Benim derdime bir bakın... TRAJİKOMİK

• Konu Sahibi Konu Sahibi handeyavas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
. lütfen bir en başı bir en sonu okuyup yorum yapmayın. yada zamanınız yoksa satır aralarını okumaya hiç cevap yazmayın daha makbul olur en azından anlamadan insanları kırmamış olursunuz. .

o zaman siz devam edin her mesaja cevap yazmaya. benim için sorun yok. benim yazdıkalrımı sadece siz değil başkalarıda okuyor ve anlayan anlıyor.

bakın handeyavas;
bu iki mesaj da sizin.
benim sizin her mesajınızın altına cevap yazmak gibi bir durumum yok.
ama siz ilk başta bir başını bir sonunu okuyup yorum yapıyorsun deyince yazdığım mesajlardan bahsettim ama siz bunu da her mesaja cevap yazmak olarak yorumladınız..
buyrun yorumlayın kolay gelsin..

yazılanların başkalarının da okuduğunu hatırlatmanıza lüzum yok zira gizli bi şey yazmıyorum. buyursun herkes okusun.
ama sizin yazılarınızı okuyanlar arasında ben anlamayan sınıfındanım demek ki; sevindim buna...

ben anlayan ya da anlamayan yerine katılan ya da katılmayan olarak yorumluyorum buna; daha hoş duruyor..

size eşinizle ve evlenmediğiniz onun ailesiyle mutluluklar dilerim..
inşallah istediğiniz gibi yürür herşey..
mutluluklar..

ne cok genelleme yapmıssın öyle ...

cogu dedıgıne katılmıyorum kaynana olmasından kaynaklanmıyor bence ınsanın ıcınde olcak kötuluk

tabi ki insan istemeden gaz çıkarabilir, geğirebilir. biz 5.5 yıllık evliyiz. butür durumlarda eşimde ben de pardon özür dilerim der. (çok ses çıktıysa ) bu saygıdır bence. burada kayınpederi böyle birşeyi istemeyerek yaptıysa özür dileyebilir. sonuçta gelini var yanında. bu saygısızlık. ha bunu yapmak istiyorsa tuvalete gider ne yapacaksa kapısını kapatır yapar. belki hande (cümleyi anlamadım ama ) o tarz konuşmak yerine farklı davranabilirdi.

tabiki burada her kayınvalde aynı değil ama çoğu böyle. benim teyzeminde gelini var. anne diye deli divane olur. teyzemin kızları ablasıdır onun. kendi evi gibi iş yapar. ama teyzem otorite kurup hep onun dediği olsun ister herşeye karışır. kız yinede sesini çıkarmaz.ben ve annem bu konuda teyzeme kızarız.

benim kafam bu kadar planlı programlı hareket etmeye çalışmaz...
yorar beni bu tarz düşünceler...
hayatta tek derdi eşinin ailesi olan insanlarda varmış demek...
bu kalın duvarları daha en başından örersek karşımızdaki kadın nasıl bize anne olabilir o da ayrı...
-

bu ne evlilik degil dallas dizisi
vay anasını

Çok merak ediyorum hande sen nasıl bir kayınvaldie olucaksın ve nasıl bir gelinin yada damadın olucakk....

beni tanıdığı ve bildiği halde oğluyla çıkmaya başlayınca bana bir sürü iftiralar atıp beni karalayan bir insana nasıl anne der ve duvar örmem?

Yıllardır sevdiğimle evlenebilmeyi bekliyorum... Ve birçok genç kız daha... Ama inanım Bir Derdim Var başlığında okuduğum her konu beni çok korkutuyor.... Anlamıyorum, bütün kayınvalideler, kayınpederler, görümceler kötü... ıyi de bu kısır döngü değil mi? Benim annemde kayınvalide, benim babamda kayınpeder, ben baldız ya da görümce olacağım... O zaman herkes mi kötü? ınsan karşısındakini kendisi gibi düşünmeli ve ona göre hareket etmeli bence... Hepsi bu!

ınsan faktörüne bağlı birşey nasıl genellenir ki?

Taviz vermekle iyi niyetli olmak arasındaki çizginin taviz tarafına geçilmediği sürece iki tarafında mutsuz olacağını düşünmüyorum.

Olsa bile herşey insanlar için,konuşulur,anlaşılır.Anlaşılmazsa da mesafeli durulur.

Bu kadar önyargı ve hınçla zaten insanın uzatılan eli de gözü görmez,gösterilen iyi niyeti de.

