ne çok kayınvalide görümce sever varmış. sevin ya size sevmeyin diyen yok. ben de bekarken derdim çevremdekilere (( karşılıklı saygı anlayış olduktan sonra geçinemeyecek ne var ama kimsede birbirbirini sevmek zorunda değil önemli olan saygı )) derdim. ama işin içine girince olaylar öyle uzaktan konuşulduğu gibi olmuyormuş.
tabiki istisnalar kaideyi bozmaz ama zaten bende bu başlığı sohbete değil derdim var a açtım.
hepinizin düşüncesine saygı duyuyorum ama derdim var dakileri okuyup bunları yazmamak elimde değildi. evet bir ailede benim sıraladığım tüm o güzel şartları taşıyanlar olmayabilir
ben bu maddeleri çevremde gördüklerimden yola çıkarak yazdım. ee birkaçıda tam eşimin ailesine göre keşke daha önce de birileri beni uyarsaydı bende hazırlıksız yakalanmazdım.
bir genç kızın hayalleri vardır ve kimsenin oğlum elden gidiyoooor diyerek yeni evlenmiş bir geline de eziyet etme hakkıyoktur.
Allahıma şükürler olsunki ben eşimden yana şanlıyım yoksa şimdiye kadar çoktan ayrılmıştık. her ailede sorun vardır ama bunlar başkaymış. keşke annemin dediği gibi DİBİ GÖRÜNMEYEN KAPTAN SUİÇİLMEZ önce ailesini bir tanıyalım dediğinde tamam deseydim. ama benim eşimle evlenmeden önce 6-7 gibi sıradan bir arkadaşlığım oldu son 1 yılı flört oldu. ama iyikide ailesini bir tanıyalım sonra karar vereyim dememişim yoksa şuanda böyle bir eşe sahip olamazdım. ailesiyle taban tabana zıt özellikler taşıyorlar.
bu yaz eşimin teyzesinin eşime (( oğlum sakın ilerde batıya dönünce buralara yerleşmeyin bunlar sizi darmadağın ederler çocuğunuz var demezler çok tehlikeliler çok)) demesini de hiç abes karşılamadım çünkü söyledikleri hiçte umursanmayacak birşey değil.
herneyse arkadaşlar verilen tepkilere bakıyorumda demekki gelin sever çok aile varmış. öylede olsun zaten. kimsenin mutluluğunda gözümüz yok.
ama yinede şunu söylerim çok dikkat edilecek bir konu. ben evlendiğim ilk gün şoka uğramıştım bu ne ya noluyoruz savaş mı çıktı diye. evet resmen savaşa girmişim tek başına hedef ben ve takılan takılar.
ama şunu öğrendim böyle bir ailenin yanında kendimi ezdirmem eşimin beni savunmasını bile beklemem. Allaha çok şükür benimde elim ağzım var böyle insanlara karşı.
bazı arkadaşlar karşılıklı saygıdan bahsetmiş. bende şunu öğrendim saygıyı hak edene vereceksin sevginide. yoksa bu iki sözcüğü sadece kendiniz söyler kendiniz dinlersiniz.
iyi geceler arkadaşlar.
Allah tüm genç kızları iyi insanlarla karşılaştırsın. yoksa sonuç burada derdim var adlı başlığa yazı yazanlar gibi oluyor.
görünen köy de klavuz istemez yüzyıllardır süregeln bir gelin kaynana kavgası gelin görüce çekişmesi vardır. ve her nedense saygı ve sevgide yeni gelinden beklenir. halbuki tam tersi bizim dinimizde hiç tanımadığı bir aileye gelin giden bir geç kıza ilk sevgi ve saygıyı vermesi gerekn erkek tarafıdır.
burada bana tepki veren arkadaşlara zaten KAYNANA KAYNAR KAZANA sözünü söyleyende bendim.
hadi ben kaçtım. siz sağlıcakla kalın