• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdime bir bakın... TRAJİKOMİK

• Konu Sahibi Konu Sahibi handeyavas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim eşimin ailesi kendilerini aşırı derecede saydırmak isterler
bende fazlasını yapamam benim gözümde hakettikleri saygı neyse o dur
bende mesafemi koymuştum k.validemle aynı
muhitte oturmadım kıyamet koptu otursaydım bi anahtarım k.validemde olacaktı bide hep bir arada yasayacaktık ben buna gelemem ona yakın oturmadım diye kınam çeyizim herseyim burnumdan geldi zaten herseye karışmayı sever kendini çok saydırmak ister beni oğlunu elinde oynatmak gibi bi hayali vardı
görümcelerde aynı şekilde herseyi onlar bilir kendi
dedikleri olsun isterler kardeslerine bol bol akıl verirler ve gelinleri 2.sınıf vatandas görürler ama kendi kocalarının ciğerini sökerler bi yere gidilcek olur asla benim haberim olmaz kocamdan duyarım vs.yinede kendimi bozmadım ağzımı açmadım hep iyi olmaya calıştım ama yaranılmıyor ne kocana ne ailesine
mesela bir iyilik yapınca takdir asla görmazsin bize ne canım biz mi istedik kendi yaptı derler
o yüzden kendimi paralayamam gereken neyse gerektiği kadar gelinlik yaparım

teşekkür ediyorum cvp yazdığınız için.
belki hata ettim genelleme yaptığım için ama bu burada okuduğum bazı olayları okuduktan sonra duygusallıkla yazılmış bir tepki olabilir.

işte deminden beri size karşı çıkanların dediği de buydu.
neyse bizleri anlamışsınız sonunda....

benim eşimin ailesi kendilerini aşırı derecede saydırmak isterler
bende fazlasını yapamam benim gözümde hakettikleri saygı neyse o dur
bende mesafemi koymuştum k.validemle aynı
muhitte oturmadım kıyamet koptu otursaydım bi anahtarım k.validemde olacaktı bide hep bir arada yasayacaktık ben buna gelemem ona yakın oturmadım diye kınam çeyizim herseyim burnumdan geldi zaten herseye karışmayı sever kendini çok saydırmak ister beni oğlunu elinde oynatmak gibi bi hayali vardı
görümcelerde aynı şekilde herseyi onlar bilir kendi
dedikleri olsun isterler kardeslerine bol bol akıl verirler ve gelinleri 2.sınıf vatandas görürler ama kendi kocalarının ciğerini sökerler bi yere gidilcek olur asla benim haberim olmaz kocamdan duyarım vs.yinede kendimi bozmadım ağzımı açmadım hep iyi olmaya calıştım ama yaranılmıyor ne kocana ne ailesine
mesela bir iyilik yapınca takdir asla görmazsin bize ne canım biz mi istedik kendi yaptı derler
o yüzden kendimi paralayamam gereken neyse gerektiği kadar gelinlik yaparım
takma kafana canım benim. senin üzüldüğünü gördükçe zevk alırlar sende bu zevki onlara tattırma. unutma herkez yaptıklarıyla anılır. bak şu konuda hakılısın kendi oğullarını parmaklarında oynatmak isteyenler aynı şeyi kendi damatlarınada yaparlar. ama emin ol Allah bir gün kendi yaptıklarını kendi gözlerine öyle bir sokuyorki karşında söyleyecek söz bulamıyorlar.

babam ben evlenmeden önce vefat etmişti eşimin babası benden bahsederken afedersiniz ama bana dul kadın çocuğu ne yapıyor iyimi vb şeyler söylerdi ve duydumda. ama Allahın sopası yokki başına vursun. taş çatlasın 1 yıl sonra kendisi dul kaldı. üstelik bana ölsün diye dua eden bir kaynanam vardı.

handecım cok dogru söyluyorsun. oglumun mutlu oldugunu görmek, yuvasını kurdugunu bılmek, bunlar benım için yeterlı. gelınınle ıyı anlaşan akıllı kadınlardan olucam kısmetse kaydirigubbakcemile3 hayat cok kısa ve kısacık tatlı hayatı kimseye ve kendıme zehır edemem şekerım. sevgıler

