Benim derdime bir bakın... TRAJİKOMİK

• Konu Sahibi Konu Sahibi handeyavas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cnmmm bi an bu yorumu ben mi yaptım die düşündümm kaydirigubbakcemile3
sana kesinlikle katılıyorum
bende böyle düşünüyorum benzer bir yorum bu
konuya da yapmıştımm
bu bizim insan ilişkilerimizle ilintili bir konu gerçekten önce biz nerde duracağımızı bilir
o mesafeyi ayarlarsakk no proplemmyerimseniben

hayatımız boyunca büyüklerimizden yakınlarımızdan dostlarımızdan nsaihatler duymuyormuyuz. ne varki yazdıklarımda. zaten ben yazsamda yazmasamda insanlar keni bildikleriniyapmıyorlarmı
nasihat elbet verilir.ama işin içine önyargı girerse o nasihat nasihat olmaz....önyargılı bir söylem olur o kadar............

coooooooooooooooookkkkk guzellll ve cooooooooookkkkkkkk dogru yazmıssın.BRAVOOO walla.hem erkekler hem aılelerı ne kadar verırsen daha cok ıster.asla yaranamazsın.ve asla ne dusunduklerını bılemezsın.benım cok soka gırdıgım olmustur.cok mulıs sessız bır ınsanın nasıl ıgrenclıkler yaptıgına cokkkk tanık olmusumdur.bastan sızı kullanmaya kalkan emın olun kolunuz bacagınız butun bedenınız alana kadar durmayacaktır.bu yazılanların aynısını evlılıgımde yasadım ben.calısma kısmı harıç.ne oldu hastalandım en sonunda.ve saglıgım esyalarım altınlarım ve en onemlısı hayata olan ınancım gıttıııııııııı.

Genellemeler yapılmadan yazılsaydı daha iyi olurdu..

Kayınvalide= Şu
Görümce=Bu
Kayınpeder=Şu bu...tarzında eşittir şeklinde değerlendirmeler bence yanlış olmuş..

Evt gerçekten hayatı zindan eden, erkek tarafına ait bireyler var yok değil ama genelleme olmamalı.

Görümcem= Kızkardeşim
Kayınvalidem= Annem gibi kabul ettiğim bir kadın
Kayınpederim= Babam gibi kabul ettiğim bir adam
Eltim= Fazla yakın olmayan bir arkadaşım..

Benim için de böyledir mesela, herkese göre değişen bir konu bu...

Ama size kötüler denk gelmiş demek ki..Bu kadar net ifadeler olan bir yazı da haybeye yazılmaz doğrusu..

Son düzenleme:
.

Ne kadar da duyarlı bir bayansınız.. Başkalarının sorunlarına kafayı takacak kadar hassas birisiniz ...Takdir ettim bu hareketinizia.s.

bu tarz genellemeler yapmak evlenicek olan arkadaşlar üzerinde olumsuz bir etki yapar bu tutumunu yanlış buluyorum

sanırım senin eşinin ailesiyle uyuşmadığın, yada senin uyuşmak için hertürlü çabayı sarfedip onlardan bir ilerleme görmediğin anlamında şeyler çıkıyor bu yazıdan..

her kayınvalide her kayınpeder her görümce ve elti bahsettiğin gibi olsalar bu dünyada evlilik denen müessese olamaz.. kim kendini ateşe atarda evlenir..

tabiki kimse saf olmamalı, eğer seni eşşek yerine koyuyolarsa ( tamamen durumu açıklamak içindir bu cümlem) tabiki kendine semer vurulmasına izin vermezsin bu konuda yanlış değilsin..

kendi eşimin ailesinden ben bunların hiçbirini görmedim, aksine kol kanat gerdiler kızları olarak başlarına taç yaptılar beni..
bu yazıyı okuyan evlenmek üzere olan arkadaşlarda herkesin o tarz karakterde olduğunu anlatmak yanlış olur o yüzden..

aynen katılıyorum canım.

herkes aynı hayatı yaşamıyor. sizin babanız vefat etmiş olsa ((yaşıyorsa Allah uzun ömür versin)) ve k. pederiniz eşinize sizi sorarken dul kadın çocuğu ne yapıyor derse ve siz bunu duysanız ve daha birçok şey. acaba siz ne yapardınız bu karekterdeki insanlara. birde oğlu (( baba neden böyle konuşuyorsunuz size bir saygısıszlığı oldumu şimdiye kadar ama duyuyor sizin söylediklerinizi ayıp sizin yaptığınız beni uatndırıyorsunuz dediğinde bile amaaaaaan boş ver babayın kızımı dese siz nasıl tepki verirdiniz

demekki neymiş insanların yazdıklarına yorum yaparken satır aralarınıda atlamayacaksınız. satır aralarını okumadan yorum yapmakta bana saygısızca geliyor.

ben bu yaşıma kadar sofra adabınıda öğrendim insan ilişkilerinide. saygıyı haketmeyene saygı vermek için kendimi zorlayıp kasamam.

