- 19 Ekim 2011
- 7.754
- 8.268
- 398
- 41
- Konu Sahibi SaskinAnne
-
kızacan ama sende zerre kadar akıl yok.bak düşmanla savaşmanın tek yolu vardır ona istediği cevabı vermemek.bende kayınpeder olayı yasadım ve 1 sene sen gibi konus konus sürekli adamın başını yerdim neyseki biz uzaktayız ve eşim bana öyle laf diyemez cünki her sefer tartışmamızda ben evi terk etme blöfü yapıyordum ki eşimde bunu her seferinde beni sevdiğinden gitmemi istemezdi.özürler falan filan.bir gün oturdum düşündüm dedim ya bu nereye kadar gidecek böyle.karar aldım ve onların istediği cevabı vermeyerek ve söyle oldu böyle dendi deseler bile allah allah ben öyle demek istemedim ama neyse ya aman boşverin bunları diyip geçiştiriyorum.önemsemiyormusum gibi yapıyorum.karsındaki insana ne kadar zaafını belli edersen o kadar kaybedersinnn
Görümcemin hasta olduğunu öğrendiğimde, arar geçmiş olsun derim.
Yapabileceğim bir şey olup olmadığını sorarım.
Belki baharattır ottur bildiğim bir şey vardır tavsiyede bulunabilirim.
Doktora birlikte gitmeyi önerebilirim.
Duruma göre ziyarete gidip işini kolaylamayı, en azından bir çorba yapmayı, bebeğiyle ilgilenmeyi de düşünebilirim.
Görümceme de öyle çok bayılmıyorum, ama "ne yapabilirim" gibi bir yaklaşımda ben merhamet göremedim.
Ha bir de ben böyle bir cümle kursam, eşimin bana tepkisini düşünemiyorum bile..
eski konuna da baktım biraz kayınvaliden biraz patavatsız,cahil nerde nasıl konuşması gerektiğini pek bilmiyor. Ha belki iyi niyetli belki kötü bilemem orasını ama sende bunlar birikim yapmış şimdi söyledği en küçük birşey sinirini bozuyor ve kendini savunmaya geçmeye çalışıyosun. yani bu durumda haklıyken haksız durumuna düşme ihtimalin çok büyükk o yüzden ne eşinin kafasını patlatıp huzurunu bozmamanı ne de kv ne cevap verip onu umursayarak eşinin gözünde kendini küçültmemeni öeneririm .kv e gül geç bence kendi kendine konuşsun dursunn hatta laf sokmadan alaylı cevaplar bile verebilirsin belki saçmaladığının farkına varır bir süre sonra :) kendini de eşinide üzmeye değmez...
Kocanız bu kadar ailesine düşkünse,siz bu tavrınızla bir arpa boyu yol katedemezsiniz emin olun.Bırakın eşinizi ,komşunuz '''ablam rahatsız''' dese '''ne yapabilirim'' diye cevap veremez insan.Şunuda aklınızdan çıkartmayın ,ailemin içine sokmak istemiyorum dediğiniz insan eşinizin annesi,onu silmenin bir yolunu bulamazsınız.Saygınızdan ödün vermeden,biraz mesafeli davranmak sizin için en doğru çözüm sanırım.
Kayınvaliden,eşinin yanında sana iyi davranıyorsa...
O zaman yalnız kalmamaya,hep eşinle gitmeye dikkat edebilirsin.
Cevap vermen bir işe yaramıyordur,daha fazla bastırıyordur.O yüzden cevap verip münakaşaya girmemeni öneririm.Benim fikrim tabii...
Yerinde olsam,eşime şikayet etmem,bu konudan huzursuzluk çıkarmam.
Anneme neden gitmiyorsun derse,birlikte gidelim derim.Cevap vermem,kayınvalidemi söylediğiyle bırakırım.
Cevap verince,sen annesini üzmüş oluyorsun.Cevap vermeyince annesi seni üzmüş oluyor.
İnsanlar psikolojik olarak,çoğu zaman,haklıdan çok üzülen taraftan yana olur.