Son düzenleme:
handecım cok dogru söyluyorsun. oglumun mutlu oldugunu görmek, yuvasını kurdugunu bılmek, bunlar benım için yeterlı. gelınınle ıyı anlaşan akıllı kadınlardan olucam kısmetse kaydirigubbakcemile3 hayat cok kısa ve kısacık tatlı hayatı komseye ve kendıme zehır edemem şekerım. sevgıler
gözümde canlandırdım bir an. geliniyle kolkola alışverişe giden gezmeye giden saygıdeğer bir anne(( k. valide)) kaydirigubbakcemile5

yinede k.validemi severim üzmek kırmak istemem ama çokta samimi olup
ipleri eline veremem hakkında kötü düşünüp sağda solda hakkında konuşmak istemem bazen kızdığım bişey olunca arkadasıma anlatıyorum sonrada utanıyorum ama vicdanım rahat yarın bir gün ölüm olur
ayrılık olur hastalık olur hiç belli olmaz ben ona hep iyi davranıyorum ( iyi olmak çok samimi olmak değildir) saygıda gerekeni yapmaya çalışıyorum hasta olsa koşarım ararım sorarım hizmetten hiç korkmam toplum içinde onu onure etmeye çalışırım ama yalakalık olsun diye değil kocam içinde değil sadece ve sadece kendi vicdanım için böyle düşününce ve yapınca çok iyi olmasada yinede iyi denilecek kadar k.validemde iyidir olsun bunada şükür bazende görmezden gelcez sonuçta
benim düzenim ayrı
o da

kendi yaşadıklarınızı anlatabilirsiniz ama nasihat şeklinde anlatmanız hoşuma gitmedi bu kadar önyargı olduktan sonra zaten mutlu olamassınız herkesi aynı kefeye koymak hoş deil bekar kızlar evlilikten korkacak yada kılıç kalkan hazırlanıp çıkacaklar herkes aynı değildir daha fazla yazmak geliyo ama zamanım kısıtlı alllah şansınızı güzel etsin hayırlı insanlarla karşılaşın derim

yinede k.validemi severim üzmek kırmak istemem ama çokta samimi olup
ipleri eline veremem hakkında kötü düşünüp sağda solda hakkında konuşmak istemem bazen kızdığım bişey olunca arkadasıma anlatıyorum sonrada utanıyorum ama vicdanım rahat yarın bir gün ölüm olur
ayrılık olur hastalık olur hiç belli olmaz ben ona hep iyi davranıyorum ( iyi olmak çok samimi olmak değildir) saygıda gerekeni yapmaya çalışıyorum hasta olsa koşarım ararım sorarım hizmetten hiç korkmam toplum içinde onu onure etmeye çalışırım ama yalakalık olsun diye değil kocam içinde değil sadece ve sadece kendi vicdanım için böyle düşününce ve yapınca çok iyi olmasada yinede iyi denilecek kadar k.validemde iyidir olsun bunada şükür bazende görmezden gelcez sonuçta
benim düzenim ayrı
o da
tabi canım pireyi deve yapmanında anlamı yok zaten. bazı konularda anlaşabiliyorsan başka şeyleride görmezden geleceksin. yazdıklarından anladığım kadarıyla senin yaptığın yalakalık değil canım insan olmanın şartları sen insanolduğun için yapıyorsun bunları. inşallah karşındaki de anlıyordur. neyse anlasada anlamasada bunada şükür dediğine göre sen herşeyen rağmen mutlu olmasını bilensin. . insan gibi davranabilmek insan gibi yaşamak saygı sevgi dediğim gibi açılabilecek çoğu kapıyıda açar zaten.

