benim derdim bitmeyecekmi?

işte bende onu diyorum canım acaba sussam bana dediklerini, ağlattığı günleri unutsam hiç birşey demesem acaba diyorum yoluna girermi herşey?

şu konuya bir açıklık getireyim ki görümcemin rahatsızlığı senelerdir olan bir durum ellerini ceplerine atıp hastaneye götürmediler kadını neyse babamın rahatsız olduğu uzunca bir dönem oldu 3 ay kadar o sıralarda ailenmin yanına gittiğimde görümcemin rahatsızlığının arttığını öğrendim tamam dedim benim bildiğim bir doktor var getirin ona götürelim ama özelde başından savdılar beni sonra 2 saat sonra aramış bana şyle böyle dedi eee ne yapabilirim dedim ben aylardır söylüyorum şu doktor iyi götürelim diye artık ben ne yapabilirim.
kaynanamı evden uzaklaştırmak demek istediğim düşüncelerinin ailemin içinde olmamasıydı kendisinin değil. benim ona benim evime gel yada gelme demeye hakkım yok bu yanlış anlaşılmış. eğer benim eşimle yaşadığım cinselliğe kadar yorum yapıyorsa bırakın eksik kalsın

aleynammm canımsın sen benim
ya anlatılandan ne kadar saptırılmış o zaman eşim bıraksın beni başkasına gitsin o zaman neden evlendi benimle? bende o da ne kadar sıkıntı çekiyoruz içten içe mübarek gün orucum ve oruç ağzımla yemin ediyorum çok üzüyor annesi beni sürekli çocuğun olmuyor diyor bana ablası sende kesin kist var diyor ya bende bişey yokkk biliyorum doktora gittim diyorum anlatamıyorum. bir tek smear aldıramamıştım onu da yaptırcam hatta hsg bile çektiricem yeterki sussunlar artık
burada yorum yapan arkadaşlar bir bilseler bir evin bir kızı büyüdüm bir günden diğerine kalbim kırılmadı annem hiç bişey demedi bana ama kaynanam çok ağır konuşuyor

Yaşadıklarınızı siz bilirsiniz elbette.
Belliki sizi çok üzmüşler ki bu noktaya gelmişsiniz.
Fakat sizinde bazı hatalarınız var anlattıklarınız üzerine çıkardığım.
Elbetteki mesafeler güzel ilişkiler doğurur ama bu mesafenin içinde muhakkak saygı, güleryüz ve şeffaflık olmalıdır.
Alttan alıp içinize atın demiyorum; yaşanılan her olayı, her sözü içinizde büyütmeyin bundan dolayı eşinize patlamayın.
Eşiniz yokken annesini idare etmeye çalışın tatlılıkla.
Eşiniz varkende çok daha dikkatli davranmaya çalışın.
Her duyduğunuzu, her yaşadığınızı eşinize anlatmayın.
Bırakın eşiniz farketsin.
Siz sanıyor musunuz ki eşiniz görmüyor haksızlıkları, tabiki görüyor. Fakat siz konuştukça haksız duruma düşüyorsunuz.
Bundan sonra herzamanki sizden biraz farklı olun. Olgun ve anlayışlı olmaya çalışın. Eşinizi şaşırtın.
...........
Birde çok önemli; kendi ailenizi katmayın kavgalar sırasında. Eşiniz odaklanması gereken noktayı kaçırır.
...............
Erkek ne olursa olsun her defasında ailesini tercih ettiğini eşine söylememeli. Bu böyle olsada söylememeli.
Bu hayat arkadaşına saygısızlıktır. Eşinizin bu saygısızlıktan vazgeçmesi sizin elinizde.

işte bende onu diyorum canım acaba sussam bana dediklerini, ağlattığı günleri unutsam hiç birşey demesem acaba diyorum yoluna girermi herşey?

Kesinlikle girer. Tekrar tekrar acı günleri hatırmanın size ve yuvanıza faydası yok.
Eşinizi seviyorsanız ve bu sevgiye layık görüyorsanız eskiyi unutun, şimdiden sonraki hayatınıza bakın.

Bu sözleri, olayları her defasında, her kavgada eşinize anlatırsanız önemini yitirir. Artık sizin yaşadıklarınızı düşünmez.
Sözde erkek bakışıyla dilinizden kurtulmak için ya geçiştirir ya da kendini kurtarmak için haklı görünmeye çalışır.
Bunu yaparkende ister istemez hakkınızı yer.

Hayat çok kısa çok hemde. İnanın değmez yuvanızı incitmeye başka başka sözler yüzünden.
O sözleri eşiniz mi söyledi ki bu kadar çok üstüne gidiyorsunuz ?
Kadınların bir hatası var; hep diyorlarki ''eşim beni korusun'' hayır efendim yanlış bir düşünce bu.
Kişi kendi hayatını kendi korumalıdır.

