Benim gibi yaş takıntısı olan var mı?

Bende takıntı haline gelmedi ama sanrıım bende sıcak bakmazdım bu olaya. Aslında önemli olan kafaların uyuşması tabi ama ben ilişki yaşayacağım bir erkeğin olgun olmasını isterim hatta benden daha olgun olmalı. Benim düşünemediğimi düşünecek kadar olgun ve zeki. İstisnalar olsada yaşla olgunluk paralel gelişen şeyler. Ki erkeklerin daha geç olgunlaştığıda çoğu kişi tarafından kabul edilmiş bir gerçek.Yani sırf bu nedenle daha büyük olmalı bir erkek HoppaBu benim fikrim tabi.

Şimdi kafa yapısı olarak anlaştığın, tipi hoşuna giden, mutlu olacağına inandığın biri ise sırf küçük diye istememek de nasıl bi mantık var anlamış değilim. Bi de demiyolar mı mantığımla düşününce olmaz diye

Ben de kendimden küçükle yapamam eşimle aynı yaştayız ama kadınların erkeklerden daha önce olgunlaştığını ve o yüzden de erkekten küçük olması gerektiğini düşünüyorum nedense :KK51:
Tabii uygulamaya dökemedim bu durumu:KK53:
aynen senin durumunu yasıyorum, hatta 1 ay buyugum:KK17::KK53:

Ben de erkeğin küçük olmasını asla istemem ama çoğu ilişkimde hep bir yaş küçüklerle oldu. tabi çok taktığım için kısa süreli ve sağlıksız ilişkilerdi. en ufak olumsuzlukta yaşının da zaten küçük olduğunu aklıma getirip kızgınlığıma kızgınşık katardım. hatta biri benden üç gün önce doğdu diye üzüldüğümü bile olmuştu :)

2 3 yaş fark için bu düşüncelerimiz kesinlikle mantıksız aslında. sonuçta aynı jenerasyondanız ve kendini geliştirmiş biri bizden daha olgun da olabilir. gel gelelim ki hala hoşlandığım kişilerin huyundan suyundan önce nüfus cüzdanının doğum tarihi hanesini merak ederim. belki küçüktür diye hemen samimiyet kurmam. hastayım ben :)

bilmiyorum ne kadar büyük bir dert. ama ben oldum olası bunu kendime sorun yapıyorum.
karşıma çıkan insanların yaşına takılıyorum. eğer beğendiysem karşımdaki insanı benden çok büyük olmalarını sorun yapmıyorum. ancak diyelimki görüştüğüm insanın herşeyini beğendim. tam bana göre hatta görüşmeye devam etmek istiyorum. sonu evlilik bile olabilir. ama benden küçükse eğer hep olumsuz cevap veriyorum. bir de ben yaşımdan küçük gösteriyorum. ve hep taliplerimde benden en az 3 yaş küçük oluyor genelde. sizin bu konuya bakış açınız nedir. beğendiğiniz insanın yaşı küçükse sırf bu nedenle vazgeçermiydiniz?
Esım bnden 2 yas kucuk erkekte sorun olmuyorsa bayanda nıye olsun. 3-5 yas ilişkide sorun yaratmaz dıye ınanıyorum. Sevdıgım deger verdıgım bırınden bu sebepten vazgecmenın anlmı olmaz bu bır kompleks takıntı olmuş bence.

Benim Kocam benden 3 yaş küçük çok da mutluyum. İyi ki onu almışım. Bence bu yaşla değil kisilikle ilgili.allah doğru insanı karşınıza çıkarsın. Bir de nacizane fikrim es adayına bakarken vicdanlı merhametli mi diye de bakın.

gece gece aylar önceki konum hortlamış :)
evet öyle biri vardı ama olmadı. zaten buraya da yazmışım yaşından dolayı olumsuz davranıyordum. benden 1 yaş küçükler bile takılmama neden oluyor nedense.
aslında bunun doğru olmadığını ve kadınların kendin büyük erkeklerle birlikte olması gerektiği erkeklerinse kendin bir yaş bile büyük kadına abla gözüyle bakması olayını hiç sevmiyorum hatta kınıyorum.
erkek egemen toplum olmamıza neden olan durumlardan biri de budur. bi de bunu dindar kesim daha çok yapıyor ki, sol elle yediğin zaman peygamberimiz s.a.v in sünnetine uymuyoruz diye lanetlemeye kalkan adamlar peygamberimiz evlilik konusundaki en büyük sünneti olan kendinden 10 yaştan fazla büyük dul kadınla evlenmesini hiç görmezler. neyse yazdıkça sinirleniyorum. Allah ıslah etsin.

Bende kendimden küçük biriyle evlenmezdim sanırım. .
Takıntılı olmak mı bilmem ama erkek ağır başlı ,akıllı olmalı ..
Tabii nasip kısmet bu işler. .

Kendimden 10 yaş büyük birini max abi olarak görürüm.

Ben yaşıtlarımı seviyorum. Yaşça büyük erkeklere ayıp bayma nedenlerinden birisi de maddi güvence hiç bana göre değil.

Ben dert etmem böyle seyleri, kendimden en fazla 3 yas kücük birisi ile birlikte olabilirdim, ondan fazlasi çocuksu gelebilir. Eski sevgililerimden birisi benden tam 2,5 yas küçüktü mesela. Eger kafalar uyusuyorsa yasin hiç bir önemi yok bence.

X