Hiçbir insan aynı değildir canım
Mesela ablam görümceleriyle 10 senedir öyle iyi anlaşıyor ki (maşallah :nazar:)
kayınvalide ve kayınpeder desen onlarıda annemden babamdan ayırmıyor ablam
eniştemde öyle hasta olur bize gelir ben burda ailemin yanından daha rahatım diye :roflol:
hele diğer ablam ise kaynanası ile alışverişe gider kaynanası genç kız gibi görenler abla kardeş misiniz diye soruyormuş kaynanası da kızım diyormuş
ama kaynanasından kayınpederinden ilk gün çekenlerde var yani insanlar çok farklı
fakat bakacaksın karşıdaki insan seni ezmeye çalışıyorsa tepkini kesinlikle belli edeceksin
yoksa çocuğumun adını bile kendim koyamadım diye üzülen tepinen bizler olurus :kahve:

yorumların hepsini okuyamadım ama sana katılıyorum. baştan ipleri asla onların eline vermeyeceksin.
senin bir insan olduğunu hemde 1.sınıf köle olmadığını kendi yaşamın olacağına ve evinle özelinle ilgili hiçbir konuda sana karışmaya hakları olmayacağını ilk baştan belli edip tavrını koyacaksın.
benim kayınvalde biz nişanlı iken ilk kez evimize geldi ( şehir dışında oturuyor) 1 gün kaldı ve kendini belli etti. söylediği 2 cümle ile annem ve ben notunu verdik.
ilk dediği:
baktı ev annemin fıstık gibi e maaşı da var herşey gül gibi.
anneme döndü: al oğlumu dedi kendilerini toparlasınlar burada otursunlar.
annemde: iç güveysimi uzak dursun! dedi :kızgın:
dışarıda çay içmeye gitmiştik hoş bir yere. eşim oturduğu koltuktan kendini kaydırarak ayıp olan bir ses çıkardı. koltuk deri olduğu için affedersiniz gaz yapmış gibi ses çıktı ve eşim güldü. ben utancımdan kıpkırmızı oldum. herkes bize baktı.
eşime: hayatım çok ayıp yapma yalnış anlayacaklar dedim.
kayınvalde hemen lafa girdi:
ay oğlumu üzme o çok sıkılıyor şimdi seslenme ona evlenince karışırsın hareketlerine dedi.:1shok:
allahtan bizden uzakta oturuyorlar ve ben onlarla evlendiğimden beri konuşmuyorum.
daha neler yaşadım uzatmayayım.
çok pişman oldular barışmak istediler ama benim için biten bitmiştir başlamaz. çünkü çok kırıldım. ve eminim aynı yerde olsaydık belki ayrılmıştık. :oklava:
erkekler ne kadar uzak olursa annesine etkisinden daha kolay kurtuluyor.

Son düzenleme:
kendi yaşadıklarınızı anlatabilirsiniz ama nasihat şeklinde anlatmanız hoşuma gitmedi bu kadar önyargı olduktan sonra zaten mutlu olamassınız herkesi aynı kefeye koymak hoş deil bekar kızlar evlilikten korkacak yada kılıç kalkan hazırlanıp çıkacaklar herkes aynı değildir daha fazla yazmak geliyo ama zamanım kısıtlı alllah şansınızı güzel etsin hayırlı insanlarla karşılaşın derim
neden nasihat etmek kötü birşey mi? hayatımız boyunca büyüklerimizden yakınlarımızdan dostlarımızdan nsaihatler duymuyormuyuz. ne varki yazdıklarımda. zaten ben yazsamda yazmasamda insanlar keni bildikleriniyapmıyorlarmı.

kızmanızada gerek yok bende kendimce birşeyler yazdım işte. evet genelleme yapmışım başa dönüp okudumda. neyse bende çıkacağım zaten. kızım birazdan uyanır. hepinize mutlu yarınlar arkadaşlar. a.s.