öncelikle allah rahmet eylesin babanıza.
bunu satır arasında yazdınız mı bilmiyorum ama yazmış da olsaydınız ben aynı şeyleri -size göre saygısızlığı - gene söylerdim.

karşımdaki insan kim olursa olsun, ne demiş olursa olsun ben noktalı cümlelerinizi saygısızlık olarak nitelendiririm.
he biri bana bu tarz konuşsa hiç onunla muhatap olmam olur biter..
evet kayınpederinizin söyledikleri ayıp olabilir ama bana göre sizinki katmerli ayıp..
haklıyken haksız olmak böyle birşey işte..

bana göre kaşınızdakinin yedi ceddine sövmesi bile; gelinin -bırak gelini yarı yaşındaki insanın- bunu söylemesini haklı çıkarmaz..

öğrendiğiniz sofra adabı ve beşeri ilişkiler yanınıza kardır ama bana göre saygı; karşındaki insan hakettiği için değil kendinize saygınızdan ötürü gösterilir..

Allaha çok şükür ki eşimle ufak tefek sorunlarımız haricinde sorunumuz yok. doğumunu dört gözle beklediğimiz kızımızın oğlumuzun bir gün buralarda ne olur bana yardım edin yalvarıyorum ölmek istiyorum dediğini öğrenmek şahsen benim hiç hoşuma gitmezdi.

ben evimde eşimin ailesiyle mutluyum diye insanların sorunlarına da tepkisiz kalıp aaaaaaaaa ben çok mutluyum siz çok yanlış yapıyorsunuz düşüncelreriniz çok yanlış demek sizin hiç böyle sorunlarla karşılaşmadığınızı gösterir.

o zaman şöyle diyelim.

ne derdi ne yardımı ne kaynanası. hepsi çok mükemmel yanlış olan sizsiniz. daha 20 yaşında ne anlarsın sen evlilikten sen yaşadıklarını hakediyorsun diyelim insanlara bu çok mu hoş olur. lütfen yazdıklarıma yorumyaparken en baştaki mesajımda genelle yaptığım için hatalı olduğumuda yazdım. lütfen bir en başı bir en sonu okuyup yorum yapmayın. yada zamanınız yoksa satır aralarını okumaya hiç cevap yazmayın daha makbul olur en azından anlamadan insanları kırmamış olursunuz. kimse dört duvar arasında kimin ne yaşadığını bilemez. eşimin ailesi beni el kızı olarak görüyorsa ayaklarına kapanıp ne olur bende sizin kızınızım yalvarıyorum beni sevin mi diyecektim o karakterdeki insanlara.

ben en başta eşimin babasına benim babam yok siz benim babam olacaksınız gerektiğinde ben sizden yardım isteyeceğim dediğimde arkamdan ben nerden baban olurum be diyen birine neden kendimden vereyim.

kavga mahiyetinde söylemiyorum. kusura bakmayın sizin saygı anlayışınızla benim saygı anlayışım çok farklı.

imza...betişşş....kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

1.kırmızı işarete gelirsek; benim insanların sorunlarına ne kadar umursamaz olup olmadığımı bilen bilir, sizin bilmeniz mühim değil.
ama sizi tebrik ederim ki; iki mesajla karakter ya da hayat tahlili yapıp benim böyle sorunlarla karşılaşmadığımı bildiniz.
ama sorunlarla karşılaşmamak demek, karşılaşanlarla tanışmamak demek değildir.
ben eşimle cam fanusun içinde iki aşkböceği olarak yaşamıyorum sonuçta...

