yazıyı okudum sadece yorumlara bakmadım...
kendi yorumumu yapayım size...
sözlerinizin hiçbirine katılımıyorum, ben kocama orman kaçkını demem, orman kaçkını dediğim adamın da yatağına girmem....
kayınvalide görümce elti bilmem ne saymışsınız da saymışsınız...
siz bu kadara plan programla, nefretle, ön yargıyla iyi yaşıyorsunuz...maşallah...insanın psikolojisi bozulur...
hiçbir gençkızın nişanlanmadan müstakbel ailesine önyargıyla ya da tabiri caizse bilenerek bakmasını asla ve asla doğru bulmuyorum...
her insan farklı bir hayat, hele bir tanıyın, hele bir görün, hele bir nötr bakın bakalım ne göreceksiniz...
eğer karşınızdaki insan kasıtlı olarak canınızı yakıyorsa tabiki ezilmeyin, üzülmeyin...ama kasıt yoksa her insanın hata yapabileceğini de unutmayın...sizin anneniz hiç yanlış yapmaz mı...bir düşününün...
eğer sizin söylediğiniz gibi bir "GELİN" olsaydım şuan sahip olduklarımın çoğuna sahip olmazdım...ki o gelin olmama için zemin hazırdı...annemin teyzemin, ailemdeki diğer kadınların yaşadıkları beni bileseydi şu an çok başka şeyler yaşıyor olurdum...ben hiç kayınvalidemden sorun yaşamadım...kayınpederimden de...görümcem hafta da en az iki kere ablacım diye arar...
neden biliyor musunuz...söyleyim...
onları bir birey olarak kabul ettiğim için...kasıtlı olarak canımı acıtmayacaklarına inandığım için...anne gibi, baba gibi, kardeş gibi, ya da evin kızı gibi saçma salak tanımlamaların olmadığını adım gibi bildiğim için...onlar eşimin ailesi, ve ben onları birer birey olarak sevdiğim için...kimsenin annem ya da babam gibi olmasını, ya da beni kızları gibi görmelerini beklemediğim, istemediğim için...ve o insanları önyargısız olarak bir birey olarak kabul ettiğim için...
ben eşimin ailesiyle çok mutluyum...
size de gereksiz taktikleri olmayan, mesafeyi koruyarak ama samimi bir hayat öneririm...
yorulmayın diye...
neden nasihat etmek kötü birşey mi? hayatımız boyunca büyüklerimizden yakınlarımızdan dostlarımızdan nsaihatler duymuyormuyuz. ne varki yazdıklarımda. zaten ben yazsamda yazmasamda insanlar keni bildikleriniyapmıyorlarmı.
kızmanızada gerek yok bende kendimce birşeyler yazdım işte. evet genelleme yapmışım başa dönüp okudumda. neyse bende çıkacağım zaten. kızım birazdan uyanır. hepinize mutlu yarınlar arkadaşlar. a.s.
.handeyavas
keşke 1 yıl sonra bu sayfaları tekrar karıştırdığım da bana yardım edin ne olur diyen arkadaşlar mutlu olduklarını burada yazsalar. ve okuyp mutlu olsam. çünkü bazen burada yazılanları okuduğumda gece uyumuakta zorluk çekiyorum. acaba orada huzur varmı şimdi ne yapıyor diye.
aynen katılıyorum canım.kendimi ezdirmem evet...
burada hemfikiriz
ama öyle şeyler yazmışsın ki evlilikten büsbütün sogutucaksın hatunları
ben neden başkalarının hayat tecrübelerinden çıkardığı derslere istinaden verdiği sosyal mesajları kendime ilke edineyim?
her insan bir olmaz ki
bu kadar katı bu kadar plancı bu kadar negatif olmaya gerek var mı?
başta herşeyin olumsuz gideceğine inanır; kaynana + kaynata + elti + görümce hakkında komplo teorileri üretirseniz herşey gelir başınıza, zira olumsuzluklara davetiye çıkarıyorsunuz
her zaman iyi düşünmek lazım
ne demiş mevlana;
insan düşünceden ibarettir
geri kalan yalnızca et ve kemiktir
gül düşünürsen gül olur; diken düşünürsen diken...
herkes aynı hayatı yaşamıyor. sizin babanız vefat etmiş olsa ((yaşıyorsa Allah uzun ömür versin)) ve k. pederiniz eşinize sizi sorarken dul kadın çocuğu ne yapıyor derse ve siz bunu duysanız ve daha birçok şey. acaba siz ne yapardınız bu karekterdeki insanlara. birde oğlu (( baba neden böyle konuşuyorsunuz size bir saygısıszlığı oldumu şimdiye kadar ama duyuyor sizin söylediklerinizi ayıp sizin yaptığınız beni uatndırıyorsunuz dediğinde bile amaaaaaan boş ver babayın kızımı dese siz nasıl tepki verirdinizgaz çıkarmak bazen insanın elinde olmayan birşeydir.
zorla içte tutmaya çalışmaksa ciddi zararlar verir..
bu tıbbi açıklamadan sonra;
herşeyi geçtim de; kendinizden yaşça büyük insanlara -ki bunların içinde babanız yaşındaki de varken- böyle amiyane tabirler kullanıp sonra da saygı, sevgi falan beklemeniz konunuzdan daha trajikomik bence..
bende böyle bir laf duysam susup kalırdım..
ama karşımdakinin saygısızlığına hayretten...
eşinin babasına karşı nasıl böyle bir laf etmesine müsaama gösterdiğine ayıpladığımdan..