Siz iyi bir kayınvalide olursunuz umarım.

yazdıklarının hiçç birine katılmıyorum başka bişey yazmıcam tartışma konusu oluyo

ben gelin kaynana vesaire için değil de daha genel bir genelleme yapayım
ben genel olarak insanların çoğunun mesafe ile soğukluğu, samimiyet ile laubaliliği, saygı ile kendini ezdirmeyi karıştırdığını düşünüyorum asıl sorunda burdan çıkıyor gibi geliyor bana bir de empati eksikliği yaşıyoruz çoğunlukla kimse biri bana bunu dese ben ne derim demiyor sanki

misal kayınvalidem benle dertleşip görümcemin kayınvalidesini anlatırdı kızıma emri vaki yapıyor evlenirken eşyasına karıştı hep kendinin dediği olsun istiyor şeklinde evlendikten sonra aynısını kendisi bana yaptı artı eşyama karışmaya da kalktı ama ben karıştırmadım
ben de başta eşimin ailesine mesafe koymadan yaklaşmaya çalıştım baktım olmuyor iyi niyetle veya kötü niyetle (görümcem iyi niyetli değildi ama kayınvalidem iyiniyetle yapmış da olabilir) hafiften tepeme çıkmaya kalktılar ben de mesafe koydum araya ters gelen bişi söyleyip istemediğim bişinin olmasını talep ettiklerinde de cevabımı hep verdim ama asla hakaret etmedim, sesimi yükseltmedim en çok söylediğim laf bu bana göre değil ben bunu yapmam oldu
arkadaşa bir konuda çok katılıyorum asla ve asla evlenen kadar dedikleri olsun sonra ben hallederim demeyin saklamayın kendinizi neyseniz o olun bilsinler ki evlendikten sonra noldu buna demesinler ayrıca evlenirken eşyanızdan gelinliğinizden düğününüze istemediğiniz şeyler olmasın içinizde bişi kalmasın

sayğıyı yitirmeden bazı konularda tavrı koymak ğerek ama bütün iş erkekde bitiyor eğer kocanız adil davranır esini ve ailesini idare edebilirse hic bir sorun olmaz ama bunu yapamaz ve eline yüzüne bulaştırırsa hersey karışır
ve ne derlerse desinle esinin ailesini sevmeyen kadının en cok kocası sucludur ya karısını arkasında durmamıstır yada ailesinin her dedigini yapıp eşini ezmistir ve karısının kin ve nefret duygularını böyle uyarmıstır

belki gereginden fazla genelleme gibi gelebilir ilk okuyusta kulaga ancak bu tur tavsiyeler zaten genelleme yapilarak verilir. mesela annelerimiz asla "soyle yaparsan boyle olaBILIR" demezler hep OLUR derler. sanki ayetmis gibi. bu genellemenin sebebi isin ciddiyetini gostermek sadece bir ihtimalden kurtarmaktir olayi. bu acidan cok da elestirecek bir taraf bulamadim ben yazida. bir de herkesin durumuna gore tek tek tavsiyeyi zaten ayrica topik acanlara soyluyoruz. hepsini ayni anda olmasa da ayri ayri neredeyse her maddeyi soyledik bircok arkadasimiza. sonra tek tek bu deneyimlerden tume vardik ve uc asagi bes yukari ayni seyleri soyledik. arkadas da hem kendi hem de cevresindekilerin deneyimleriyden genel kanilara varmis. size uyan noktalari alip uymayanlari yoksayabilirsiniz. bence bu konudan ders cikartacak cok insan var bu forumda. cogu nokta benim suanki yasantima uygun ya da uygulanabilir olmasa da hayatin ne gosterecegi belli olmaz. o yuzden kulagima kupe olacak. cok kisisel de olsa genel de olsa ortada bir tavsiye var. dinleyip aklimiz bir kosesinde bulundurmak lazim. bunlar kulaga artniyetli, gerilla taktikleri gibi de gelse bazi insanlar varki bunlari hakedior. zaten oyle olmasa bu kadar topik acilmazdi burda. uzuluyorum gercekten. keske ilsikiler cirkinlesmese cirkeflesmese. insanlar illa birbirine dis gecirme yarisina girmese. ama oluyor iste. Allah yardimcimiz olsun

vallahi iki gorumcem var cok severim hic bir hatalarini yanlislarini gormedim karsilikli severiz sayariz birbirimizi ,eltim yok olamazda esim tek erkek evlat kaynanam dersen tabiki arada karsilikli auzlasilamayan noktalar oluyor annemizle bile oluyor bu cok normal ama hic beni ezicek beni cigneyecek noktaya gelmez gelmedi de ebuna ne ben ne esim izin verir bence sorunun kaynagi konusamamaktan icin icin kurulmaktan geciyor sahsen bir konuda kirildim mi bunu kayinvalideme soylerim sicagi sicagina konusur olcer tartariz sonucta insaniz herkez hata yapabilir

ne çok kayınvalide görümce sever varmış. sevin ya size sevmeyin diyen yok. ben de bekarken derdim çevremdekilere (( karşılıklı saygı anlayış olduktan sonra geçinemeyecek ne var ama kimsede birbirbirini sevmek zorunda değil önemli olan saygı )) derdim. ama işin içine girince olaylar öyle uzaktan konuşulduğu gibi olmuyormuş.
tabiki istisnalar kaideyi bozmaz ama zaten bende bu başlığı sohbete değil derdim var a açtım.

