Ay erisin para harcasin kadin ya hala niye adamin gonlunu rahatlatma çabasi onu anlamadim. Bak boyle boyle sindiriyorlar surat mi asacak ne halt ederse edecek dogru tektir aman yuvam diye diye o yuvada hizmetci ediyorlar kadinlari. Bosver manevi olarakta yipranacak birsey yok daha kiymetli olur boylesi. bugune kadar hayati boyunca calisan parasini veren hicbir kadina madalya takilmadi.Bu sorun çözülür. Hemen göndermiş parayı. Biraz sizi manevi yipratabilir ama ben düzene gireceğini düşünüyorum. Eşiniz şimdi tüm parayı birden harcayacağınızı zannediyor. Birikim çok erimedikce o da anlayacaktır. Zamana ihtiyacınız var.
Aa ciddi mi valla ne hali varsa gorsun herkes eşekligi kabul edene semer vuruldu diye kizmayacaksin semer kendi tercihi olabilir. Kim neye layik goruyorsa kendini oyle yasasin.Üyelik iptali geldiğine göre biz yine boşuna kurulduk burada günlerdir:)
İnşallah göndermiştir ama adamın parayı gönderdiğine ben de pek inanmadım..keşke 20 yıldır BES'e yatırsaymiş daha iyi..Hanımefendinin durumunu merak etmiştim de.. Gerçekten biz safız sanırım. İnandık hemen eşinin parayı yolladığına, hanımefendinin maaşını vermeyeceğine, bu kadar senedir sorgulamayan, bir şey yapmayan kadının kendine gelip eşinin tepkisine rağmen güçlü duracağına.. Başta aslında eşinin hemen birikimdeki hesabın yarısını yolladığına inanmam saçmalıkmış. Bu kadar cimri adam bir tek lafla para yollar mı, yollamak tabiki.
Hanımefendi, sizin burayı okuduğunuza adım kadar eminim. Siz bu kafayla o cimri eşe daha çok para yedirir, hem kendinize hem de çocuklarınıza varlık içinde yokluk çektirirsiniz. Eşiniz birikim yapsın diye devam edin çalışmaya köle gibi. Ne de olsa eşeğe semer vuran çok olur. Kendinize bunu reva görüyorsanız devam edin ama burada da insanların vakitlerini çalmayın. İnsanlar size tüm kalbiyle inanıp yardımcı olmaya, sizin daha güçlü olmanızı sağlamaya çalışıyor sadece. İnsanların hakkına da girmeyin vakitlerinde çalıp.
20 yıl nasıl dayandnz buna?Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
Bence eşinizin durumu pisikolojik..Paranı harcamıyorum diyor ama eşini de hiç anlamaya yanaşmıyor.Eşim neden böyle düşünüyor neden üzülüyor dememiş sadece ona verdiğiniz yetki elinden gitmiş.Ben olsam bu durumda uzmanla görüşür ondan destek alırdım.Belki size de önerileri olacaktır.Eşim bu durumu tamamen kendine haksızlık saydı.Ben sizler için biriktiriyorum.senin 1 kuruşunu bile yemedim.Hepsi kayıtlı diyor.Doğru habersiz hiçbir şekilde harcamazdı.Ama sorun tam da bu zaten..dedim biliyorum sen harcamazsın benim paramı.ama ben o parayla birşey yapamıyorsam o para benim için birikmiş olmuyor.Ben bundan yoruldum
Tabiki çok kızdı bana hırsız muamelesi yaptın dedi. Ve biriken tüm paranın yarısını da benim hesabıma gönderip ben de 1 kuruşunun bile kalmasını istemiyorum dedi.
Şuanda evde 2 yabancı gibiyiz.benimle konuşmuyor.
O kadar üzüldüm ki ,anlatamam sizlere. Ben 20 yıl onun düzenine uydum.Hoşlanmadım ama katlandım.evet boşa harcamadı,ama biz de kullanamadık.Bana göre bu hayat değildi.
Şimdi bakıyorum beni hiç anlamıyor ben ne ona hırsızsın diyorum,ne de hak yedin diyorum.sadece artık bu düzen beni yordu.biriktirmek istemiyorum diyorum.üstelik kendi paramı
Ben olsam sanırım şöyle düşünürdüm.eşim benim için 20 yıl katlanmış,biraz da ben ona katlanayım,onun istediği gibi olsun biraz da,ne kadar daha yaşayacağız sanki;(
Para bizim evin temeliymiş meğer,ortak para gidince aramızda bir bağın olmadığını düşünüyor.ortak hareket edemeyeceğiz bu da ayrılığa gidecek herşey sorun olacak diyor.
Halbuki en son sorun olacak şey para olmalı.
Umarım bunun çok da önemli.birşeu olmadığını biran önce anlar.Ama ben evlendiğimden bu yana ilk defa bu ay paramı ona göndermicem.
Allah herkese huzur mutluluk versin.Destek olan herkese çok teşekkür ederim
Üyelik iptali geldiğine göre demek ki yine itidalli yorum yapmışım:))) 20 senelik sendromu birden değiştiremezsiniz. Dediğiniz doğru olabilir pratikte ama uygulama kısmında kolay değil. Çünkü karşı tarafın ne tepkiler verdiğini hiçbir zaman bilemeyiz.Ay erisin para harcasin kadin ya hala niye adamin gonlunu rahatlatma çabasi onu anlamadim. Bak boyle boyle sindiriyorlar surat mi asacak ne halt ederse edecek dogru tektir aman yuvam diye diye o yuvada hizmetci ediyorlar kadinlari. Bosver manevi olarakta yipranacak birsey yok daha kiymetli olur boylesi. bugune kadar hayati boyunca calisan parasini veren hicbir kadina madalya takilmadi.
Biriktirdiği paraları napıyor? Göndermeyin paranızı bir daha. Evin ihtiyaçlarını da o alsın. Siz ne ihtiyacınız varsa gidio alabilecek güçtesiniz. Para vermeyince size kötü davranıyorsa sizi paranız için yanında tutuyor demektirMerhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?