2. kırmızı işarete gelirsek de; başından beri yazıyorum buraya. artık kaç mesaj olduğunu bende bilmiyorum.
sadece en başı ve en sonu okuyup her sayfaya da mesaj yazabildiğim için kendimi tebrik ediyorum.

ben evimde eşimin ailesiyle mutluyum diye insanların sorunlarına da tepkisiz kalıp aaaaaaaaa ben çok mutluyum siz çok yanlış yapıyorsunuz düşüncelreriniz çok yanlış demek sizin hiç böyle sorunlarla karşılaşmadığınızı gösterir.

essmeraldanın böyle bir şey söylediğini hiç görmedim. sadece size genelleme yapmamanız gerektiğini ,bunuda kendinden örnekler vererek anlattı . o kadar...

içinizi dökmüşsünüz çokta iyi yapmışsınız.....tabi biz nasıl bir ruh halinde olduğunuzu bilmiyoruz..ama anlamaya empati yapmaya çalşıyorum....bu bana ne kadar dolmuşsunuz bunu gösterdi ama sana söyleyebileceğim eşinle sorununuz yoksa umursamamaya çalış...

o zaman siz devam edin her mesaja cevap yazmaya. benim için sorun yok. benim yazdıkalrımı sadece siz değil başkalarıda okuyor ve anlayan anlıyor.

babası vefat etmiş biri 60 yaşında birine siz bundan sonra benim babamsınız diyor karşılığında ne babası ya ha ha ha diye cevap alıyorsa kimse kusura bakmasın ben o kişinin oğluyla evlendim onlarla değil. ayrıca yemek yerken sandalyenin üstüne ayağını koyup parmak arasını temizleyen birinede saygı duymak zorunda değilim.

saygımı hak edenlere gösterdiğim zaman çok güzel karşığını alıyorum ve saygım bin kat artıyor. eşimin başka akarabalarının bana sevgiyle yaklaşması ve sahip çıkmaları zaten eşimin gözünde benim haklılığımı gösteriyor. yalnız ben değildim eşimin ailesinden saygı sevgi bekleyen. eşim doğuda görev yapıyor gün geliyor 1 kez slm verdiği insanlar bile merak edip arıyor oğlum nasılsın kızım nasılsınız aman kendinize dikkat edin diye ama eşim ağlıyor neden çünkü babası operasyona gittiğinde bile merak edip aramıyor

Handecim senin yasadiklarin senin yasadiklarindir...ve bunlardan cikardan dersler ve dogrularda senin dogrularindir....Herkes böyle olmali ve yapmali ki mutlu olsun...diye birsey yok...

Aslinda vermek istedigin mesaj cok daha farkli fakat söyleme tarzinda bozukluk var....

Tabikide kimse kendini ezdirmesin...yeri ve zamani geldimi hakkini arasin ve savunsun fakat savas alanina cikar gibi degil....bu sadece yine kisinin kendine zarar verir diye düsünüyorum.

Ha olurya tam kötüye catarsin o zamanda yapacak tek sey mümkün oldugu kadar uzak durmaktir.....

Insanlar farkli ve yasadiklarida farkli...kimse kimseye dogrusunu kabul ettirmeye calismasin bunun dogrusu yanlisi yoktur cünkü...

yaaaa hayret ediyorum ...kimse bir derdim var topiğinde bir şey paylaşamayacakmı..bu güne kadar çoğunlukla burada birşey paylaşanı topa tutuyoruz anlamaya çalışsak ,hı

haklı olduğun yönler var .ama çok taraflı ve kışkırtıcı bir yazı olduğuna dair fikrimi değiştirmedi bu durum.
bahsettiğiniz kişiler sizin anneniz,babanız,kardeşiniz vs. de olabilir.
yani sizin annenizde başka bir kadın için potansiyel kaynana adayı.
kişilerin nasıl muamele görecekleri pek çok şeye bağlıdır.
kendi hareketlerine,eşlerinin tutumlarına,karşı tarafın hazımsızlığına vs...
yaşanan olumsuzluklarıla genelleme yaparak baştan savaşa gidiyormuş gibi yaşamakta yorucu.
siz baştan kurallarınızı belirlersiniz,karşı tarafla mesafenizi korursunuz(nişanlandıktan itibaren ama.çünkü nişanlıyken gerçek kişiliğini yansıtmak genelde kadınları korkutur.kaynanasının evinde bulaşık yıkamak istemediğini söylese nişanlısı ne düşünür acaba diye).eşinizde eyvallah derse ne ala.demezse ona göre çaresine bakarsınız.
tüm bu dediklerini yapıpta ilk sabah tokat yiyenler yine vardır sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…