eniştemde öyle hasta olur bize gelir ben burda ailemin yanından daha rahatım diye :roflol:
hele diğer ablam ise kaynanası ile alışverişe gider kaynanası genç kız gibi görenler abla kardeş misiniz diye soruyormuş kaynanası da kızım diyormuş
ama kaynanasından kayınpederinden ilk gün çekenlerde var yani insanlar çok farklı
fakat bakacaksın karşıdaki insan seni ezmeye çalışıyorsa tepkini kesinlikle belli edeceksin
yoksa çocuğumun adını bile kendim koyamadım diye üzülen tepinen bizler olurus :kahve:
ne güzel. son yazdığın ((kızımın adını bile ben koyamadım. çift isimli bir kızım var. herkes benim koyduğum isimle hitap ediyor ama zaten eşimde bu yaz ailesinin ve kendi istediği ismi mahkeme kararıyla sildirme kararı aldı. )) eşimin bana bir zamanlar çok hakkı geçmişti ve annesinin ismini koymuştuk birde. ama sonraları eşim kızımın kimliğini eline aldığında (( ya bu isim hakikaten milattan önceden kalma değiştirelim zaten sanada kötü günleri hatırlatıyor hiç gereği yok huzursuzluğun dedi))

yorumların hepsini okuyamadım ama sana katılıyorum. baştan ipleri asla onların eline vermeyeceksin.
senin bir insan olduğunu hemde 1.sınıf köle olmadığını kendi yaşamın olacağına ve evinle özelinle ilgili hiçbir konuda sana karışmaya hakları olmayacağını ilk baştan belli edip tavrını koyacaksın.
benim kayınvalde biz nişanlı iken ilk kez evimize geldi ( şehir dışında oturuyor) 1 gün kaldı ve kendini belli etti. söylediği 2 cümle ile annem ve ben notunu verdik.
ilk dediği:
baktı ev annemin fıstık gibi e maaşı da var herşey gül gibi.
anneme döndü: al oğlumu dedi kendilerini toparlasınlar burada otursunlar.
annemde: iç güveysimi uzak dursun! dedi :kızgın:
dışarıda çay içmeye gitmiştik hoş bir yere. eşim oturduğu koltuktan kendini kaydırarak ayıp olan bir ses çıkardı. koltuk deri olduğu için affedersiniz gaz yapmış gibi ses çıktı ve eşim güldü. ben utancımdan kıpkırmızı oldum. herkes bize baktı.
eşime: hayatım çok ayıp yapma yalnış anlayacaklar dedim.
kayınvalde hemen lafa girdi:
ay oğlumu üzme o çok sıkılıyor şimdi seslenme ona evlenince karışırsın hareketlerine dedi.:1shok:
allahtan bizden uzakta oturuyorlar ve ben onlarla evlendiğimden beri konuşmuyorum.
daha neler yaşadım uzatmayayım.
çok pişman oldular barışmak istediler ama benim için biten bitmiştir başlamaz. çünkü çok kırıldım. ve eminim aynı yerde olsaydık belki ayrılmıştık. :oklava:
erkekler ne kadar uzak olursa annesine etkisinden daha kolay kurtuluyor.
sana inanıyorum. hatta bir nokta varki iğrenç. sakın yanlış anlama . en son bu yaz eşimin memleketine gittiğimizde k.pederimde bir ses çıkarmıştı oturduğu yerden ve kızı kendisi küçük oğlu damadı nasıl gülüyorlar kahkahayla. ben sinir oldum tabi eşimde bahçedeydi (( odadan çıkarken o...... gülenin o..... kadar aklı yokmuş dedim) hepsi aniden komut vermiş gibi susup kalmışlardı.

bu tür yazıları çok okuyoruz burada.ama hiç kimsede çıkıp ben iyi bir gelin olamadım diyemiyor:uhm:
Buradaki tüm gelinler melekmiş demekki...
İğne çuvaldız meselesi aslında...
Genelleme yapmak istemem ama gelinler keşke kaynana dedikleri eşlenin annesini kendi annelerinin yerine koymaya gayret gösterseler...
En azından kendilerine ve eşlerine olan SAYGIlarından dolayı...
Unutyalayım gün olur devran döner sizlerde hayırlısıyla kaynana olurusnuzyerimseniben
Zannediyomusunuzki gelinelrinizde sizleri sevicek.Hiç sanmıyorum

ne güzel ya. valla ben böyle şeyleri duyunca hakikaten kıskanmıyorum mutlu oluyorum. ne şanslı ablaların varmış.