Hele ki sözkonusu anneyse....
iliskilerinizde en iyi cozum suan icin sizin davranislarinizi degistirmek olacaktir..kvnize laf yetistirmek yerine sessiz kalmayi(her laf yeni bir lafi dogurur)deneyin..gecmis olsun demek,hal hatrini sormak,nezaketen yapabilecegim birsey var mi demek,gerekirse bir tas corba yapmak icin doktor olmaya gerek yok..kendi ailenizden birisi hasta olsa ben ne yapayim mi diyorsunuz..merhametli olmak karinca incitmediginiz kadar ,kotu dahi olsa, etrafinizdaki kimseyi incitmemekle olur..sucu baskasinda aramadan once kendimize bakmak gerekir..
eşine kv yaptıklarını anlattıkça sen kötü olursun bu işler bböyle. anlatmaktan vazgeç. politik ol biraz. eşinle git kv evine. eşinle de geri dön. eşinsiz vakit geçirme. aşkım seni çok özlüyorum yanımdan ayrılma de. ama sakın bak sen gidince annen bana neler yapıyor o nedenle yanımdan ayrılma deme. adamın kaç yıllık annesi o. sana inanmaktansa ona inanmayı tercih eder. bazen eşlerimiz gerçekleri göre göre annelerine inanmak istiyorlar. sen eşinin başını hiç şişirme. yapabilirsen hep onun ailesini ne kadar sevdiğinden bahset. tabi zamanla olacak şeyler bunlar bir günde değil. annenlerin beni ne lkadar sevdiğini zaman geçtikçe daha iyi anladım de. ablan benim için de çok değerli ama elimden bişey gelmiyor keşke gelse de.
tabiki ablayı iyileştiremezsin ama abla ile ilgili 2 olumlu cümle kurarsan eşinin gözünde değerin artar. çünkü onun değerlerine değer verdiğini anlar. kv de inşallah sizin artık evli olduğunuzu ve sana iğneleyici şeyler söylemesinin sadece evliliğinizi hırpaladığını anlar. unutma politik ol. ama bunu yapmacık bi şekilde yapma. kolay gele.
Bu dışarıda koca da çok kadın da çok lafını hiç tasvip etmiyorum. Anne baba kardeş bulunmaz evet doğru onlar bizim başımızın tacı ama eşinin annesi yuvanı dağıtmaya çalışacak herşeye müdahale edecek ve sen susup oturacaksın aman kocamın annesidir diyeceksin Kimse kusura bakmasın ama anne de anneliğini bilecek senin oğlun artık evlenmiş barklanmış ayrı bir evi ayrı bir ailesi var anne bulunmaz dışarıda koca veya kadın çok diye kimse kimseye tekmeyi vuramaz boşanmak için evlenilmiyor bir ömür evet diyorsun hayatını feda ediyorsun bir çocuk veriyorsun eşine annemle anlaşamadın hadi sana güle güle nasıl olsa dışarıda kadın çok oohh ne güzel dünya!!!
işte bende onu diyorum canım acaba sussam bana dediklerini, ağlattığı günleri unutsam hiç birşey demesem acaba diyorum yoluna girermi herşey?
Kesinlikle girer. Tekrar tekrar acı günleri hatırmanın size ve yuvanıza faydası yok.
Eşinizi seviyorsanız ve bu sevgiye layık görüyorsanız eskiyi unutun, şimdiden sonraki hayatınıza bakın.
Bu sözleri, olayları her defasında, her kavgada eşinize anlatırsanız önemini yitirir. Artık sizin yaşadıklarınızı düşünmez.
Sözde erkek bakışıyla dilinizden kurtulmak için ya geçiştirir ya da kendini kurtarmak için haklı görünmeye çalışır.
Bunu yaparkende ister istemez hakkınızı yer.
Hayat çok kısa çok hemde. İnanın değmez yuvanızı incitmeye başka başka sözler yüzünden.
O sözleri eşiniz mi söyledi ki bu kadar çok üstüne gidiyorsunuz ?
Kadınların bir hatası var; hep diyorlarki ''eşim beni korusun'' hayır efendim yanlış bir düşünce bu.
