İşte hayat felsefemAman boş ver be şat, çok ta fit
Utanmayın, kendinizi kucaklayın.
30lu sayfalarin sonu 40li sayfalarin baslarinda olmasi lazim
Ciğ hamurlardan, kabın dibinde kalmis kek hamurundan falan bahsedilmis goz yaslarimi tutamiyorum
Kekin pismis halinin degil cig hamurunun hastasiyim, cok pis canimi cektirdiler
Yok ya cok egleniyorum okurken, saglikli yasayanlari gorunce kendi pis bogazimdan utandim iyi oldu benim icin
Peki şimdi burada 52 sayfa konuşuldu. Seninle hemfikir olanlar, taban tabana zıt olanlar, ikisinin ortasında dengeyi kurmuş olanlar yazdı. Az değil 52 sayfa.Bende dert edinmek istemezdim ama napiyim.
Aysar_ merhaba canım. öncelikle belirteyim çok kıskandım. en azından ideal kiloma inene kadar böyle takıntılı olmayı çok isterim
bu konu belli ki artık seni rahatsız eden düzeye gelmiş. bu durumda en doğrusu Önünü alamayacağın kadar ilerlemeden evvel psikolojik destek alman olur. ayrıca insanın her türden gıdaya ihtiyacı var. bahsettiğim cips kola tarzı Şeyler değil elbette. ama Çekirdek çok uç olmuş. çekirdeğinde faydası var, her zaman değil ama canın çektiğinde yiyebilmelisin bence. avm de acıktığında neyde pişirildiği belli olmayan patates kızartması değil ama ızgara et yiyebilirsin keza.. benimde bi dönem temizlik takıntım oldu. farkettim ki hop demeyince ilerliyor. yani mesela ellerimi 2 kere yıkıyorken bi zaman sonra 3 kere yıkadığımı ama yine yetmediğini gördüm. bunu farkedince kendimle mücadele etmeye başladım ve şuan bence normal düzeye geldi temizlik takıntım. sende durumun farkındasın, şayet psikolojik destek almak istemezsen yada imkanın yoksa bişeyleri değiştirmek için kendi kendine mücadele etmeye başlayabilirsin
10yil evvel temizlik hastaligina yakalanimis ve coook zor gunler gecirmistim
hic bir yere gitmez ki.senin evime gelmesini istemezdim
oyle bir zaman geldiki cok buyuk bir firmada muhasebeci olarak gorev yapiyordum sirf okadarda temiz olmasina ragmen alafranga vc var diye isi birakmistim
en son dr psikologa yonendirdiginde basimin dertte oldugunu anladim
tabi yaz yaz bitmez
ama saglikli beslenmede beni cildirtiyodu ac bile kalsam asla disarida yemek yemiyor sekerim dusene kadar direnip zor eve atiyodum kendimi
sonuc duzeldim sukurlwr olsun
hatta bugun disarida cocuklarla adana yedik aman i bardaklarda cay ictim
Hayatimiz kolaylasti
sal gitsin
okadar dikkat etmeme ragmen hic saglikli degilim
ama gene bir cok seye dikkat ediyorum mutfagimda
Bu anlattigin seyler bende de var ama 2 senedir. Onceden yoktu...! Ya da vardida ben sonradan saldim kendimi
Ama benimde belli basli mekanlarim vardir sadece orda yer icerim. Seninki kadar agir degil yani. Acikinca evds saglikli birsey bulamaynca ceviz yerim bari ise yarasin diye findik yerim. Ama cekirdegine kadar incelemem cok degisik. Allah yardim etsin. Guzel ama bilincli beslenmek.
Ben yemek yerken yoruluyorum bile.
Konuşmayı seven biriyim. Yemekte sohbet edeyim isterim. O yüzden yalnız yemiyorum birisi olsun istiyorum. Evdeysem sırf kendim için yemek hazırlamam zaten.
Çok ilginç geldi gerçekten. Bana çok çok aykırı bir hayat tarzın var. Ben asla 1 saat sonra ne yiyeceğini düşünen bir insan olmadım. (Evde annem yoktur yemek yapmam gerekir o ayrı tabii) Illa ki bulunur yiyecek bir şey. AVMde aç kaldığım görülmüş şey değildir.
Sırf sağlıklı diye bir şeyi yemem. Onun önce gözüme sonra mideme hitap etmesi gerekir. Kefir içmeyi lise döneminde denemiştim mesela. Kapağını açıp kokuyu hissettiğim an çöp oldu.