herkes aynı hayatı yaşamıyor. sizin babanız vefat etmiş olsa ((yaşıyorsa Allah uzun ömür versin)) ve k. pederiniz eşinize sizi sorarken dul kadın çocuğu ne yapıyor derse ve siz bunu duysanız ve daha birçok şey. acaba siz ne yapardınız bu karekterdeki insanlara. birde oğlu (( baba neden böyle konuşuyorsunuz size bir saygısıszlığı oldumu şimdiye kadar ama duyuyor sizin söylediklerinizi ayıp sizin yaptığınız beni uatndırıyorsunuz dediğinde bile amaaaaaan boş ver babayın kızımı dese siz nasıl tepki verirdiniz
demekki neymiş insanların yazdıklarına yorum yaparken satır aralarınıda atlamayacaksınız. satır aralarını okumadan yorum yapmakta bana saygısızca geliyor.
ben bu yaşıma kadar sofra adabınıda öğrendim insan ilişkilerinide. saygıyı haketmeyene saygı vermek için kendimi zorlayıp kasamam.
kavga mahiyetinde söylemiyorum. kusura bakmayın sizin saygı anlayışınızla benim saygı anlayışım çok farklı.öncelikle allah rahmet eylesin babanıza.
bunu satır arasında yazdınız mı bilmiyorum ama yazmış da olsaydınız ben aynı şeyleri -size göre saygısızlığı - gene söylerdim.
karşımdaki insan kim olursa olsun, ne demiş olursa olsun ben noktalı cümlelerinizi saygısızlık olarak nitelendiririm.
he biri bana bu tarz konuşsa hiç onunla muhatap olmam olur biter..
evet kayınpederinizin söyledikleri ayıp olabilir ama bana göre sizinki katmerli ayıp..
haklıyken haksız olmak böyle birşey işte..
bana göre kaşınızdakinin yedi ceddine sövmesi bile; gelinin -bırak gelini yarı yaşındaki insanın- bunu söylemesini haklı çıkarmaz..
öğrendiğiniz sofra adabı ve beşeri ilişkiler yanınıza kardır ama bana göre saygı; karşındaki insan hakettiği için değil kendinize saygınızdan ötürü gösterilir..
öncelikle allah rahmet eylesin babanıza.
bunu satır arasında yazdınız mı bilmiyorum ama yazmış da olsaydınız ben aynı şeyleri -size göre saygısızlığı - gene söylerdim.
karşımdaki insan kim olursa olsun, ne demiş olursa olsun ben noktalı cümlelerinizi saygısızlık olarak nitelendiririm.
he biri bana bu tarz konuşsa hiç onunla muhatap olmam olur biter..
evet kayınpederinizin söyledikleri ayıp olabilir ama bana göre sizinki katmerli ayıp..
haklıyken haksız olmak böyle birşey işte..
bana göre kaşınızdakinin yedi ceddine sövmesi bile; gelinin -bırak gelini yarı yaşındaki insanın- bunu söylemesini haklı çıkarmaz..
öğrendiğiniz sofra adabı ve beşeri ilişkiler yanınıza kardır ama bana göre saygı; karşındaki insan hakettiği için değil kendinize saygınızdan ötürü gösterilir..
Allaha çok şükür ki eşimle ufak tefek sorunlarımız haricinde sorunumuz yok. doğumunu dört gözle beklediğimiz kızımızın oğlumuzun bir gün buralarda ne olur bana yardım edin yalvarıyorum ölmek istiyorum dediğini öğrenmek şahsen benim hiç hoşuma gitmezdi.
ben evimde eşimin ailesiyle mutluyum diye insanların sorunlarına da tepkisiz kalıp aaaaaaaaa ben çok mutluyum siz çok yanlış yapıyorsunuz düşüncelreriniz çok yanlış demek sizin hiç böyle sorunlarla karşılaşmadığınızı gösterir.
o zaman şöyle diyelim.
ne derdi ne yardımı ne kaynanası. hepsi çok mükemmel yanlış olan sizsiniz. daha 20 yaşında ne anlarsın sen evlilikten sen yaşadıklarını hakediyorsun diyelim insanlara bu çok mu hoş olur. lütfen yazdıklarıma yorumyaparken en baştaki mesajımda genelle yaptığım için hatalı olduğumuda yazdım. lütfen bir en başı bir en sonu okuyup yorum yapmayın. yada zamanınız yoksa satır aralarını okumaya hiç cevap yazmayın daha makbul olur en azından anlamadan insanları kırmamış olursunuz. kimse dört duvar arasında kimin ne yaşadığını bilemez. eşimin ailesi beni el kızı olarak görüyorsa ayaklarına kapanıp ne olur bende sizin kızınızım yalvarıyorum beni sevin mi diyecektim o karakterdeki insanlara.
ben en başta eşimin babasına benim babam yok siz benim babam olacaksınız gerektiğinde ben sizden yardım isteyeceğim dediğimde arkamdan ben nerden baban olurum be diyen birine neden kendimden vereyim.
o zaman siz devam edin her mesaja cevap yazmaya. benim için sorun yok. benim yazdıkalrımı sadece siz değil başkalarıda okuyor ve anlayan anlıyor.1.kırmızı işarete gelirsek; benim insanların sorunlarına ne kadar umursamaz olup olmadığımı bilen bilir, sizin bilmeniz mühim değil.
ama sizi tebrik ederim ki; iki mesajla karakter ya da hayat tahlili yapıp benim böyle sorunlarla karşılaşmadığımı bildiniz.
ama sorunlarla karşılaşmamak demek, karşılaşanlarla tanışmamak demek değildir.
ben eşimle cam fanusun içinde iki aşkböceği olarak yaşamıyorum sonuçta...
2. kırmızı işarete gelirsek de; başından beri yazıyorum buraya. artık kaç mesaj olduğunu bende bilmiyorum.
sadece en başı ve en sonu okuyup her sayfaya da mesaj yazabildiğim için kendimi tebrik ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?