Kişi kendi hayatını kendi korumalıdır.
Bir üsttede dedim; eşinizi şaşırtmalısınız.
kızlar merhaba önceden de bir konu açmıştım kayınvalidemin dengesizliği yüzünden. bıktım ben bu kadından 1 seneyi doldurduk evleneli bu kadın yüzünden neredeyse hergün kavga ediyoruz. gıcık oluyorum kadına söyledikleri aklıma geliyor sinirim bozuluyor tutamıyorum çenemi en son kavgamızda "annem sana ne derse desin ben annemden taraf olurum" dedi eşim. benim bir yolunu bulup onu bu düşünceden vazgeçirmem lazım bu yanlış anlaşılmasın çünkü kayınvalidem eşimin yanında bana iyi o yokken iğneli laflar söylüyor cevabını veriyorum yinede susmuyor. acaba annesi hakkında hiç bişey demesem karışmasam annesiyle arama mesafeyi koysam eşim bana karşı düzelirmi? ya birde eşim demezmi ben senin ailene böyle mi davranıyorum diye en son bizimkilerin yanına gittiğimizde bir konu üzerinde tartıştık babam beni kenara çekti uyardı "baba benim suçum yok" dedim olsun o senin eşin dedi ya bu insanların nesine laf edecek eşim sanki. görümcem rahatsız o rahatsız olduğunda ben "ne yapabilirim" dedim diye senden boşanırım o benim ablam bile dedi bana. "sende merhamet kalmamış" dedi ki benim çevremde herkes bilir benim sokaktaki karıncaya kadar merhametli olduğumu ama haklıydım doktormuyum ben ne yapabilirim.
yapıyor yapıyor gelip özür diliyor benden. bu kadını ailemin içine sokmak istemiyorum ama bir yol bulamıyorum
canım ilk bir iki sene oluyor bunlar. sonradan alışıyorsunuz. eşin de sen de aileler de. benim k.valide de oğlunun yanında boynunu büker oturur ezik ezik oğul oğul der, ağzı var dili yok. oğlu yokken bana ha bire laf sokardı. ben hiç cevap vermedim, eşime şikayetlendim hep. eşim de ben duymadım ama, emin misin, yanlış anlamışsındır faln derdi. en azından dese ki yaşlı kadın idare et dese o kadar sinir olmaz da insan!!! neyse biz de birbirimize çok girdik bu yüzden. ama olmuyor işte, ya bu deveyi güdeceksn ya da gideceksin. tek yapman gereken önemsememek, k.validene ses çıkarmaman, kafana takmaman ve eşine bahsetmemen. yani adamın annesi işte deli de olsa, man.k da olsa, kötü kadın da olsa annesi. ne yapsın!! yapamıyor adamlar. biim annemiz bişey dese hemen aman anne sus, aman anne huzurum bozulmasın, yuvam yıklımasın deriz. ama erkekler bunu ya-pa-maz(istisnalarının saygıyla ellerinden öperim)
Bu dışarıda koca da çok kadın da çok lafını hiç tasvip etmiyorum. Anne baba kardeş bulunmaz evet doğru onlar bizim başımızın tacı ama eşinin annesi yuvanı dağıtmaya çalışacak herşeye müdahale edecek ve sen susup oturacaksın aman kocamın annesidir diyeceksin Kimse kusura bakmasın ama anne de anneliğini bilecek senin oğlun artık evlenmiş barklanmış ayrı bir evi ayrı bir ailesi var anne bulunmaz dışarıda koca veya kadın çok diye kimse kimseye tekmeyi vuramaz boşanmak için evlenilmiyor bir ömür evet diyorsun hayatını feda ediyorsun bir çocuk veriyorsun eşine annemle anlaşamadın hadi sana güle güle nasıl olsa dışarıda kadın çok oohh ne güzel dünya!!!