Bir üsttede dedim; eşinizi şaşırtmalısınız.

saskin anne sessiz kal bence kayınvaliden patavatsız belli ki çok kötü biri değildir ama sinirini bozmuş belli. bende kayınbabamdan şikayetçiyim kızlarda bana kızdı adam kötü değil carlama diye:) bazen insan tahammül edemiyor burdaki dertlere bakınca senin benim derdim çok şükür hafif kalıyor.çok kötü kalpli çok kötü insanlar var allah korusun. bence sen sessiz kalır isen çözülür. kayınvaliden de yola gelir sen peşin peşin cevap verince o da seninle mücadeleye giriyor. eşinin ailesine düşkün olması da çok normal bende çok düşkünüm eleştirlmelerine gelemem. ayrıca eşinin ailesi ne kadar muhteşem insanlar olursa olsun kimsenin kendi annesi babası gibi olamaz, eşini de anla herkesin canı ciğeri kendine çok kıymetli sıkma canını bence düzelmeyecek bişey değil eşinde seni seviyormuş boşver gerisi hikaye:)

biz ciddi şekilde bu evlilik için (1 senelik evliyim) çok uğraştık neden dersen yeni evlendiğimde bazı problemlerim oldu eşim anlayış gösterdi ya da ben ona anlayış gösterdim bu böyle de devam edecek inş. ama tavsiyelerini dikkate alıcam kayınvalidenin lafını açmıycam evde

eşinin ailesini hayatından çıkaramazsın yoklarmış gibi davranamazsın ama arana mesafe koyabilirsin biraz politik davranabilirsin yani bazen alttan al bazen duyma görme herşeyi büyütme cevap vereceğin zamanda saygıyı elden bırakmadan yarı şaka yarı ciddi konuş eşine ailesi hakkında olumsuz konuşma her sıkıntıyı kocana yansıtma.böyle hastalık kaza gibi durumlarda içinden gelmiyorsa bile ilgili davran hep diyorum evlilik idare işidir sabır ister kocan ailesine düşkün biri sende bu dediklerimi dikkate al canım

canım ilk bir iki sene oluyor bunlar. sonradan alışıyorsunuz. eşin de sen de aileler de. benim k.valide de oğlunun yanında boynunu büker oturur ezik ezik oğul oğul der, ağzı var dili yok. oğlu yokken bana ha bire laf sokardı. ben hiç cevap vermedim, eşime şikayetlendim hep. eşim de ben duymadım ama, emin misin, yanlış anlamışsındır faln derdi. en azından dese ki yaşlı kadın idare et dese o kadar sinir olmaz da insan!!! neyse biz de birbirimize çok girdik bu yüzden. ama olmuyor işte, ya bu deveyi güdeceksn ya da gideceksin. tek yapman gereken önemsememek, k.validene ses çıkarmaman, kafana takmaman ve eşine bahsetmemen. yani adamın annesi işte deli de olsa, man.k da olsa, kötü kadın da olsa annesi. ne yapsın!! yapamıyor adamlar. biim annemiz bişey dese hemen aman anne sus, aman anne huzurum bozulmasın, yuvam yıklımasın deriz. ama erkekler bunu ya-pa-maz(istisnalarının saygıyla ellerinden öperim)

aynenn canım mesela söylüyorum böyle böyle dedi diyorum ben duymadım diyor hepsi aynı bunların sanırım idare etmeyi öğrenmem lazım

Tasvip edin yada etmeyin zaten siz tasvip edesiniz diye söylemedim. Bu benim fikrim ve fikrimi paylaştım.

Eşime deli gibi aşıktım, tabiki aşk zamanla yerini sevgiye bıraktı şimdi ise deli gibi seviyorum. Ancak herkes değişir, herşey değişir. Derler ya değişmeyen tek şey değişimdir. Ömürlük tek şey evlattır gerisi teferruattır.

İki ailede bizim canımız ciğerimiz hiç bir sorunumuz yoksa olsaydı tarzımız belli eşimle aynı kafadayız.

Ancak benim bahsettiğim şey, önyargılı bir şekilde eşinin annesine saldıranlar, sadece adı kayınvalide diye tavır alanlar, haddini bilmeden bu kadını ailemden nasıl uzak tutarım diyenler. Sizin örnek spesifik birşey kaç aile yavrusunun yuvası dağılsın ister ki ?

