracağını ne biliyosun diyorum bu seferde sen ne kadar negatif bir insansındiyor

bunun negatiflikle ilgisi yokki herkoyun kendi bacağından asılır anne baba bile olsa onlara güvenerek iş yapmak pek doğru değil....onların desteği olmayacakmış gibi yaşamalı olursa da başım gözüm üstüne deyip rahatlamalı :)))

bizde 20 yıllık evliyiz son 10 yıldır ablamın evinde az miktarda kira vererek oturuyoruz .bende hep kendi evim olsun istedim bu yüzden çok kavgalarımız oldu.eşim ben krediyle ev almam dedi bu arada maddi imkanımız çok iyi degil tek maaşla geçiniyoruz.evlendigizden beri eşim maaşı bana getirir bütün evin ihtiyacını ben alırım.baktım olmuyor bizden sonra evlenen herkes ev sahibi oldu biz hala aynı yerde devam ediyoruz tabi bu arada çocuklar büyüdü biri lise biri ilkokul iyice ümidim kesildi eşim özel şirkette çalışıyor .işyerindeki herkes tazminatını alıp yeniden işine devam ediyor son 4 5yıl bizde alalım üstüne kredi çekelim kendi evimiz olsun dedim .her seferinde hayır dedi iki sene önce ablamın yazlık evinin yanında boş bir arsa satılıktı sonra onu alalım en azından birikim yapmış oluruz dedim .tabiki kredi çekerek kendisi denizi çok sever bende hiç sevmem neyse kısmetmiş o arsa alındı okredi borcunu hala ödüyoruz daha 3 senem var ama nasıl zor geçti ilk iki sene anlatamam maddi yönden çok sıkıntı çektik halada çekiyoruz neyse 1 sene önce eşimin babasından biraz para kaldı tabi herkes hazır para harcanır arsaya en azından temel atın dursun dediler eşimde bu arada eve şunu alalım bunu alalım demeye başladı baktım para gidecek eşimi ikna ettim ama şunu söylemeliyim benim amacım arsayı yatırım olarak almak ilerde emekli olunca tazminat alacak arsayıda satıp bir ev almak.hani şu anda sadece birikim yapmak konuya dönersek tabi biz bir mütahitle anlaştık derken nasıl olduysa temel atma ile başlayacak iş birden tek katlı eve dönüştü ertesi gün ise tam yazlık eve ben inanın ne oldugunu anlayamadım bile eşim hemen tazminatını istemiş işyeride kabul etmiş şimdi ev bitmek üzere ben ev ev diye tuttururken ne oldu tamam orası bana her zaman bir ev alır kredi çekmeme gerek kalmaz ama herkes şehirde oturacak evin yok yazlık yaptırıyorsun diyorlar. onlara kendimi anlatamıyorum eşim orayı kesinlikle satmaz çünkü denizi balık tutmayı çok seviyor neye niyet neye kısmet derler ya işte öyle oldu biraz aileme borçlandık artı ne altın ne para hepsi eve gitti belki benim istedigim dogrultuda olmadı ama her şeyde bir hayır vardır. ama seni ev istegin konusunda çok iyi anlıyorum araba her zaman masraftır ama başka bir dogrultuda yönlendirmeye çalış çünkü annen babanda olsa kardeşinde olsa bir gün o evden çıkacaksın erkekler bizim düşündügümüz gibi düşünmüyor onlar çok rahat ben ablamın evi oldugu halde kendimi sıgıntı gibi ne bileyim hep kötü hissettim ama ablamdan allah razı olsun eger az miktarda kira vermeseydim kredi ödeyemez o arsayı alamazdım allah herkes hakkında hayırlısını versin

ne iyi tercüman olmuşsun duygularıma furkanca.. ben ev ev dedikçe bana dünya malına düşkünsün ne kadar mal meraklısısın dendi.oysaki çekmeyen bilmez.. evin hayırlı olsun canım allah huzurla oturtsun. şimdi gidemezsin belki ama yazlık olarak düşünme ilerde ne güzel olur kafa dinlemek için.sevindim adına ..ne güzel işte dikili bir ağacın olmuş bu dünyada

bir sekilde esinin kafasina koy ev isini..hic guvenip baskasina isini sansa birakmasin araya para girince kimse kardes falan tanimiyor..