Senin hayat tarzınla yaşamaya çalışsam mutsuz olurum. Mutsuz olup fazladan 10 sene yaşayacağıma mutlu öleyim daha iyi. :))
Abur cubur fast food bunlar güzel ve mutluluk hormonu salıcı şeylerdir.
Tabii dikkat edebiliyor olman güzel bir şey. Ben de dahil çoğu insan yapamaz bunu. Ama bu bir hastalık boyutuna geldiyse sanırım orada durup düşünmek gerek. Çektiğin strese değer mi cidden? Sonuçta stres de vücuda zarar veriyor. Tavuk burger bunun yanında çok daha masum olabilir.
Neruda ben de tam tersiyim.
Karaciğer yağlanmam var mesela, 1. seviye.
Sağlıklı bir şey yememeye gayret ediyorumEnginar karaciğere iyi gelir ama sevmiyorum, bir-iki kere zorladım yedim "öeh" dedim bıraktım. Brokoli, lahana falan eve sokmam Kereviz diye bir şey var, kendini yemek sanıyor mesela.
Ben çok etçil besleniyorum. Kırmızı eti de az pişmiş severim. Bende de biraz sağlıklı beslenme yatkınlığı olsa fena olmazmış.
Benimki insülin direnci için yapılan kan tahlillerinde bir değerim yüksek olduğu için dikkat çekti. Karaciğerden ziyade safra yolundan/kesesinden şüphelendiler, o yüzden ultrason istendi. Ultrasonda safra yolunda sorun çıkmadı, 1. derece karaciğer yağlanması çıktı.İlgimi çekti yazdığınız
Karaciğer yağlanmasının belirtisi var mı? Bende olduğunu düşünüyorum
Sizinki Nasıl anlaşıldı
Benimki insülin direnci için yapılan kan tahlillerinde bir değerim yüksek olduğu için dikkat çekti. Karaciğerden ziyade safra yolundan/kesesinden şüphelendiler, o yüzden ultrason istendi. Ultrasonda safra yolunda sorun çıkmadı, 1. derece karaciğer yağlanması çıktı.
Ben hiçbir belirti hissetmedim, halen hissetmiyorum. Ultrasona girmesem hiçbir şikayetim olmadığı için anlaşılmazdı benimki.
Başka doktora gittiniz mi?Anladım , geçmiş olsun
teşekkür ederim cevap için
Benimde bir sorunum var doktor bulamıyor , ama var yani uydurmuyorum
en son hastalık hastası dedi
O yüzden kendim teşhis koymaya çalışıyorum ondan sordum
Rica ederim.Yazdıklarını aynen bu şekildeokudum. :)) Son yazdıklarınla düzeldim. :)
Ah tantanis gerçekten sana inanamıyorum. :) Nasıl böyle beslenebiliyorsun anlamakta zorlanıyorum.
Abur cubur ve fast food'u güzel ve mutlulukla aynı cümle içerisinde kullanman hele.
Ayy birde kalp koymuşsun.
Kısaca, ne yapıyorsan ben tam tersini yapıyormuşum.
Pek birbirimizi anlamamız mümkün değil. :)
Konuya dönersek; hastalık demek şu an için doğru değil.
Çünkü o boyuta gelip gelmediği kesin değil. Ayrıca kendimi hasta ya da vahim bir halde görmüyorum.
Ortoreksiya Nervoza diye yazdım çünkü bana bunu yeni mezun olmuş bir diyetisyen söyleyip test yapma gereği duymuştu.
Hani internetten kendi kendime bir teşhis koymadım.
Tekrar bir gitmem gerek belki başka bir diyetisyen farklı birşey söyleyecek. Belki sınırdayımdır bilemiyorum.
Bunların dışında stres konusunda söylediklerine hak veriyorum.
Beni geri çevirmeyip yorumlarını paylaştığın için teşekkür ederim.
Peki şimdi burada 52 sayfa konuşuldu. Seninle hemfikir olanlar, taban tabana zıt olanlar, ikisinin ortasında dengeyi kurmuş olanlar yazdı. Az değil 52 sayfa.
Şu anki görüşün ne? Hala takıntı yaptığını düşünüyor musun? Dert ediyor musun?
Ediyorsan ne yapmaya karar verdin, herhalde bir fikir edinmişsindir, bir karar vermeye yakınsındır diye düşünüyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?