Hoş KK ya bakınca bütün kaynanalar oğullarının yuvasını dağıtmaya çalışıyor ya oda ayrı birşey :))

Son düzenleme:

Canım benim haklısın benim de var başımda ilk evlendiğimden itibaren çok problem yaşadım yeni evliyken eşimi boşamayı bile kaç kez düşündüm annemle ablam her defasında yalvar yakar zapdettiler beni kayınvalidem çok mız mız, zırlak, alıngan, şikayetçi, memnuniyetsiz, numaracı ve yalancı bir insan ortada birşey yokken bile mutlaka şikayet edecek alınacak birşey buluyor. Kaynımın bile ilk evliliğinin bitmesine sebep olmuş şimdi ikinci evliliği bir oturuyorlar ve eltim hergün ağlıyor üstelik karnı burnunda hamile kıza neler ediyor artık sabredemiyorum dayanacak gücüm kalmadı diye nasıl ağlıyor gidicem diyor. Allahtan çalışıyor çalışmasa kimbilir daha neler neler olurdu? Eşime çok düşkün eşim de annesine çok düşkün resmen evliliğimin ilk 1,5 senesi benim için kabustu kayınvalidemi okadar çok seviyordum ki böyle içime sokasım geliyordu eşimin anne lafının azından düşmemesi ve sürekli sürekli herşeye annesini sokması, annesinin lafıyla bana surat yapması ve benimle birlikte olmak istememesi kayınvalidemin herşeye müdahale etmesi evime karışmaya başlaması özel hayatımızın da içinde olmaya çalıması ve sürekli ortada birşey yokken şikayet edip kocamı eve suratı asık yollaması beni o kadından iyice nefret ettirdi. Düşünsene dha 2 aylık evliyken eşim bana neredeyse 1 aydır elini sürmüyordu. Daha neler neler... Ama hiçbir zaman eşime kalkıp da birşey söylemedim hep içimde yaşadım 1-2 kez kayınvalidemle tartıştık azının payını aldı sonra bana birşey demeye çekindi. Eşimin resmen bir güler yüzüne hasret kalmıştım ben, hep hiç birşey yokmuş gibi davrandım hep hoş tutmaya çalıştım ama tabi annesiyle aramda olan gerginliği annesi söylediği için herşeyin farkındaydı ve yaklaşmıyordu bana Allahım a şükürler olsun artık bana hissettirmiyor. Annesi devam ama hem beni hem eltimi hem de kaynımı şikayet etmeye tabi yalanlar uydurarak
Sen de eşine şikayet etme canım nasıl kayınvaliden oynuyor sen de oyna bırak o ne diyorsa desin bir yandan da çaktırmadan kayınvalidenin gözünü korkut senden çekinmesini sağla kocanı kendi tarafına çekmeye çalış anneyi anne eşi de eş gibi görmeyi ve ayrı bir yuvası olduğunu artık ailesinin sen olduğunu bilsin.

kuzum aynı durumdayız vallahi seviyordum bende ama evlendik 1 ay geçmedi oğlumu üzüyorsun o hastalık geçirdi demeye başladı dahasını söliyimmi bugün bana diyorki oğluma oruç tutturma hasta olur ya bana ne orucundan öbür tarafta birbirimize hayrımız olacak sanki. geçen gittiğimizde çocuk lafı etmişti eğerki bana bir daha çocuk lafı edersen hiç doğurmam dedim tamam canım olmazsa da olmaz ne yapalım demeye başladı bu seferde eşim yanımda ya o yüzden. artık bende oyunlu olacağım becerebilirsem eğer ama işin gerçeği soğudum onlardan

Aman canım yaa benimki de etrafına diyormuş ki "kendi çocuk istemiyor benim oğluma suçu atıyor benim oğlum niye istemesin, o çocukları çok seviyor yaşı da var." Bana torun diye ağlayıp sızlanıyordu anne naapim oğlun istemiyor yoksa ben deli oluyorum çocuk diye istemeyen o git ona söyle diyordum inanmıyormuş meğersem hanımefendi bana dün zaten yine bir şeyler duydum sinirlerim zıpladı. Ne güzel yoktu 1,5 aydır şehir dışındaydı geldi uyuz kadın çok lazım ya! Ya onca şeye rağmen, üstelik benim abdestim fazla tutmaz kimseden lafımı esirgemem böyle olduğu halde ben susuyorum sustukça iyice zıvanadan çıkıyor kadın. Bir gün çok fena patlayacağım sabrediyorum bakalım ne zaman. Zaten bir kere soğuduğunda artık için ne olursa olsun ısınmıyor mecburen oynamak zorundasın güzelim başka çaren yok. Kayınvalidemi ne kadar çok sevdiğimi bir bilseydin nasıl bu kadar nefret ediyorsun diye hayretler içinde kalırdın. Önceden çok kızsam bile yüzünü gördüğümde dayanamıyordum yelkenler iniyordu ama artık tahammül bile edemiyorum ona, içimdeki nefrete engel olamıyorum karnımda evladımı taşırken de günaha sokuyor beni çok üzülüyorum ama elimde değil. Allah yardımcımız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…