araba çocuk gibi sürekli masraf yapıyor, değerinden yitiriyor.. emlak çok daha mantıklı..

bu arada hadsizlik gibi algılamayın ama çalışmayı düşündünüz mü?

sizin kazancınız olursa çok faydası olur kredi işine.eşiniz de ikna olur belki..

araba çocuk gibi sürekli masraf yapıyor, değerinden yitiriyor.. emlak çok daha mantıklı..

bu arada hadsizlik gibi algılamayın ama çalışmayı düşündünüz mü?

sizin kazancınız olursa çok faydası olur kredi işine.eşiniz de ikna olur belki..

düşünüyorum hep istedim ama sağlık sorunlarımdan dolayı eşim çok yıpranacağımı düşünüyor bende açıkçası özgüvenimi kaybettim.burada çalışan ayakları yere basan ve kendine güvenen bayanlar bu sözümü yadırgayabilir hatta yargılarlar bile belki.ama iş görüşmelerinden hiçbir geri dönüş olmuyorsa piyasa tabiriyle dış görünüşünüz prezentabl değilse ve iş tecrübenizde yoksa elinizdeki diploma hiçbir işe yaramıyor maalesef. burada emin evim diye bir organizasyon duydum eşimle akşam baktık pek mantıklı gelmedi.

bence "o nasılsa babamın evi satar payımızı alırız" mantığı biraz yanlış. yarına ne olacağı belli olmaz bi de bazen anne babalar bile yeterince adil davranmayabiliyo. aksi olsa bile kendi eviniz de olsa yine o evi satınca pıyınızı alırsınız. araba özellikle büyük şehirlerde ihtiyaç ama size yetecek bi model alıp çok lükse kaçmayıp birikim yapmaya çalışsanız iyi olur. bankalarda altın hesaplarımı ne var, kredi kartınızı her ay 500 vereceğinize her ay istediğiniz kadar gram altın ekleyip o meblayı faturaya yansıtıyo. mesela 2 gram mı dediniz, 500 yerine 600 geliyo fatura, mecburen ödemiş oluyosunuz. tam ayrıntısını bilmiyorum ama kenara para koyamayanlar için mantklı geliyo. bana da bi arkadaşım çocuğu için bu yatırımı yaptığını söylemişti onu bi araştırın derim. kenara belli bi meblayı koyduktan sonra satmalık değil ama oturmalık bi evi banka kredisiyle almak mantıklı. ya da kirada oturduğunuzu farzedip her ay o parayı kenara koyun bence. kısacası size yetecek kadar (ama fazla tamir masrafı çıkarmayacak) bi araba, sonra da ev ;)

bence "o nasılsa babamın evi satar payımızı alırız" mantığı biraz yanlış. yarına ne olacağı belli olmaz bi de bazen anne babalar bile yeterince adil davranmayabiliyo. aksi olsa bile kendi eviniz de olsa yine o evi satınca pıyınızı alırsınız. araba özellikle büyük şehirlerde ihtiyaç ama size yetecek bi model alıp çok lükse kaçmayıp birikim yapmaya çalışsanız iyi olur. bankalarda altın hesaplarımı ne var, kredi kartınızı her ay 500 vereceğinize her ay istediğiniz kadar gram altın ekleyip o meblayı faturaya yansıtıyo. mesela 2 gram mı dediniz, 500 yerine 600 geliyo fatura, mecburen ödemiş oluyosunuz. tam ayrıntısını bilmiyorum ama kenara para koyamayanlar için mantklı geliyo. bana da bi arkadaşım çocuğu için bu yatırımı yaptığını söylemişti onu bi araştırın derim. kenara belli bi meblayı koyduktan sonra satmalık değil ama oturmalık bi evi banka kredisiyle almak mantıklı. ya da kirada oturduğunuzu farzedip her ay o parayı kenara koyun bence. kısacası size yetecek kadar (ama fazla tamir masrafı çıkarmayacak) bi araba, sonra da ev ;)
evet ben kimseden bişey beklemiyorum ona da söylüyorum ama sabit fikirli biraz söylediğiniz öneri mantıklı geldi bunu araştırıcam teşekkürler

Back
X