yazıyı okudum sadece yorumlara bakmadım...
kendi yorumumu yapayım size...
sözlerinizin hiçbirine katılımıyorum, ben kocama orman kaçkını demem, orman kaçkını dediğim adamın da yatağına girmem....
kayınvalide görümce elti bilmem ne saymışsınız da saymışsınız...
siz bu kadara plan programla, nefretle, ön yargıyla iyi yaşıyorsunuz...maşallah...insanın psikolojisi bozulur...
hiçbir gençkızın nişanlanmadan müstakbel ailesine önyargıyla ya da tabiri caizse bilenerek bakmasını asla ve asla doğru bulmuyorum...
her insan farklı bir hayat, hele bir tanıyın, hele bir görün, hele bir nötr bakın bakalım ne göreceksiniz...
eğer karşınızdaki insan kasıtlı olarak canınızı yakıyorsa tabiki ezilmeyin, üzülmeyin...ama kasıt yoksa her insanın hata yapabileceğini de unutmayın...sizin anneniz hiç yanlış yapmaz mı...bir düşününün...
eğer sizin söylediğiniz gibi bir "GELıN" olsaydım şuan sahip olduklarımın çoğuna sahip olmazdım...ki o gelin olmama için zemin hazırdı...annemin teyzemin, ailemdeki diğer kadınların yaşadıkları beni bileseydi şu an çok başka şeyler yaşıyor olurdum...ben hiç kayınvalidemden sorun yaşamadım...kayınpederimden de...görümcem hafta da en az iki kere ablacım diye arar...
neden biliyor musunuz...söyleyim...
onları bir birey olarak kabul ettiğim için...kasıtlı olarak canımı acıtmayacaklarına inandığım için...anne gibi, baba gibi, kardeş gibi, ya da evin kızı gibi saçma salak tanımlamaların olmadığını adım gibi bildiğim için...onlar eşimin ailesi, ve ben onları birer birey olarak sevdiğim için...kimsenin annem ya da babam gibi olmasını, ya da beni kızları gibi görmelerini beklemediğim, istemediğim için...ve o insanları önyargısız olarak bir birey olarak kabul ettiğim için...
ben eşimin ailesiyle çok mutluyum...
size de gereksiz taktikleri olmayan, mesafeyi koruyarak ama samimi bir hayat öneririm...
yorulmayın diye...

Son düzenleme:
..........................................

Son düzenleme:
yazdıklarınız genellemeler haricinde önemsenmesi gereken şeyler
tavrımızı bşatan belli etmek
saygı çerçevesinde kendimizi ezdirmemek kişilğimizi korumak gibi

o genellemeler olmasymış iyi olurmuş ama olmuş bi kere.

ben biraz ilk etapta soğuk olurum incelerim bakrım ondan sonra iletişimi geliştiririm.
iyi mi kötü mü bilemem ama beni raahtlatıyor.
açıkcası görümce konusunda biraz antipatikliğim var benim de elimde değil.
çünkü evlediğimin ertesi günü eşime (ağabeyine) cidden büyük kabalık yaptı benim çok samimi arjadışm olması ve abisine aşık dercesinde hayran olduğu sevdiğini söylemesini düşününce beynimde vurulmuşa döndüm (hoş nişanlandığımdan beri garipleşmişti aslında soğuklaştı uzaklaştı vb. ilk zamanlar abisini payşalmanın verdiği içsel bişey oalrak düşündüm ilgilendim ama baktım bi değişim yok ben de sıkıldım aldırmadım) o kabalığı da tuz biber oldu. armadım sormadım. eşim abi olduğu için affetti ama ben unutamadım (abisini arayıp tabi sizi aramam eşin tayim çıktı bi hayırlı olsun demedi diye tepki göstermesi de cabası ama eşim durum gerekitğince doğru şekilde açıkadı bana yaptığın terbiyesizliğe karşın eşim seni aramamış çok mu ne bekliyordun deyince baktı pabuç pahalı sustu)

ben kırılmıştır deyip aradım telefonlarıma çıkmadı kayınvalideme açtırdı hastalandım (ağır bi şekilde ) aramadı.
şimdi ne oldu ilgilenmiyorum....

