Benim problemim ne?

hazırlandıgın sınav cookk zor ve gercekten rakipler tam bir inek
bide okadar calışırlar ama sureklı yalan soylerler 5 6 tekrar yapmadan sınava gırmezler ama sordugunda aa daha tam bıtıremedım bıle cevabını alırsın sımdı sana calısmıyorum ya bende dıyo olabılırler ve bu ınsanda onlarda calısmıyo zaten dıye bı rahatlama olusturuyo ve hırslanamıyorsun ben ce kımseyle konusma bu konuda ve onların her dakka calıstıklarını dusun kı zaten boyle yaparlar boylelıkle hırslanmaya bak allah azım versın
 

çok haklısın. neye hazırlandığımı söylememiştim ama tahmin etmişsin sanırım:)
işin kötüsü sen gerçekten çalışamamış olsan da inanmazlar bir de üstüne onları inandırmaya kalkarsın.
aslında onların taktiğini yapmalıyım
evet ya ben de artık inekleyip hiç çalışmadım dicem.
dediğin gibi her dakika çalıştıklarını düşünücem..
 
bugün okulda sınavım vardı. geçtim allahtan. ama dün bile oturup çalışamadım akşam saat 7iydi anca oturabildim derse. gecenin körüne kadar çalıştım yetiştireyim diye. bugün de eve gelince bir uyumuşum ki anca gözümü açtım. şimdi de annemlere yemeğe gidiyoruz.
ufff yarın falan şöyle düzenli çalışmaya başlamam lazım artık kütüphaneye mi gitsem acaba ama orda da tek başıma çok sıkılıyorum
 
perşembe cuma 2şer saat çalışabildim sonunda evde :))
bugün de acayip geç uyandım anca ayıldım gibi bi duş alıp sakince oturmak istiyorum derslerime
bakalım inş yapabilirim...
 
perşembe cuma 2şer saat çalışabildim sonunda evde :))
bugün de acayip geç uyandım anca ayıldım gibi bi duş alıp sakince oturmak istiyorum derslerime
bakalım inş yapabilirim...

Senin problemin değil yalnızca tüm öğrenci toplumunun. SBS'si Ygs'si onu bunu derken ömrümüz çalışmakla geçiyor. Yıpranmalar olmuyor mu? E tabi haliyle oluyor. Bunlar çok normal. Bende yemeğe gitmez oturur ders çalışırdım. Sonuçları iyi oldu ama en azından kendimi annemlerin dışarıdaki yemek teklifinden mahrum bırakmasaymışım diyorum.:) Yani kendini çok sıkmadan günde 2 saat çalış ççok faydasını göreceksin. Hatta molalar alırsan 10 dakikalık sıkılmazsın :)
 


canım çok güzel demişsin ama ne yazık ki günde 2 saat çalıştığım sınav için bana yeterli gelmez
en az 6 saat 2 sene boyunca ara vermeden çalışmam lazım ki unutmadan tekrarlarla yükselebileyim denemelerde fln.
ama hiç yoktan iyidir değil mi yine de? geri kaldım arkadaşlarımdan, ama bi başlangıçtır sonuçta bu hafta 2 saat çalışırım 3-5 gün sonra 3 saate çıkar, 1 hafta sonra 4, 1 ay sonra 6ya varırım inşallah hatta 6 saat bile az ya neyse:)
çünkü daha önceden üni sınavlarım fln dışında evde oturup bu büyük sınavım için çalışamıyordum
kütüphanede çalışabiliyordum orda da çok yoruluyorum sandalye tepesinde, yemek fln dert rahat duramıyor zaten insan, bi sürü insan ses yapıyor, havasız fln.
ben çalıştığım masaya, odamın ısısına, gürültüye vs herşeye çok takarım o yüzden biraz sıkıntı yapıyordu odama alıştırmaya çalışıyorum kendimi:)

bi de benim derdim molalar zaten mola verdim mi geri dönemiyorum çok uzuyor molalar, başlamak da bi sıkıntı o yüzden biraz bilgisayar bağımlılığım da var zaten, yabancı diziler vs kopamıyorum.
 

6 saat miii :) çok çok çok bence. Bunu sakın bir anda yapma, dünyan döner valla söylemedi demee.
 
[melik duyarın konsantrasyon seti var,fotografik hafıza,hızlı okuma,yabancı dilde çalışma yapman gerekiyorsa word memory setleri de var .ben çoğunu aldım.Belki 10 saate yaptığın çalışmayı aslında 6 saate de yapabiliyorsundur.Ben başarı konusunda tekniklerin çok çok önemli olduğuna inanırım.Biri birşeyde başarılı oluyorsa ve bir yöntem sunuyorsa ( ki bunu herkes yapmaz) bunu değerlendirmek lazım diye düşünürüm.Bioritmik largo ve konsantrasyon seti ile başladım.bazı klasik müzik eseleri beyni full konsatrasyon haline getiriyor .insan bunu kendi iradesiyle her an yapamayabiliyor.bana yararlı geldi.90 tl gibi bir para ödedim sanırım.Mesela beynimiz çok hızlı işler arada kalan boşluklarda hayale dalmaya meyledermiş.Mesela hızlı okuma teknikleri bu açıdan çok faydalı oluyormuş.Tabi bu teknikler ilk önce insanı yavaşlatıyor ama alışınca çok çok yüksek hızla koşmanı sağlayabiliyormuş.Ben BİORİTMİK LARGO cdlerini kullanıyorum ve daha konsantre çalıştığımı düşünüyorum.KEŞKE ÜNİVERSİTEDE BİRİLERİ BANA BUNLARDAN BAHSETSEYDİ.AMA BEN SANA SÖYLEDİM.aRTIK BAHANEN YOK
 

haha çok tatlısın canım:)) yalnız normalden uzun çalışan biri değilimdir hatta bi çok insana göre hızlı çalışırım sadece benim çalışmam gereken konu çok fazla şöyle söyleyeyim 11 kitap 500 sayfalık ve 10 bine yakın çıkmış soru ve bunun en az 2 katı kadar çalışma sorusu vs fln işte :)
ama dediğini araştırıcam, nlp ve konsantrasyon tekniklerine çok inanırım teşekkür ederim:))
 
bende de o sorun var şekerim ben de ispanyolca çalışıyorum ama evdeki sorunlar yüzünden nekadar istesem de kitabın kapağını açmak gelmiyo içimden eşimle iyiysem oturup yaldır yaldır çalışıyorum ama en ufak bi sürtüşmede şevkim kaçıyo keşke şu çalışma hevesi denen şey enerji içeceği gibi olsa içsek içsek çalışsak
 
sitesinde okuyucu yorumları falan da var.tıp öğrencilerinden kullanan fayda gören biri vardı galiba.hukuk,tıp,mimarlık gibi insanın sınırlarını çok zorlayan bölümlerde lise deki çalışma sistemi sorunu çözmüyor.çok fazla bilgiyi hafıza da tutabilme ve aynı zamanda bilgileri birbiriyle bağlama,yorumlama yeniden üretme yeteneklerini geliştirmek gerekiyor.aynı zamanda hasta,hukiki sorunu olan yada gözünü para hırsı bürümüş müteahhitlerle uğraşmak içinde insanın yaşama sevincinin bitmemiş olması gerekiyor.benimki bir öneri.Ama hepimiz hayatımızın bir noktasında durup o güne kadar yaptığımız ve işlemeyen sistemleri gözden geçirmeliyiz.Biraz daha yazsam hayatın sırlarını döktürücem daha ne istiyosun.


Not :bunları da bana söyleyen olmamıştı.
 

hehe çok sağol canım :))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…