Okuyunca sert geldi ama benzer mizaca sahip olduğum için az çok sizi anladım. Her laf sokmaya karşılık vermek zorunda değilsiniz. İtici olabilir hele ki sinirli bir şekilde dile getirirseniz. Umursamamayı öğrenin. Hak edenlere de yumuşak üslupla 90a çakın. Bazıları maalesef ondan anlıyor.
Laf sokmak yerine umursamadığınızı göstermeniz veya dile getirmeniz daha iyi kapak oluyor. Okuldan bir arkadaşım aklınca beni küçük düşürecekti, biriyle beni fiziki olarak kıyasladı. Birkaç kere tekrarladı sırıtarak. Umursamadığımı belirtince moron gibi kalakaldı. Sanırım karşılık vermemi bekliyordu da beklentisi karşılanmadı.
Saygı sınırını fazlasıyla aşanlarla konuşmam, görmezden gelirim. Bunu yaptığım kişi sayısı da azdır. Şu anda düşününce 5 kişi aklıma geldi. Sık yaptığım bir durum değil. Yoğun/sık bir şekilde hakaret edenlere ve densizlere yaptım.
Eşyalarımı paylaşmaktan kaçınırım çünkü özen gösterilmez, sağlam gelmez. Mesela kıyafet isteyen olursa veririm ama hırpalanacağını bildiğimi vermem. Kuzenime alıp da hiç kullanmadığım topuklu ayakkabımı verdim, ufak hasarlı geldi. 10 yıl kadar önce olsa kıyameti koparırdım ama o gün dile bile getirmedim.
İnsanlarla hemen kaynaşmam. Bazen dengim bulmam bazen de tanımak için uzaktan gözlemlerim. Birebir ilişkilerde iyiyimdir, kalabalıkta gözlemlemeyi tercih ederim. Hemen kaynaştığım durumlar da oldu. Onlarda da insanlar sıcakkanlıydı.
Öfke sorununuz varsa onun üstüne yürüyün. Mizacınız gereği keskin sınırlarınız vardır, onu yumuşatabilirsiniz. Mizaç testleri yapıp önerileri takip edebilirsiniz. Bana genelde sosyal ol, duyguları tanı gibi öneriler verip duruyor
Karmaşık oldu.