herkes iyi değil herkes kötü değil..
yanmışlıklar bizleri katı ve acımasız yapıyor seninki öyle bir drum anlaşılan

mesela ben abisine düşkün kız kardeş denince önce bi yutkunuyorum sonra da 2 adım geri kaçıyorum.
:)naniknanik

bu tür yazıları çok okuyoruz burada.ama hiç kimsede çıkıp ben iyi bir gelin olamadım diyemiyor:uhm:
Buradaki tüm gelinler melekmiş demekki...
İğne çuvaldız meselesi aslında...
Genelleme yapmak istemem ama gelinler keşke kaynana dedikleri eşlenin annesini kendi annelerinin yerine koymaya gayret gösterseler...
En azından kendilerine ve eşlerine olan SAYGIlarından dolayı...
Unutyalayım gün olur devran döner sizlerde hayırlısıyla kaynana olurusnuzyerimseniben
Zannediyomusunuzki gelinelrinizde sizleri sevicek.Hiç sanmıyorum

kötü gelinlerde vardır tabi canım. ama hiçbir kadında evinin huzuru kaçsın diye olay çıkarmaz. dayımın bir eşi var çok iyi çok güzel kalpli bir insandır ama bir huyu vardır kesinlikle sökük yırtık dikmez bekarken hep dışarının işini evde erkek olmadığıiçin kendi yapmış hiç anlamaz o tür işlerden bazende oturduğu yer farketmez olduğu yerde uyuklar misafir falan varken. dayım ilk zamanlar anneme çok yalvarmış abla ben bununla insan içine çıkamıyorum diye annemde niye çıkamıyormuşsun namussuzlukmu yapıyor derdi. bizde dinlerdik onları. yengem yazık anneme abla valla elimde değil uyukluyorumböyle her zaman derdi. neyse sonaraları dayım vazgeçti ayrılmaktan 4 çocukları oldu. rahmetli dayım hastalandığında yengem başından ayrılmadı yeri geldi altından aldı dayım gözlerini kapayana kadar yanından ayrılmadı. şimdi ara sıra annemi arar abla seninle konuşunca onun tesellisini sende buluyorum dermiş.

arayı bulan tarafta çok önemli. ben baylırım yengelerim ve annemin ilişkilerine bazen çok komik geliyorlar ama ben böyle anlaşan insanları çok nadir gördüğümden olsa gerek huzursuz olan aileleri görünce üzülüyorum.

sana inanıyorum. hatta bir nokta varki iğrenç. sakın yanlış anlama . en son bu yaz eşimin memleketine gittiğimizde k.pederimde bir ses çıkarmıştı oturduğu yerden ve kızı kendisi küçük oğlu damadı nasıl gülüyorlar kahkahayla. ben sinir oldum tabi eşimde bahçedeydi (( odadan çıkarken o...... gülenin o..... kadar aklı yokmuş dedim) hepsi aniden komut vermiş gibi susup kalmışlardı.

gaz çıkarmak bazen insanın elinde olmayan birşeydir.
zorla içte tutmaya çalışmaksa ciddi zararlar verir..

bu tıbbi açıklamadan sonra;
herşeyi geçtim de; kendinizden yaşça büyük insanlara -ki bunların içinde babanız yaşındaki de varken- böyle amiyane tabirler kullanıp sonra da saygı, sevgi falan beklemeniz konunuzdan daha trajikomik bence..

bende böyle bir laf duysam susup kalırdım..
ama karşımdakinin saygısızlığına hayretten...
eşinin babasına karşı nasıl böyle bir laf etmesine müsaama gösterdiğine ayıpladığımdan..

Back