aleynammm canımsın sen benim
ya anlatılandan ne kadar saptırılmış o zaman eşim bıraksın beni başkasına gitsin o zaman neden evlendi benimle? bende o da ne kadar sıkıntı çekiyoruz içten içe mübarek gün orucum ve oruç ağzımla yemin ediyorum çok üzüyor annesi beni sürekli çocuğun olmuyor diyor bana ablası sende kesin kist var diyor ya bende bişey yokkk biliyorum doktora gittim diyorum anlatamıyorum. bir tek smear aldıramamıştım onu da yaptırcam hatta hsg bile çektiricem yeterki sussunlar artık
burada yorum yapan arkadaşlar bir bilseler bir evin bir kızı büyüdüm bir günden diğerine kalbim kırılmadı annem hiç bişey demedi bana ama kaynanam çok ağır konuşuyor
Canım benim haklısın benim de var başımda ilk evlendiğimden itibaren çok problem yaşadım yeni evliyken eşimi boşamayı bile kaç kez düşündüm annemle ablam her defasında yalvar yakar zapdettiler beni kayınvalidem çok mız mız, zırlak, alıngan, şikayetçi, memnuniyetsiz, numaracı ve yalancı bir insan ortada birşey yokken bile mutlaka şikayet edecek alınacak birşey buluyor. Kaynımın bile ilk evliliğinin bitmesine sebep olmuş şimdi ikinci evliliği bir oturuyorlar ve eltim hergün ağlıyor üstelik karnı burnunda hamile kıza neler ediyor artık sabredemiyorum dayanacak gücüm kalmadı diye nasıl ağlıyor gidicem diyor. Allahtan çalışıyor çalışmasa kimbilir daha neler neler olurdu? Eşime çok düşkün eşim de annesine çok düşkün resmen evliliğimin ilk 1,5 senesi benim için kabustu kayınvalidemi okadar çok seviyordum ki böyle içime sokasım geliyordu eşimin anne lafının azından düşmemesi ve sürekli sürekli herşeye annesini sokması, annesinin lafıyla bana surat yapması ve benimle birlikte olmak istememesi kayınvalidemin herşeye müdahale etmesi evime karışmaya başlaması özel hayatımızın da içinde olmaya çalıması ve sürekli ortada birşey yokken şikayet edip kocamı eve suratı asık yollaması beni o kadından iyice nefret ettirdi. Düşünsene dha 2 aylık evliyken eşim bana neredeyse 1 aydır elini sürmüyordu. Daha neler neler... Ama hiçbir zaman eşime kalkıp da birşey söylemedim hep içimde yaşadım 1-2 kez kayınvalidemle tartıştık azının payını aldı sonra bana birşey demeye çekindi. Eşimin resmen bir güler yüzüne hasret kalmıştım ben, hep hiç birşey yokmuş gibi davrandım hep hoş tutmaya çalıştım ama tabi annesiyle aramda olan gerginliği annesi söylediği için herşeyin farkındaydı ve yaklaşmıyordu bana Allahım a şükürler olsun artık bana hissettirmiyor. Annesi devam ama hem beni hem eltimi hem de kaynımı şikayet etmeye tabi yalanlar uydurarak
Sen de eşine şikayet etme canım nasıl kayınvaliden oynuyor sen de oyna bırak o ne diyorsa desin bir yandan da çaktırmadan kayınvalidenin gözünü korkut senden çekinmesini sağla kocanı kendi tarafına çekmeye çalış anneyi anne eşi de eş gibi görmeyi ve ayrı bir yuvası olduğunu artık ailesinin sen olduğunu bilsin.
kuzum aynı durumdayız vallahi seviyordum bende ama evlendik 1 ay geçmedi oğlumu üzüyorsun o hastalık geçirdi demeye başladı dahasını söliyimmi bugün bana diyorki oğluma oruç tutturma hasta olur ya bana ne orucundan öbür tarafta birbirimize hayrımız olacak sanki. geçen gittiğimizde çocuk lafı etmişti eğerki bana bir daha çocuk lafı edersen hiç doğurmam dedim tamam canım olmazsa da olmaz ne yapalım demeye başladı bu seferde eşim yanımda ya o yüzden. artık bende oyunlu olacağım becerebilirsem eğer ama işin gerçeği soğudum onlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?