hepinizin düşüncesine saygı duyuyorum ama derdim var dakileri okuyup bunları yazmamak elimde değildi. evet bir ailede benim sıraladığım tüm o güzel şartları taşıyanlar olmayabilir

ben bu maddeleri çevremde gördüklerimden yola çıkarak yazdım. ee birkaçıda tam eşimin ailesine göre keşke daha önce de birileri beni uyarsaydı bende hazırlıksız yakalanmazdım.

bir genç kızın hayalleri vardır ve kimsenin oğlum elden gidiyoooor diyerek yeni evlenmiş bir geline de eziyet etme hakkıyoktur.

Allahıma şükürler olsunki ben eşimden yana şanlıyım yoksa şimdiye kadar çoktan ayrılmıştık. her ailede sorun vardır ama bunlar başkaymış. keşke annemin dediği gibi DİBİ GÖRÜNMEYEN KAPTAN SUİÇİLMEZ önce ailesini bir tanıyalım dediğinde tamam deseydim. ama benim eşimle evlenmeden önce 6-7 gibi sıradan bir arkadaşlığım oldu son 1 yılı flört oldu. ama iyikide ailesini bir tanıyalım sonra karar vereyim dememişim yoksa şuanda böyle bir eşe sahip olamazdım. ailesiyle taban tabana zıt özellikler taşıyorlar.

bu yaz eşimin teyzesinin eşime (( oğlum sakın ilerde batıya dönünce buralara yerleşmeyin bunlar sizi darmadağın ederler çocuğunuz var demezler çok tehlikeliler çok)) demesini de hiç abes karşılamadım çünkü söyledikleri hiçte umursanmayacak birşey değil.

herneyse arkadaşlar verilen tepkilere bakıyorumda demekki gelin sever çok aile varmış. öylede olsun zaten. kimsenin mutluluğunda gözümüz yok.

ama yinede şunu söylerim çok dikkat edilecek bir konu. ben evlendiğim ilk gün şoka uğramıştım bu ne ya noluyoruz savaş mı çıktı diye. evet resmen savaşa girmişim tek başına hedef ben ve takılan takılar.

ama şunu öğrendim böyle bir ailenin yanında kendimi ezdirmem eşimin beni savunmasını bile beklemem. Allaha çok şükür benimde elim ağzım var böyle insanlara karşı.

bazı arkadaşlar karşılıklı saygıdan bahsetmiş. bende şunu öğrendim saygıyı hak edene vereceksin sevginide. yoksa bu iki sözcüğü sadece kendiniz söyler kendiniz dinlersiniz.

iyi geceler arkadaşlar.

Allah tüm genç kızları iyi insanlarla karşılaştırsın. yoksa sonuç burada derdim var adlı başlığa yazı yazanlar gibi oluyor.

görünen köy de klavuz istemez yüzyıllardır süregeln bir gelin kaynana kavgası gelin görüce çekişmesi vardır. ve her nedense saygı ve sevgide yeni gelinden beklenir. halbuki tam tersi bizim dinimizde hiç tanımadığı bir aileye gelin giden bir geç kıza ilk sevgi ve saygıyı vermesi gerekn erkek tarafıdır.

burada bana tepki veren arkadaşlara zaten KAYNANA KAYNAR KAZANA sözünü söyleyende bendim. hadi ben kaçtım. siz sağlıcakla kalın

yanlis anlama sakin elbette istisnalar kaideyi bozmaz ben gorumcelerimden memnunum ama kizkardesim cok cekti mesela halada sorunlu ayrica kayinvalide sorununu yasamayan azdir onlarda cok sansli basta bende yasadim yasamadim dememek olmaz ama zamanla bende kurallarimi sinirlarimi karsi tarafa gosterdim kimsenin ozeline karismadim ki ozelime mudahalede hatirlatayim diye Allah gercekten bu sorunlari yasayan herkeze yardim etsin bir universitede arastirma sonucunda kayinvalide gelin sorununun temeline sunu yazmislar AYNI ERKEGI SEVEN IKI KADININ MUCADELESI cok dogru saptama degil mi? asil sorum gorumce kvalide kpeder sorununda ote boyle sorunlarda esin tutumu taraflari dengelemesi cok aileci anneci babaci olmak yada es icin tum aileyi silmek ikiside hos degil dedigim gibi bu sorun dunya kuruldugundan beri varolmus olucakta

handeyavas okkadar guzel ifade etmissinizki herseyi
ben iste o aptallardandim sevgi saygi diye diye dibe vurdum seni tanimak hayat dersi almak isterim
ah bu yazdiklarini evlenmeden once okusaydimda bukadar aci dekmeseydim

bu arada baya sorunlar olmus burda ben bastaki yazinizi okudum sadece ve ona gore yorum yaptim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…